Sinameki Çayı Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı?

Sinameki Çayı Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Tarifi

Sinameki Çayı ile Doğal Müshil Etkisi Yaratan Sağlıklı Bilgiler

Bitkisel destek yöntemleri arasında en sık karşılaşılan bitkilerden biri de sinamekidir. Genel olarak sindirim sistemi rahatsızlıklarında kullanılan bitkinin yaprakları kurutularak çay şeklinde tüketilir.

İlaç sektöründe müshil etkisinden dolayı başvurulan sinameki Sudan, Hindistan ve Somali’de doğal olarak yetişir. Günümüzde bitkiden tablet, yağ ve toz şeklinde yararlanılır. Ana vatanı Güney Amerika olan bitki ülkemizde Güney Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişir.

Baklagiller familyasına ait olan sinameki bitkisinin Kenya yağmurlu sinamekisi, elma çiçeği sinamekisi, pembe yağmur sinamekisi ve sturt sinamekisi başta olmak üzere 400 çeşidi vardır. Sıcak toprakları seven bitkinin yaprakları mart ayından ekim ayına kadar toplanabilir.

Gölgede kurutulan yapraklarından çay demlenir. Bitkinin yaprakları eğer güneşte kurutulursa, güneşin zararlı ışınlarına maruz kalan bitkinin bileşenleri zarar görür. Güneş görmeyen, nem içermeyen kuru ve serin bölgelerde kurutulması önerilir.

Bağırsakları çalıştırıcı etkisinden dolayı müshil etkisi gösteren çay, kabızlıkta kullanılır ve ayrıca iyi bir idrar söktürücüdür. Kendine özgü bir aromaya sahip olan çay tek başına kullanılabildiği gibi rezene, melisa, zencefil gibi bitkilerle birlikte de tüketilebilir.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Tarif: Kabızlığa Bire Bir Sinameki Çayı

Sinameki Çayı Nasıl Demlenir?

İçeriğinde yer alan antioksidan bileşenler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren sinameki çayı demleme oldukça basit bir işlemdir. Kurutulmuş sinameki yaprakları ince ince kıyılır. Kıyılan yapraklardan 2 çay kaşığı 300 mililitrelik bir kaba alınır. İçerisine kaynamış su eklenerek 10 dakika demlenir.

Demlenen sinameki çayı süzülerek içilmeye hazır hale gelir. Tatlandırmak amacıyla içerisine 1 tatlı kaşığı bal eklenebilir. Çayın demlenme süresi önemlidir. Uzun süre demleme işlemi yapıldığında içeriğindeki antioksidan bileşenler özelliklerini kaybederek bitkinin etki gücünü azaltır. Demlenir demlenmez en geç 20 dakika içinde ılık olarak tüketilmesi önerilir.

Sinameki Çayı Faydaları Nelerdir?

  • Sinameki çayı içeriğindeki bileşenler nedeniyle güçlü bir müshil etkisine sahiptir. Kabızlığın giderilmesinde önemli rol oynayan çay aynı zamanda iyi bir idrar söktürücüdür.
  • İdrar yolları enfeksiyonlarına sebep olan mikroorganizmaları yok edici etkiye sahip olan çay aynı zamanda mide ülserine yol açan bakterileri de etkisiz hale getirir.
  • Ağrı kesici ve sakinleştirici etkiye sahip olan sinameki çayı rezene, papatya ve melisa gibi çaylarla birlikte tüketildiğinde sinirleri gevşetir.
  • İçeriğindeki antioksidan bileşenler vücutta biriken fazla suyun ve toksinlerin vücuttan atımında rol oynar.
  • Eklem ağrıları ve kas spazmlarını önler, özellikle gut hastalığında gelişen şikâyetlerin giderilmesine yardımcı olur.
  • Saç dökülmesine karşı faydalı olan sinameki çayı kanı temizler. Taze demlenen sinameki çayı ile saç derisine masaj yapıldığında kan dolaşımının hızlanması sağlanır ve saç dökülmeleri engellenir.
  • Sivilce, deri dökülmesi, kaşıntı, egzama ve benzeri cilt hastalıkları ayrıca hemoroid problemlerinde semptom hafifletici etkiye sahiptir. Sinameki çayının her gün temiz yüze tonik şeklinde pamukla uygulanması, cildin pürüzsüzleşmesini sağlar.
  • Bağırsak kurtlarının vücuttan uzaklaştırılması da sinameki çayı faydaları arasında yer alır.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

sinameki çayı faydaları

Sinameki Çayı Zayıflatır Mı?

Antioksidan özelliğe sahip olan çay detoks etkisi göstererek vücutta bulunan ödemin atılmasını sağlar. Toksin maddelerin vücuttan atımını da kolaylaştıran çay, yağ hücreleri etrafındaki toksinlerin de yok edilmesini sağlar. Böylece yağ yakımı artar ve metabolizma hızlanır. Ayrıca sinamekinin iştah kesici etkisi vardır. Bu etkisinden dolayı zayıflamaya yardımcı olur.

Zayıflama programlarında kullanılan sinameki çayı aç karnına mı içilir? Sinameki çayı kilo verme amaçlı kullanıldığında bal ya da başka bir tatlandırıcı kullanılmadan tüketilmelidir. İştah kesici ve bağırsak çalıştırıcı etkisinin yanı sıra metabolizmayı hızlandırıcı etkisi nedeni ile sinameki çayı zayıflama programlarında yer alır.

Sinameki Çayı Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Faydaları ile adından söz ettiren sinameki çayı kabızlığa iyi gelir mi sorusu insanlar arasında oldukça popülerdir. Sinameki çayı en yaygın olarak kabızlık için kullanılır. Ancak bu bilgi reçete niteliği taşımaz; mutlaka doktor görüşü almak lazımdır.

Kabızlık yaşam kalitesini düşüren stres ve sıkıntı yaratan önemli bir problemdir. Müshil etkisi nedeniyle kabızlık probleminde kullanılan sinameki çayı etkisini 8-10 saat içinde göstermeye başlar. Beklenmeyen bir durumda sağlık kuruluşuna başvurunuz.

sinameki otu çayı

Uzun süre sinameki çayı kullanımı, kan dolaşımında yer alan kimyasalların dengesini bozabilir. Bu durum karaciğer yorgunluğuna, kas güçsüzlüğüne ve kalp hastalıklarına neden olabilir. Aynı şekilde emzirirken sinameki çayı içilir mi? Vücuttan sıvı atımını arttıran çay, emziren kadınlarda halsizliğe ve yorgunluğa neden olabilir. Bu yüzden emzirme ve gebelik döneminde içilmesi önerilmemektedir.

Peki, sinameki çayını kimler içemez? Vücuttan potasyum atımını artıran bitkinin özellikle potasyum eksikliğine sahip kişiler tarafından tüketilmesi sakıncalıdır. İshal olan kişilerin sinameki çayı tüketmesi kesinlikle önerilmez. İshalle zaten artmış olan dehidratasyonu daha da artıran sinameki çayı, bu durumda geri dönüşü olmayan hasarlara neden olabilir. Uzun süre sinameki çayı tüketenlerde görülen mide bulantısı, baş dönmesi mide ağrısı ve kronik ishal sinameki çayı yan etkileri arasında yer alır. Sinameki çayı her gün düzenli içilecek bir çay olmamakla birlikte etkileri güçlüdür.

Mide iltihabı, ülser, bağırsak hastalıkları, apandisit, kalp, sindirim hastalıkları, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları olanlar ve bu hastalıklar için ilaç kullananların sinameki çayını tüketmeden önce kesinlikle uzmana danışmaları gerekir.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

sinameki otu çayı

 

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (3)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri