Siyah Turpun Faydaları Nelerdir? Kara Turp Bal Kürü

Siyah Turpun Faydaları Nelerdir? Kara Turp Bal Kürü Tarifi

Öksürük İçin Kesin Çare: Kara Turp Bal

Doğanın bitmek tükenmek bilmeyen şifa kaynakları bazen lezzetli bazen de acı bir tada sahiptir. Tadı ile birazcık yüz buruştursa da şifası ile göz kamaştıran siyah turp da işte bu doğa harikalarından biridir.

Kışın en çok yakalanılan hastalıkların başında nezle ve grip gelir. Öncüsü hapşırık olan bu hastalıkların artçısı ise öksürüktür. Bazı durumlarda hastalık vücuttan atılsa bile o kuru öksürük yapışır kalır, bir türlü geçmek bilmez de insana illallah dedirtir. Gidilmedik doktor, kullanılmadık ilaç kalmaz ama o öksürük bir türlü geçmez. İşte bu durumda yapılacak şey aslında çok basittir. İhtiyacınız olan tek şey bir tane siyah turp biraz da kaliteli bir baldır. Daha bu ikisine bakarken bile insanın öksürüğü geçmeye başlar. O derece etkilidir siyah turp bal mucizesi.

Siyah Turp Nedir?

Seveni az olsa da şifası bol sebzeler arasında siyah turp başı çeker. Onun için ölümden başka her derdin devasıdır derler. Mineraller ve vitaminler bakımında oldukça zengin olan siyah turp acı tadı ile de bilinir. Zaten bu yüzden seveni azdır. Ancak acı tadına rağmen özellikle kış mevsiminde sofralardan eksik edilmemelidir. Hatta sofraların baş tacı yapılmalıdır. Salatası yapılabilir, turşusu kurulabilir. Kısacası pek çok şekilde tüketilerek siyah turpun faydalarından yararlanılabilir. İçeriğinde o kadar çok mineral ve vitamin bulunur ki onun için sebze değil adeta bir maden ocağı benzetmesi bile yapılabilir. İçeriğindeki her bir vitamin ve mineral de farklı bir hastalığa iyi gelir.

Birçok hastalık için şifa kaynağı olsa da en çok bilinen faydası öksürüğe iyi gelmesidir. Özellikle siyah turp bal öksürüğe birebir gelen mucizevi siyah turp kürleri arasında yer alır. Bunca şifasının yanında siyah turp hamilelere zararlı mı diye çokça merak edilir. Bazı doktorlar hamilelerin siyah turp tüketmesini önerirken bazıları dikkatli olmaları gerektiğini söyler. Düşük riskini azalttığı da bazı uzmanlarca ifade edilir. Bundan dolayı hamileler doktorlarına danışarak siyah turp tüketmelidir.

Siyah Turp Hangi Mevsimde Olur? Nereden Bulunur?

Hemen hemen tüm toprak çeşitlerinde rahatlıkla büyüme imkanı bulan siyah turp, kazık köklü bitkiler arasında yer alır. Toprak altında yetişen siyah turp tohum halinde toprağa ekilir. Büyümesi uzun zaman aldığı için de yılda sadece iki kez ekimi yapılır.

Genellikle ilkbahar ya da sonbahar mevsiminde ekilen siyah turp tohumlarının olgunlaşması kış aylarını bulur. Bu nedenle beyaz kış, siyah turp mevsimi olarak bilinir. Doğal antibiyotikler arasında yer alan siyah turpun kış aylarında olgunlaşması da başlıca başına mucizedir. Bu yüzden boyundan büyük işler yaparak sayısız hastalığa şifa olan bitki grip, nezle, bronşit vb hastalıkların daha çok yaşandığı kış aylarında topraktan çıkarılır.

Vitamin ve mineraller açısından bonkör olan siyah turp market ve manav reyonlarında ayrıca semt pazarlarında bolca bulunur.

Siyah Turpun Faydaları Nelerdir?

  • Siyah turp öksürük sorununa birçok kürle çözüm olur.
  • Siyah turp kanser hastalığına karşı etkilidir. Vücudu kanserli hücrelere karşı savunur.
  • Diş eti hastalıklarının da yılmaz savaşçısıdır.
  • Uyku sorunu çekenleri bile bebek gibi uyutur.
  • İçerisinde yer alan iyot ve kükürt sayesinde hazmı kolaylaştırır, sindirim sistemini kuvvetlendirir.
  • Siyah turp saça faydaları olan bir sebzedir. Kepeği giderir, saçların sağlıklı uzamasını sağlar, saç dökülmesi önler. Ayrıca siyah turp beyaz saç sorunu yaşayanlara da şifadır. Saçların beyazlamasını geciktirir.
  • Sindirilebilir karbonhidratlar bakımından fazlasıyla cömert olduğu ve bolca sudan oluştuğu için zayıflamak isteyenlere de bir diyetisyen gibi yardımcı olur.
  • Siyah turp böbrek taşı oluşumunu engellediği gibi böbrek taşı düşürmeyi de kolaylaştırır.
  • Kandaki şeker oranını dengeleyerek diyabet oluşumunu engeller.
  • Strese iyi gelir.
  • Siyah turp sinüzit, astım ve bronşite karşı da oldukça faydalıdır.

Her Derde Deva Siyah Turp Kürleri

Kara turp bal kürü öksürüğün kesin çözümüdür. Siyah turpun üst kısmı kapak şeklinde kesilir ve duvarları çok inceltilmeden içi oyulur. Alt kısmı da az biraz kesilir ve çok ince bir – iki delik açılır. İçine de balın en güzeli, en kalitesi konulup, kesilen üst kısım kapatılarak bir bardağın üzerine konulur.

En az bir gece siyah turpun içinde bekleyen bal turptaki vitamin ve minerallerle birlikte bardağın içine nazlı nazlı süzülür. Günde bir kaç sefer, her yaştan insan geçmek bilmeyen öksürüğüne şifa olsun diye bu baldan tüketirse birkaç gün içinde şifa bulur. Bal ile yumuşayan siyah turpun içi de gayet lezzetli olur. Siyah turp bal zencefil ile de etkisini ikiye katlamaktadır.

Kara turp bal kürünün yanı sıra siyah turp ile yapılan değişik kürler mevcuttur:

  • Saçların sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzaması için yapılan siyah turp maskesi bu kürlerden sadece birisidir. Sağlıklı ve hızlı uzayan saçlar için bir adet siyah turp dış kabuğu ile birlikte rendelenir. Üç bardak su ile yarım saat kadar kaynatılır ve ılımaya bırakılır. Ilıdıktan sonra içine bir adet yumurta sarısı eklenir ve karıştırılır. Elde edilen karışım güzelce masaj yaparak saçlara sürülür ve bir bone ya da streç film yardımıyla sarılarak en az üç saat boyunca bekletilir. Ardından bol su, sabun veya şampuan yardımıyla durulanır. Bu kür haftada iki ya da üç kere bir ay boyunca tekrar edilir. İki hafta ara verdikten sonra aynı şekilde bir ay daha uygulanır. Başlangıçta saçlarınızı biraz dökecek olsa da endişelenmeyin, onlar zaten dökülecek olan zayıf ve dipleri güçsüzleşmiş olan saçlarınızdır.
  • Bir su bardağı kadar siyah turp iki bardak su ya da süt içerisinde kaynatıldığında siyah turp suyu elde edilir. Pek lezzetli olduğu söylenemese de safra kesesi taşlarını eritir, aynı zamanda oluşmasını da engeller. Hazırlanan bu siyah turp suyu kürü safra kesesi hastaları için özel olarak hazırlanan bir kürdür.
  • Siyah turp saçların yanı sıra kuru ciltler için de mucizevi bir besindir. Siyah turpun içinde bolca bulunan su sayesinde müthiş bir nemlendirici özellik gösterir. Bu yüzden kuru ciltler için hazırlanan siyah turp maskesi kuru ciltleri mükemmel bir şekilde nemlendirir ve canlandırır. Siyah turp maskesi için bir adet turp öncelikle rendelenir ve küçük bir tavada birkaç dakika kaynatılır. Suyu süzülür ve soğuması için bırakılır. Soğuyan turp suyunun içine 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı pirinç unu bir yumurta akı eklenir, yarım bardak süt yavaşça eklenerek tüm malzemeler güzelce özdeşlene kadar karıştırılır. Ardından badem yağı eklenir ve yeniden karıştırılır. Hazırlanan karışım yüz ve boyun bölgelerine sürülerek yarım saat kadar bekletilir. İşlemin sonunda siyah turp maskesi ılık suyla durulanarak ciltten temizlenir. Siyah turp maskesinin yüzdeki kırışıklıkları azaltması ve düzenli kullanımda kırışlık oluşumu engellemesi de bu maskenin sağladığı faydalar arasında yer alır.

Doğal Öksürük Şurubu: Siyah Turp ve Bal

Amansız kuru öksürüklerin baş düşmanı olan siyah turp bal kürü şifa garantili tarifler arasında yer alır. Başarısız olma ihtimali yoktur. İçene şifa verir, canlandırır, neşe kaynağıdır. İlham verdiği de söylentiler arasında yer alır. Denemek isteyenler buraya bakabilirler. Siyah Turp ve Bal

Tarif: Siyah Turp ve Bal

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Cevizli Kara Turp Salatası Tarifi

Cevizli Kara Turp Salatası

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Turp Salatası Tarifi

Turp Salatası

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Turp Mezesi Tarifi

Turp Mezesi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Turp Salatası Tarifi

Turp Salatası

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Turp Mezesi Tarifi

Turp Mezesi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Turp Salatası Tarifi

Turp Salatası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Turp Salatası Tarifi

Turp Salatası

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Turp Salatası Tarifi

Turp Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Turp Salatası Tarifi

Turp Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri