Alaçatı’da Nerede Yemek Yenir? En İyi 11 Restoran – Gezilecek Yerler

Alaçatı’da Nerede Yemek Yenir? En İyi 11 Restoran – Gezilecek Yerler Tarifi

Ege’nin Tatil İncisi Alaçatı

En İyi Gezi & Yemek Rehberiniz!

Güzel İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı bir belde olan Alaçatı tarihi taş evleri ve sörf yapılan plajları ile ünlü bir tatil yöresidir. Ege Denizi’ne kıyısı olduğu için çok sayıda yerli ve yabancı turisti kendine çekmeyi başarır.

Rüzgâr sörfü yapmaya elverişli plajları, büyük ilgi gören taş evleri ve misafirperver halkıyla çok sevilen bir yerdir. Beldenin kalbi olarak nitelendirilen Alaçatı meydanı, pek çok güzel mekânı içinde barındıran ve turistlerin hiç eksik olmadığı bir uğrak yeridir.

Alaçatı harika doğası, rengârenk çiçekleri, rüzgârlı denizi ve Alaçatı Ot Festivali ile her yıl çok sayıda turist ağırlayan cennetten bir köşedir.

alaçatı nerede
gezimanya.com

Alaçatı Nerede?

  • İzmir’in Çeşme ilçesine 7 km mesafede olan Alaçatı, Çeşme – İzmir yolu üzerindeki yarımadanın en dar kısmında yer alır.
  • Batısında Ege Denizi ve Çeşme yer alırken doğusunda Uzunkuyu Koruluğu ile Urla ilçesi vardır. Beldenin kuzeyinde Ilıca, güneyinde ise Alaçatı Limanı bulunur. Küçük bir yer olan Alaçatı’nın 3 tane de köyü vardır.
  • Şık otel ve pansiyonlarının yanı sıra birçok eğlence mekanına da sahip olan Alaçatı, yaz mevsiminin gözde tatil rotasıdır.
  • Rüzgârlı Alaçatı plajları sörf tutkunlarının öncelikli tercihidir.
  • Çeşme’nin bu güzel beldesi begonvillerle süslenmiş dar sokakları, otantik mekanları, yel değirmenleri ve meşhur cumbalı taş evleri ile turistlerin çok sevdikleri bir tatil yöresi olmayı başarır.
  • Damla sakızlı dondurması ve muhallebisi tadılması gereken ünlü lezzetlerin başında gelir.
  • Bu otantik beldeye geldiğinizde Alaçatı kurabiyecisi ile tanışmayı da ihmal etmemelisiniz.
  • Antik çağlardan beri yerleşim alanı olan beldenin merkezi deniz kenarında değildir. Bu durum görenleri şaşırtsa da muhteşem dokusu sayesinde bu küçük kusur hemen göz ardı edilir.
  • Rum ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan Alaçatı taş evleri, görenleri kendine hayran bırakan tarihi yapılardır.
  • Muhteşem esintiye ve rüzgâra sahip olan belde, dünyanın en iyi üç windsurf merkezi arasında yer alır. En önemli özelliklerinden birisi de dünyada bir tek Sakız Adası’nda yetişen mastika ağacının ülkemizde sadece Alaçatı’da yetişmesidir.
  • Belediyenin korumasında olan ağaçlardan alınan aroma ile sakız reçeli ve sakız rakısı yapılır.
alaçatı gezilecek yerler
www.brandlifemag.com

Alaçatı’da Ne Yenir? Mutlaka Gitmek İsteyeceğiniz 11 Meşhur Mekan

Alaçatı mekanları geniş yiyecek çeşitleri ve muhteşem lezzetleriyle her zevke hitap etmeyi başarır. Restoran, meyhane ve kahveler tadı damağınızda kalacak lezzetler sunar.

İşte, öne çıkan Alaçatı mekanlar listesi!

1) Dutlu Kahve

Alaçatı’nın Hacı Memiş mahallesinde yer alan ve sembolleşen Dutlu Kahve, muhteşem lezzetteki taze mezeleri ile ünlüdür. Her gün değişen meze çeşitleriyle sizi şaşırtır. Dutlu Kahve gün içinde kahve içip soluklanacağınız bir mekanken geceleri farklı bir konseptle hizmet verir. Ege mezeleri ve yemekleri sunan mekana günler öncesinden rezervasyon yaptırmanız şarttır. Begonvillerin süslediği duvarları ve koca dut ağacının altındaki beyaz masaları ile tam bir Ege kahvehanesidir.

Adres: Hacımemiş Mah. 12001 Sokak No:85 Alaçatı – Çeşme

İletişim: 0232 716 05 97

alaçatı dutlu kahve

2) Asma Yaprağı

Muhteşem ambiyansa sahip olan Asma Yaprağı, mavi beyaz dekorasyonu ile çok dikkat çeker. Ege’ye özgü otlarla yapılan taze mezeleri ile tanınır. Evininizin bahçesinde oturup yemek yiyormuş gibi hissedersiniz. Kabak çiçeği dolması ve ot köftesi pek ünlüdür. Girit köftesi ile ev yapımı baklavasını da deneyebilirsiniz.

Adres: 1005 Sok. No:50 Alaçatı – Çeşme

İletişim: 0232 716 01 78

asma yaprağı alaçatı

3) Babushka Alaçatı

Rusçada büyük anne anlamına gelen Babushka’nın sahibesi Olga Hanım’ın eşiyle birlikte işlettikleri mekan, Rus -Türk karışımı mezeler ve büyük anne yemekleri sunar. Babushka Restoran’da tahinli patlıcanlı, süzme yoğurtla yapılan Babushka katı cacık, keçi peynirli pancar, kabak çiçeği dolması, bol otlu ve peynirli kızartılmış kabak çiçeği gibi muhteşem lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Babushka Alaçatı meyhane seçenekleri içinde yer alan özel bir mekandır.

Adres: Cumhuriyet Cad. No:38, 35930 Alaçatı – İzmir

İletişim: 0232 716 00 70

babushka alaçatı

4) Ferdi Baba

Köy içinde yer alan Ferdi Baba, Alaçatı restoranları içinde öne çıkan bir mekandır. Şık dekore edilmiş modern bir rakı balık restoranıdır. Mekâna ait geniş avludaki masalar çok hoş görünümlüdür. Pazı yatağında beşamel soslu levrek lokumun tadına bakmalısınız. Deniz ürünleri, muhteşem ot mezeleri, tam kıvamındaki bal badem ve dondurmalı irmik helvası denemeniz gereken diğer lezzetleri oluşturur.

Adres: Kemalpaşa Caddesi, Köyiçi No: 86 Alaçatı – Çeşme

İletişim: 0232 717 21 45

ferdi baba alaçatı

5) Momo

Alaçatı’nın İtalyan lezzetleri sunan harika tasarıma sahip gözde restoranlarından birisidir. Gizlenmiş büyük bahçesinde huzur bulursunuz. Mekanın dekorasyonu sizi büyülü bir atmosfer sunar. Ünlü İtalyan şef Lorenzo’nun lezzetlerine hayran kalacaksınız. Ravioli, deniz mahsullü Risotto ve tatlı olarak da Napoleona yemek isterseniz Momo’ya gitmelisiniz. Pizzaları ve İtalyan şarapları da bir harika…

Adres: 2012. Sk. No: 28 35930 Alaçatı – Çeşme

İletişim: 0232 716 64 84

momo alaçatı

6) Şerefe Meyhane

Alaçatı’nın ilk meyhanelerinden olan Şerefe çok popüler bir mekandır. Yıllardır hizmet veren bu şirin meyhanede, Türk ve Yunan müziğinin örnekleri ile keyifli vakit geçirebilirsiniz. Meyhane kültürünü yansıtan dekoru ve büyük bahçesiyle ilgi çekmeyi başarır. Bir de muhteşem mezeleri ve Ege usulü yemekleri var tabii. Harika salatalar eşliğinde rakı balık keyfi yapabilirsiniz.

Adres: Tokoğlu Mahallesi 1001 Sok. No:19/J Alaçatı – Çeşme

İletişim: 0232 716 05 08

şerefe meyhane alaçatı

7) Filozof

Alaçatı kahvaltı mekanları içinde belki de en seveceğiniz yerdir Filozof. Beldenin tam merkezinde harika ağaçlarla gölgelenen gizli saklı kalmış bir bahçededir. Sakin ve huzurlu bir ortamda kahvaltı yapmak isterseniz burası tam size göre… Ev yapımı reçeller, börekler, hamur işleri, yumurtalı ekmekler ve pişiler size muhteşem bir Alaçatı kahvaltısı sunar. Filozof kütüphanesi olan bir mağazanın arka bahçesidir. Lezzetli serpme kahvaltısı ve sınırsız çay servisiyle hizmet verir.

Adres: Kemalpaşa Cad. No 48 35930 Alaçatı – Çeşme

İletişim: 0530 469 72 49

filozof alaçatı

8) Cura Balık

Alaçatı merkezde ve Şifne’de hizmet veren bu balık restoranı çok lezzetli balıklar yapar. Şifne Cura Balık gün batımına karşı balık yeyip rakı içerken kendinizi unutacağınız bir mekandır. Alaçatı Cura’nın balık çeşitlerini, mezelerini, güveçte karidesini, midye dolmasını ve kalamarını çok beğeneceksiniz.

Adres: Cumhuriyet Cad. No:10 Alaçatı – Çeşme

İletişim: 0232 716 63 61

cura balık alaçatı

9) Lagada Balık Restoranı

Lagada Restoran balık ve deniz ürünleri yiyebileceğiniz, Türk mutfağının lezzetli mezelerini tadabileceğiniz nezih bir balık restoranıdır. Tazecik lezzetli mezeler, balıklar ve salatalar sunar. Güler yüzlü hizmetiyle takdir gören mekâna mutlaka uğrayın.

Adres: 18000/1 Sokak No: 4/13 Alaçatı – Çeşme

İletişim: 0232 716 07 65

lagada balık alaçatı

10) Fava Restoran

Taze mezeler ve lezzetli yemekler sunan, kaliteli servisiyle tanınan Fava, müzikleriyle de size keyifli anlar yaşatır. Alaçatı yemek mekanları arasında Ege mutfağının seçkin örneklerini afiyetle yiyebileceğiniz bir restorandır.

Adres: Kemalpaşa Caddesi, No:108, Alaçatı – Çeşme

İletişim: 0232 716 86 88

fava restoran alaçatı

11) Kumrucu Şevki

Alaçatı kumru yemek istediğinizde size birçok seçenek sunar. Kumrucu Şevki onların başında gelir. Burada lezzetli ve doyurucu sandviç çeşidi olan kumrunun yanı sıra midye, kumpir ve harika köy kahvaltısını bulabilirsiniz.

Adres: Uğur Mumcu Cad. No:16/A Alaçatı – Çeşme

İletişim: 0232 7166016

kumrucu şevki alaçatı

Alaçatı Gezilecek Yerler – Yapabileceğiniz En İyi Aktiviteler

  • Alaçatı Meydanı
  • Kemalpaşa Caddesi
  • Alaçatı Port
  • Hacı Memiş Ağa Cami
  • Yel Değirmenleri
  • Alaçatı Cumartesi Pazarı
Alaçatı Tarihi Değirmen

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İzmir’de Ne Yenir? İzmir Gezi, Yemek ve Mekan Rehberi – 25 Tavsiye

Çeşme’de Ne Yenir? Unutulmaz Bir Tatil İçin 7 Süper Mekan

Kaş’ta Nerede Ne Yenir? En Meşhur 10 Lezzet Durağı – Gezilecek Yerler

Bozcaada’da Ne Yenir? Adanın En Meşhur 10 Nefis Lezzet Durağı

Datça’da Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken 10 Meşhur Mekan

--

4.9 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli tutmaç çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve kiremitte porsiyonluk patlıcan kapama ve yanında humusa rakip yoğurtlu nohut mezesi var. Çok beğenilen iftar tatlıları ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Damla Sakızlı Alaçatı Kurabiyesi Tarifi

Damla Sakızlı Alaçatı Kurabiyesi

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Damla Sakızlı Alaçatı Kurabiyesi Tarifi

Damla Sakızlı Alaçatı Kurabiyesi

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Damla Sakızlı Alaçatı Kurabiye Tarifi

Damla Sakızlı Alaçatı Kurabiye

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Alaçatı Muhallebisi Tarifi

Alaçatı Muhallebisi

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Alaçatı Muhallebisi Tarifi

Alaçatı Muhallebisi

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Alaçatı Muhallebisi Tarifi

Alaçatı Muhallebisi

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Alaçatı Kurabiyesi Tarifi

Alaçatı Kurabiyesi

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Sahura Kalkmadan Oruç Tutulur Mu? Tarifi
Sahura Kalkmadan Oruç Tutulur Mu?

Oruç Tutarken Sahura Kalkmanın Önemi Uzmanlar ramazan ayı boyunca beslenme ve sağlıklı şekilde oruç tutma…

İftar Yemeğine Uygun En Güzel 12 Müzik Tarifi
İftar Yemeğine Uygun En Güzel 12 Müzik

Ramazana Özel İftar Yemeği Şarkıları İftar yemeğinde ortamda çalan müzikler insanın içine farklı bir huzur…

Burun Spreyi Orucu Bozar Mı? Tarifi
Burun Spreyi Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Burun Spreyi Kullanılır Mı? Burun spreyi, burun içine uygulanan tıbbi desteklerden biridir. Genellikle solunumu…

Oruçluyken Adet (Regl) Olmak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Adet (Regl) Olmak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Regl Olmak: Diyanet Bilgileri Ergenlik döneminden başlayıp menopoz dönemine kadar devam eden vajinal kanamalar,…

Regaip Kandilinde Oruç Tutulur Mu? Tarifi
Regaip Kandilinde Oruç Tutulur Mu?

Regaip Kandilinde Oruç Tutmanın Fazileti Regaip kandili, dinimizdeki önemli yere sahip olan kandillerden ilkidir. Bu…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Sahura Kalkmadan Oruç Tutulur Mu? Tarifi
Sahura Kalkmadan Oruç Tutulur Mu?

Oruç Tutarken Sahura Kalkmanın Önemi Uzmanlar ramazan ayı boyunca beslenme ve sağlıklı şekilde oruç tutma…

İftar Yemeğine Uygun En Güzel 12 Müzik Tarifi
İftar Yemeğine Uygun En Güzel 12 Müzik

Ramazana Özel İftar Yemeği Şarkıları İftar yemeğinde ortamda çalan müzikler insanın içine farklı bir huzur…

Burun Spreyi Orucu Bozar Mı? Tarifi
Burun Spreyi Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Burun Spreyi Kullanılır Mı? Burun spreyi, burun içine uygulanan tıbbi desteklerden biridir. Genellikle solunumu…

Oruçluyken Adet (Regl) Olmak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Adet (Regl) Olmak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Regl Olmak: Diyanet Bilgileri Ergenlik döneminden başlayıp menopoz dönemine kadar devam eden vajinal kanamalar,…

Regaip Kandilinde Oruç Tutulur Mu? Tarifi
Regaip Kandilinde Oruç Tutulur Mu?

Regaip Kandilinde Oruç Tutmanın Fazileti Regaip kandili, dinimizdeki önemli yere sahip olan kandillerden ilkidir. Bu…

Oruç Nedir, Nasıl Tutulur? Oruç Çeşitleri Tarifi
Oruç Nedir, Nasıl Tutulur? Oruç Çeşitleri

Oruç: 30 Günlük İbadetten Daha Fazlası! Farsçada rûze, Arapçada savm ve sıyâm anlamına gelen oruç,…

Bursa İftar Mekanları: En İyi 6 Restoran Tarifi
Bursa İftar Mekanları: En İyi 6 Restoran

Bursa'da Nerede İftar Yapılır? Oruç tutarken dopdolu lezzetlerle bezenmiş kocaman bir sofranın hayalini kurmamak elde…

İstanbul İftar Mekanları: En İyi Tavsiyeler Tarifi
İstanbul İftar Mekanları: En İyi Tavsiyeler

İstanbul’da İftar Nerede Yapılır? Beklenen ramazan bereketiyle geldi. Mutfaklardaki tatlı telaşlar, adeta zamanla yarışıyor. Pilavların…

Ankara İftar Mekanları: 14 Farklı Lezzet Durağı Tarifi
Ankara İftar Mekanları: 14 Farklı Lezzet Durağı

Ankara'da Oruç Açabileceğiniz Restoranlar Ramazan ayında yemeklere duyulan ilgi ve önem ekstra artıyor. Güzel ve…

Üsküdar İftar Mekanları: En İyi 11 Restoran Tarifi
Üsküdar İftar Mekanları: En İyi 11 Restoran

Üsküdar'da Nerede İftar Yapılır? Ramazan ayının hayırlı bereketi ve tüm neşesi üzerinizde olsun! İslam aleminin…

Avrupa Yakası İftar Mekanları: En İyi 12 Restoran Tarifi
Avrupa Yakası İftar Mekanları: En İyi 12 Restoran

Avrupa Yakası’nda Oruç Açabileceğiniz Restoranlar Herkesin heyecanla beklediği 11 ayın sultanı ramazan, bereketi ve birliği…

Tarifler Geri
Videolar Geri