Datça’da Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken 10 Meşhur Mekan

Datça’da Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken 10 Meşhur Mekan Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi: Datça

En İyi Lezzet Keşfindeyiz!

Muğla iline bağlı olan Datça, 1390 yılında Osmanlı İmparatorluğu himayesine girmiş. Datça’nın ilk merkezi 1928 yılında Reşadiye Mahallesi’nde kurulmuş. Ardından 1947 yılında merkez, İskele Mahallesi olarak değiştirilmiş. Datça, çoğunlukla sakin bir yaz tatili geçirmek isteyen kişiler tarafından ziyaret edilir. Dağlık ve engebeli bir arazi yapısına sahip olan Datça kamp alanları bakımından da zengindir.

Seyahate çıkmadan önce Datça’da ne yenir, ne içilir, nereye gidilir? diye merak ediyorsanız, bu yazımızdaki Datça gezi & yemek rehberi listesine göz atabilirsiniz!

datça

Datça Nerede? Nasıl Gidilir?

Datça, Ege’nin güney batısında yer alır. Gökova ve Hisarönü Körfezleri’ne komşudur. Bir yarımada konumunda olan Datça, kara yolu ile Marmaris’e bağlıdır. İlçe, hem Ege atmosferini hem de Akdeniz atmosferini içinde birlikte barındıran doğal güzelliklere sahiptir. Uzun sahilleri, zengin florası, çeşitli yaz sporları aktiviteleriyle sizlere keyifli bir tatil sunar.

  • Muğla merkezden Datça’ya kara yoluyla yaklaşık 1.5 saatte ulaşmak mümkündür.
  • Ayrıca çevre ilçelerden feribot kullanarak 2-3 saatte Datça’ya varabilirsiniz.
  • Bunun yanında şehirlerarası otobüsleri kullanarak da bölgeye ulaşabilirsiniz.
  • Son olarak Datça’ya hava yolu kullanarak da gelmeyi seçebilirsiniz. Dalaman Havalimanı’na iniş yaparak servislerle veya lokal otobüslerle Datça’ya geçiş yapabilirsiniz.
datça nerede

Datça’da Ne Yenir? İşte, Datça’nın En Meşhur 10 Lezzet Durağı!

Ege ve Akdeniz mutfağını birlikte barındıran Datça, hem Yunan kültüründen hem de Türk kültüründen izler taşıyan lezzetlere sahiptir. Datça’ya gitmeden önce bu meşhur mekânları not almanızda fayda var. İşte, lezzetleriyle nam salmış Datça mekânları listesi!

1) Birbirinden Leziz Mezeler: Fevzi’nin Yeri

Datça’ya gelip de mezelerden tatmadan ayrılmayın. Fevzi’nin Yeri, deniz kenarında olmasa da mis gibi doğa manzarasıyla muhteşem bir yemek keyfi sunar. Deniz mutfağının her türlü ürünün yer aldığı mekânın menüsünde; kalamarlı şevketi bostan, sübye güveç, cevizli zeytin ezmesi gibi eşsiz lezzetler yer alır. Fevzi’nin Yeri’nde bulunan meze çeşitleri ise saymakla bitmez. Ancak Fevzi’nin Yeri, özellikle akşam saatlerinde tıka basa dolar. Bu nedenle meze hevesinizin kursağınızda kalmaması için mutlaka önceden rezervasyon yaptırmalısınız.

Adres: Fevzi’nin Yeri, İskele Mah, Kumluk Plajı Mevkii, 48900 Datça/MUĞLA

İletişim: 0252 712 97 46 – 0535 959 54 19

fevzinin yeri datça

2) Adeta Bir Film Sahnesi: Kekik

Yanı başınızda dalgaları hissederken yemek yemeyi sadece filmlerde göreceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Datça’nın incisi Kekik’te ayaklarınız kuma değerken şarabınızı yudumlayabilirsiniz. Güler yüzlü personeliyle de öne çıkan mekân, sahil üzerinde yer alan masalarıyla da romantik bir atmosfer yaratır. Loş ışıklandırmaya sahip olan ve aynı zamanda ay ışığının aydınlattığı Kekik’in eşsiz mutfağında; karides güveç, kalamar tava, otlu krep ve çeşit çeşit salata yer alır. Kekik romantik ve huzurlu yaz akşamları için birebirdir.

Adres: Kumluk Yolu, İskele Mahallesi, Datça/Muğla

İletişim: 0252 712 89 86

kekik datça

3) Köyün İçindeki Cennet: Yakamengen

Datça’nın Yaka Köyü’nde yer alan Yakamengen, ot ve sebze ağırlıklı bir mutfağa sahip. 2004 yılında terk edilmiş bir zeytinyağı işliğinden aslına uygun olarak restore edilen mekân, organik Akdeniz lezzetlerini mutfağında barındırır. Taş mimarisiyle dikkat çeken Yakamengen’de, iç salonun yanı sıra zeytin ağaçlarının altında esintili bir akşam yaşamak isteyenler için de şahane bir bahçe var.

Adres: Yaka Mahallesi, Yaka Köy No: 70, 48900 Datça/Muğla

İletişim: 0252 725 53 93 – 0533 926 46 20

datça yakamengen

4) Gerçek Balıkçılardan Enfes Lezzetler: Emek Restaurant

Datça’da ‘’Kaptanın Yeri’’ olarak da bilinen Emek Restaurant, bölgedeki en iyi balık restoranlarından biri. Yat limanlarının yanında konumlanan Emek Restaurant, liman atmosferine sahip. Belki de mekân sahiplerinin aynı zamanda balıkçılık yapmalarından dolayı taze balık yemekleri gerçekten enfes lezzette. Lagos, sinarit, deniz levreği ve daha nice balık türünün benzersiz tadını kaçırmamak için Emek’e muhakkak uğrayın.

Adres: Yat Limanı Datça/Muğla

İletişim: 0252 712 3375

datça emek restaurant

5) Datça’da Kahvaltı: Cafe Inn Datça

Datça’da kahvaltı denildiğinde ilk akla gelen yerlerdendir. Brunch, organik reçeller, ballar, nefis taze sucuk ve dahası… Plajın hemen dibinde yer alan mekân, kahvaltı için tercih edildiği gibi kahveleri ve diğer sıcak içecekleri için de ziyaretçi akınına uğrar. Ayrıca pizza çeşitleri, makarnalar ve börekler de Cafe Inn Datça’da tadılmayı beklemekte.

Adres: İskele Mahallesi, Kumluk Yolu, 48900 Datça/Muğla

İletişim: 0252 712 94 08

cafe inn datça

6) Evrensel Lezzetlerin İzinde: Culinarium

Türk, Fransız, İtalyan, Alman gibi pek çok farklı ülkenin mutfağını bir arada barındıran Culinarium, Datça’da dünya mutfağını deneyimlemek için harika bir şans. Şık tasarımıyla da dikkat çeken mekân, az bilinen özgün lezzetlere sahip. Fakat özellikle balıklı pırasa, Çerkez Ravioli ve dülger balığı Culinarium’un favori lezzetlerinden. Ayrıca ana yemeklerin yanında gelen enfes şaraplarla muhteşem bir akşam geçirebilirsiniz.

Adres: İskele Mahallesi 64. Sokak No: 20 Datça/Muğla

İletişim: 0252 712 97 70

culinarum datça

7) Hüsnü’nün Yeri

Kumluk plajında bulunan Hüsnü’nün Yeri, Datça’nın popüler balık restoranlarından biri. Restoranın kumsalla iç içe olan masalarıyla denize sıfır ziyafet keyfini yaşayabilirsiniz. ‘’İki deniz, tek yaka, tek sofra’’ sloganıyla sizleri karşılayan Hüsnü’nün Yeri, Datça’da görmeden ayrılmamanız gereken bir restoran. Ayrıca menüde yer alan birçok gıdanın malzemeleri direkt olarak Datça’nın doğasından elde edilmektedir. Yani, otlar Datça dağlarından toplanarak, soslar Datça domatesinden elde edilerek önünüze afiyetle sunulur. Tahmin ediyorsunuzdur ama yine de belirtmekte yarar var; Hüsnü’nün Yeri’ne gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız, aksi takdirde yer bulmanız biraz zor olacaktır.

Adres: İskele Mahallesi 48900 Datça/Muğla

İletişim: 0252 712 83 35

hüsnünün yeri datça

8) Le Jardin De Semra

Datça’da organik sebzenin servis edildiği bir başka restoran daha… Mekânın sahibi Semra Uzun’un özel bahçesinde yetiştirilen sebzelerden elde edilen yemekler, sağlıklı besin ihtiyacınızı kesinlikle karşılayacaktır. Fransızcada bahçe anlamına gelen ‘’Le Jardin’’ ismini alan mekân, gerçekten isminin hakkını veren güzellikte bir bahçeye sahip.

Adres: Palamutbuku, N0: 63, 48900 Datça/Muğla

İletişim: 0252 725 52 96

le jardin semra

9) Nefis Pizzalar: D-PO Pizza

Datça’da pizza ve benzer İtalyan yemeklerini hemen her yerde bulabilirsiniz. Ancak D-PO bu konuda gerçekten iddialı. Damak tadınıza seslenen pizza dilimlerini, isterseniz şarabınızla da tatlandırabilirsiniz. Ayrıca D-PO Pizza’da sunulan lezzetli çorbalarla içinizi ısıtabilirsiniz.

Adres: İskele Mahallesi, Vatan Cd. No: 7, 48900 Datça/Muğla

İletişim: 0252 712 47 12

d-po pizza datça

10) Garavilla Restaurant

Otem Mavi Beyaz’ın içinde bulunan Garavilla Restaurant, Ege kültürünün alışıldık renkleri olan mavi ve beyaz kaplanmış benzersiz bir atmosfere sahip. Ünlü Ege zeytinyağını, Datça’nın birbirinden lezzetli otlu yemeklerini, beyaz ve mavi renginin dingin aurası içinde tadabilirsiniz.

Adres: Yaka Mahallesi, Yaka Köyü, Palamutbükü 48900 Datça/Muğla

İletişim: 0252 725 55 55

garavilla datça
www.thefork.com

Datça Gezilecek Yerler Listesi – Görmeden Dönmeyin!

Datça’da nerede ne yenir öğrendiniz, şimdi sırada Datça gezilecek yerler listesinde! Çünkü Ege kültürü tahmin edeceğiniz gibi sadece mutfaktan ibaret değil. Datça koyları ve tarihi bölgeleri bakımından Türkiye’nin en önemli ilçelerindendir. Bu nedenle Datça’ya geldiğiniz zaman mutlaka bu yerleri görmelisiniz!

  • Knidos Antik Kenti
  • Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi
  • Can Yücel’in evi
  • Eski Datça
  • Gebekum
  • Kumluk Plajı
  • Hayıtbükü Plajı
  • Ovabükü Plajı
  • Palamutbükü
  • Kızılbük
  • Domuz Bükü
  • Reşadiye
  • Mesudiye Koyları
  • Kızlan Koyu
  • Datça Limanı

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Ayvalık’ta Nerede Ne Yenir? Ayvalık ve Cunda’da En İyi 10 Lezzet Durağı

Assos’ta Ne Yenir? Antik Limanın En İyi 10 Mekanı – Gezilecek Yerler

Çeşme’de Nerede Ne Yenir? Unutulmaz Bir Tatil İçin 7 Süper Mekan

Bozcaada’da Ne Yenir? Adanın En Meşhur 10 Nefis Lezzet Durağı

Keşfedilmemiş Tatil Yerleri – Yurt İçi Uygun Fiyatlı 11 Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri