Arpa Suyu Diyeti ile Zayıflama, Faydaları, Tarifi

Arpa Suyu Diyeti ile Zayıflama, Faydaları, Tarifi

Hayalini Kurduğunuz Fit Bedene Sahip Olmak İçin

Arpa Suyu ;)

Yanlış beslenme sonucunda pek çok insan ne yazık ki kilo almaktadır. Yanlış beslenmeye bir de hareketsiz yaşam eklendiğinde bu kilolar bir süre sonra kalıcı hale gelir. Eh bu durum da kimsenin istemeyeceği ve stres oluşturan bir durumdur. Böyle anlarda kısa sürede kilo vermek için en etkili yöntemler aranır. Sıvı diyetleri, şok diyetler ve doğru bilinen yanlış beslenme şekilleri ile birçok insan kendine zarar vermektedir. Yapılan tüm bilinçsiz diyetleri bir kenara almanızı ve şimdi sizlere ifade edeceğimiz arpa suyu diyetini can kulağı ile dinlemenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü arpa suyu ile metabolizmanızı harekete geçirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Arpa, çok eski zamanlardan günümüze kadar canlılığını koruyan ve değeri ancak son zamanlarda bilinen bir tahıl ürünüdür. Neredeyse ilk çağlardan günümüze kadar en önemli besin kaynağı olan arpa, son dönemlerde kilo vermek isteyenlerin de gözde besinidir. Arpa ne yapıyor da kilo vermenize yardımcı oluyor? Arpanın yapısında bulunan maddeler, kilo vermeniz için sahip olmanız gereken maddelerden oluşuyor. Birazdan size açıklayacağımız adımları uygulayarak 3, 5 hatta biraz sabrederek 10 kilo bile verebilirsiniz. O fazla kilolar gidecek! diyorsanız, yazımız sizlerle.

arpa suyu diyeti

Arpa Suyu Diyeti Nasıl Yapılır? Diyet Listesi

Sosyal medyada pek çok ünlünün arpa suyu diyeti yaptığı bilgileri yer almaktadır. Belirtmek gerekir ki bu diyeti uzun bir süre uygulamamalısınız. Dönem dönem diyet listesine uymanız, ve ara vermeniz tavsiye edilir. Detoks diyeti olarak aralıksız 3 gün uygulamanız daha sağlıklı bir süreç olacaktır. İşte ünlülerin kontrollü şekilde uyguladığı arpa suyu ağırlıklı diyet listesi:

  • Sabah: 1 su bardağı ölçüsünde arpa lapası. Meyve ilave edilmiş 150 gram yoğurt.
  • Ara öğün: Bir fincan yeşil çay
  • Öğle yemeği: 1 tabak lahana çorbası, 1 bardak arpa lapası, bol sebzeli ve bol yeşillikli salata.
  • Ara öğün: 1 adet mevsim meyvesi.
  • Akşam yemeği: 1 bardak arpa lapası ve 1 bardak kadar diyet yoğurt.

arpa suyu ile zayıflama

Arpa Suyu ile Zayıflama

Eski kıyafetlerinin içine girmekte zorlanan insanların arpa suyu ile zayıflama süreçlerinde en etkili olan faktör çaba olacaktır. Yukarıda vermiş olduğumuz listenin dışına çıkılan her öğün, kilo vermeyi zorlaştırır. Bir süre bu diyete uyan kişilerin kilo verdiği bilinmektedir. Arpa suyu diyetindeki zayıflama sırrı ise iştah kontrolü sağlanmasıdır. Çünkü arpa bol lif içerdiğinden uzun süre tok tutar. Arpa suyu diyetini uygularken bolca su tüketilmelidir. Tüketilen su ise, metabolizmanın çalışmasına destek olmaktadır.

Alkali yapıya sahip olan arpa suyu, sindirimi rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Sindirimi rahat kişilerin kilo vermesi daha kolay bir şekilde gerçekleşir. Bu diyeti ilk defa uygulayacak kişilerin çok kısa süre denemesi tavsiye edilir. Detoks diyeti olarak başlamanız daha sağlıklı olacaktır. Yağ yakımının gerçekleşmesi için öncelikle ödem probleminden kurtulmanız gereklidir. Arpa suyu diyeti sayesinde ödemlerden kurtulabilirsiniz. Arpa suyu İbrahim Saraçoğlu tarafından hakkında araştırmaları devam eden bir besindir. Pek çok diyetisyen, diyet yapanlara bol lif içeren arpa suyunu önermektedir. Ölçülü şekilde tüketilen arpa suyu, sizi sağlıklı şekilde zayıflatacaktır. Çölyak hastalarının uzak durmasını da belirtmek isteriz.

arpa suyu faydaları

Arpa Suyu Faydaları Nelerdir?

Arpa besin değeri yüksek bir tahıldır. C vitamini içeren antioksidan bir besindir. Vücuda sağladığı faydaları ise adeta ilaç niteliğindedir. Arpa suyunun faydası nedir sorunuzun yanıtı için listemizi inceleyebilirsiniz:

  • Arpa suyu sadece zayıflama konusunda başarılı değildir. Aynı zamanda vücutta oluşan enfeksiyonu da temizleyici özelliği bulunmaktadır. Özellikle de idrar yolu enfeksiyonu yaşayan kadınların, bu dönemlerde arpa suyu tüketmesi tavsiye edilir.
  • Dönem dönem mide bulantısı yaşayan kişilere arpa suyu önerilmektedir. Arpa suyu mide asitlerini düzenleyerek kusma hissini ortadan kaldırır.
  • Ağrı kesici özelliği de bulunan arpa suyu, baş ağrısı yaşadığınız günlerde ağrı kesiciniz olacaktır. 1 bardak arpa suyu ile kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
  • Enfeksiyon düşmanı olduğu için ağız içinde oluşan yaraları kısa sürede iyileştirmektedir.
  • Yatıştırıcı etkisi sayesinde uyku problemi yaşayan kişilere de tavsiye edilmektedir. Akşam içilen 1 bardak arpa suyu, uyku düzensizliğini ortadan kaldırır.
  • Potasyum, kalsiyum, magnezyum ve daha pek çok mineral içeren arpa suyu kansızlık problemi için şifadır. Kan değerlerini yükseltmek isteyenler arpa suyu ile tanışmalıdır.
  • Yolculuklardan veya ağır yemeklerden sonra oluşan ödemleri, arpa suyu ile atmak çok kolay.
  • Bağırsak sağlığını korumak için hayatınızda arpa suyuna ölçülü şekilde yer verebilirsiniz.
  • Arpa suyunun bir özelliği de anne sütünü arttırmasıdır. Emzirme döneminde annelerin arpa suyu içtiği bilinir. Bol vitamin ve mineral içeren arpa suyu, anne sütünü de besler. Arpa B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, bakır, protein, selenyum ve çinko içermektedir.
  • Gece terlemesi problemi yaşayanlar için de önerilen arpa suyu, daha rahat uykular için şifa olacaktır.

arpa suyu nasıl hazırlanır

Arpa Suyu Böbrek Taşı Düşürür Mü?

Toplumda pek çok kişinin böbrek taşı şikayetiyle stresli dönemler yaşadığı bilinmektedir. Böbrek taşının doğal tedavi yöntemlerinden biri de arpa suyudur. Arpa suyu böbrekleri temizleyici özelliğe sahiptir. Magnezyum ve kalsiyum içerdiğinden; oksalat kristallerin dağılmasını kolaylaştırır.

Arpa suyu idrar yolunu temizler. İdrar yolu ile vücuttaki zararlı maddeleri atacağından, haliyle böbreklerin de temizlendiği görülür. Mesaneye basınç uygulayan arpa suyu, kısa zaman içinde böbrek taşlarının çözülmesini sağlar. Ayrıca daha sonrası için böbrek taşı oluşumunu önler.

arpa suyu neye iyi gelir

Arpa Suyu Nerede Bulunur? Nasıl Yapılır? Arpa Suyu Tarifi

Arpa suyunu bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler tüketmektedir. Bu amaçla bazı firmaların arpa suyu ürettiği de görülür. Emzirme dönemindeki anneler için üretilen vitaminli ve mineralleri arpa suyu içecekleri 330 ml için 4.50 TL’den satılmaktadır. Arpa suyu fiyatı firmalar arasında ufak farklılıklar gösterebilir. Eğer yaşadığınız şehirde organik ürünler satan yerler varsa, o mağazalara da bir göz atın deriz. Evinizde en doğalından arpa suyu yapmak istediğinizde ise şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Arpa suyu yapmak için öncelikle dilediğiniz miktardaki arpayı güzelce yıkayın.
  • Yıkanan arpayı bir tencere içinde, üzerini geçecek şekilde su içinde 2 saat bekletin. Bu şekilde arpa daha kolay haşlanacaktır.
  • Bir süre bekleyen arpayı yeniden yıkayın ve temiz su ekleyin.
  • Ortalama 1 saat kadar haşladığınız arpayı, soğuması için bir süre bekletin.
  • Soğuyan arpaları bir sürahi içine suyuyla birlikte aktarın.
  • Arpa suyunuz diyetinizde ve sağlıklı beslenmenizde yer almak için hazır. Arpa suyunu tüketirken, arpanın tanelerini de tüketmeniz tavsiye edilir.
  • Etkilerini görmeniz için arpa suyunu içerken taze olmasına özen göstermelisiniz. Buzdolabında en fazla 3 gün bekletebilirsiniz. 3. günden sonra yeni ve taze bir arpa suyu ile sağlıklı günlerinize devam edebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Zayıflatan Limon Suyu Tarifi

Zayıflatan Limon Suyu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Maydanozlu Zayıflatan Detox Suyu Tarifi

Maydanozlu Zayıflatan Detox Suyu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kızılcık Suyu (Diyet) Tarifi

Kızılcık Suyu (Diyet)

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ödem Atan Zayıflatan Detox Suyu Tarifi

Ödem Atan Zayıflatan Detox Suyu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Faydaları İle Taze Limon Çayı Tarifi

Faydaları İle Taze Limon Çayı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Zayıflama Yoğurdu Tarifi

Zayıflama Yoğurdu

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Zayıflatan Kahve Tarifi

Zayıflatan Kahve

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri