Boğaz Ağrısına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Doğal Yöntemler Tarifi

Boğaz Ağrılarınıza İyi Gelecek Bilgiler

Kış ayları ile birlikte soğuyan havalar nedeniyle vücudun bağışıklık sistemi zayıflar ve vücut direnci düşerek hastalıklara daha kolay yakalanır. Özellikle mevsim geçişleri bakteri, virüs ve diğer mikropların yaşaması için uygun ortamlar yaratır.

En çok da soğuk algınlığı enfeksiyonlarına neden olan mikroorganizmaların ilk yerleşim yerlerinden biri de boğaz bölgesidir. Enfeksiyonların yanı sıra türün kullanımı, dumanlı havalar, tahriş edici gazlar, hava kirliliği gibi nedenler boğaz ağrısına neden olabilir.

Ayrıca sıvı tüketiminde eksiklik, mide rahatsızlıkları da boğazı tahriş ederek ağrımasına neden olur. Sadece kış mevsimine özgü olmayan boğaz ağrıları ile yaz mevsiminde de karşılaşılabilir. Sıcak havadan soğuk klimalı ortamlara geçmek, ıslak saçla dolaşmak, yaz mevsiminde enfeksiyonlara davetiye çıkarır. Yaz kış fark etmeksizin vücut direncinin düşmesi ile birlikte ortaya çıkan viral kaynaklı boğaz ağrılarına ek olarak hapşırık, öksürük, yüksek ateş ve baş ağrısı can sıkıcı bir hal alarak daha ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.

Tüm rahatsızlıklarda olduğu gibi boğaz ağrısının tedavisinde de hastalığa neden olan faktörün ortadan kaldırılması gerekir. Boğaz ağrısı genel olarak üst solunum yolları enfeksiyonlarının bir belirtisidir.

Sık sık boğaz ağrısı problemi yaşanıyorsa bu durumun altında yatan neden araştırılmalıdır. Oldukça rahatsız edici bir durum olan boğaz ağrısı farenjit başlangıcının ya da boğaz anjininin habercisi olabilir. Yutkunurken ya da nefes alırken boğazda şiddetli bir ağrı ile karakterize olan boğaz ağrısına uygulanan doğal yöntemler tedaviyi destekler.

Peki, boğaz ağrısına iyi gelen şeyler nelerdir? Boğaz ağrısı yaşandığında ilk yapmanız gereken doktor kontrolüne girmektir. Gerekli tedaviye ek olarak boğaz ağrısına iyi gelen şeyler kullanılabilir.

Doktor kontrolünde verilen boğaz ağrısına iyi gelen ilaçlar ve boğaz ağrısına iyi gelen antibiyotikler ile birlikte boğaz ağrısına iyi gelen pastil de kullanılabilir. Ayrıca yine doktor kontrolünde boğaz ağrısına iyi gelen spreyde geçici bir çözüm olsa da anlık rahatlama sağlayabilir.

Boğaz ağrısına ne iyi gelir

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Boğaz ağrısının nedeni viral ise genellikle bitkisel kaynaklı çözümler önerilir. Özellikle C vitamini ve antioksidan açısından zengin olan bitki çayları tüketilir. Bol su tüketiminin yanı sıra boğaz ağrısına iyi gelen bitki çeşitleri ile yapılan boğaz ağrısına iyi gelen doğal yöntemler kullanılır.

Adaçayı, nane limon, ıhlamur, tarçın, zencefil, kekik gibi bitkiler kullanılarak hazırlanan çaylar boğaz ağrısına iyi gelen bitkisel çözüm önerileri arasında yer alır. Grip ve boğaz ağrısına iyi gelen bitkiler ile hazırlanan karışımların tüketilmesi vücut direncini arttırarak vücudun enfeksiyonlara karşı savaşına destek olur. Ballı zencefil karışımı tüketmek, karanfil çiğnemek, papatya çayı, limon çayı yaprağı gibi çaylar bal ile birlikte karıştırılarak ılık bir şekilde tüketilebilir.

Boğaz ağrısına iyi gelen bitkiler Saraçoğlu tarafından da önerilmektedir. Saraçoğlu adaçayı, ebegümeci yaprağı ve su kullanarak hazırlanan boğaz kürünün 1 ay boyunca sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 kez tüketildiğinde boğaz ağrılarına iyi geldiğini belirtmektedir.

soğan

Boğaz Ağrısına İyi Gelen İçecekler Nelerdir?

Boğaz ağrısının etkilerini azaltmak için en yaygın olarak ılık içecekler kullanılır. Sıvı tüketiminin arttırılmasının gerekli olduğu enfeksiyon hastalıklarında imdada bitkisel içecekler ve çaylar koşar. 1 adet kuru soğanı dilimleyerek yarım litre su ve 3 çorba kaşığı şeker ile birlikte 12 saat bekletin. Daha sonra 2 saatte bir karışım tükenene kadar için.

Boğaz ağrısına iyi gelenler arasında başı çeken bu yöntem kuru soğanın antibiyotik ve ağrı kesici özelliği nedeniyle sıklıkla kullanılır. 4 kereviz sapı, 2 havuç, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı rezeneyi kaynatın ve bu sebzeleri blenderdan geçirerek günde 2 kez aç karnına ya da tok karnına tüketin. Bu içecek yüksek antioksidan içeriği ile toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayarak boğaz enfeksiyonlarından kısa sürede kurtulmanızı sağlar.

İki adet meyan kökü ile hazırlanan meyan kökü çayı ve elma çayı boğaz ağrısına iyi gelen çaylar arasında yer alır. Kış aylarında yaygın olarak tüketilen kış çayı da boğaz ağrısına iyi gelen çay olarak kullanılabilir. Boğaz en iyi gelen şey bol su tüketimi, bolca dinlenmek ve sigaradan uzak kalmak olarak sıralanabilir.

muz

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Boğaz ağrısı denilince ilk akla gelen yiyecekler arasında çorbalar yer alır. Boğaz ağrısına iyi gelen çorba denildiğinde ise ilk akla gelenler tarhana, tavuk suyu çorba, işkembe ve mercimek çorbasıdır.

Özellikle bu çorbalara eklenen zencefil, zerdeçal, karabiber, kırmızı acı biber, nane gibi baharatlar ve limon boğaz ağrısına şifadır.

Boğaz ağrısına iyi gelen meyveler denildiğinde ise muz yumuşaklığı nedeniyle ilk sırayı alır. Boğaz enfeksiyonlarında boğaz tahriş olduğundan dolayı yumuşaklığı ve içeriğindeki yüksek vitamin değeri ile muz tercih edilir.

Boğaz ağrısına iyi gelen besinler genel olarak sıvı ve yutulması kolay olan besinler arasından seçilir. Bu nedenle sabah kahvaltılarında kolayca parçalanarak yutulabilen omlet, hem yüksek protein içeriği ile besleyicidir hem de lezzeti nedeniyle iştahı açar. Ayvanını doğranarak haşlanılması ve suyunun içilmesi boğaz ağrısına iyi gelen doğal şeyler arasında yer alır.

sıvı

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Gargaralar Nelerdir?

Boğaz ağrısının tedavisi sırasında beklemek ve ağrıya katlanmak zorlu bir süreçtir. Tedavi sonlanıncaya kadar boğaz ağrısına iyi gelen gargaralar kullanılarak ağrının dinmesi sağlanabilir. Tuzlu su ile gargara yapmak boğaz ağrısı durumlarında kullanılan en yaygın yöntemdir. Ancak gargaralar anlık olarak boğaz ağrılarına iyi gelir.

Gargaralarla ağrının geçmesi iyileştiğiniz anlamına gelmez. Mutlaka doktor tedavisi şarttır ve verilen ilaçların tamamının tüketilmesi önerilmektedir.

Güçlü bir antioksidan içeriğe sahip olan safran ve su ile hazırlanan gargara boğaz ağrısına en iyi gelen gargara çeşitlerinden biridir.

Acı biber, adaçayı, karanfil, elma sirkesi ile hazırlanan boğaz ağrısına iyi gelen gargaralar günde 3-4 kez yapılabilir. Ayrıca boğaz ağrısına iyi gelen gargara çeşitleri arasına karbonatlı su da eklenebilir.

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Şifalı Tarifler

1) Hatmi Çiçeğinin Ihlamur ve Bal ile Muhteşem Birlikteliği

Kış mevsimi ile birlikte gelen enfeksiyon hastalıklarına en iyi çözümlerden biri olan ıhlamur, hatmi çiçeği, tarçın, zencefil ve bal kullanılarak hazırlanan şifa kaynağı çay ile boğaz ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Boğaz Ağrısına İyi Gelen Şifa Çayı

Tarif: Boğaz Ağrısına İyi Gelen Şifa Çayı

2) Zencefil ve Zerdeçalın Tarçın ve Bal ile Muhteşem Dansı

Zencefil, zerdeçal, tarçın ve bal kullanılarak hazırlanan ve tam bir vitamin deposu olan kür ile öksürük ve boğaz ağrısına dur demek artık çok kolay!  Boğaz Ağrısına İyi Gelen Kür

Tarif: Boğaz Ağrısına İyi Gelen Kür

3) Tarçın ve Limon ile Kıştan Korkmayın

Tarçın, bal ve limon ile çabucak hazırlanan çay ile artık kıştan korkmayın. Vücut direncinizi artırarak enfeksiyonlara karşı vücudunuzu koruyan boğaz ağrısı için çayı her sabah ve akşam tüketerek hastalıklardan korunabilirsiniz. Boğaz Ağrısı İçin Çay

Tarif: Boğaz Ağrısı İçin Çay

4) Süt, Bal ve Karabiberin Mükemmel Uyumu

Süt, bal, karabiber ve tarçın kullanılarak hazırlanan karışım antibiyotik ve ağrı kesici özelliği ile ilaç kullanmadan boğaz ağrınızı geçirebilir. Boğaz Ağrısını İyileştiren Tarif

Tarif: Boğaz Ağrısını İyileştiren Tarif

5) Meyvelerin Şifalı Dokunuşu ile Öksürüğün Tedavisi

Portakal, elma, limon, tarçın, zencefil, ıhlamur ve nane kullanılarak hazırlanan kış çayı tarifi ile öksürüğünüzden ve boğaz ağrınızdan kurtulabilirsiniz. Boğaz Ağrısına ve Öksürüğe Kış Çayı

Tarif: Boğaz Ağrısına ve Öksürüğe Kış Çayı

6) Lezzeti ile Büyüleyen Şifalı İçecek

Vanilya, nişasta, süt ve tarçın kullanılarak hazırlanan şifa içeceği hem lezzetli hem de sağlıklı bir kış içeceğidir. Boğaz ağısına birebir olan nefis içeceği sabah ya da akşam günün her saati içebilirsiniz. Boğaz Ağrısına Birebir Şifa İçeceği

Tarif: Boğaz Ağrısına Birebir Şifa İçeceği

Boğaz ağrılarınız için sıcacık çorba tarifleri sitemizde sizleri bekliyor.

 

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri