Çakşır Otunun Faydaları Nelerdir?

Çakşır Otunun Faydaları Nelerdir? Tarifi

Doğal Afrodizyak Çakşır Otu

Sarı çiçekleriyle zarif bir bitki olan çakşır otunun sağlık açısından birçok faydası var. Az kişi tarafından bilinen bu değerli bitki hakkındaki tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Çakşır Otu Nedir?

Çakşır otu bitkisi, kurak topraklarda yetişir. Boyu 2-3 metreye kadar uzayan, ince dalları ve sarı taneli çiçekleri olan bir bitkidir. Maydanozgiller ailesinden olan bu bitkinin çiçekleri tohumlu yapıdadır. Güzel bir görünüme sahip olmasına karşın hoş bir çiçek kokusuna sahip değildir. Kokusu genellikle keskin olarak tanımlanır.

Sağlık açısından faydalı olduğu için toplanıp, kurutulup çeşitli şekillerde işlenir. Piyasada çakşır otu suyu, çakşır otu kökü, çakşır otu yağı, çakşır otu macunu ya da çakşır otu tozu şeklinde bulunabilir.

Çakşır Otu Nerelerde Yetişir?

Yetişirken suya çok ihtiyaç duymayan bir bitki olduğu için hemen her araziye uyum sağlar. Doğu Anadolu’dan Akdeniz’e kadar bölgede kendiliğinden yetişebilir. Ana vatanı İran’dır. Pakistan ve Hindistan’da da yetiştirilerek ürünleri şifa amaçlı kullanılır. Bu faydalı bitkiyi dilerseniz kendi bahçenize ekmeniz mümkün. Rahatlıkla çakşır otu tohumu bulabilir ve yetiştirebilirsiniz.

Türkiye’de 20 civarında çakşır otu türü yetişir. Türlerin özelliklerine göre kullanım şekilleri de değişir. İlk yıl tohum vermez. İkinci yıl çiçeklerinin arasından tohumlar belirir. Halk arasında bitkinin bu haline çakşır otu erkeği denir. Aslında çakşır otu dişisi ya da çakşır otu erkeği diye iki cins bulunmamaktadır. Bu tanımlar halkın deyimiyle oluşmuştur.

Çakşır Otunun Faydaları Nelerdir?

  • “Çakşır otu neye yarar?” diye sorulduğunda çakşır otu cinsellik ilişkisi ilk akla gelen bağlantıdır. Kullanıldığı konular ve başlıca çakşır otu faydaları şunlardır:
  • Afrodizyak özelliği nedeniyle erkeklerde iktidarsızlık tedavisinde kullanılır.
  • Kısırlık tedavilerinde de kullanılan çakşır otu, sperm sayısını ve kalitesini artırır.
  • Kas ve eklem ağrılarını hafifletir.
  • Vücuttan toksin atımını hızlandırır.
  • Enerjiyi artırarak zindelik sağlar.
  • Sinir sisteminin çalışmasını destekler.
  • İştah açarak kilo almak isteyenlere fayda sağlar.
  • Soğuk algınlıklarına iyi gelir.
  • Yara ve akne lekelerini geçirir.
  • Sindirimi kolaylaştırır, gaz problemlerini iyileştirir.

Çakşır Otu Nasıl Kullanılır?

Çakşır otu çeşitli şekillerde kullanılabilir. “Çakşır otu nasıl yenir?” diye düşünüyorsanız belki de otlu bir Van peyniri içinde çoktan yemiş olabilirsiniz. Doğu’da çakşır otunun yaprakları ince ince kıyılarak otlu peynirde kullanılır. Yaprakları kavrularak yemek olarak da tüketilir. Ayrıca sofrada çakşır otu turşusu olarak da kendine yer bulur.

Çakşır otunu tatlı olarak tüketmek isterseniz bunun da bir çözümü var. Piyasada satılan çakşır otunun tozu, bal ya da pekmez ile karıştırılarak macun haline getirilir. Bu macundan günde 2 kez bir tatlı kaşığı kadar tüketebilirsiniz. İki kereden fazla tüketmeniz faydasını artırmayacağı gibi sağlığınıza zarar verebilir.

“Çakşır otu nasıl içilir?” diye merak ederseniz de ister çayını ister suyunu içebilirsiniz. Çay yapmak için aktarlarda kurutulmuş çakşır otu kökü bulabilirsiniz. Bu kök, suda kaynatılarak çakşır otu çayı demlenir. Çakşır otu suyu da bitkinin özünden yapılır ve genellikle 1 litrelik şişelerde hazır olarak satılır.

Çakşır otu yağı, zeytinyağı ile eşit ölçüde karıştırılarak ciltteki lekelerin üzerine masaj yaparak yedirilir. Düzenli kullanımda ciltteki lekeleri geçirmesi çakşır otu yağının faydaları arasında en çok bilinenlerindendir.

Çakşır otu hangi haliyle kullanılırsa kullanırsın, tedavilere yardımcı bir ürün olduğu unutulmamalıdır. Kısırlık ya da başka sorunlarla ilgili teşhis konulup tedaviye başlandıktan sonra doktorunuz onay verirse destek olarak kullanılabilirsiniz. Tedavinizin hızını ve etkisini artırabilir.

Fakat kimseye danışmadan ve sadece bu bitkiyi kullanarak mucizeler beklemeniz tavsiye edilmez. Çünkü sadece çakşır otu ile çözmeye çalıştığınız sorunun nedeni aslında çok farklı olabilir. Bu da size hem para hem zaman kaybettirir.

Çakşır Otu Suyu ve Çayı Ne İşe Yarar?

Çakşır otu çayı ve çakşır otu suyu faydaları açısından ortaktır. Erkeklerde cinsel sorunların tedavisi için ya da zindelik ve direnç kazanmak için kullanılır. Çakşır otu kökü suyu ya da diğer adıyla çakşır otu suyu, bitkinin modern yöntemlerle distile edilmesiyle üretilir. Yemeklerden önce bir kahve fincanı kadar içilmesi önerilir. Kullanımının çaya göre daha zahmetsiz olması, tercih edilmesinin nedenleri arasındadır. Bunun dışında çakşır otu çayı faydaları ile aynı derecede etkilidir. Hazır ürünlerin içeriğine ve üreticisine güvenemezseniz kök halinde alarak çayını hazırlamak en güvenli yollardan biridir.

Çakşır otu hazırlanışı kök ya da toz oluşuna göre değişmez. İkisinde de az miktardaki ürünü sıcak suyla çay gibi demler ve dinlendirdikten sonra içebilirsiniz. Sıcak olarak içildiğinde solunum yollarını yumuşatır. Soğuk algınlığına ve bronşite de iyi gelir. İçen kişiye zindelik vererek soğuk algınlığı şikayetlerini azaltır.

Bitkilerin şifalı etkileri üzerinde en bilinen uzmanlardan biri olan İbrahim Saraçoğlu da çakşır otunun sağlığa faydalarını onaylar. Kısırlık tedavilerini destekleyici olarak kullanılan çakşır otu İbrahim Saraçoğlu tarafından da sperm sayısını artıran bitkiler arasında sayılır.

Uzun bir süre olmamak şartıyla düzenli kullanılarak bir kür şeklinde uygulanabilir. Faydalarından en güçlü şekilde yararlanmak için diğer bitkilerde de olduğu gibi düzenli kullanmak gerekir.

Çakşır Otunun Zararları Nelerdir?

Faydalarıyla olduğu gibi çakşır otu zararları ile de sağlığımızı etkileyebilir. Uzun süre ara vermeden kullanmak ve önerilen miktarlardan fazla tüketmek, bazı yan etkilerini ortaya çıkarır. Çakşır otu yan etkileri kendini sinir sisteminde gösterir. Ruh hali değişimleri ve depresyon, bitkinin yanlış kullanımı sonucunda ortaya çıkan sonuçlardandır.

Hamilelerin kullanması önerilmez. Emziren anneler de herhangi bir yan etkiye karşı aynı sınırlamanın içindedir. Doğanın mucizevi şifalarından faydalanmaya başlamadan önce mevcut sağlık durumunuzu güven altına almanız gerekir. Ciddi ve kronik bir sağlık sorununuz varsa bitkiyi kullanmamanızı öneririz. Yine de kullanmak isterseniz, doktorunuzun onayına başvurmanız gerekir. Kan şekerini düşürdüğü için sağlıklı kişiler de kullanırken doza dikkat etmelidir.

Bitkinin özü hap haline getirilerek çakşır otu kapsülü şeklinde de piyasada bulunabilir. Bu şekilde işlenmiş ürünleri kullanmadan önce üreticiyi mutlaka araştırmanızı tavsiye ederiz. Bitkinin kendi yan etkilerine karşı önlem almanız gerekir. Fakat bundan da önce, aldığınız ürünün gerçekten çakşır otu hapı olduğundan emin olmanız gerekir. Eğer eminseniz, hapları tercih edebilirsiniz.

Çakşır Otu Nereden Bulunur? Fiyatı Nedir?

Çakşır otu kürü yapmak isterseniz, her şeyden önce doktorunuza danışmanız gerektiğini tekrar hatırlatmakta fayda var. Çakşır otunu birçok aktarda bulabilirsiniz. Çakşır otu yağı, kozmetik amaçlı kullanıldığı için bazı eczanelerde bulmak mümkün. Daha önceden bildiğiniz ve kaliteli üretim yaptığından emin olduğunuz markalara internet alışverişiyle de ulaşabilirsiniz.

Çakşır otu fiyat açısından ürünün çeşidine, kalitesine ve satış şartlarına göre değişiklik gösterir. Çakşır otu kökünün ortalama kilogram fiyatı 40 TL civarındadır. Çakşır otu tozu almak isterseniz kilosu için 120-150 TL arasında ödemeniz gerekir. Dilerseniz kök halinde satın alıp havanda döverek siz de toz haline getirebilirsiniz. Çakşır otu suyu için de piyasada birçok farklı fiyat bulunur. Markadan markaya değişen ve 15 TL’den başlayan 1 litrelik şişe fiyatları, 35 TL’ye kadar çıkmaktadır.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Starbucks Yiyecek Menüsü Güncel Fiyat Listesi 2024 Tarifi
Starbucks Yiyecek Menüsü Güncel Fiyat Listesi 2024

Starbucks Yiyecekleri, Tatlıları Ne Kadar? Starbucks, kahve denildiğinde akla gelenler listesinde yerini çoktan zirveye taşımış…

Köfteci Yusuf Menü Fiyat Listesi Tarifi
Köfteci Yusuf Menü Fiyat Listesi

Köfteci Yusuf Menüsü Fiyat Listesi Köfteci Yusuf, Avrupa standartları çerçevesinde Türkiye’nin en büyük köfte markalarındandır.…

Aspava Menü Fiyatları Listesi Tarifi
Aspava Menü Fiyatları Listesi

Aspava Menüsü Fiyatları Ankara'da çok sayıda şubesi bulunan bu kuruluş, döner konusunda oldukça popülerdir. Dönerin…

B12 Vitamini Nelerde Var? Tarifi
B12 Vitamini Nelerde Var?

B12 Vitamini Nelerde Var? B12 vitamini, vücutta önemli roller üstlenen, eksikliğinde bazı sağlık sorunlarına yol…

Folik Asit Eksikliği Nedir? Belirtileri, Neden Olur? Tarifi
Folik Asit Eksikliği Nedir? Belirtileri, Neden Olur?

Folik Asit Düşüklüğü Nedir? Folik asit, vücut için öneme sahip bir B vitamini türüdür. Hücrelerin…

En İyi Döküm Tencere Markaları Tarifi
En İyi Döküm Tencere Markaları

En İyi Döküm Tencere Marka Önerileri Döküm tencereler, son yılların en popüler mutfak araç gereçleri…

Starbucks Yiyecek Menüsü Güncel Fiyat Listesi 2024 Tarifi
Starbucks Yiyecek Menüsü Güncel Fiyat Listesi 2024

Starbucks Yiyecekleri, Tatlıları Ne Kadar? Starbucks, kahve denildiğinde akla gelenler listesinde yerini çoktan zirveye taşımış…

Köfteci Yusuf Menü Fiyat Listesi Tarifi
Köfteci Yusuf Menü Fiyat Listesi

Köfteci Yusuf Menüsü Fiyat Listesi Köfteci Yusuf, Avrupa standartları çerçevesinde Türkiye’nin en büyük köfte markalarındandır.…

Aspava Menü Fiyatları Listesi Tarifi
Aspava Menü Fiyatları Listesi

Aspava Menüsü Fiyatları Ankara'da çok sayıda şubesi bulunan bu kuruluş, döner konusunda oldukça popülerdir. Dönerin…

B12 Vitamini Nelerde Var? Tarifi
B12 Vitamini Nelerde Var?

B12 Vitamini Nelerde Var? B12 vitamini, vücutta önemli roller üstlenen, eksikliğinde bazı sağlık sorunlarına yol…

Folik Asit Eksikliği Nedir? Belirtileri, Neden Olur? Tarifi
Folik Asit Eksikliği Nedir? Belirtileri, Neden Olur?

Folik Asit Düşüklüğü Nedir? Folik asit, vücut için öneme sahip bir B vitamini türüdür. Hücrelerin…

En İyi Döküm Tencere Markaları Tarifi
En İyi Döküm Tencere Markaları

En İyi Döküm Tencere Marka Önerileri Döküm tencereler, son yılların en popüler mutfak araç gereçleri…

B12 Eksikliği Nelere Yol Açar? Tarifi
B12 Eksikliği Nelere Yol Açar?

B12 Vitamini Eksikliği Nelere Yol Açar? B12 vitamini, vücudun optimal işlevselliğini sürdürebilmesi adına önem taşıyan…

Tavuk Dünyası Menüsü Fiyat Listesi Tarifi
Tavuk Dünyası Menüsü Fiyat Listesi

Tavuk Dünyası Menüsü: Hangisi Ne Kadar? Daha önce gitmemiş olanlara ve güncel menüyü merak edenlere…

Dominos Pizza Menüsü Fiyat Listesi Tarifi
Dominos Pizza Menüsü Fiyat Listesi

Dominos Pizza Menüsü: Hangi Pizza Ne Kadar? Dominos Pizza, 1960 senesinde Amerika’da ilk şubesini açan…

McDonald’s Menü Fiyat Listesi Tarifi
McDonald’s Menü Fiyat Listesi

McDonald's Menüleri Ne Kadar? 1940 yılında Richard ve Maurice McDonald kardeşler tarafından kurulan küçük lokantalardan…

2024 Ağustos Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Ağustos Ayının 30 Popüler Tarifi

2024 ağustos ayında en çok deftere eklenen tarifler listesi her ay olduğu gibi yine harika!…

Kan Vermenin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Kan Vermenin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Kan Vermenin Faydaları Kan vermek, hem toplumsal dayanışmanın bir parçası hem de bireysel sağlık için…

Tarifler Geri
Videolar Geri