En Etkili Zayıflama Yöntemleri, Yağ Yakan 8 Kür Tarifi

En Etkili Zayıflama Yöntemleri, Yağ Yakan 8 Kür Tarifi

Zayıflamak İstiyorum Diyenler için Zayıflama Önerileri

Zayıflama kavramı genel olarak kilo kaybı olarak görülse de gerçek ve sağlıklı bir zayıflama için vücuttaki yağ depolarının azalması gerekir. Besin değeri yüksek dengeli bir beslenme programı ve aktif bir yaşamla birlikte kişi ideal kilosuna inebilir, fit ve sağlıklı bir bedene kavuşabilir.

Nasıl Zayıflarım? En Kolay Zayıflama Yöntemleri

Fazla kilolarından kurtulmak isteyen kişilerin çoğu, şok diyet yöntemleri ile bir an önce fazlalıklarından kurtulmayı hedefler. Fakat kilo kaybetmek her zaman zayıflamak manasına gelmez. Vücutta depolanan suyun atılması ve glikojen depolarının boşalması, tartıda kilo kaybını gösterse de, çoğu zaman aynaya bakıldığında zayıflama etkisi görülemez. Beden olarak küçülme ve daralma sadece vücuttaki fazla yağın yakımı ile gerçekleşir. Mucize zayıflama formülü olarak pazarlanan yöntemlerin çoğu glikojen depolarını boşaltır ve vücudu susuz bırakabilir.

Zayıflamak istiyorum diyorsanız, şok diyetlerden ziyade sağlıklı beslenme üzerine odaklanmanız daha etkili sonuçlar elde etmenize yardımcı olabilir. Zayıflama yöntemleri çok çeşitli olsa da herkesin bildiği klasik mekanizma ile işler. Vücuttaki bir kilo yağın yakılabilmesi için ortalama 7400 kcal enerji açığı oluşturulması gerekir. Doğal olarak haftada 0,5-1 kg arası yağ yakımı uzmanlarca ideal zayıflama hızı olarak kabul edilir. İdeal kilo ile sahip olunan kilo arasında çok fark varsa ilk aşamada fazla kilo kaybı normal kabul edilebilir. Beslenme düzeninin değişmesi, vücutta depolanan fazla suyun atılmasını tetiklediği ve kalori açığı daha rahat oluşturulabildiği için kilo kaybının hızlı olması normal görülür.

Kolay uygulanabilir, günlük hayata entegre edilebilir ve vücudun ihtiyaçlarını karşılayan bir zayıflama programı kolay zayıflamayı da beraberinde getirir. Kişinin kendine her şeyi bir anda kısıtlaması beslenme programının uygulanabilirliğine gölge düşürebilir. Uzmanlar kolay zayıflamak isteyenlere protein ve lif oranından zengin bir beslenme programı tavsiye eder. Kişiler beslenme programı ile birlikte günlük su tüketimlerini ve hareketlerini arttırdıklarında ve metabolizma hızlarını arttırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarında zahmetsizce kilo verebilir.

8 Etkili Çay ve Zayıflama Kürü Tarifi

Zayıflamak için nelerin yapılması gerektiğini artık herkes az çok biliyor. Sağlıklı bir beslenme programı, zayıflama hareketleri ile beraber metabolizma hızlandırıcı kürler ile desteklendiğinde harikalar yaratabilir. Zayıflama için motivasyon arayışında olanlar zayıflama hikayeleri ile birlikte metabolizma hızlandırıcı kürlerin etkilerinden de faydalanabilir.

Zayıflama kürlerinin gerçekten işe yaraması için sağlıklı bir şekilde kalori açığı oluşturulduğundan emin olunması gerekir. İştah kontrolünü sağlama konusunda oldukça iyi olan kürler, çoğunlukla bağırsak ve sindirim sistemini destekler. Metabolizma hızlandırmak için zayıflama hapları yerine herkesin mutfağında bulunan sağlıklı besin ve içecekler kullanmak tavsiye edilir. Zayıflama hapı ve zayıflama ilacı olarak piyasada pazarlanan ürünler kısa vadede sonuç elde edilmesini sağlasa da uzun vadede sağlığı, hatta hayatı tehlikeye atabilir. Bölgesel zayıflama için tercih edilebilen zayıflama iğnesi ise, metabolizmayı uyarır, iştahı baskılar ve bölgesel yağ yakımını sağlar. Fakat bu tip radikal zayıflama önerileri için bir uzman görüşü alınması gerekir.

Güzellik merkezlerindeki uygulamalardan uzak durulması ve estetisyen hekimlere danışılması tavsiye edilir.

Zayıflama kürleri ile bedeni hazırlarken zayıflama için dua ve zayıflama için meditasyon teknikleri ile zihni hazırlamak mümkün görülür. Yiyeceklerle kurulan duygusal bağlar, zayıflama duası ve meditasyonla azaltılabilir. Bu sayede irade çok daha uzun süre korunur. Diğer taraftan iyi bir zayıflama egzersiz programı, kilo verme sürecinde ihtiyaç duyulan itici gücü bireylere kazandırabilir. Kürleri uygulamaya geçmeden evvel bir doktora danışılması tavsiye edilir.

1) Yeşil Çay-Limon-Soda Zayıflama Kürü

Kaynamış yarım litre su ile 2 yemek kaşığı yeşil çayın 10 dakika kadar demlenmesi gerekir. Süzülmüş demlenmiş çayın içine yarım limon sıkılıp kabuğuyla atılır. Son olarak bir şişe maden suyu katıldıktan sonra zayıflama içeceği hazır olur. Ara öğünlerde birer bardak tüketilerek uygulanan kür, metabolizmayı hızlandırır ve eksilen mineralleri vücuda kazandırır.

2) Zayıflama Suyu

Kürü uygulamanız için sabah uyanır uyanmaz bir çay kaşığı çörek otu yağını içmeniz gerekir. Sonrasında bir su bardağı ılık su içerisine iki çorba kaşığı sirke koyup içmeniz gerekir. Tadından rahatsız olanlar isterseler yarım çay kaşığı bal ilave edebilir. Tokluk hissini arttıran kür, kalori kontrolünü kolaylaştırır.

3) Metabolizma Hızlandırıcı ve Zayıflamaya Yardımcı Baharat Karışımı

1 çorba kaşığı toz zencefil,1 çorba kaşığı zerdeçal, 1 çorba kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı kimyon, 1 çorba kaşığı kırmızı biber, 1 çorba kaşığı nane ve 1 çorba kaşığı kekik karıştırılarak cam bir kavanoz içerisinde konulur ve direkt güneş ışığı almayacağı serin bir yere kaldırılır. Salataların ve yemeklerin üzerine dilediğiniz kadar serperek kullanabileceğiniz karışım vücuttaki fazla ödemi atmanıza ve metabolizmanızı hızlandırmaya yardım eder. Tokluk hissi sağlayarak daha az kalori almanızı sağlar.

4) Tarçınlı Süt

Kürü uygulamanız için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve buzları karıştırmanız ve yatmadan önce tüketmeniz gerekir. Sabah tok uyanmanıza yardımcı olan karışım, gece boyu metabolizmanızı canlı tutarak daha fazla yağ yakmanızı sağlar. Kan şekerini dengelediği için ani tatlı krizleri ile de savaşır.

5) Hızlı Zayıflama Kürü

3 yemek kaşığı kadar yoğurt çırpıldıktan sonra içine önce 2 tatlı kaşığı pul biber, sonra da yarım limon katılarak karıştırılır. Yatmadan yarım saat önce tüketilecek bu karışım metabolizmayı hızlandırır, gece yaşanacak açlık krizlerinin önüne geçiyor ve yağ yakımını arttırır.

6) Yağ Yakan ve Zayıflamaya Yardım Eden Kahve

1 su bardağı yağsız sütün içine 1 adet tarçın çubuğu atarak kaynatın. Kaynamaya başlayan sütü, çubuğu içinden çıkarmadan 45 dakika dinlenmeye alın. Dinlendikten sonra çubuk tarçını içinden çıkarıp kahveyi karıştırın İster sıcak, ister soğuk şekilde tüketebileceğiniz kahveyi ara öğün olarak kullandığınızda metabolizmanızı hızlandırmanıza yardımcı olur.

7) Mucize Zayıflama Kürü

3 yemek kaşığı kadar ev yoğurdu ile yarım çay kaşığından daha az toz zencefil, zerdeçal ve toz tarçın iyice çırpılarak hazırlanan karışım, gece yatmadan bir saat önce tüketilir. Üzerine beş bardak kadar su içilmesi ile tamamlanan kür, metabolizmayı hızlandırıp yağ yakımını arttırır.

8) Zayıflamaya Yardım Eden ve Tatlı Krizlerini Engelleyen Çay

Yarım litre su ile 1 yemek kaşığı kadar ya da 1 poşet yeşil çay demlenir. İçerisine bir elma kabukları ile birlikte dilimlenerek, zencefil rendelenerek, iki tarçın çubuğu ise kırılarak atılır. Akşam yemeğinden birkaç saat sonra tüketilen zayıflama çayı, sindirimi kolaylaştırır ve metabolizmayı hızlandırır.

Zayıflamak İçin Ne Yemeliyiz?

Zayıflama püf noktaları olan kür ve çaylar, kalori alımı sağlıklı bir şekilde kısıtlandığında etkisini gösterebilir. Son derece etkili zayıflama formülleri arasında yer alsalar da zayıflama diyeti ve zayıflama egzersizi ile desteklenmediğinde pek de işe yaramaz. Zayıflama yolları içerisinde en sağlıklısı, dengeli ve besleyici bir beslenme programı oluşturmaktan geçer. Bunun için protein alımını arttırmak ve sağlıklı yağlar tüketmeye başlamak tavsiye edilir.

Zayıflama egzersiz seçimi yapılırken kardiyo ile birlikte güç egzersizlerine de göz atmak gerekir. Yağ yakımını hızlandırmak için vücut ağırlığının her bir kilogramı için 0.8 ile 1.1 gram protein almak gerekir. Yeterli protein alımı, daha çabuk tokluk hissedilmesine yardımcı olur, gereksiz kalori alımını engeller. Kalori kısıtlaması yaparken yağ tüketimini kısıtlamaktan ziyade basit karbonhidratları beslenmeden çıkarmak daha etkili sonuçlar verir. Hormonların yapısına katılan ve çok sayıda vitamini ağırlayan yağlar, metabolizmanın tıkır tıkır çalışmasını sağlar. Kalori kısıtlaması yaparken karbonhidratları sınırlandırmak en doğru tercihler arasında yer alır. Tüketilecek karbonhidratların taze meyve ve sebzeler olmasına özen göstermek, bol lifli tam tahıllardan yana kullanmak gerekir. Ara öğünlerde zayıflama çay çeşitleri tüketilmesi metabolizmanın uyarılmasına yardımcı olur. Zayıflama çayları ve suları, toksinlerin atılmasını da sağlar.

Zayıflama Ürünleri

Kilo verme sürecini hızlandırma adına üretilen zayıflama ürünleri piyasada yer alır.Zayıflama ürünleri ve ekipmanları, ter atımı ile birlikte toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına da yardımcı olur.

İştah kontrolü için zayıflama bandı kullanılabilse de su tüketimini arttırmak ve zayıflamak için spor yapmak iştahı dengeler. Zayıflama için korse kullanımı tek başına geçici bir etki sağlamaz. Zayıflama hareketleri evde çalışılırken zayıflama korsesi, zayıflama eşofmanı veya zayıflama taytı kullanılması kalori yakımını arttırabilir. Kasların daha etkili çalıştıran zayıflama ayakkabısı, günlük yürüyüş ayakkabısı olarak tercih edildiğinde çok daha kolay kilo kaybı gözlenebilir.

Zayıflama bisikleti kullanımı ile birlikte yapılan direnç egzersizleri oluşturdukları kalori açığı ile birlikte kilo kaybı sonucu oluşan sarkmalara karşı da vücudu korur. Kilo verme sürecinin zayıflama kemeri ile desteklenmesi, bel bölgesindeki yağlardan daha hızlı kurtulunmasına yardımcı olur. Kullanılan zayıflama kremi çeşitleri ise, cildin daha çabuk toparlanmasına yardımcı olur, kilo verme süresince oluşabilecek sarkma ve çatlaklara karşı koruyucu etki gösterir.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (4)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yağ Yakan İçecek Tarifi

Yağ Yakan İçecek

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Zayıflatan Yoğurt Kürü Tarifi

Zayıflatan Yoğurt Kürü

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yağ Yakan Yoğurt Tarifi

Yağ Yakan Yoğurt

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Yağ Yakan Detoxumuz Tarifi

Yağ Yakan Detoxumuz

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Yağ Yakan Karışım Tarifi

Yağ Yakan Karışım

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Yağ Yakan Lahana Çorbası Tarifi

Yağ Yakan Lahana Çorbası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yağ Yakıcı Kür (En SağlıkIısından) Tarifi

Yağ Yakıcı Kür (En SağlıkIısından)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yağ Yakan Pancar Kanepe Tarifi

Yağ Yakan Pancar Kanepe

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri