Enginar Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Zayıflatır Mı?

Enginar Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Zayıflatır Mı?

Enginar Suyunun Hiç Duymadığınız Faydaları

Enginar suyu faydaları hakkında hazırlanan bu yazımızda sizleri biraz Ege biraz da Akdeniz mutfağına götüreceğiz. Enginarın sıkça tüketildiği dolma ve salatası yapıldığı bu bölgelerde enginarın suyundan da faydalanılır. Sağlıklı yaşamın sırlarından biri olan enginar yaprağı suyu ile saçlara ve cilde yenilik kazandırabilirsiniz.

Enginar çok eski zamanlardan günümüze kadar gelmiş ve sağlık deposu olarak bilinen bir sebzedir. Antik dönemlerde doğurganlığı desteklemesi yönüyle bolca tüketilmekteydi. Şimdilerde ise pek çok faydası ile dikkat çekmeye devam ediyor. Çok güçlü bir antioksidan sebze olan enginar, çeşitli hastalıkların tedavisinde de hastalara önerilmektedir. Son zamanlarda ise enginar suyu İbrahim Saraçoğlu ve pek çok uzman tarafından gündeme getirilmiş, tüketilmesi tavsiye edilmiş bir besin olarak değer kazanmıştır. Şimdi bu sayfada enginar suyunun faydalarına değineceğiz.

Enginar suyunu neden tüketmeliyim diyorsanız işte yanıtı!

enginar suyu faydaları

Enginar Suyu Faydaları Nelerdir?

Karaciğer sağlığınızı korumak istediğinizde enginar tüketiminin önemini vurgulamak isteriz. Enginarın suyu da karaciğerinizi koruyacak kadar etkilidir. Metabolizma dostu olan bu sağlıklı sebzenin suyu pek çok etkiye sahip.

Enginar suyunun faydalarını şu liste ile daha iyi açıklamış olacağız:

  • C vitamini açısından oldukça zengin olan enginar, kış soğuklarına karşı daha güçlü olmanızı sağlar. Kış enfeksiyonlarını vücudunuzdan uzak tutmak için mayıs ve haziran aylarında bolca enginar suyu tüketip bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.
  • Enginar suyunda bulunan C vitamini ile kolesterol dengesini de sağlayabilirsiniz. İyi kolesterolü dengede tutup kötü kolesterolü düşürücü özelliğe sahiptir.
  • Enginar bol mineralleri olan bir besindir. Bu minerallerden biri de kan şekerini dengeleme konusunda size yardım edecektir. Vücuda giren şekerin enerjiye dönüşmesini sağlayıp yağ olmasına engel olacaktır. Enginar suyu ile şeker dengesini koruyabilirsiniz.
  • Enginar suyu kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Kan dolaşımını hızlandırdığı gibi metabolizmanızı da harekete geçirecektir. Bu sayede vücudunuzda yer alan ürik asitlerin bir an önce dışarı atılmasını sağlar. Bu yönü ile enginar suyu idrar söktürücü olarak dikkat çeker. İdrar söktürücü özelliği ile hem ödemden kurtulmuş olursunuz hem de dokulardaki zararlı maddeleri bedeninizden uzaklaştırmış olursunuz.
  • Enginarın sebze hali kadar suyu da sindirimi kolaylaştırmaktadır. Enginar bol lif içermektedir. Suyu tüketildiğinde de liflerden faydalanmış olursunuz. Lifler sayesinde de mide problemlerini ortadan kaldırıp daha rahat sindirim sistemine sahip olursunuz.
  • Enginar suyu karaciğer yağlanması gibi pek çok karaciğer rahatsızlığının önüne geçer. Bağırsaklara olan etkisinden dolayı karaciğerde yağlanmaya karşı duvar oluşturur. Karaciğerin daha aktif işlemesini destekleyen enginar suyu, karaciğer hastaları için adeta bir şifadır.
  • Enginarın çok eski zamanlarda doğurganlığı artırmak için kullanıldığı bilgisine enginar suyunu da ekleyebilirsiniz. Kadın ve erkeklerde cinsel duyguları harekete geçirme etkisine sahiptir.
    Vücut direncini koruyarak kişiye enerji verecektir.
  • Emziren annelerin süt miktarını destekleyecektir.
  • Enginar suyu kalp, cilt, saç ve bağırsak dostudur.

enginar suyu fiyat

Enginar Suyu Cilde Faydaları Nelerdir?

Kirli havaya maruz kalmak, tozlu ortamlarda çalışmak, sıkça terlemek ve kalabalık ortamda kalmak ne yazık ki cildinize zarar veren faktörlerden biridir. Cildinizi korumak ve her zaman daha genç görünmek için cilt sağlığına da önem vermelisiniz. Bu konuda size enginar suyu yardım eder. Enginar iç organlarınızın sağlığını koruduğu gibi cildinize de sağlık katacaktır. Enginar suyunun cilde faydaları listemizde şu şekilde yer alıyor:

  • B vitaminleri, C ve A vitamini yönünden zengin olan enginar bu vitaminleri suyuna da yansıtmaktadır. Enginar suyu bol vitaminden oluştuğu için öncelikle cildinizin ihtiyacı olan nem dengesini sağlar. Özellikle de kuru ve soğuk bölgelerde yaşayan insanların ciltlerini daha nemli tutması önerilmektedir. Bu amaçla enginar suyundan faydalanabilirsiniz.
  • Antioksidan bileşenlere sahip olması ile enginar suyu sivilce ve cilt lekelerinin oluşumuna izin vermez. Deri altında oluşmaya başlayan iltihapları kısa sürede yok eder.
  • Pek çok sivilce oluşumunun nedeni karaciğer yağlanması olmaktadır. Enginar suyu ile hem karaciğer yağlanmasını iyileştirebilirsiniz hem de buna bağlı olarak ortaya çıkan yoğun sivilcelerden kurtulabilirsiniz.

enginar suyu nasıl yapılır

Enginar Suyu Zayıflatır Mı?

Kilo vermek isteyenlerin favori besinleri sebzelerdir şüphesiz. Az önce faydalarını saymış olduğumuz enginar suyu da bu favori besinlerden biri olacaktır. Yüksek lif içermesi, antioksidan olması, ödem atması akıllardaki kilo verme sorularını giderecek nitelikte. Enginar suyunun kilo verme sürecindeki etkisi olumlu olacaktır. Sindirim sistemini rahatlatması öncelikle herkesin içini rahat ettirecektir. Çünkü pek çok kişi bağırsak problemlerinden dolayı kilo vermekte zorlanmaktadır. Enginar suyunun tüketimi bağırsaklara bir hediye olacak ve metabolizmayı canlandıracaktır.

Durgun metabolizmayı enginar suyu ile canlandırdıktan sonra birkaç gün ödem atma süreciniz olacaktır. Eğer düzenli şekilde enginar suyu tüketirseniz, çok kısa zamanda ödemden kurtulmuş olursunuz. Lifli bir sebzenin suyu olduğu için hem bağırsak sağlığını koruyarak kilo verebilirsiniz hem de kolon kanseri riskini en aza indirirsiniz. Orta boyu sadece 64 kalori olan enginarın suyu hazırlandığında ve gün içinde tüketildiğinde yağ yakımı için üzerinize düşen görevi tamamlamış olursunuz. Bu süre içinde yağlı yemeklerden ve kaçamaklardan uzak kalırsanız; enginar suyu ile kilo verme hayaliniz gerçek olabilir.

Enginar Suyu Aç Mı Tok Mu İçilir?

Enginar suyunu tüketmek için öğünlerden 10 dakika öncesini tercih edebilirsiniz. Aç veya tok içilmesinin herhangi bir zararı görülmemiştir. Fakat yemek esnasında hazımsızlığı önlemek adına enginar suyunu aç karnına içmenizi öneren uzmanlar da bulunmaktadır. Hazırladığınız enginar suyunun taze olmasına özen göstererek gün içinde dilediğiniz saatlerde tüketebilirsiniz.

enginar suyu nasıl hazırlanır

Enginar Suyu Nasıl Hazırlanır?

Her derde deva olan enginar ile enginar suyu hazırlamak için mutfağa geçebilirsiniz. Çok kısa sürede ve çok kolay adımlarla sağlık iksiri enginar suyu hazırlamak için gerekli olan malzeme listesi şöyle olacaktır:

Malzemeler:

  • Taze ve temiz 3 orta büyüklükteki enginar
  • Yaklaşık 1 litre kadar içme suyu
  • Orta boy tencere

Hazırlanışı:

Enginarların taze olmasına özen gösterdiğiniz takdirde enginar suyu besin değerini kaybetmeyecektir. Yıkanmış enginarın saplarını ayırın ve uç kısımlarını da temizleyin. Yapraklarının aralarını da kontrol ederek güzelce yıkayın. Orta boy tencerenin içine temizlenmiş enginarları yerleştirin ve yaklaşık 1 litre kadar içme suyunu tencereye ekleyin. Kısık ateşte olacak şekilde yaklaşık 20 dakika kadar enginarları kaynatın. Kaynayan enginarları tencere kapağını kapatarak demleme aşamasına geçin. Bir süre demlendikten sonra bu suyu süzerek tüketebilirsiniz. İsterseniz ılık şekilde de içebilirsiniz.

Fazla gelen enginar suyunu buzdolabında olmak koşulu ile birkaç gün muhafaza edebilirsiniz. Uzun süre aynı enginar suyunu tüketmenizi tavsiye edemeyeceğiz. Bu gibi sağlıklı besinlerin taze olarak tüketilmesi gereklidir.

Enginar suyu yan etkileri konusunda bir şüpheniz varsa içinizi ferahlatabilirsiniz. Ciddi sağlık sorunlarına neden olacak bir içecek değildir. Sadece çok yoğun tüketimde bağırsaklarınızı fazla çalıştırıp ishal etkisi oluşturabilir.

enginar suyu cilde faydaları

Enginar Suyu Fiyatı Ne Kadar? Nerede Satılır?

Sağlıklı beslenme sürecinde enginar suyundan faydalanmak için enginar suyunu organik ürünler satan mağazalardan satın alabilirsiniz. Bu amaçla internet alışverişini de tercih edebilirsiniz. Eğer şehrinizde enginar suyu satan aktar veya organik ürünler dükkanı yoksa internet sizin için ideal olacaktır.

Çeşitli firmalar tarafından hazırlanan enginar suyu 1 litrelik şişelerde ve taze şekilde satışa sunulmaktadır. Bir şişe almak istediğinizde 20 TL ile 50 TL arasında ücret ödeyip enginar suyunun etkilerinden siz de faydalanabilirsiniz.

enginar suyu zayıflatırmı

Enginarın Faydaları Nelerdir? Nasıl Temizlenir, Soyulur, Pişirilir?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Enginar Tarifi

Enginar

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Amerikan Salatası Mı? Rus Salatası Mı? Tarifi

Amerikan Salatası Mı? Rus Salatası Mı?

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Enginar Dolması Tarifi

Enginar Dolması

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri