Gül Suyu Faydaları, Nasıl Yapılır, Kullanılır? 3 Farklı Gül Suyu Maskesi

Gül Suyu Faydaları, Nasıl Yapılır, Kullanılır? 3 Farklı Gül Suyu Maskesi

Kleopatra ve Romalı Kadınların Güzellik Sırrı

Gül Suyu

Cilt bakımı söz konusu olduğunda akan suları durduran sağlık dedektifi, araştırmacı kişiler için bu yazımızda gül suyunu inceliyoruz. Doğadan gelen güzellik iksiri gül suyu, çok da yeni bir bakım ürünü değildir. Neredeyse Roma İmparatorluğu’na kadar uzanan bir geçmişi vardır. Hatta bazı kaynaklarda Kleopatra’nın yüzünü gül suyu ile yıkadığı ve cildine gül suyu ile bakım yaptığı ifade edilir.

Gül yapraklarından elde edilen gül suyu ile yenilenmeye ve kendinizi daha iyi hissetmeye hazır mısınız? Şimdi sizlerle gül suyu faydaları üzerine sohbet edip gül suyu hakkında merak edilen soruları yanıtlayacağız. Evinizde gül suyu bulundurmak için daha fazla geç kalmayın. Çünkü gül suyu cildinize iyi gelecek bir bakım ürünü olacak!

gül suyu faydaları

Gül Suyu Faydaları Nelerdir?

  • Gül suyu en doğal nemlendiricidir. Bu özelliğini duş sonrasında görebilirsiniz. Duştan çıktığınızda cildinize gül suyu ile masaj yaparsanız kuruma ve gerginlik oluşmasını önleyebilirsiniz.
  • Gül suyunu yüzünüzde uyguladığınızda öncelikle cildinizi zararlı maddelerden arındırmış olursunuz. Arınan ciltte sivilce oluşumu da görülmez. Eğer bir sivilce varsa, gül suyu bu sivilceyi kurutur ve çok kısa bir süre içinde yok eder.
  • Herhangi bir çarpma veya tahrişten dolayı yara varsa, gül suyu bu yarayı iyileştirir.
  • Zaman zaman cilt hücreleri yenilenmelidir. Gül suyu ile yapılan cilt maskeleri cilt hücrelerini yeniler ve ölü deriyi atar.
  • Yaşlılık belirtilerini birkaç yıl daha ertelemek istiyorsanız, düzenli olarak yüzünüze gül suyu ile masaj yapabilirsiniz.
  • Kozmetik mağazalarında yer alan cilt bakım ürünleri ile kıyaslandığında gül suyu daha doğal içeriğe sahiptir.
  • Mantar ve egzama probleminde en çok kaşıntı kişiyi strese sokmaktadır. Bu kaşıntıları gül suyu ile giderebilirsiniz.
  • Kuru bir cildiniz varsa, gül suyu ile cildinizin nem ve yağ oranını dengeleyebilirsiniz.
  • Gül suyu sadece kadınların değil erkeklerin de bakım ürünü olmaktadır. Traş sonrasında cildinizde tahrişi önlemek için kullanabilirsiniz.
  • Gül suyu ile makyaj çıkarabilirsiniz. Böylece hem makyajınızı temizlemiş hem de cildinizi arındırmış olursunuz.
  • Yorgun günlerin sabahında genellikle göz altı torbaları ile uyanabilirsiniz. Bu problemden kurtulmanın tek çaresi: Gül suyu.
  • Gül suyunda pek çok vitamin bulunmaktadır. Saçlarınız için de besleyici bir iksir olabilir.
  • Topuk çatlakları için de etkili sonuç veren bir bakım ürünüdür. Gül suyu faydaları ile sizi baştan ayağa canlandıracaktır.
  • E vitamini sayesinde soğuk günlerde dudaklarınıza doğal bir nemlendirici olacaktır.
  • Güneşten etkilenen bir cildiniz varsa, gül suyu cildinizi güneşten bir nebze de olsa koruyacaktır.

gül suyu nasıl yapılır

Gül Suyu Nasıl Yapılır?

Gül suyu yapımı için özel olarak üretilen güller tercih edilir. Her gül türünden yapılamaz. ülkemizde Isparta gülü olarak bilinen Rosa Damascena türü, gül suyu için ideal bir türdür. Toplanan güller, eğer fabrikada gül suyuna dönüşecekse, üretim kazanlarına dökülür ve su ile beraber kaynamaya başlar. Kazan kaynadıkça ısınan buharın etkisiyle, damıtma işlemi yapılır.

Evinizde kendi imkanlarınızla gül suyu yapmak isterseniz, ihtiyacınız olan malzemeler gül yaprakları ve su olacaktır. Yaklaşık 6 bardak kırmızı gül yapraklarını 4 bardak su içinde kaynatın. Ortalama 15 dakika kadar kaynaması yeterli olacaktır. Daha sonra bu suyu süzün ve kavanoz içine alın. Hazırladığınız gül suyunu soğumaya bırakın ve buzdolabında muhafaza edin. Buzdolabında geçen 1 hafta sonrasında gül suyunuz hazır olacaktır.

gül suyu maskesi

Gül Suyu Maskesi Tarifleri

1) Kuru Ciltler İçin:

Malzemeler:

  • 5 ezilmiş badem
  • 1 çay kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı gül suyu

Hazırlanışı:

Verilen malzemeleri karıştırın ve cildinize maske olarak uygulayın. 20 dakika kadar cildinizde kalacak bu maske, nem oranını dengeleyecektir. Her hafta uygulayabilirsiniz. Ayrıca cildinizi mikroplara karşı da korur.

2) Hassas Ciltler İçin:

Malzemeler:

  • 2 kaşık süt
  • 2 kaşık yulaf ezmesi
  • 3 kaşık gül suyu
  • 1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri karıştırın ve elde edilen kremi yumuşak hareketlerle cildinize uygulayın. 15 dakika sonra ılık su ile cildinizi temizleyin. Bu maske hassas ciltler için çok etkili olacaktır.

3) Cildi Gençleştirmek İçin:

Malzemeler:

  • 2 kaşık gül suyu
  • 4 damla gliserin
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Listedeki malzemelerden bir karışım elde edin ve cildinize gece uykudan önce uygulayın. Maske kuruduğunda cildinizi ılık su ile temizleyin ve ardından nemlendirici kullanın.

gül suyu nasıl kullanılır

Gül Suyu Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Gül suyu cildinizin en doğal dostudur. Gül suyu ile cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Gül suyu gözenekleri sıkılaştırır mı?

Evet, gül suyu gözenekleri sıkılaştırır ve daha canlı görünmenizi sağlar. Ayrıca gözeneklerde iltihap oluşumuna da engel olur. Genellikle gül suyu yüz temizleme alanında kullanılmaktadır. Yüz, cilt, saç sağlığı ve daha fazlası için gül suyundan faydalanabilirsiniz!

Gül suyu yağlı cilde iyi gelir mi?

Gül suyunun nem ve yağ dengeleme özelliği vardır. Kuru ciltlerin yağ dengesini sağlar. Özünde yağlı bir madde olduğu için bir miktar limon suyu ile inceltilerek yağlı ciltleri de zararlı maddelerden koruyabilir.

Gül suyu şampuana katılır mı?

Gül suyunu kullandığınız şampuana ekleyerek kullanabilirsiniz. Böylece duş esnasında saçlarınıza doğal nem verebilirsiniz. Saçlarınızın daha kolay taranmasını da sağlayabilirsiniz. Gül suyu şampuana eklendiğinde herhangi bir yan etkisi olmayacaktır. Bu nedenle gül suyu zararları ihtimalini silip atabilirsiniz.

Gül suyu göze damlatılır mı?

Göz en hassas organdır. Dışarıdan bir madde geldiğinde zarar görebilir. Gül suyu doğal ürünlerden elde edildiği için göz için herhangi bir sakınca görülmemektedir. Göze uygulayanların ise bir zararını gördüğü şu güne kadar gündeme gelmemiştir. Gül suyunu göz ve çevresinde oluşan iltihaplar için tercih edebilirsiniz. Bir pamuğa bir iki damla gül suyu damlatın ve gözünüzü temizleyin. Düzenli olarak uygulamada iltihap ve kızarıklık gidecektir.

Gül suyu yüze sürüldükten sonra yıkanır mı?

Saf şekilde uygulanan gül suyunun yıkanmasına gerek yoktur. Maske olarak farklı malzemelerle uygulanan gül suyunu ise bir süre bekledikten sonra yıkamanız gerekecektir. Cildinizde diğer malzemelerle kalan gül suyu, tahrişe neden olabilir. Makyajdan sonra cildinize uyguladığınız gül suyu toniği cildinizde uzun süre kalabilir.

Gül suyu bozulur mu?

Gerekli muhafaza koşullarında saklanmayan gül suyu bozulabilir. Kapağı açık kalan, güneşe maruz kalan, tozlu ortamda açık şekilde bulunan gül suyu bir süre sonra bozulmaya başlayacaktır. Bunu kokusundaki ekşimeden anlayabilirsiniz.

Gül suyu ateş düşürür mü?

Çocuklarda yüksek ateşi düşürmek için gül suyu kullanmanızı tavsiye ederiz. Gül suyu ile ıslanmış bir mendili çocuğun alnına yerleştirebilirsiniz. El ve ayaklarını da gül suyu ile yıkamanız da ayrı bir tercih olabilir. Gül suyunun ateş düşürücü etkisi vardır.

Gül suyu içilir mi?

Gül suyu ramazan sofralarında güllaç tatlısında, bazen de aşurede kullanılmaktadır. Tabi kullanılan gül suyu doğal ve katkısız olmalıdır. Uzman bir doktor tavsiyesinden sonra gül suyunu mide rahatsızlıkları için içebilirsiniz. Tabi herhangi bir mide probleminiz yoksa! Gül suyu içildiği takdirde idrar söktürür ve mide yanmasını iyileştirir.

gül suyu yapımı

Hakiki Gül Suyu Nerede Satılır? Fiyatı Ne Kadar?

Isparta’da ve pek çok şehirde gül suyu ile yapılan ürünlerin satıldığı mağazalar bulunmaktadır. Bu mağazalar dışında kozmetik dükkanlarında, aktarlarda hatta marketlerde bile gül suyu satılıyor. Alırken dikkat etmeniz gereken nokta %100 gül suyu olmasıdır. Bunu da ambalajını inceleyerek görebilirsiniz.

Bulunduğunuz civarda hakiki gül suyu temin edilemiyorsa, internet üzerinden satış yapan satıcılar ile iletişime geçmenizi öneriyoruz. Piyasada pek çok marka adıyla üretilen gül suyu fiyatı ise 15 TL ile 50 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Gül Yağı Faydaları, Cilde Faydaları, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Gül Suyu Tarifi

Gül Suyu

10-12 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Gül Suyu Tarifi

Gül Suyu

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Nane Buzlu Gül Suyu Tarifi

Nane Buzlu Gül Suyu

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kurutulmuş Gül Tomurcuğu Suyu Tarifi

Kurutulmuş Gül Tomurcuğu Suyu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Ramazan İçin Dondurucuya Gül Suyu Tarifi

Ramazan İçin Dondurucuya Gül Suyu

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Gül Suyu İle Muhallebili Güllü Güllaç Tarifi

Gül Suyu İle Muhallebili Güllü Güllaç

2-4 kişilik, 25dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Gül Şerbeti Tarifi

Gül Şerbeti

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Gül Şerbeti Tarifi

Gül Şerbeti

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri