Kandil Nedir, Ne Demek? Kandillerin Anlamı ve Önemi

Kandil Nedir, Ne Demek? Kandillerin Anlamı ve Önemi Tarifi

Kandil: İbadetle Aydınlanan Mübarek Geceler

İslam dini için, Müslümanlık tarihçesinde meydana gelmiş kimi olayların tarihleri büyük önem arz eder. Hz. Muhammed’in doğuşu, Allah katına göğe yükselişi, kutsal kitap Kuran’ı Kerim’in indirilişi gibi mühim gelişmelerin İslam dinine inanan kişiler için anılması değerli kılınmıştır. Müslümanlık inancında güzide bir yere sahip olan kandil geceleri, o gün meydana gelen olaya ithafen özel ibadetlerle geçirildiği için pek çok kişinin aklında kandil ne zaman veya kandil günleri hangi günler sorularını oluşturur.

Kandil günleri hakkında bilgi sahibi olmak, kandil gecelerinin her birinin özel anlamını ve önemini idrak etmek isteyenler için kandil ne demek ana başlığı altında faydalı bilgiler içeren bir yazı hazırladık. Yazımızın devamında kandil terimi üzerine tanımlar, kandil tarihleri, kandillerin önemi hakkında dini kaynaklardan düzenlenmiş bilgileri inceleyebilirsiniz. İyi okumalar dileriz…

Tarif için: Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi

Kandil Ne Demek?

Kandil nedir? Kandil, Türkçe’de “ışıklandırılmış fener” anlamına gelen bir kelimedir. Madde ve eşya olarak kandil, içinde sıvı bir yağ ve fitil bulunan kaptan oluşmuş aydınlatma aracı anlamı taşır. Kandilin dini anlamı ise Müslümanlar tarafından mübarek ve kutsal sayılan, ibadet edilen özel gecelerdir.

Kandil geceleri manevi olarak belirli bir tema taşıdığı için, İslam dinine inanan kişiler bu geceleri ibadetle geçirmeyi doğru bulurlar. Kandil bir sembolik olarak geceyi aydınlattığı için bu özel tarihlerde cami minarelerine asılmış ve Osmanlı Dönemi 16. yüzyılından itibaren bu gecelere “kandil” adı verilmiştir.

Kandil kelimesinin kökeni incelendiğinde, Arapça kandil (قنديل) sözcüğünden Türkçe’ye geçmiştir. II. Selim döneminden itibaren de İslam dinî için mübarek ve özel olan gecelerde, minarelerde kandiller yakılmıştır. O dönemlerde insanlar, mübarek ve dini gecelerin geldiğini camilerdeki yanan kandillerden anlarmış.

Özetle, İslam dininde mübarek gün ve geceler kandil ismi ile özdeşleşmiştir. İslam dininde, Kadir Gecesi ile beraber 4 ayrı kandil kutlanmaktadır.

Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu 11. Osmanlı Padişahı II. Selim döneminden itibaren (1566-1574) bu mübarek günlerde, camilerde kandil yakıldığı için günümüzde de dini anlamı olan gecelere kandil adı verilmektedir. Kandiller, Müslümanlar için özel ve ibadetlerin yoğun yaşandığı günlerdir. Her bir kandil gecesi, son peygamber Hz. Muhammed (sav) döneminde yaşanan çok mühim olayları, gelişmeleri hatırlatır.

Kandiller Ne Zaman Kutlanmaya Başlandı?

Kandil kutlamalarının Hz. Muhammed döneminde değil; tasavvufi çevreler tarafından Hicret (göç) sonrası 3. yüzyıldan itibaren idrak edilmeye başlandığı kaynaklarda belirtilmektedir. “Kandil” adlandırması ise Osmanlı’nın 2. Selim (16. yy) döneminde başlamıştır.

Kandil Ne Zaman? 2024 Kandil Günleri Takvimi

Kandil günleri, Müslümanlar için özel anlamlar taşıyan, ibadet ve dua ile yoğunlaşılan zaman dilimleridir. Regaib Kandili ile başlayan 2024 yılı kandil takvimi sırasıyla: Üç Ayların Başlangıcı, Mirac Kandili, Berat Kandili, Kadir Gecesi ve Mevlid Kandili gibi kutsal günleri kapsar.

Bu günler, Müslümanlar için manevi temizlik, dua, ibadet, tövbe ve yakınlarıyla paylaşım gibi bir dizi ibadet ve güzellikleri barındırır. Her biri ayrı bir öneme sahip olan bu günler, inananların manevi yönelişlerini pekiştirmeleri ve Allah’a yakınlaşmaları için bir fırsat sunar.

İşte, kandil ne zaman sorusunu merak edenlere özel hazırladığımız 2024 Kandil günleri takvimi:

İlginizi çekebilir: Kandil Ne Zaman? 2024 Kandil Günleri ve Tarihleri

Tarih Gün Kandil
11 Ocak 2024 Perşembe Regaib Kandili
12 Ocak 2024 Cuma Üç Aylar Başlangıcı
6 Şubat 2024 Salı Mirac Kandili
24 Şubat 2024 Cumartesi Berat Kandili
5 Nisan 2024 Cuma Kadir Gecesi
14 Eylül 2024 Cumartesi Mevlid Kandili
kandil ne zaman

İslam Dininde Kaç Tane Kandil Vardır?

İslamiyet için önemli ve mübarek olan geceler Kadir Gecesi ile beraber 5 tanedir:

  • Mevlid Kandili
  • Regaib Kandili
  • Mi’rac Kandili
  • Berat Kandili
  • Kadir Gecesi

5 mübarek gecede, Müslümanlar ibadetlerini eda eder. Kadir Gecesi, Miraç Kandili, Regaib Kandili ve Berat Kandili adıyla hatırlanan 4 mübarek gece, 3 aylar içinde eda edilir. Mevlid Kandili ise Hicri takvime göre hesaplanan Rebiülevvel ayında eda edilir.

kandil günlerinin anlamı

Kandil Günlerinin Anlamı ve Önemi

İslamiyet için mübarek olan kandillere ve özelliklerine değinelim:

Miraç Kandili

Anlamı ve Önemi

Hz. Muhammed’in önce göğe yükselip, Allah ve öte âlemleri görüp geriye döndüğüne dair rivayetlerine verilen isimdir.

Miraç Kandili, Müslümanlar için namaz kılma, günahlardan af dileme, ibadet etme, Kuran okuma ve bolca dua etme gecesi anlamını taşır. 5 vakit namazın buyrulduğu bu mübarek gece, kişilerin bolca namaz kılarak ibadet edebileceği önemli günlerdendir.

Abdullah b. Mes‘ûd’un rivayetine göre bu gece beş vakit namaz farz kılınmış, Hz. Peygamber’e, Allah’a şirk koşmadıkları sürece ümmetinin günahlarının bağışlanacağı müjdesi verilmiştir (Müslim, “Îmân”, 279). Bu haber şefaatle ilgili rivayetlerle birlikte mütalaa edildiğinde Mi‘rac müslümanlar için bir bayram, kutlanmaya lâyık bir olay haline gelir.

Kaynak: islamansiklopedisi.org.tr

Regaib Kandili

Anlamı ve Önemi

Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen önemli bir gündür. Recep ayının ilk Cuma gecesine denk gelen tarihlerde eda edilir.

Bu mübarek ve önemli günde, Müslümanlar’a Yüce Allah’ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılmaktadır. Bu nedenle, kandil gününde ibadet görevleri yerine getirilir.

Berat Kandili

Anlamı ve Önemi

Berat Kandili, Kur’an-ı Kerim’in Levh-i Mahfûz’dan dünya semasına toptan indirildiği kutsal ve mübarek gecedir.

Bu gecede, Müslümanlar ibadetlerini eda eder. Kulların ihsana ermesi, günahlarına af istemesi bu gecede gerçekleşir. Kişiler, ibadet ederek Berat Kandili’nin anlam ve önemini hisseder.

Tâbiîn âlimlerinden İkrime’nin de dahil olduğu bir grup âlim, Duhân sûresinde (44/3) sözü edilen “mübarek gece”nin Berat olduğu kanaatindedir (Taberî, XXV, 108-109). Resûl-i Ekrem’in bu gecede ibadetle meşgul olmayı ve gündüzünde oruç tutmayı teşvik ettiği nakledilir

Kaynak: islamansiklopedisi.org.tr

Mevlid Kandili

Anlamı ve Önemi

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğum gününü anmak için kutlanan mübarek bir gündür.

Miladi takvime göre Rebiülevvel ayının 12. gününde eda edilir. İslam dini için önemli olan günler arasında yer almaktadır. Bu mübarek günde, Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmelidir. Bunun için ibadetler eda edilir.

Mevlid kutlamalarını ilk ihdas eden zatın Erbil Atabegi Muzafferüddin Kökböri (ö. 630/1233) olduğu kabul edilir. Bu kutlama için toplananlara mevlid kıssaları okumayı ilk başlatan kişinin ise Mısır Çerkez hükümdarlarından biri veya Mısır Fâtımîleri olduğu söylenir (Ca‘fer Murtazâ el-Âmilî, s. 20).

Kaynak: islamansiklopedisi.org.tr

Kadir Gecesi

Anlamı ve Önemi

Ramazan ayının son 10 günü içinde yer alır. Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. İslam inancına göre Allah Kur’an’da, Kur’an’ı Kadir Gecesi’nde indirdiğini bildirmiştir.

Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğunu bildirdiğinden Müslümanlar için oldukça kutsaldır. İbadet ve dualarla geçen bir gündür. Kadir Gecesi, kandil sayılan günlerden değildir; ancak Müslümanlar için önem arz ettiğinden kandillerle beraber anılmaktadır. Çünkü, İslam dini için oldukça mübarek bir gecedir.

“Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.” (Kadir Suresi 97:3)

kandil ne zaman

Kandil Günleri Kuran’da Geçiyor mu?

İslam’da kandil var mıdır? Kandil günleri, Hz. Muhammed zamanında “kandil gecesi” olarak kutlanmıyordu.

Bu mübarek ve özel geceler, Osmanlı Dönemi’nde kandil olarak kutlanmaya başlandı. Çünkü, II. Selim zamanında, kandil gecelerinde camilerde kandiller yakılırdı. Bu kandil yakma alışkanlığı, seneler içinde gelenek haline geldi ve mübarek geceler kandil adıyla hatırlandı.

Camilerin minarelerinde kandiller yakılarak duyurulup kutlandığı için, İslamiyet için önemli olan bu geceler, “Kandil” olarak anılmaya başlamıştır. Özetlemek gerekirse, kandil günleri Kur’an’da geçmemektedir.

kandil günleri kuranda geçiyor mu

Kandil Gecelerinde Ne Yapılır?

Kandil geceleri, Müslümanlar için ibadetlerin yapıldığı ve duaların kabul edildiği gecelerdir. Bu nedenle, Müslümanlar en içten duygularla ibadetlerini eda eder. Kandil gecelerinde yapılan çeşitli ibadetler vardır:

  • Kandil namazları kılınır.
  • Uzun süre ve her fırsatta dua edilir.
  • Vefat etmiş kişilerin mezarları ziyaret edilerek dualar edilir.
  • Aç ve yoksul insanlara, muhtaç sokak hayvanlarına yardım edilir.
  • Kandil oruçları tutulabilir.
  • Dualarda tövbe ve istiğfar edilir.
  • Kur’an-ı Kerim , özellikle de Rabbenâ Atinâ ve Amenerrasulü okunur.
  • Doğru kaynaklardan ilmihal okunur.
  • Allah için hamd ve şükürler edilir.
  • Kaza namazları kılınır.
  • Hayati meselelerde derin düşüncelere girilir ve tefekkür edilir.
  • Eş ve dost ile helalleşme yapılır.
  • Namazda ve sonrasında zikirler çekilir.
  • Küs ve dargın kişilerin arası iyileştirilir, kırgın kişilerin gönlü alınır.
  • Kandil gecelerine dair hadis, ayet ve dualar okunur.
  • Kandil gecelerinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle beraber, camilerde kılınır.

İlginizi çekebilir: Kandil Mesajları: Yeni ve Resimli Kandil Sözleri

kandil nedir

Kandilde Hangi Dualar Okunur?

Miraç Kandili için Amenerrasulü duası:

Arapça Okunuşu

“Amener rasulü bi ma ünzile ileyhi mir rabbihı vel mü’minun. Küllün amene billahi ve melaiketihı ve kütübihı ve rusülih. La nüferriku beyne ehadim mir rusülih ve kalu semı’na ve eta’na ğufraneke rabbena ve ileykel masıyr. La yükellifüllahü nefsen illa vüs’aha. Leha ma kesebet ve aleyha mektesebet. Rabbena la tüahızna in nesına ev ahta’na rabbena ve la tahmil aleyna ısran kema hameltehu alellezıne min kablina. Rabbena ve la tühammilna ma la takate lena bih. Va’fü anna, vağfir lena, verhamna ente mevlane fensurna alel kavmil kafirın.”

Türkçe Anlamı

“Allah’ın elçisi ve müminler, rabbinden ona indirilene iman ettiler. Her biri Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandılar. “O’nun elçileri arasında ayırım yapmayız” ve “İşittik, itaat ettik, bağışlamanı dileriz rabbimiz, gidiş sanadır” dediler.

Allah hiçbir kimseyi, gücünün yetmediği bir şeyle yükümlü kılmaz; lehinde olanı da kendi kazandığıdır, aleyhinde olanı da kendi kazandığıdır. Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi cezalandırma! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yük yükleme! Üstesinden gelemeyeceğimiz şeyleri boynumuza borç kılma! Bizi bağışla, ayıplarımızı ört ve bize rahmetinle muamele buyur! Sen bizim sahibimiz ve yardımcımızsın; artık inkârcı topluluğa karşı bize yardım et!”

Hz. Muhammed (s.a.v)’ ın Berat Gecesi için ettiği dua:

Arapça Okunuşu

“Bismillâhirrahmanirrahim. Eûzu bi-afvike min ikâbike ve eûzu bi-ridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle vechuke lâ-uhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike.”

Türkçe Anlamı

“Bismillahirrahmanirrahim. Allahım! Cezandan ve cehennem azabından sana sığınırım. Sen yücesin. Seni övmek için kelimeler bulamıyorum. Hiç şüphesiz sen kendini övdüğün gibisin.”

Regaib Kandili için namaz kılarken okunabilecek dua:

Arapça Okunuşu

“Sübbuhun Kuddüsün Rabbüna ve Rabbülmelaiketi verruh”

Türkçe Anlamı

“Bizim Rabbimiz, Rûh’un ve melâike-i kirâmın Rabbi, bütün kusurlardan münezzeh ve cümle eksikliklerden pâk ve yücedir.”

Peygamberimizin Kadir Gecesi için okuduğu dua:

Arapça Okunuşu

“Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa’fü anni.”

Türkçe Anlamı

“Allah’ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.”

Kadir Gecesi için Kadr Suresi:

Arapça Okunuşu

“Bismillahirrahmânirrahîm.

İnna enzelnahü fiy leyletilkadr

Ve ma edrake ma leyletülkadr

Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr

Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr

Selamün hiye hatta matle’ılfecr”

Türkçe Anlamı

“Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın ismiyle.

Biz onu (Kur’ân) Kadir gecesinde indirdik.

Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin?

Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.”

kandil günleri

Kandil Günlerine Değinen Ayet ve Hadisler

Hz. Âişe şöyle demiştir: “Resûlullah (sav), Ramazan’ın son on gününde itikâfa girer ve “Kadir gecesini Ramazan’ın son on gününde arayın.” derdi. (Buhârî, Fadlü leyleti’l-kadr, 3)

“Allah Teâlâ, Receb ayında oruç tutanları mağfiret eder.” (Gunye, 1/330)

“Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez: Cuma Gecesi, Regaib Gecesi, Berat Gecesi, Ramazan Bayramı Gecesi ve Kurban Bayramı Gecesi.” (Beyhakî, Şu’ab’ul-Îman, Hadis No: 3558)

“Recep ayı Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır.” (Aclûnî, Keşfu’l-Hafâ, 1/423)

kandil duaları

Berat Kandili Resimli Mesajları ve Sözleri

Miraç Kandili Resimli Mesajları ve Sözleri

Mevlid Kandili Resimli Mesajları ve Sözleri

Berat Kandili Nedir, Ne Zaman? Anlamı ve Önemi

Miraç Kandili Nedir? Ne Zaman, Ne Yapılır? Önemi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kandillerin Vazgeçilmezi Kandil Simidi Tarifi

Kandillerin Vazgeçilmezi Kandil Simidi

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kandil Gecelerinin Vazgeçilmezi Kandil Simidi Tarifi

Kandil Gecelerinin Vazgeçilmezi Kandil Simidi

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Regaib Kandili İçin Kandil Simiti Tarifi

Regaib Kandili İçin Kandil Simiti

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri