Kapadokya’da Ne Yenir? Tadı Damağınızda Kalacak En İyi 10 Restoran

Kapadokya’da Ne Yenir? Tadı Damağınızda Kalacak En İyi 10 Restoran Tarifi

Kapadokya’nın En Meşhur Lezzet Durakları

Kapadokya doğal ve tarihi güzellikleri sebebiyle asırlardır adından söz ettiren, Türkiye’nin en önemli kültür varlıklarından biridir. Dünyanın her yerinden milyonlarca ziyaretçi ağırlayan bu bölge, Nevşehir iline bağlıdır. Ihlara Vadisi, Peri Bacaları gibi değerleriyle İç Anadolu’nun saklı cennetleri arasında ilk sırada yer alan Kapadokya, 60 milyon yıllık doğal bir oluşuma ev sahipliği yapar. Paleolitik Çağ’a kadar uzanan köklü bir tarihi olan Kapadokya, Hitit, Asur, Frigya, Roma, Bizans gibi uygarlıkları tanımış, Ihlara Vadisi boyunca inci gibi dizilen kiliseleri ile gündemde kalmayı başarmıştır.

Rengarenk sıcak hava balonlarıyla gökyüzünde adeta gökkuşakları oluşturan Kapadokya, otantik lokasyonları sevenler için keyifli bir seyahat olanağı tanır. Uzun yıllardır en güzel tatil rotaları listesinin başını çeken Kapadokya, bu sayede hizmet sektöründe oldukça gelişmiştir. Kapadokya’da mağara konseptli odaları bulunan otel seçenekleri de çok sayıdadır. Eğer farklı otel konseptlerini denemeyi seviyorsanız, bu otellerde kalarak tatilinizi renklendirebilirsiniz. Kapadokya yemek kültürü de geniş bir yelpazeye sahiptir.

İç Anadolu lezzetlerinin yanı sıra, tüm dünya mutfağı yemeklerinden en özel lezzetleri sunan maharetli aşçıların bulunduğu 10 Kapadokya en iyi restoran lokasyonunu sizler için hazırladık!

Kapadokya’da Ne Yenir? Tadı Damağınızda Kalacak En İyi 10 Restoran

Kapadokya’da Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken 10 Nefis Mekan

1) Seki Restaurant

Kapadokya’nın en gözde ve en beğenilen otellerinden olan Argos in Cappadocia bünyesindeki Seki Restaurant, lezzetli menü seçenekleri ve muhteşem doğa manzarasıyla bölgenin en seçkin adreslerinden biri. Uçhisar’da bulunan ve tamamı taş binalardan oluşan tesis, Kapadokya’nın en muhteşem manzarasına, yani Güvercinlik Vadisi ve peribacalarına bakmaktadır. Gerek restoranın otantik mimarisindeki zarafet, gerekse manzaranın güzelliği, konuklara unutulmaz bir görsel şölen sunsa da, bu restoranı tercih ettiğiniz zaman yaşayacağınız tek doyum, görsel değil. İddia ediyoruz ki bu restoranı ziyaret edenlerin midesi de en az gözleri kadar bayram eder! Çünkü Seki Restaurant, çömlekte 44 saat gibi rekor bir sürede pişirilen peynirli ve konfi şeftalili kuzu kol ve kuzu incik gibi başka hiçbir yerde bulamayacağınız muhteşem spesiyalleri müşterilerinin beğenisine sunmakta ve istisnasız tüm müşterilerinden tam not almayı başarmaktadır.

Adres: Uçhisar, Tekelli Mahallesi, Argos In Cappadocia Hotel

İletişim: 0384 219 31 30

kapadokya seki restaurant

2) The Plum Restaurant

Uçhisar’ın bir diğer iddialı restoranı olan The Plum Restaurant, yaz kış tüm müşterilerin gözde ve uğrak mekanlarından biri. Türk ve Avrupa mutfaklarının seçkin yemeklerinin usta aşçılar tarafından titizlikle hazırlandığı bu güzel mekan; vegan, vejetaryen ve Müslüman müşterilere özel menülerine sahip. Biberli steak, penne arabiata, kereviz çorbası gibi farklı kültürlere uygun yemek seçenekleriyle her zevke hitap etmeyi başaran The Plum Restaurant, çocukların iyi vakit geçirmesi için hazırlanan imkanları ve olağanüstü peribacaları manzarasıyla da beğeni kazanır.

Adres: Uçhisar, Tekelli Mahallesi, Tekelli Kümesi No: 8

İletişim: 0384 219 22 23

kapadokya the plum restaurant

3) Saklı Konak Restaurant

Kapadokya’da bölgeye özel yerel lezzetlerden tatmak isteyenlerin en sık tercih ettiği mekanlarından bir diğeri, Saklı Konak Restaurant. Adından da anlaşılacağı üzere harika bir konakta hizmet veren restaurant, birbirinden usta aşçıların elinden çıkan yerel lezzetlerle müşterilerinin yüzünü güldürür. Testi kebabı, kuru fasulye, mevsim salatası gibi Türk mutfağına özgü yemeklerin en otantik ve ustalıklı yorumlarını bulabileceğiniz bu güzel mekanda, pişirme tekniklerinde de tamamen yöresel yöntemler kullanılır. Saklı Konak Restaurant menüsündeki tüm yemekler, odun ateşinde ve toprak kaplarda pişirilerek müşterilere servis edilir.

Adres: Uçhisar, Tekelli Mahallesi, 2 Karlık Sokak

İletişim: 0530 568 14 98

kapadokya saklı konak restaurant

4) Büyük Adana Kebap

Eğer ekonomik, daha otantik ve samimi bir mekan arayışındaysanız, Kapadokya’da sizin için harika bir seçenek mevcut: Büyük Adana Kebap. Kapadokya manzarasına karşıdan bakan, ahşap masa ve sandalyeleriyle daha ilk görüşte insanın içini ısıtan bu sıcak restoranın menüsü, adından da anlaşılacağı üzere kebap çeşitlerinden oluşur. Fiyatlarının uygun olmasıyla da dikkat çeken Büyük Adana Kebap, manzarayı karşınıza almak, tertemiz Nevşehir havasını ciğerlerinize çekip adeta yeniden doğmak, muhteşem kebaplar yedikten sonra üzerine de leziz bir çay keyfi yapmak için kaçırmamanız gereken bir fırsat.

Adres: Göreme, Orta Mahalle, Belediye Caddesi No: 2  Göreme Belediyesinin Karşısı

İletişim: 0384 271 31 58

kapadokya büyük adana kebap

5) Omurca Art Cave Cafe

Kapadokya’nın alamet-i farikası olan “mağaralar”, şüphesiz ki turistlerin en çok ilgisini çeken unsurlar arasındadır. Hal böyle olunca, bölgedeki çok sayıdaki otel, restoran ve kafe orijinal mağaralarda hizmet vermeyi tercih eder. Eğer Kapadokya’ya kadar gidip bu benzersiz mağaralar içinde yemek yemeden dönmek istemeyenlerdenseniz, Omurca Art Cafe tam size göre! Esasında, isminden de anlaşılacağı üzere bir kafe olarak hizmet veren bu mekan, yemek seçeneklerinde de bir hayli başarılı. Özellikle vejetaryen, vegan, helal menüleri ve glütensiz yemek seçenekleriyle göz dolduran mekan, etkileyici ambiyansıyla da keyifli bir akşam geçirmenize olanak tanır.

Adres: Göreme, Orta Mahalle , Kazım Eren Sokak, No: 27

İletişim: 0542 605 00 62

kapadokya omurca cafe restaurant

6) No: 10 Restaurant

Kapadokya kahvaltı seçenekleriyle de baş döndürücü bir zenginliğe sahip. Bölgenin gözde otellerinden Elika Otel’in restoranı olan No:10 Restaurant, hem muhteşem kahvaltı sofralarına hem de göz alıcı akşam yemeği menülerine sahip. Şık dekorasyonuyla dikkatleri çeken mekan, kendine has bir lezzet olan Elika köftesi ve kale tavuğuyla ziyaretçilerini fazlasıyla memnun eder.

Adres: Ürgüp, Ortahisar, Ulus Meydanı Kaledibi Sok. No: 17

İletişim: 0384 343 25 25

no:10 restaurant

7) Elai Restaurant

Kapadokya şarap konusunda da dünya çapında ünlüdür. Bu da hiç şüphesiz ki, bölgede asırlardır üretilen tarihi şarapların muhteşem lezzetinden kaynaklanır. Bu nedenle bölgedeki pek çok restoran, menülerinin yanında şarap seçenekleriyle de müşterilerin beğenisini kazanır. O restoranlardan biri ise, Elai Restaurant. Kapadokya’nın ilk gurme restoranı olan ve Türk, Fransız ve Orta Doğu mutfaklarını sentezleyen bu mekan, eski bir köy kahvesinin restore edilmesiyle elde edilmiş muazzam bir yapıda servis verir. Erciyes, Kızıl Vadi ve Güvercinlik Vadisi’ni aynı anda seyretmenize olanak tanıyan bu harika restoran, patlıcan beğendili şaşlık kebabı, iç pilavlı kuzu tandır, Lübnan kibbesi ve portakallı ördek gibi muhteşem yemek seçeneklerine sahip. Bu yemeklerin yanında ise, dilerseniz taptaze, dilerseniz asırlık şarap seçenekleri tercih edebilirsiniz.

Adres: Uçhisar, Eski Göreme Cad. No: 61

İletişim: 0384 219 31 81

elai restaurant

8) Topdeck Cave Restaurant

Eski bir ahırın restore edilmesiyle oluşturulan Topdeck Cave Restaurant, kendine ait geleneğiyle bölgedeki diğer mekanlar arasında fark yaratır. Topdeck Cave Restaurant’ın en sıra dışı özelliği ise, sabit bir menüye sahip olmaması. Mekanın aşçıları, o gün mutfakta en taze olan seçenek neyse onu pişirir ve bu sayede her gün bambaşka menüler ortaya çıkar. Mekanın öne çıkan bir diğer özelliği ise, tatlılarının tam anlamıyla mükemmel olması. Sütlaç ve ayva tatlısı konusunda bir hayli iddialı olan Topdeck Cave Restaurant, her gün 18.00’da açılır ve gün içinde yalnızca akşam yemeği servis eder.

Adres: Hafız Abdullah Efendi Sokak No: 15

İletişim: 0384 271 24 74

topdeck cave kapadokya

9) Muti Restaurant

Kapadokya mimarisinin en güzel örnekleri içinde benzersiz bir yemek deneyimi yaşamak istiyorsanız, tam size göre bir önerimiz var: 250 yıllık bir kervansarayın içinde hizmet veren Muti Restaurant. Osmanlı ve Türk mutfağının seçkin örneklerini bir arada sunan bu mekan, kırmızı et ağırlıklı yemekleriyle müşterilerine tam bir ziyafet yaşatmaktadır. Karanfil eşliğinde pişmiş dana yanağı, zeytinyağlı hamsi katılmış lahana dolması, lavantalı puding ve incirli yer elması gibi kendine ait tarifleriyle de iddialı olan Muti Restaurant, gerek klasik, gerekse de deneysel lezzetler arayanların Kapadokya’daki başlıca adresleri arasındadır.

Adres: Cumhuriyet Meydanı No: 26

İletişim: 0384 341 58 08

muti restaurant kapadokya

10) Old Greek Restaurant

Bir zamanların fenomen televizyon dizisi Asmalı Konak’ı hatırlamayanımız yoktur. Yayınlandığı dönemde Kapadokya’da tam bir turizm patlaması yaşatan bu dizi, günümüzde de halen şöhretini sürdürür. Dizinin çekildiği meşhur Asmalı Konak ise, günümüzde hem otel hem de restoran olarak hizmet vermekte. Mekanın eski bir Rum konağı olması nedeniyle Türk ve Rum mutfaklarından örnekler sunan Old Greek Restaurant, özellikle çorbaları, sıcak ev yemekleri ve elde yapılmış özel baklavalarıyla ziyaretçilerine tam bir ziyafet sofrası sunar. Siz de bu büyülü mekanda eşsiz bir akşam yemeği yemek, hem nostaljik bir yolculuk yapmak hem de bir dönemin efsane televizyon aşkını yad etmek isterseniz, Old Greek Restaurant’tan yerinizi şimdiden ayırtmayı unutmayın!

Adres: Davutlu Mahallesi Şahin Caddesi No: 16 Mustafapaşa

İletişim: 0384 353 53 06

old greek restaurant kapadokya

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Kapadokya Gezilecek Yerler – Kesin Görmeniz Gereken 10 Büyüleyici Yer

Kayseri’de Ne Yenir? Mantı ve Pastırma Diyarında 10 Enfes Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Tadı Damağınızda Kalacak “Pişi” Tarifi

Tadı Damağınızda Kalacak “Pişi”

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Tadı Damağınızda Kalacak Brownie Tarifi

Tadı Damağınızda Kalacak Brownie

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Tadı Damağınızda Kalacak Sufle Tarifi

Tadı Damağınızda Kalacak Sufle

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Starbucks Tadı Damakta Kalacak Kurabiye Tarifi

Starbucks Tadı Damakta Kalacak Kurabiye

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Tadı Damağınızda Kalacak Brownie Kurabiye Tarifi

Tadı Damağınızda Kalacak Brownie Kurabiye

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tadı Damağınızda Kalacağı Ağlayan Pasta Tarifi

Tadı Damağınızda Kalacağı Ağlayan Pasta

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri