Kış Soğuklarında Kalbinizi Isıtacak Çiçekler
Ev veya ofis ortamında çiçek yetiştirmek ruhu iyileştiren bir hobidir. Uzmanlar çiçek yetiştirmenin sorumluluk ve sahiplik duygusunu pekiştirdiğini ifade etmektedir. Çiçeğe su vermek, toprağını değiştirmek, solan yapraklarını temizlemek adeta bir bebek bakımı kadar hassas bir durumdur. Çiçeklerin de bir canlı olup ilgi ve sevgiye ihtiyacı olduğunu unutmamalısınız.
Her mevsim evleri süsleyen, kokularıyla havayı temizleyen çiçekler; ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış mevsimi çiçekleri olarak sınıflandırılabilir. Her çiçeğin yetişmesi için gerekli olan farklı mevsim koşullarını göz önünde bulundurduğunuz durumda, her mevsim evinizde çeşitli çiçeklere yer açabilirsiniz. Kışın solmayan çiçekler ile ruhunuzu arındırıp evinizin en güzel köşelerini renklendirmeniz adına sizlere kışa dayanıklı çiçekler listesi hazırladık.
Listemizde yer alan kış çiçekleri çeşitleri size çiçek bakımı konusunda fikir oluşturabilir. Kış çiçeği isimleri ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, yazımızı sonuna kadar okuyabilirsiniz. Gününüz bol oksijenli ve renkli olsun!
1) Helleborus – Noel Gülü
Yıl sonuna doğru çiçek reyonlarında dikkat çeken Noel gülü, aralık ayı geldiği zaman çiçeklenmeye başlar. Aralık ayında çiçeklenmesi serin yerleri ne kadar çok sevdiğini belli etmektedir. Serinde yaşamayı seven Noel gülü, rüzgardan uzak kalmalıdır. Eğer toprağını humuslu ve kireçli seçerseniz, Noel gülünü kış mevsiminin son gününe kadar yaşatabilirsiniz. Toprağın nem ihtiyacına göre kontrollü sulamanızı önerebiliriz.
2) Orkide Çiçeği
Zarif ve şık edasıyla iç mekanları renklendiren orkide, kış günlerinde de canlılığını korumaktadır. Çok sıcak ve kurak dönemlerde boynunu bükerek, canlılığını kaybeder. Verimli toprağa kavuştuğunda ve bakımı yapıldığında boyu 100 santimetreyi bile bulabilir. Kırmızı, mavi, pembe, beyaz ve mor renkleri ile her zevke hitap eden orkide, sevdikleriniz için iyi bir hediye seçimi olabilir. Beyaz orkide, saf duyguların temsili olacaktır.
3) Küpe Çiçeği
Küpe çiçeği çok yıllık bir süs bitkisidir. Sıcaktan, kuru havadan kaçmak ister. İki renkli olan bu kış çiçeği, hafif rüzgarlı ve düşük sıcaklığa sahip ortamlarda yaşayabilir. Bakımına özen gösterdiğiniz durumda neredeyse 20 cm boyuna ulaşabilir. Gölgede kalan küpe çiçeğinizi haftada 2 defa kontrollü sulamayı unutmamalısınız.
4) Kasımpatı Çiçeği
Kasımpatı sarı, kırmızı, pembe ve mor renkleri ile -30 derecede bile dayanıklılığını korumaktadır. Çok yıllık bir bitkidir. Bakımı çok kolay olduğu için evinizde kolayca yer açabilirsiniz. Eğer güneşe maruz kalmazsa ve hafif gölgeli yerde kalırsa evinizi aylarca renklendirebilir. Kasımpatı hüzünlü ve üzücü günlerin bir temsili kabul edilmiştir. Genellikle cenaze ortamlarında kasımpatı görülmektedir. Bir mezar başında veya taziye evlerinde kasımpatı çiçeğinden başka çiçek olması halk arasında uygun görülmez.
5) Kardelen Çiçeği
Karları delip kendine can bulan kardelen çiçeği, çok sert kış günlerinde bile yaşamak için mücadele eder. Hikayesi adında gizlidir. Hırsın ve tutkunun simgesi olan kardelen, hiçbir çiçeğin açmadığı soğuk kış günlerinde sevdiği menekşe ile buluşmak için açmıştır. Karları aşıp yeryüzüne ulaştığı için adı kardelen olmuştur. Rivayet edilen bu hikayede olduğu gibi kardelen, kar kış demeden açan bir çiçektir. Çok su ve güneş istemez. Bakımı kolaydır.
6) Şebboy Çiçeği
Mineral oranı yüksek besinleri seven şebboy, toplu ve gösterişli bir çiçektir. Kış günlerinde ev içinde bakımı yapılabilir. Şebboy bakımında dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır. Sularken bir gün önceden dinlenmiş suyu kullanmalısınız. Saflık ve sevgiyi temsil eden şebboy çiçeği, genellikle kırmızı rengi ile ilgi görmektedir.
7) Sıklamen Çiçeği
Koyu yeşil yaprakları arasından uzayan çiçekleri ile gözleri mest eden sıklamen çiçeği, her şeyin dengelisini sever. Ilıman hava, yarı gölgeli ortamlar onları için uygundur. Ev içinde genellikle yaşayamazlar çünkü bir yandan soğuk alırken bir yandan ılık havayı isterler. Çiçeklenme döneminde suyu bol isterler. Sularken çiçeklere suyu temas ettirmemelisiniz. Köklerden sulama işlemini yaparsanız, sıklamen çiçeğiniz canlı ve renkli şekilde gözlerinizi renklendirebilir.
8) Kış Sümbülü
Kış sümbülü, kış ortancası adı ile de botanikte yerini almıştır. Kış soğuklarında açan pembe veya beyaz çiçekleri, görenlerin stresini alır ve huzur verir. Toprağında gübreyi çok seven kış sümbülü, serin ve ilgili ortamlarda canlılığını koruyabilir. Bu nedenle kontrollü şekilde sulamayı ve dökülen yapraklarını temizlemeyi ihmal etmemelisiniz.
9) Nergis Çiçeği
Ferahlatıcı ve hoş kokuya sahip nergis çiçeği, sonbahar ve kış aylarında evinizi süslemek için açacaktır. Sarı ve beyaz renklerindeki çiçekleri, hem balkonlara hem de evde vazolara estetik bir şıklık katacaktır. Kokusundan kendinizi alamayacağınız nergis, çok sıcakları ve suyu sevmez. Haftada bir sulama ile kendini iyi hisseder.
10) Açelya Çiçeği
Güneşi çok sevmeyen açelya, -30’a kadar dayanabilen bir çiçektir. Bitkinin kökleri soğuğa dayanıklı olduğu için balkon ve iç mekanlarda yaşayabilir. Eğer saksıda açelya yetiştirmek isterseniz, kök kısımlarının soğuğa temas etmesini önlemelisiniz.
Ev Bitkileri İsimleri, Çeşitleri ve Bakımı İçin Püf Noktalar
İlk yorumu sen yaz.
Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.