Nanenin Faydaları, Neye İyi Gelir? Az Bilinen Mucizevi Etkileri

Nanenin Faydaları, Neye İyi Gelir? Az Bilinen Mucizevi Etkileri Tarifi

Ferahlık Veren Aromasıyla Baharatın Çok Ötesinde

Nane Bitkisi

Faydalı özellikleri ve ferahlatıcı kokusu ile ünlenmiş olan nane ballıbabagiller familyasına ait bir bitkidir. Genellikle temmuz ve ağustos aylarında açan nane bitkisi nemli iklimlerde yaşamayı fazlasıyla sever. Kokusu ve aromasıyla dünya mutfaklarında geniş bir kullanım alanına sahip olan nane, ferahlatıcı etkisi ile dikkatleri üzerine çeker.

Vitamin ve mineral açısından da oldukça zengin olan nanenin insan vücuduna birçok faydası bulunur. Baharat olarak sıklıkla kullanılan nane, limonataların da vazgeçilmez tamamlayıcısıdır. Tam bir şifa deposu olan nanenin çayı kış aylarında vücudu güçlendirmek için tüketilebilir. Nane bunların dışında yağ olarak da kullanılabilmektedir.

nanenin faydaları

Nanenin Faydaları Nelerdir?

  • A, B ve B3 gibi vitaminler barındıran taze nanenin faydaları oldukça çoktur. Nane metabolizmanın düzgün çalışmasına yardımcı olur.
  • Sindirim sisteminiz için yararlı olan nane hazmı kolaylaştırır ve bağırsaklarınızın görevini rahat bir şekilde yerine getirmesini sağlar.
  • Nane faydaları arasında ilk akla gelen ferahlatıcı etkisidir. Nanede bulunan mentol, sinüs rahatsızlıklarının hafiflemesine olanak tanır.
  • Uyku bozukluğu gibi durumlarda da nanenin rahatlatıcı etkisinden faydalanılabilir.
  • İstenmeyen tüylerden kurtulmak için de ana tedaviye ek olarak nane kürü gibi destekleyici yöntemler kullanılabilir.
  • Saman nezlesinde ortaya çıkan hapşırma ve kaşıntı gibi etkilerin hafifletilmesi için de naneden yararlanılabilir.
  • Antioksidan özelliği ile de bilinen naneli suyun faydaları oldukça fazladır. Naneli su, vücudun kendini yenilemesine yardımcı olan çeşitli bileşenlere sahiptir.
  • Nanenin faydaları İbrahim Saraçoğlu gibi uzmanlar tarafından da sık sık dile getirilmektedir.
  • Alerjik reaksiyonlara ya da olumsuz etkilerden korunma için; nane tüketmeden önce doktorunuza başvurunuz. Nane limon ya da nane çayı gibi içecekleri içmeden ya da nane yağı kullanmadan önce de mutlaka doktorunuza danışınız.

nane limon faydaları

Nane Limon Faydaları Nelerdir?

  • Hem nane hem de limon iyi bir C vitamini kaynağıdır. İkisi birlikte kış aylarında tüketilirse vücudun direncini artırır.
  • Nane limon, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek birçok vitamin ve mineral barındırır. Nezle ve grip gibi hastalıklarla mücadele edebilmenize de yardımcı olur.
  • Nane limon idrar söktürücü ve ödem attırıcı olarak da kullanılabilir.

nane çayının faydaları

Nane Çayının Faydaları Nelerdir?

  • Nane çayı, mide ile ilgili birçok soruna iyi gelir. Mide ağrıları için kullanılabilen nane çayı, mide krampları ve mide ekşimesi gibi durumların giderilmesine de destek olur.
  • Rahatlatıcı etkisiyle bilinen nane çayı stresi azaltmak için de kullanılabilir.
  • Nane çayı içmek kötü nefes kokusundan kurtulmanıza da yardım eder.
  • Baş ağrısı çekenler de ağrının hafiflemesi için nane çayı içebilir.

nane yağı

Nane Yağı Faydaları Nelerdir?

  • Yağ şeklinde de kullanılabilen nanenin cilde faydaları arasında en çok bilineni dudak çatlamalarına iyi gelmesidir. Dudakların daha sağlıklı görünmesini sağlar.
  • Alerjik nedenler ile ciltte meydana gelen kaşıntıların oluşturduğu rahatsızlık hissini azaltır.
  • Nane yağı, mide bulantılarının giderilmesinde de etkilidir.

Detaylı bilgi için: Nane Yağı Faydaları Nelerdir?

nane faydaları

Nane Zayıflatır Mı?

Metabolizmayı hızlandırmasıyla bilinen nane, özellikle çay olarak tüketildiğinde zayıflama sürecini destekler. Naneli yoğurt faydaları ile adından söz ettiren lezzetli bir gıdadır. Yağ yakımını hızlandırma özelliği nedeniyle zayıflamak isteyenler tarafından tüketilir. Zayıflamak için çeşitli diyetleri uygulamadan önce mutlaka uzman doktorunuza başvurunuz.

nane faydası

Nanenin Tazeleyen Aromasıyla 12 Farklı Tarif

1) Sıcak Günlerin Doğal Lezzeti: Naneli Limonata

Sıcak yaz aylarında doğal içeceklerle ferahlamak isteyenler için naneli limonata vazgeçilmez bir seçenektir. Evde pratik bir şekilde hazırlayacağınız içeceğinizi gün boyu rahatlıkla tüketebilirsiniz. Serinlemek isteyen misafirlerinize de ikram edebileceğiniz naneli limonatayı bol bol hazırlayıp buzdolabınızda bulundurmanızda yarar var. Naneli Limonata

Tarif: Naneli Limonata

2) Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Olacak Kurabiyeler: Taze Naneli Harika Kurabiye

Konuklarınıza çayın ya da meyve sularının yanında taze nane ile yapılmış kurabiyeleri ikram edebilirsiniz. Nane tadı ve hoş görünümüyle öne çıkan kurabiyeler misafirleriniz tarafından fazlasıyla beğenilecektir. Ailenizin gün içinde atıştırmalık olarak tüketmesi için de bu lezzetli kurabiyelerden pişirebilirsiniz. Taze Naneli Harika Kurabiye

Tarif: Taze Naneli Harika Kurabiye

3) İçinizi Rahatlatacak Nefis Bir Tat: Rahatlatıcı Nane Şerbeti

Bir şeyler atıştırırken ya da yemek sonrası sağlıklı bir içecekle rahatlamak istiyorsanız nane şerbetini deneyebilirsiniz. Naneden gelen faydalı özellikleriyle dikkat çeken şerbet, farklı yemek çeşitlerini de en iyi şekilde tamamlar. Doğallığı ile fark yaratan nane şerbetini yemeğe çağırdığınız arkadaşlarınıza da ikram edebilirsiniz. Rahatlatıcı Nane Şerbeti

Tarif: Rahatlatıcı Nane Şerbeti

4) Yeni Lezzetleri Sevenler İçin ideal: Domatesli Naneli Şehriye Pilavı

Arpa şehriye ile yapılan pilavın kendine has lezzetini artırmak için domates ve nane ikilisini deneyebilirsiniz. Sevdiklerinizi farklı bir pilav tarifi ile şaşırtmak istiyorsanız, domatesli ve naneli şehriye pilavı iyi bir tercih olacaktır. Görünümü ile göz dolduran tarifi kalabalık davetlerde de kullanabilirsiniz. Domatesli Naneli Şehriye Pilavı

Tarif: Domatesli Naneli Şehriye Pilavı

5) Farklı Tatların Enfes Uyumu: Domatesli Taze Nane, Sarımsak ve Maydanozlu Makarna

Sos olmadan makarna yiyemeyenler için bu enfes tarifi hazırlayabilirsiniz. Taze nane, domates, maydanoz ve sarımsakla zenginleşen aroma makarnaya enfes bir tat katacaktır. Severek tüketeceğiniz makarna tarifi, akşam yemekleriniz de vazgeçilmezi haline gelebilir. Domatesli Taze Sarımsak, Nane ve Maydanozlu Makarna

Tarif: Domatesli Taze Sarımsak, Nane ve Maydanozlu Makarna

6) Yemeklere Eşlik Edecek Lezzetli İçecekler: Doğal Meyve Suları (Çilek, Nane, Kiraz)

Yaz sıcaklarının etkisini azaltmak için doğal içeceklere yöneliyorsanız bu meyve sularını çok seveceksiniz. Gün içinde ferahlamanızı sağlayacak doğal meyve suları akşam yemeklerinizin de ideal tamamlayıcısı olacaktır. Evinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz doğal meyve sularını arkadaşlarınıza ve komşularınıza da bol bol ikram edebilirsiniz. Doğal Meyve Suları (Çilek, Kiraz, Nane)

Tarif: Doğal Meyve Suları (Çilek, Kiraz, Nane)

7) Limonata ve Nane İkilisi İçinizi Ferahlatsın: 3 Litrelik Naneli Limonata

Naneli limonata yazın en çok aranan içeriklerinden birisidir. Bol miktarda yapıp buzdolabına koyacağınız nefis naneli limonataları gün içinde serinlemek için tüketebilirsiniz. Bu sayede ailenizin doğal içeceklerle serinlemesini de sağlayabilirsiniz. Naneli Limonata (3 Litrelik)

Tarif: Naneli Limonata (3 Litrelik)

8) İçecekleri Soğutmanın Lezzetli Yöntemi: Naneli Limonlu Buz Küpleri

Sıcak yaz günlerinde soğuk bir şeyler içmek isteyenler buz küplerini sık sık kullanır. Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz naneli limonlu buz küpleri ile içeceklerinizi hızlı bir biçimde soğutabilirsiniz. Naneli Limonlu Buz Küpleri

Tarif: Naneli Limonlu Buz Küpleri

9) Pratik ve Doyurucu Atıştırmalıklar: Güllüoğlu Naneli ve Hellim Peynirli Mini Poğaçalar

Misafir geldiğinde kahve ya da meyve suları ile birlikte, lezzetleriyle fark yaratan mini poğaçalar ikram edebilirsiniz. Minik görüntüleriyle beğeni toplayan naneli poğaçalar, sunumunuza da renk katacaktır. Gün içindeki çay molalarında da kullanabileceğiniz poğaçalar ile ailenizi sevindirebilirsiniz. Naneli ve Hellimli Mini Poğaçalar

Tarif: Naneli ve Hellimli Mini Poğaçalar

10) Kokusu ve Aroması ile Klasik Bir Tat: Nane Limon Tarifi

Tam şifa deposu olan nane limon, soğuk günlerde bünyenizi güçlendirmenize yardımcı olur. Keskin aromalı bir bitki çayı olarak öne çıkan nane limon, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir. Nane limonu özellikle kış mevsiminde sık sık tüketebilirsiniz. Nane Limon Tarifi

Tarif: Nane Limon Tarifi

11) Pratik ve İşlevsel Nane Kurutma Yöntemi: Nane Nasıl Kurutulur?

Zamanında bolca alacağınız taze naneyi evinizde kurutabilirsiniz. Hem taze ve kaliteli ürünlere sahip olur hem de mutfak bütçesine katkıda bulunursunuz. Pratik bir şekilde kurutabileceğiniz naneyi daha sonra istediğiniz yemeğe katabilirsiniz. Baharat olarak kullanılan nanenin çayı da kış aylarının gözde bitki çayları arasında yer alır. Nane Nasıl Kurutulur?

Tarif: Nane Nasıl Kurutulur?

12) Kahvaltılara Renk Katacak Naneli Sos: Kahvaltılık Naneli Sos

Günün en önemli öğünleri arasında yer alan kahvaltıları naneli sos ile zenginleştirebilirsiniz. Lezzeti ile çaya ideal bir şekilde eşlik edecek naneli sosu gün içinde atıştırmalık olarak da kullanabilirsiniz. Kahvaltılık Naneli Sos

Tarif: Kahvaltılık Naneli Sos

Nane ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

19. Gün İftar Menüsü

İftara ne yapsam diye düşünmek yok, Nefis Yemek Tarifleri her gün yanınızda! 19. günde harika sunumlarıyla enfes bir iftar menüsü hazırladık. Yayla çorbası ile nefis bir başlangıç yapıyoruz. Doyurucu ramazan yemekleri taleplerinizi karşılayabilecek harika önerimiz var: Patates mantısı ve iştah ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bilinen En İyi Marka Tadında Limonata Tarifi

Bilinen En İyi Marka Tadında Limonata

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Nanenin Faydaları Ve Yeşil Kurutma Tekniği Tarifi

Nanenin Faydaları Ve Yeşil Kurutma Tekniği

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Nane Şerbeti Tarifi

Nane Şerbeti

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Nane Kurutmak Tarifi

Nane Kurutmak

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Nane Limon Tarifi

Nane Limon

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Nane Turşusu Tarifi

Nane Turşusu

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Kuru Nane Yapımı Tarifi

Kuru Nane Yapımı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri