Resimli Kanaviçe Örnekleri El Emeği Göz Nuru 10 Yeni Model

Resimli Kanaviçe Örnekleri El Emeği Göz Nuru 10 Yeni Model Tarifi

Hepsi Birbirinden Güzel!

Son Moda Kanaviçe Örnekleri

El emeği isteyen hobilerden biri olan kanaviçe, son günlerde yeniden gün yüzüne çıkan bir el işidir. Çok eski zamanlarda kadınların çeyizlerinden eksik etmediği kanaviçeler, genellikle havluda ve yastık kılıflarında kullanılırmış. Hatta bazı kişiler bu işi öylesine benimsemiş ki kanaviçe detayları olan yatak örtüsü takımları bile işlenmiş. Şimdilerde ise kanaviçe kıyafetlerde ve ev dekorlarında kullanılmak için yeniden tercih ediliyor. Hemen hemen herkesin dilinde olan kanaviçe nedir diyecek olursanız; kanaviçe etamin bir kumaş üzerine istenilen şeklin iğne ve ip ile işlenmesidir diyebiliriz.

Kanaviçeyi diğer el işi türlerinden ayıran özelliği, resimlerin “x” şeklinde işlenmesidir. Örneklerin kanaviçe olarak hazırlanması için en küçük birimlerinde “x” şekli verilir. Bu işaretler bir bütün oluşturduğunda, karşınıza harika tasarımlar çıkacaktır. Siz de evinizde kanaviçe işlemek istediğinizde tuhafiye dükkanlarından set alıp işe başlayabilirsiniz. Model örneklerini çıkarmadan önce ipleri çok uzun tutmamanız önerilmektedir. Eğer ipleri çok uzun keserseniz, karışma ihtimali artar ve kanaviçe kasnağında işler biraz karışabilir. Kasnak üzerine çalışmak zorunda da değilsiniz. Dilediğiniz şekilde ve elinizin rahat çalışabildiği zeminlerde sanatınızı oluşturabilirsiniz.

Henüz kumaş üzerinde oluşturacağınız desen planlanmadıysa, sizlere bu sayfada kanaviçe örnekleri resimli haliyle fikir verebilir. Dilediğiniz şekilde kullanacağınız eşyalarınızda kanaviçe örnekleri kolay şekilde işlenebilir. Sadece hangi resmin oluşacağına karar vermelisiniz. Kasnak, ip, iğne ve etamin kumaşlar hazırsa işte sizler için listelenen kanaviçe örnekleri yeni modeller ve fikir önerileri!

kanaviçe modelleri

1) Yeni Başlayanlar İçin

Kanaviçe örneklerini deneme konusunda daha önce hiç tecrübeniz yoksa, bu örnek ile yola çıkabilirsiniz. İşlemesi oldukça kolay ve basit. Daha karmaşık desenlere geçmek için bu modeli işleyip elinizi kasnağa ve iğneye alıştırabilirsiniz. Renk konusu tamamen zevkinize kalmış. Önerdiğimiz kanaviçe modelini ise her odada kullanabilirsiniz. Sevgi temalı bu model ile, evinizden sevgi hiç eksik olmasın.

kanaviçe örnekleri resimli

2) Çifte Kumrulara Özel

Çeyiz telaşı içinde olanlar için aşk kokulu bir kanaviçe modeli öneriyoruz. Sadece 2 renk kullanarak hazırlayabileceğiz bu kanaviçe örneği ile evinizin en güzel köşesini süsleyebilirsiniz. Sevgi ve huzur dolu evlerinize biraz dekor biraz da el emeği katmak istediğinizde, bu kanaviçe örneğini muhakkak denemelisiniz. Üstelik kasnak üzerinde işlenmesi de çok kolay.

kanaviçe modelleri

3) Şık Sunumlarınız İçin Runner

Kalabalık davetlerin ve yemeklerin, daha şık bir sunumla geçmesi için size harika bir kanaviçe örneği ile geldik. Runner üzerinde denenen bu modeli kolayca işleyebilirsiniz. Çiçek ve sarmaşık detayları olan runner örneği, kanaviçe konusunda biraz daha ilerlemiş kişilerin elinde kısa sürede hazır olabilir. Biraz sabır ve dikkat ile resimde yer alan modeli siz de hazırlayabilirsiniz.

kanaviçe örnekleri

4) Banyolarınızda Bahar Esintisi

Banyonuzda çiçekler açsın ister misiniz? Yapımı çok kolay olan bu model kanaviçe örnekleri havlu modelleri arasında oldukça popüler. Gül detayını sevenler için ve kanaviçede ilerlemek isteyenler için ideal bir model olabilir. Resimde yer alan el emeği ve sabır isteyen kanaviçe modelini siz de evinizde deneyebilir, stresinizi atabilirsiniz.

kanaviçe örnekleri havlu

5) Kullanmaya Kıyamayacaksınız :)

Kanaviçe kumaşının etamin kumaş olması gereklidir. Etamin kumaş ise artık her alanda kullanılıyor. Özellikle de oturma odaları ve balkon takımlarına uyum sağlayan etamin kumaş, yastık kılıfları için de ideal bir seçim olabilir. Yastık kılıfı üzerine işlenen bu görsel ise evinize şıklık katacak. Birbirini tekrar eden motiflerle, farklı çiçek desenleri iyi bir uyum sağlamış. Koltuklara renk ve şıklık katmak için deneyebilirsiniz.

kanaviçe örnekleri kolay

6) Şık Detaylar İçin Kanaviçe

Kanaviçe sanatının hayatın her alanda olduğunu biliyor musunuz? Bu alanlardan biri de takı ve aksesuar oluyor. Kıyafetlerinize uyum sağlayan ve şıklık ekleyen bu kanaviçe kolye örneklerini çok kolay şekilde ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Oldukça küçük bir alanda işleneceği için çok zahmet de istemiyor. Sadece zevkinize göre rengi seçin ve modeli etamin kumaşa çıkarın. Bu kadar kolay :)

7) El Emeği Masa Örtüleri İçin

Çevrenizde gördüğünüz kanaviçe örnekleri masa örtüsü için size bir fikir olabilir. Sizler için sade fakat şık bir masa örtüsü örneği seçtik. Çok kalabalık desenleri sevmeyenlerin ilgisini görecek bu modelimizi, peçetelikler için de kullanabilirsiniz. İki renk kullanarak ve daha dar bir alanda çalışarak masa örtüsünde kanaviçe havasını yaşatabilirsiniz.

8) Kitap Kurtları İçin Kanaviçe Ayraç

Kanaviçe sanatının mutlu ettiği kişiler arasında kitap kurtları da bulunuyor. Bu kanaviçe modelini isterseniz kendiniz için hazırlayabilirsiniz. Eğer çevrenizde kitap okumayı çok seven ve el emeği eşyalara çok değer veren bir dostunuz varsa, onun için hazırlanabilecek en değerli hediye görseldeki kanaviçe ayraç olabilir. Yaklaşık 15 cm uzunluğundaki bir alana işleyerek kendi hediyenizi oluşturabilirsiniz.

kanaviçe örnekleri resimli

9) Ufak ve Şık Detaylar

Kanaviçe çok eskiden kadınların evlerinde olan temel eşyalardan biri sayılırmış. Gelişen teknoloji ve çeşitli ürünlerden dolayı bir süre unutulmuş. Fakat son günlerde el işi modellerine olan yoğun ilgiden dolayı pek çok kişi kanaviçe hobisi ile uğraşmakta. İşte bu model de yetenekli ellerden çıkan bir görsel olarak sizlere sunuluyor. Dilediğiniz eşya için bu modeli kullanabilirsiniz.

kanaviçe modelleri

10) Farklı Perdeler İçin Kanaviçe

Kanaviçe öneri listemizin son başlığına, ilgilenenler için perde görseli ekledik. Daha önce havluda, örtüde ve kolyede denenen kanaviçe modelleri şimdi perdelerde detay olarak yer alıyor. Bu görselde olduğu gibi tekrarlı çiçek modeli ile bir ritim yakalanmış ve perde eteklerinde renklilik sağlanmış. Eğer perdenizden sıkıldıysanız siz de bu modeli deneyerek perdeye farklılık katabilirsiniz.

kanaviçe örnekleri 2019

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
El Emeği Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

El Emeği Kemalpaşa Tatlısı

10-12 kişilik, 25dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Model Kek Tarifi

Model Kek

8-10 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Göz Göz Krep Tarifi

Göz Göz Krep

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Pastane Modelinde Poğaça Tarifi

Pastane Modelinde Poğaça

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Hürrem Gözü Tarifi

Hürrem Gözü

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Elmalı Kurabiye (6 Model) Tarifi

Elmalı Kurabiye (6 Model)

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Hürrem Gözü Tarifi

Hürrem Gözü

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Göz Yumurta Tarifi

Göz Yumurta

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Hürrem Gözü Tarifi

Hürrem Gözü

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri