Saç Uzatma Yöntemleri 10 Farklı Saç Bakımı Önerisi

Saç Uzatma Yöntemleri 10 Farklı Saç Bakımı Önerisi Tarifi

Daha Sağlıklı ve Hızlı Uzayan Saçlar İçin Bakım Önerileri

Her kadının hatta erkeklerin bile istediği bir şeydir sağlıklı ve canlı saçlara sahip olmak. Kadınlar daha çok uzun olmasını ister, erkekler ise canlı ve bakımlı saçlarının olmasını. Saçlarınız da tıpkı cildiniz gibi hassas ve ilgi isteyen bir parçadır bedeninizde. Saçınız her zaman bakım ve ilgi görmek ister. Bakımsız kaldığında ise dökülmeye yahut canlılığını kaybetmeye başlar. Eh canlılık gidince de saçlardan, stresli günler başlar. Hemen düşünmeye başlarsınız saçı hızlı uzatmak için ne yapılmalı diye. Uzadığını hissettiğiniz anda saçlarınıza canlılık geldiği gibi kendinizi de iyi hissetmeye başlarsınız. Kendinizi her zaman iyi hissedin diye hazırladığımız yazımız ile, saç sağlığınız ve bakımınız artık sizin elinizde.

uzun saç

Saç Uzatmanın Yolları Nelerdir?

Sağlıklı ve uzun saçlar için, kişinin öncelikle sabırlı olması gereklidir. Bir gecede 5 cm uzayan saçlar, ancak peri masallarında görülmüştür. Sağlıklı beslenme ve saç uzunluğu birbirini etkileyen faktörlerdir. Yani siz ne kadar sağlıklı beslenirseniz saçınız da o kadar canlı, sağlıklı ve uzun olacaktır. Elbette saçınızın uzama dönemi olduğu gibi uzamasının durduğu dönemlerde olacaktır. Bu hassas dönemlerde hiç stres yapmadan saçınızın eski sağlıklı günlere dönmesini beklemek gerekir. Tıpkı kilo vermek gibi düşünmelisiniz. Uzun süre boyunca sağlıklı ve kalıcı kilo verirsiniz sonra birden kilo vermeniz durur. Vücut kendini iyi hissettiğinde devam eder. İşte saç uzaması da böyledir. Birkaç yıl boyunca düzenli olarak saçlarınız sağlıklı şekilde uzar ve bir dönem bu uzama durabilir. Yapmanız gereken sabretmek ve bakım yapmak.

Genel açıdan baktığımızda saçlarınıza bakım yağı uygulamak, B5 ve B6 vitamini içeren besinler tüketmek, stresi hayatınızdan uzak tutmak, en doğru şekilde saç yıkamak ve saçınıza göre şampuan seçmek; saçı hızlı uzatmak için tercih edeceğiniz temel çözüm yollarıdır.

Bu konuyu biraz açalım ve daha sağlıklı şekilde saçı hızlı uzatmak için doğal yöntemleri inceleyelim. Güzellik salonlarına harcama yapmaktan yorulanlar okurlarımız, evinizde kendi imkanlarınızla kendi saçınızın bakım uzmanı olabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız saçı hızlı uzatma yöntemleri dileriz ki size faydalı olur.

uzun saç

Hızlı Saç Uzatmak İçin Etkili 10 Öneri

1) Saç Bakım Kremi

Daha önce kullanmamış olan insanlar, saç bakım kremini yanlışlıkla alarak, eve geldiğinde tanışır. Bu tanışmadan sonra daha önce neden kullanmadıklarını düşünürler. Kimi insan için gereksiz olan saç bakım kremleri saçlarınızı yumuşatan, canlılık katan, uzamasında etkili rolü olan bir bakım ürünüdür. Saç bakım kremi hakkında birçok iddia vardır. Doğru kullanılan saç kremi, saçınıza zaman içinde parlaklık verecek aynı zamanda saç derinizi de rahat ettirecektir.

Saçı yağlandırdığına dair cümleler kurulsa da iyi durulanan saçı, saç kremi yağlandırmaz. Saçın yağlı olması kişisel beslenmeden ve hormonlardan kaynaklanır. Saç tipinize göre seçilen saç kremleri, düzenli kullanımda size faydalarını gösterecektir.

Çeşitli saç şekillendirme aletlerini neredeyse her gün kullanmaktasınız. Saçınız bu aletlerden dolayı yüksek ısıya maruz kalmaktadır. Belli bir süre sonra saç uçlarınızda kuruluk, kırılma ve yanma hissedersiniz. İşte saç kremleri ve hızlı saç uzatan ürünler bu olumsuz izleri en aza indirmek için kullanılmalıdır.

saç bakım kremi

2) Bakım Yağları

Saç bakım yağları kullanmak da saçı hızlı uzatma yolları arasında yer almaktadır. Sadece şampuan kullanan saçlar ile krem ve yağ desteğiyle bakım gören saçların uzaması aynı olmayacaktır. Yağlar içindeki mineraller ve vitaminler sayesinde, iklimlerden etkilenen saçları daha canlı hale getirecektir. Günümüzde saç boyamayan insan sayısı oldukça az miktardadır. Boyalı saçların da sağlıklı uzaması için bakım yağları kullanılması önerilmektedir. Doğanın şifalarından faydalanarak elde edilen çiçek özlü saçı hızlı uzatan yağlar tercih edildiğinde, daha verimli sonuçlar alabilirsiniz.

lavanta yağı

3) Kırıklardan Kurtulun

Saç kırıklarınızı aldırmayı ihmal etmeyin. 45 günde bir saç uçlarınıza bakım yapmanız, kırıklarını aldırmanız gerekmektedir. Saçlar uçtan beslendiği için, ölü saç uçlarından verimli bir uzama beklememelisiniz. Saçlarınızı uçlardan kestirdiğinizde, saçlarınıza canlılık geldiğini hemen fark edeceksiniz. Ayrıca sıkça dile gelen bir konuyu da açmak isteriz. Kesilen saç tabii ki uzamaya devam edecektir. Saçlarınızı uzatma sürecinde kestirmeye özen göstermelisiniz. Aksi halde uzama döneminde kırıklarınız daha da çok olursa bu hem estetik açıdan hoş bir görüntü olmayacaktır hem de uygulanan bakımlar ve yağ terapileri cevapsız kalacaktır.

kuaför

4) Beslenme

Saçınız için gerekli olan besinleri tüketmeye özen göstermelisiniz. Özellikle de su tüketimine ağırlık vermelisiniz. Yediklerinizden protein almaya dikkat edin. Uzun ve sağlıklı saçların sırrı proteinden gelmektedir. Şampuan reyonlarında mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Özellikle de saçı hızlı uzatan şampuan paketlerinin üzerinde keratin ve protein içerir diye bir not düşülür. İşte saçınız için gerekli olan proteini siz, beslenmenizden de alabilirsiniz. Bunun için, saçları hızlı uzatan besinler ile beslenip yumurta ve et tüketimine ağırlık vermenizi tavsiye ederiz.

kahvaltı tabağı

5) Soğan Suyu

Saçınızın hızlı uzaması dokulardaki kolajen üretimine bağlıdır. Artık hızlı saç uzatma evde de gerçekleşecek bir durumdur. Bu yüzden güzellik salonlarına gitmenize gerek kalmayacak. Yemeklerinizi lezzetlendiren soğan sayesinde saçınıza da bakım yapabilirsiniz. Soğanın içeriğindeki sülfür, kolay bir kür ile düzenli kullanımda saçlarınızı uzatmaya yardım edecektir. Soğanın rendeden kalan suyunu, yavaş dokunuşlarla saçınıza uygulayıp duruladıktan sonra -düzenli kullanmak şartıyla tabii- saçlarınızın uzadığını fark edebilirsiniz.

soğan suyu

6) Lavanta

Lavantanın ferahlatan kokusu ile saçlarınıza sağlık katın. İbrahim Saraçoğlu’nun tavsiyesi ile saçlarınızı lavanta desteğiyle uzatmak için yapmanız gerekenler çok basit. 1 yemek kaşığı taze lavantayı, 3 bardak sıcak su ile dinlendirin. Dinlenme işleminden sonra suyunu süzün ve bu su ile saçınızı durulayın. Hem saçlarınız daha hoş kokacak hem de düzenli kullanımda daha sağlıklı uzayacaktır.

lavanta

7) Vitamin Ampulleri

Vitamin ampulleri ile de evde kendi saç serumunuzu uygulayabilirsiniz. Bu ampuller kadınlar arasında hızlı saç uzatan serum olarak bilinmektedir. Eczanelerden reçetesiz alacağınız ampulleri isterseniz şampuan içine ekleyip kullanabilirsiniz. Serum olarak uygulamak için ise birer ampulü doğal zeytinyağı içine kırın ve saçınıza maske olarak uygulayın. En az 4 saat saçınızda bekletin. Bu serumu, evde olacağınız zaman dilimlerinde uygulamak daha avantajlı olacaktır. 4 saat sonunda saçınızı şampuanlayıp durulayın. Birkaç gün serum kokusu saçınızda kalabilir ama endişe etmeyin. Bir iki yıkamadan sonra serum kokusu gidecektir. 10 günlük aralar ile bu serumu uyguladığınızda, saçınız için gerekli olan B vitaminini alarak, saçınızı daha sağlıklı şekilde uzatabilirsiniz.

vitamin ampul

8) Meyveler

Saçınız için gerekli olan vitaminleri eczaneden yağ olarak alabileceğiniz gibi doğal yollardan da alabilirsiniz. Hem de en keyifli haliyle. Bu yüzden saçı hızlı uzatan meyveler hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Yaz meyveleri olarak bilinen kavun, karpuz ve muz tüketerek, saçınız için gerekli olan A vitaminini alıp saçınızın hızlı uzamasına destek olabilirsiniz.

Saçınızın köklerine zarar veren toksinleri vücudunuzdan atmadıkça, saçınızı uzatamazsınız. Bu sebeple antioksidan meyveler tüketip öncelikle vücudunuzu arındırmanız gerekmektedir. Bunun için C vitamini içeren meyveler tüketmelisiniz. Çilek, greyfurt, portakal, mandalina tavsiye edebiliriz.

Sağlıklı şekilde saçı hızlı uzatan vitaminler de unutulmamalıdır. Özellikle de A, E, C, B5, B6 vitaminlerini içeren besinler tükettiğinizde, saçlarınızdaki canlılığı ve sağlıklı uzamayı fark edeceksiniz.

meyve tabağı

9) Duş

Saçlarınızın en çok duş esnasında işlem görür. Sıcak su ve şampuanın etkisiyle birbirine karışan saçlar haliyle size biraz zorluk çıkarabilir. Duş anında saçınıza nazik hareketler uygulamanız saçınızın dökülme oranını en aza indirecektir. Saç diplerine doğru yapılan parmak ucu masajı ise saç derisini hareketlendirecektir. Bu işlemlerle saçınızın uzaması daha kolay hale gelebilir. Şampuanı saçınızdan iyi şekilde arındırmayı da ihmal etmemelisiniz. Mutlaka şampuan sonrası saç bakım kremi kullanmalısınız.

duş başlığı

10) Aloe Vera

Son olarak saçı hızlı uzatmanın pratik yolları listesine mucize aloe vera bitkisini ekleyebiliriz. Her derde derman olacak şifalı bitki ile saçı hızlı uzatmak daha kolay hale gelecek. Aloe vera yağını isterseniz uykudan önce saçınıza sürün isterseniz de şampuana ekleyin. Her haliyle saçınızı uzatan şifa kaynağı olarak karşınıza çıkacaktır.

aloe vera

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Saç Tava Tarifi

Saç Tava

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Saç Tava Tarifi

Saç Tava

6-8 kişilik, 25dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri