Japon Su Terapisi Güne Su İçerek Başlayın ve Farkı Hissedin

Japon Su Terapisi Güne Su İçerek Başlayın ve Farkı Hissedin Tarifi

Su Terapisi Faydaları ve Zayıflatıcı Etkileri

Günümüzde fazla kilolarından memnun olmayan çok fazla insan var; ancak zayıflama yöntemlerinin doğru olması son derece önemlidir. İlaçlara dayanan ve doğal olmayan diyetler sağlık açısından kötü sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle en doğal yollar ile zayıflayabilme metotlarını araştırmak gereklidir. Böylece verilen kiloların sabit kalması sağlanırken vücudun olumsuz etkilenmesi de önlenmiş olur.

Kilo problemi olsun olmasın, özellikle yaz dönemine girilirken sporu veya diyeti destekleyen, zayıflama sürecini hızlandıran farklı yöntemleri zaman zaman herkes dener. Bu yöntemlerin tercih edilmesinde kolay uygulanabilir olması büyük rol oynar.

Japon su terapisi uygulaması da son derece kolaydır. Ancak denemeden önce mutlaka ayrıntılı olarak araştırmak ve sağlığa herhangi bir zararı dokunmaması adına bir doktora danışmak şarttır.

su terapisi nasıl yapılır

Su Terapisi Nedir?

Farklı zayıflama ve sağlıklı kalma yöntemlerinden biri de özellikle Japonların kullandığı su terapisi ile zayıflama yöntemidir. Japonların genel olarak zayıf ve dinç fizîki yapıları tüm dünyanın dikkatini çeker. Bu nedenle de özellikle kadınların uyguladığı yöntemler dikkatle araştırılır ve incelenir. Bu yöntemler farklı kültürlerce de uyarlanmaya ve uygulanmaya başlanır. Fayda görüldükçe de dünya çapında popüler hale gelir. Su terapisi de bu yöntemlerden yalnızca bir tanesidir. Japon kadınlarının hem güzel bir cilde sahip olmaları hem de son derece zayıf olmalarının sırlarından birinin de su terapisi yöntemi olduğu düşünülür.

Peki, Japon kadınlarının güzelliklerine güzellik katan su terapisi nedir ve nasıl uygulanır? Aslında su terapisinin ne kadar kolay bir yöntem olduğunu duyunca şaşırabilirsiniz. Çünkü yapılması gereken tek şey uyandığınızda ilk olarak ılık su içmek ve daha sonra günlük hayatınıza başlamaktır.

Evet, su terapisi bu kadar basit ve kolay bir yöntemdir; ancak püf noktaları ve farklı çeşitleri de bulunur. Önemli olan ise su terapisini bir hayat tarzı haline getirebilmeyi başarmaktır. Bu sayede faydasını görmek çok daha kolay ve aynı zamanda kalıcı olur.

japon su terapisi

Japon Su Terapisi Nasıl Yapılır?

Peki, su terapisi yapmanın incelikleri nelerdir? Nasıl yapılırsa daha çok verim alınır ve kilo vermek için
hızlı adımlar nasıl atılır? İlk olarak su içmeye başlamadan önce dişlerinizi bile fırçalamamak gereklidir. Yani uyanınca yapılan ilk iş mutlaka ama mutlaka su içmek olmalıdır. İçilmesi gereken su miktarı ve suyun ısısı da tabii ki belirlenmiştir.

Japonlar uyandıklarında yaklaşık 4 bardak yani 650 ml su içer ve bu suyun ısısı ılıktan biraz daha sıcak olur. Yeni başlayanlar için uyanır uyanmaz 4 bardak su içmek başlangıçta zor ve mide bulandırıcı gelebilir; ancak seviyeyi yavaş yavaş artırarak bu miktara ulaşılabilir. Örneğin, ilk hafta yalnızca 1 bardak su içilirken ikinci hafta su miktarı 2 bardağa çıkarılırsa hem mide hem de kişi bu duruma alışabilir.

Su terapisi yapmanın bir diğer püf noktası ise su içtikten sonra midenizi bir süre boş tutmayı başarabilmektir. Yani uyanır uyanmaz kahvaltı yapmamak da su terapisi ile zayıflama yönteminde son derece önemlidir.

Su içildikten sonra dişleri fırçalayıp ağzı temiz tutmak konusunda herhangi bir sakınca bulunmaz hatta bu temizlik gereklidir. Ancak kahvaltı yapabilmek için yaklaşık 40-45 dakika beklenmelidir. Kahvaltıda neler yiyeceğinize ise karışılmaz; ancak zayıflamak istiyorsanız ve su terapisini bu nedenle yapıyorsanız hafif bir kahvaltı yapmanız son derece faydalı olur. Kahvaltıdan sonra ise yaklaşık 2 saat başka bir şey yememek gereklidir. Hatta diğer öğünlerde de aynı şeyi yapmanız önerilir.

su terapisi ile zayıflama

Su Terapisi ile Zayıflama

Hemen hemen her diyette olduğu gibi -aslında her sağlıklı diyette olduğu gibi- kilo vermek çok hızlı ve inanılmaz bir şekilde gerçekleşmez. Ancak kiloyu yavaş yavaş vermek son derece sağlıklı ve doğal bir süreçtir. Verilen kilonun kalıcı olması ve vücudun dengesi için yavaş yavaş kilo vermek sağlıklıdır. Fakat kilo verme hızı ve miktarı kişinin fazla kilo miktarına ve metabolizma hızına bağlı olarak değişiklik gösterir. Yani kilo fazlası çok olan kişiler daha hızlı kilo verebilirken, kilo fazlası az olan kişiler daha yavaş kilo verebilir. Ancak kiloya bağlı olmadan, su terapisi yapmaya başladıktan hemen sonra şişkinlik hissinin azaldığı, yani ödemin atıldığı söylenir.

Ilık su yardımı ile yağların yakımının hızlanması sağlandığı için bilimsel olarak da su terapisi ile zayıflama yöntemi desteklenir. Yani bu yöntem bir rivayet veya inanış değil, bilimsel bir gerçektir.

Zayıflama süresi için ise kesin bir süre verilmez, bu durum kişiden kişiye ve uygulama süresine göre değişiklik gösterir. Su terapisi genellikle 1 ay veya 45 gün yapılırken, herhangi bir sağlık problemi olmayan kişiler tarafından her gün uygulanabilir. Böylece bir yaşam rutini haline gelerek vücudun devamlı olarak dinç ve sağlıklı kalması sağlanır.

su bardağı

Su Terapisi Faydaları Nelerdir?

  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Kabızlık ve ishal problemini ortadan kaldırır.
  • Hemoroid tedavisine katkı sağlar.
  • Vücuda enerji verir.
  • Cildin daha canlı ve pürüzsüz görünmesini sağlar.
  • Saçlara ve tırnaklara canlılık verir.
  • Baş ağrısına ve sinüzite iyi gelir.
  • Mide ağrılarına ve sindirim sistemine iyi gelir.
  • İdrar yolu enfeksiyonu tedavisini destekler.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

Bunun yanı sıra Japonlar tarafından göz hastalıklarına, şeker, astım, bronşit, tüberküloz, kalp sorunları, epilepsi, kulak-burun boğaz hastalıkları, regl düzensizlikleri gibi pek çok hastalığa ve probleme iyi geldiği iddia edilir. Ancak hastalık durumunda doktora danışmadan herhangi bir yöntemi sürekli uygulamak doğru değildir.

su terapisi zararları

Su Terapisi Zararları Nelerdir?

Hastalıklar her zaman diyet programlarını ve beslenme düzenini etkiler. Bu nedenle su terapisi zararları görmemek için kronik rahatsızlığı olan herkesin mutlaka doktor önerisi alması gerekir. Çünkü bazı rahatsızlıklar bu yöntemin uygulanması için veya uzun süre uygulanması için uygun değildir. Örneğin, hipertansiyon ve diyabet hastalarının 30 gün, gastrit ve kabızlık yaşayan kişilerin 10 gün, artrit yaşayan kişilerin 3 gün, tüberküloz hastalarının 90 gün ve kanser hastaları 180 gün boyunca su terapisini uygulaması önerilir.

Yani su terapisinin çok fazla faydası olmasına rağmen her vücuda iyi gelmediği durumlar da bulunur. Vücudun herhangi bir zarar görmemesi için kronik rahatsızlığı olan kişilerin mutlaka doktor kontrolünde farklı yöntemler uygulaması önerilir. Bunun yanı sıra böbrek hastalığı veya sindirim rahatsızlığı bulunan kişilerin de doktora danışması gereklidir. Bunun dışında su ile terapi yapmanın herhangi bir zararı gözlenmemiştir hatta pek çok farklı yararı bulunur.

Japonların uzun, sağlıklı, ince ve mutlu yaşamlarının su ile ilgisi olduğu bir gerçektir. Uzak doğuda, hem günlük cilt bakımlarında hem de günlük beslenme düzeninin içerisinde su önemli bir yere sahiptir. Ancak su hiç bir zaman soğuk içilmez ve yemek yerken de su içme gibi bir alışkanlıkları bulunmaz. Genellikle yemek yerken sıcak çay içilir ve midenin rahatsız olması önlenir.

Su terapisi aslında Japon hayatının bir parçasıdır, bizim kültürümüze en doğru şekilde uyarlamak için daha ayrıntılı bir şekilde incelenmeli ve uzmanlardan da bilgi alınmalıdır. Bunun için de su terapisi kitap çeşitleri incelenebilir ve çevredeki doktorlardan bilgi edinilebilir.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    Şimdi tam olarak anlamadığım bir şey var, yemekler ile birlikte hiç bir sıvı almamamız mı gerekiyor, sadece katı beslenip 2 saat sonra mı su içmemiz lazım. Bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim. Yani gün içinde arada çay veya kahve gibi şeyler tükettik diyelim 45 dakika birşey yemeyecekmiyiz? Yoksa sabah kalktığımızdaki ilk su içtiğimizden sonraki 45 dakika mideyi boş tutmak yeterli mi? Kafam çok karıştı🫣

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güne Başlama Suyu Tarifi

Güne Başlama Suyu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Su Ve Süt Kefiri Tarifi

Su Ve Süt Kefiri

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Portakal Ve Mandalina Suyu Tarifi

Portakal Ve Mandalina Suyu

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Vişne Suyu Ve Konsantresi Tarifi

Vişne Suyu Ve Konsantresi

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Detoks Suyu Tarifi

Detoks Suyu

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, 2 saat 30dk Pişirme
Şeftali Suyu Tarifi

Şeftali Suyu

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Erik Suyu Tarifi

Erik Suyu

10-12 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Vişne Suyu Tarifi

Vişne Suyu

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri