Süt Köpürtücü ile 5 Dakikada Hazır! 10 Şipşak Yemek – Pratik Fikirler

Süt Köpürtücü ile 5 Dakikada Hazır! 10 Şipşak Yemek – Pratik Fikirler Tarifi

Süt Köpürtücü ile Bir de Bunları Deneyin :)

Süt köpürtücü son zamanlarda her evde mutlaka bulunan ufak bir mutfak aleti olarak karşınıza çıkar. Yeni evleneceklerin çeyizlerinin en sevimli ürünü olan süt köpürtücü mikser, mutfaktaki telaşları rahatlatmaya ve pek çok alanda işleri kolaylaştırmaya yarayan bir alettir. Ekonomik değeri oldukça uygun olan süt köpürtücüler, ortalama 15 TL’den satışa sunulmaktadır. Hemen hemen her ucuzluk dükkanında ve mutfak ürünlerinin satıldığı ufak marketlerde süt köpürtücüsü bulabilirsiniz. Kullanımı ise oldukça kolay bu cihazlar sadece pil ile çalışmaktadır. Yani aldığınız ve kullandığınız takdirde elektrik faturasında herhangi bir yükselme meydana gelmeyecektir. Bu yönüyle de düşünüldüğü zaman süt köpürtme aletinin ne kadar faydalı olduğu bir kere daha gündeme gelecektir.

Asıl kullanım amacı kahve yapmak ve kahve için süt köpürtmek olan süt köpürtücü nasıl kullanılır diye düşünüyorsanız, sadece açma ve kapama tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Kullanacağınız malzemenin içine bu cihazı batırın ve bir tık ile açma tuşuna basın. Saniyeler içinde sıvı malzemeler köpük köpük olacaktır. Bu iş kolaylaştıran cihaz ile daha neler yapılabilir diye biraz beyin fırtınası yaptık ve sizler için harika öneriler hazırladık.

süt köpürtücü

1) Çorba

Teknolojinin harika nimetlerinden faydalanmak gereklidir, öyle değil mi? Zamandan tasarruf sağlayan ve işlerinizin bir an önce bitmesine yardım eden nimetlerden biri de şüphesiz süt köpürtücü mikser olacaktır. Öğünlerinizde çorba hazırlamak için kullanacağınız bu cihaz, sizin yerinize çorbayı kısa sürede karıştırabilir. Mercimek çorbası, yoğurtlu çorbalar yahut hazır çorbalarda topaklanmayı önlemek için bu mikserden faydalanmanızı öneriyoruz. Çorba yaparken tencere içinde dairesel hareketler ile süt köpürtücü mikseri kullanarak mükemmel kıvamlı çorbalar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

çorba

2) Yoğurt Sosları

Patates kızartması veya cips yanında en sağlıklı sos yoğurt sosu olacaktır. Dilediğiniz baharatlar ile karıştıracağınız yoğurdun tam kıvamında olması için süt köpürtücü mikseri birkaç saniye çalıştırmanız yeterlidir. Ayrıca etleri marine etmek için hazırlanan yoğurt sosları için de bu mikserden yararlanabilirsiniz. Pürüzsüz ve kıvamlı sosların sırrını çevrenizden merak eden olursa, mutfaktaki yardımcınız süt köpürtücü mikseri gösterebilirsiniz. Tüm soslar için kullanıma uygun olan bu mikserin yaklaşık 10 saniye çalışması bile size büyük yardım edecek.

yoğurt sos

3) Ayran

Şöyle bol köpüklü bir ayran olsa da içimiz ferahlasa diyorsanız, ayranın bol köpüklü olması için kullanmanız gereken cihaz süt köpürtücü mikser olacaktır. Sadece süt köpürtme özelliği ile tanınan bu harika kurtarıcı, bol köpüklü ve tam kıvamında lezzetli ayranlar hazırlıyor. Sürahi içinde kolayca kullanabileceğiniz bir forma sahip olduğu için her an yanınızda bulunabilir. Tek kişilik ayran yapmak istediğinizde ise bardak içinde çalıştırabilirsiniz. Mutfağınızda süt köpürtücü miksere yer açmak için bir nedeniniz daha var.

ayran

4) Sütlü İçecekler

Süt köpürtücü mikseri biraz da süt ile kullanalım öyle değil mi? Sütün kullanıldığı sıcak veya soğuk içecekleri hazırlarken bu mikserden faydalanabilirsiniz. Milkshake, sütlü kahve, meyveli süt gibi sağlık dostu içecekleri hazırlarken, içeceklerin hem köpüklü olması hem de akışkanlığının tam kıvamında olması bu cihaz sayesinde olabilir. İster bardakta ister ölçü kabında her türlü kullanıma uygun olan bu pilli küçük ev aleti ile daha neler neler yapılıyor bir bilseniz. Eğer sütlü içecekleri çok seviyor ve tüketiyorsanız, kap içine malzemeleri ekleyip birkaç saniye bu mikseri çalıştırmanız yeterli olacaktır.

kahve

5) Omlet

İyi bir omletin sırrı güzelce karıştırılmasından gelmektedir. Eğer sebzeli veya peynirli bir omlet yapacaksanız tüm malzemelerin güzelce harmanlanması daha lezzetli sonuçlar getirecektir. Uzun uzun karıştırmak artık tarihe karışabilir. Çünkü süt köpürtücü mikser sizin için saniyeler içinde karıştırma işlemini tamamlayacak. Böylece daha kısa zamanda harika lezzetler hazırlayabilirsiniz. Süt köpürtücü mikseriniz varsa kahvaltılar daha keyifli!

omlet

6) Krep & Pankek

Süt köpürtücünün şeflere sağladığı bir faydası daha var: Lezzetli krepler hazırlamak. Evet bu pratik mikser ile krep malzemeleriniz daha iyi karışacak. Birkaç dakika boyunca malzemelerin olduğu kap içinde dairesel hareketler çizerek mikseri çalıştırın ve mükemmel kıvamı yakalayın. Eski alışkanlarınızı bu yenilik ile bir rafa kaldırıp artık daha kısa süre içinde yemeklerinizi hazırlayabilirsiniz. Süt köpürtücü ile krep yapmak, özellikle de pazar kahvaltılarında çok işinize yarayacak.

pankek

7) Muhallebi & Puding

Muhallebi ve puding gibi sütün yer aldığı lezzetli tatlıları karıştırmak için süt köpürtücü kullanacağınızı hayal eder miydiniz? İsterseniz evinizde hazırladığınız tatlılarda isterseniz hazır paket olarak alınan tatlılarda süt köpürtücü mikserin faydalarını görebilirsiniz. Çay saatine tatlı yetiştirmek için malzemeleri bir tencere içinde toplayın ve süt köpürtücü mikserin düğmesine basın. İşte lezzetleri sonuçlara yaklaştınız!

sütlü tatlı

8) Mug Kek

Mikrodalga da tıpkı süt köpürtücü gibi mutfaktaki telaşları hafifleten ve şeflere yardım eden bir küçük ev aletidir. Mikrodalgada çok kısa sürede yumuşacık kekler yapılabilir. Bu kekleri karıştırırken de süt köpürtücü mikseri kullanabilirsiniz. Bazı üretici firmaların sadece süt ile hazırlanan kek karışımları için de uygun olan bu mikser, sizlere nefis kek hazırlamak için harekete geçiyor ve kullanmanız için sizi bekliyor.

fincan kek

9) Sebze ve Meyve Püresi

Sebze ve meyve püreleri özellikle katı gıdaya geçiş döneminde, bebeklerin en sevdiği yemek olarak dikkat çeker. Haşlanan sebzeleri bir miktar yoğurt veya süt ile karıştıracağınız durumlarda süt köpürtücü mikser yanı başınızda olabilir. Bu gibi gıdalarda süt köpürtücü mikseri kullanırsanız püre kıvamını almanız daha kolay olacaktır. Böylece bebeğiniz yemeğini daha kolay ve severek yiyebilir. Anne ve babalar eve bir adet süt köpürtücü almak için daha fazla geç kalmayın :)

meyve püresi

10) Çikolata Sosu

Nefis tatlılara eşlik eden çikolata sosu, karıştırma işlemi isteyen bir sostur. Benmari usulü yahut ev yapımı çikolata soslarının akışkan olması için süt köpürtücü mikser ile karıştırma işini görebilirsiniz. Yapmanız gereken malzemelerinizi sos tenceresine alıp bir iki dakika köpürtücü mikseri çalıştırmak ve pürüzsüz çikolata sosuna tanık olmak :)

çikolata sosu

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
5 Dakikada Süt Dilimi Tarifi

5 Dakikada Süt Dilimi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Tahinli Cup (5 Malzeme İle 5 Dakikada Hazır) Tarifi

Tahinli Cup (5 Malzeme İle 5 Dakikada Hazır)

10-12 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
10 Dakikada Hazır Kıymalı Fırın Yemeği Tarifi

10 Dakikada Hazır Kıymalı Fırın Yemeği

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kısır (10 Dakikada Hazır) Tarifi

Kısır (10 Dakikada Hazır)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Sufle (10 Dakikada Hazır) Tarifi

Sufle (10 Dakikada Hazır)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
5 Dakikada Hazır Çiğköfe Tarifi

5 Dakikada Hazır Çiğköfe

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Çıtır Börek Hazır Yufka İle (10 Dakikada) Tarifi

Çıtır Börek Hazır Yufka İle (10 Dakikada)

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri Tarifi
Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Tarifler Geri
Videolar Geri