Süzme Peynir Kalori ve Besin Değeri Nedir?

Süzme Peynir Kalori ve Besin Değeri Nedir? Tarifi

Kahvaltıların Gözdesi Yumuşacık Süzme Peynir

Kahvaltı sofralarının sevilerek tüketilen besinlerinden biri olan süzme peynir kendine özgü tadıyla ağızlarda erir. Süzme peynir ile enfes poğaçalar yapma, salatalara ekleme veya farklı tarifler yaratma şansı vardır.

Süzme peyniri popüler duruma getiren özelliği yumuşak kıvama sahip olması ve lezzetli tadıdır. Sımsıcak ekmekler eşliğinde süzme peynir yenilen kahvaltıların mutluluk hissiyle alakalı olduğunu deneyimleyebilirsiniz.

Süzme Peynir Nedir?

Süzme peynir son dönemde popülerliği iyice artmış olan özel bir peynir türüdür. Özellikle kahvaltı sofrasına çeşitlilik katmak isteyenler tarafından tercih edilir. Süzme peynir anlamı üretim sırasındaki aşamalarla ilgilidir. Süzme peynir nasıl olur diye merak edenler mutlaka ürünü tatmalıdır. Süzme peynirin yumuşak kıvamlı, hafif ekşi tatlı ve tuz oranı yüksek bir peynir türü olduğunu söylemek doğrudur. Kıvamı geleneksel beyaz peynirlere benzer olarak kalıp gibi değildir. Krem peynire yakın bir kıvamı vardır.

Süzme peynirin olumlu yönlerinden biri de ısıyla bir araya geldiği zaman erimesi ve tariflere yeni bir özellik getirmesidir. Sandviçler için de süzme peynir kullanabilirsiniz. Sandviç ekmeğinin arasına büyük bir dilim süzme peynir koyduktan sonra marul, domates ve salatalık ile enfes bir tarif yaratabilirsiniz.

Sandviçe olduğu kadar tostlara da yakışan süzme peynir, tost ekmekleri arasında nefis bir ayrıntıya dönüşecektir. İstediğiniz takdirde direkt olarak ekmeğe sürüp yemeyi de seçebilirsiniz. Süzme peynirin kıvamının krem peynire yakın olması ona bu özelliği kazandırmıştır.

Süzme Peynir Yapımı

Süzme peynir yapımı sırasında klasik üretim süreçlerinin dışına çıkılır. Peynirler üzerinde özel işlemler uygulanması yerine peynir suyunun kendi kendine atılması sağlanmaya çalışılır. Ayrıca yapım esnasında asit türü maddelerden arındırılmasına dikkat edilir. Süzme peynir renk verme, eskitme türü süreçlerden geçmediği için en doğal peynir türlerinden biridir.

Evde süzme peynir nasıl yapılır sorusunun cevabı da bir hayli pratik şekilde açıklanabilir. 5 litre süt, bir bardak sirke, yarım çay kaşığı tuz ve yarım bardak krema kullanarak süzme peynir yapma imkanı vardır. Süt ve sirkeyi ocakta karıştırıp sonrasında yarım saat kadar bekletmeniz gerekir. İçinde bez olan bir kevgire karışım koyulur ve süzülmesi sağlanır.

Süzme bezi içindeki peynir suyun altında tutularak ıslatılır. Ardından yapılan peynir iyice sıkılmalıdır. Elde edilen sonuç geniş bir tabağa koyulup üzerine tuz atılır. Kıvamın daha iyi duruma gelmesi için krema eklenebilir. Fazla tuzlu ürünler bünyeniz için zararlıysa tuz eklemeden tuzsuz süzme peynir yapmayı da planlayabilirsiniz.

Süzme Peynir Kalori ve Besin Değeri Nedir?

Süzme peynir kalori değeri bir dilimde diğer bir deyişle 30 gramda 72 kalori olarak karşınıza çıkmaktadır. Süzme peynir besin değeri incelendiğinde son derece faydalı bir seçenek olduğu anlaşılır. Süzme peynir protein değeri onda biri olarak görülebilir. Süzme peynir protein açısından yüksek olması nedeniyle fit kalmak isteyenler açısından iyi bir seçimdir.

Kalsiyum ve fosfor gibi yararlı maddeler içermesi de peynire değer katmaktadır. Süzme peynir diyette yenir mi diye merak edenler çekinmeden listelerine ekleyebilir. Süzme peynir yağ oranı da oldukça az olduğu için formunu korumak isteyenler için idealdir.

Süzme Peynir Faydaları Nelerdir?

  • Süzme peynir protein miktarı yönünden zengin olduğu için spor yapanlar ve güçlü bir beden sahibi olmak isteyenler için faydalıdır.
  • Süzme peynir kas oranını arttırmak ve yağlarını eritmek isteyenlerin programını destekleyici bir üründür.
  • Süzme peynir faydaları arasında belirtilmesi gereken bir başka özellik ise tüketen kişilere mutluluk hissi vermesidir.
  • Düzenli olarak süzme peynir tüketmek diğer peynir çeşitlerinde olduğu gibi cildin daha iyi görünmesine yardımcı olur.
  • Süzme peynir sağlıklı mı sorusu akıllarına takılan kişiler gönül rahatlığı ile farklı öğünlerde süzme peynir yemeyi seçebilir.
  • Süzme peynir tost, makarna, sandviç gibi pratik tarifler için uyumlu bir malzemedir. Ayrıca meyveler ve pürelere eşlik etmek için idealdir. Lazanya türü tariflerde hatta tatlılarda kullanılmak için de iyi bir tercih olan süzme peynire birçok farklı seçenek dahilinde yer verebilirsiniz.

Süzme Peynir Fiyatları Nasıldır?

Süzme peynir fiyat özellikleri incelendiği zaman birçok kişi açısından ekonomik ve bütçelerini sarsmayacak bir ürün olduğu görülür. 500 gram kadar süzme peynir marketlerde 10 TL civarında fiyatlar karşılığında satılmaktadır. Ayrıca peynir türü süt ürünlerine yer veren farklı dükkanlarda süzme peynir çeşitlerine rastlama şansınız vardır. Kahvaltılık ürünler satışı yapan online alışveriş siteleri de süzme peynir türlerine önem vermektedir.

Süzme Peynir ile Ne Yapılır? Beğenilen Süzme Peynir Tarifleri

Süzme peynir ile ne yapılır sorusuna yanıt olacak muhteşem tarifler vardır. Börekler, poğaçalar ve makarnalar süzme peynir ile leziz ve tadına doyum olmayan hale gelirler.

Süzme peynir tarifleri çocukların da severek yiyecekleri, iştahlarını açan türde yemeklerdir. Gerekli miktarda süzme peynir satın alıp mutfağınızda bulundurarak istediğiniz zaman farklı tarifler yapabilirsiniz.

1) Yumuşacık Kıvamda Süzme Peynirli Poğaça

Yumuşacık kıvamı ile ağzınızda eriyecek süzme peynirli poğaça ile nefis kahvaltılar yapabilirsiniz. Ayrıca sıcak bir bardak çay veya kahve ile de iyi bir eşlikçi olacaktır. Soğuk içecekleri seviyorsanız limonata ile de yiyebilirsiniz. Süzme Peynirli Poğaça

Tarif: Süzme Peynirli Poğaça

2) Mükemmel Bir Meze Seçeneği

Süzme peynirli kabak tarator hem pratik ve sağlıklı malzemelerden oluşur hem de meze amacıyla servis etmek için süper bir seçimdir. Çeşitli yemeklerin yanında aperitif olarak da tüketebilirsiniz. Süzme Peynirli Kabak Tarator

Tarif: Süzme Peynirli Kabak Tarator

3) Geleneksel Böreğin Süzme Peynirli Hali

Yufka içine peynir koyularak yapılan klasik bir lezzete mutlaka aşina olmuşsunuzdur. Doğumgünü ve yılbaşı gibi özel günlerde sofralarda sıklıkla yer verilen bu böreği süzme peynirle yapmayı deneyebilirsiniz. Sonuçtan mutlaka memnun kalacaksınızdır. Süzme Peynirli Yağda Patlamayan Börek

Tarif: Süzme Peynirli Yağda Patlamayan Börek

4) Bebeklere Yedirmek İçin İdeal Makarna

Minik bebeklerinize farklı yiyecekler yedirmek istiyorsanız bu makarnayı yapmanız iyi bir tercihtir. Süzme peynirin tadını bebeğiniz sevecek ve iştahı açılacaktır. Boncuk makarna ise bebeğin daha kolay yemesini sağlayacaktır. Süzme Peynirli Makarna (+8 ay)

Tarif: Süzme Peynirli Makarna (+8 ay)

5) Çıtır Çıtır Süzme Peynirli Börek

İncecik yapısı ve çıtır çıtır tadıyla severek yiyeceğiniz böreği rahatlıkla yapabilirsiniz. Misafirleriniz veya böreği yiyen diğer kişiler de mutlaka sevecektir. Börek yaparken kullandığınız peynir önemli olduğundan süzme peynir tarife değer katmaktadır. Süzme Peynirli Börek

Tarif: Süzme Peynirli Börek

6) Börek Tadında Süzme Peynirli Krep

Sabah saatlerinde kahvaltı için hızlı ve lezzetli tariflere ihtiyacınız varsa krep en iyilerinden biridir. Börek tadına yakın bir özellik gösteren krepler ile masalarınız ve sofralarınız şenlenecektir. Börek Tadında Süzme Peynirli Krep

Tarif: Börek Tadında Süzme Peynirli Krep

7) Kahvaltı Sofralarınız İçin Süzme Peynirli Omlet

Kahvaltı sofranızda ekmek eşliğinde tatmaktan keyif aldığınız klasik lezzet omleti süzme peynir malzemesiyle yapmayı tercih edebilirsiniz. Bir kere denedikten sonra bu omlet türü mutlaka vazgeçilmez tariflerinizden biri olacaktır. Karnınız acıktığında, kahvaltı dışındaki öğünlerde kolaylıkla yer verebilirsiniz. Süzme Peynirli Omlet

Tarif: Süzme Peynirli Omlet

8) Alternatif Lezzet Arayanlar İçin Süzme Peynirli Kurabiye

Alternatif ve sıra dışı bir tarif yapmak isteyenler süzme peynirli kurabiye yapmayı tercih edebilir. Peynir genellikle poğaça ve börek gibi tarifler ile birlikte kullanılsa da süzme peynirli kurabiye de hoşunuza gidecektir. Kıtır kıtır tadıyla etkileyici bir seçim olan kurabiyeler sofranıza çeşitlilik ve renk katacaktır. Süzme Peynirli Kurabiye

Tarif: Süzme Peynirli Kurabiye

Peynirli tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Krem Peynir Ve Lor Peyniri (Videolu) Tarifi

Krem Peynir Ve Lor Peyniri (Videolu)

10-12 kişilik, 25dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Lor Peyniri Ve Peynir Altı Suyu Tarifi

Lor Peyniri Ve Peynir Altı Suyu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ev Yapımı Labne Peyniri Ve Peynir Altı Suyu Tarifi

Ev Yapımı Labne Peyniri Ve Peynir Altı Suyu

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Peynir ( Pratik Ve Doğal ) Tarifi

Peynir ( Pratik Ve Doğal )

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Labne Ve Peynir Altı Suyu Tarifi

Labne Ve Peynir Altı Suyu

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Süzme Pilav Tarifi

Süzme Pilav

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Beyti Tarifi

Beyti

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Beyti Tarifi

Beyti

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri