Altın Otu Faydaları Hazmı Kolaylaştıran İdrar Söktüren Doğal Çözüm

Altın Otu Faydaları Hazmı Kolaylaştıran İdrar Söktüren Doğal Çözüm Tarifi

Altın Otu

Faydaları Saymakla Bitmeyen Güneş Çiçeği

Sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkilerinden böbrek rahatsızlıklarına kadar birçok rahatsızlıkta kullanılan altın otu, antienflamatuar ve antioksidan özelliklerinden dolayı vücuda faydası olduğu deneysel çalışmalarla da kanıtlanan şifalı bir bitki olarak görülmektedir.

Günlük yaşamda tüketilen gıdalarda az rastlanan vitamin ve mineralleri bünyesinde barındıran altın otu faydaları nedeniyle doğal ilaç ve alternatif tıp meraklılarının gözde ürünleri arasında üst sıralarda yer alır.

Altın otu, vücut direncini arttıran ve kılcal damar sağlığını koruyan P vitamini içeriği bakımından ve mineral zengini olması nedeniyle fazlasıyla rağbet gören bir bitkidir. Bitki aynı zamanda altın renginden dolayı süs bitkisi olarak da yaygın şekilde değerlendirilmektedir. Birçok alanda faydalı olan altın otu fiyatı göz önüne alındığında marifetine oranla son derece uygundur.

altın otu faydaları

Altın Otu Nedir? Nerede Yetişir?

Bilimsel adı Helichrysum Arenarium olan altın otu, Avrupa kökenli bir bitkidir. Kurutulduğunda bile değişmeyen renginden dolayı altın otu veya güneş çiçeği olarak adlandırılan bitki, birçok ilacın yapımında kullanıldığı gibi kişisel kullanımlarda da sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.

Ana vatanı başta İtalya, İspanya, Portekiz ve Bosna Hersek gibi ülkeler olan altın otu, Anadolu’nun yüksek rakımlı kayalık bölgelerinde yaygın olarak yetişmektedir. Akdeniz çevre ülkelerinde sıklıkla yetişen bu bitki, ülkemizin birçok bölgesinde yabani olarak kendiliğinden yetişir. Altın otu, çok sayıda sağlık sorununa karşı tedavi veya rahatlama amacıyla kullanılan bir bitki olmasıyla ünlüdür.

altın otu fiyat

Altın Otunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Sindirim sisteminden organ faaliyetlerine, kemik yapısından eklem rahatsızlıklarına kadar birçok alanda faydası olduğu bilinen altın otu, cilt rahatsızlıkları olan kişiler tarafından da kullanmaktadır. Mide öz suyu azalmasından dolayı hazım sorunu yaşayanlar için altın otu en basit ve hızlı sindirim yardımcılarından olarak değerlendirilir.

Özellikle yemeklerden sonra yaşanan mide şişkinlikleri için tavsiye edilen altın otu idrar yolu enfeksiyonu gibi sorunlar nedeniyle vücutta biriken sıvıları idrar yoluyla dışarı atmakta zorlananlara da yardımcı olur. Hazmı kolaylaştıran bitki, idrar sökücü özelliği sayesinde böbreklerin çalışmasını da hızlandırarak yaşam kalitesine destek verir. Böbrek, pankreas ve safra kesesi rahatsızlığı yaşayanlar için de altın otunun faydaları saymakla bitmez. Bitki sayesinde kalsiyum ve oksalat arasındaki bağların ortadan kalkmasından dolayı bu organların salgıları normal değerlere çekilerek sağlıklı çalışmalarına destek olduğu ileri sürülmektedir:

  • Altın otu, romatizma ve eklem ağrılarından şikâyet edenlerin de rahatlamak için başvurduğu doğal çareler arasında yer alır.
  • Cilt şikâyeti olanların da imdadına yetişen altın otu, antioksidan özelliği sayesinde temizlenmesine yardımcı olduğu ciltlerin sıkılaşmasına da destek verir.
  • Altın bitki, ciltteki yaşlanmayı geciktirdiği gibi parlaklığın geri kazanılmasına da yardımcı olur.
  • Halk arasında basur olarak bilinen Hemoroid hastaları da altın otunun şifasından faydalanan kullanıcılar arasındadır.
  • Beslenmesine özen gösterenlerin sindirim sistemi için kullandıkları bitki, zayıflamak isteyenler için de faydalıdır.
  • Vücutta oluşan her türlü ödem ve iltihaplanmaya karşı olumlu yönde etkisi olan altın otu adet söktürücü özelliği ile kadınların regl dönemlerini de düzenler.
  • Bitki, iltihaplara karşı etkili olabildiği gibi varis, egzama rahatsızlığı yaşayanlar için de faydalıdır.
  • Altın otu böbrek taşı, pankreas ve safra kesesi yetmezliği gibi hastalıklara yardımcı olduğuna inanılan bir bitki olmasının yanı sıra prostat rahatsızlığı yaşayanlar için rahatlatıcı özelliği ile bilinir.

altın otu zararları

Altın Otu Zararları ve Yan Etkileri

Altın otu yan etkileri açısından son derece masumdur. Ancak uzmanlar özellikle sindirim, dolaşım ve boşaltım sistemlerinde yaşanan rahatsızlıklarda kullananlar için bazı uyarılarda bulunmaktadırlar.

  • Böbrek ve safra kesesi hastalarının bitkiyi kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalarını tavsiye eden uzmanlar, normal kullanıcıların da günde en fazla 2 kez kullanmalarını tavsiye etmektedir.
  • Uzmanlar, vücuttaki birçok sisteme ve organa etki eden altın otunu yine aynı şekilde hamilelerin, şeker hastalarının ve tansiyon sorunu yaşayanların doktor kontrolü olmadan kullanmalarının sakıncalı olduğuna dikkat çekmektedir.
  • Öte yandan alerjik rahatsızlığı olanların da altın otunu kullanmadan önce test yaptırmaları önerilmektedir.
  • Altın otunu çay olarak kullananların gece uyku sorunu yaşayabileceğini de hatırlatmakta fayda var. Bu özelliğini dikkate alan kullanıcıların akşam saatlerinde altın otu çayı kullanmamaları tavsiye edilir.

altın otu çayı

Altın Otu Zayıflatır mı?

Altın otu, zayıflamak isteyenler tarafından da sıklıkla tüketilir. Yarattığı tokluk hissiyle gereksiz besin alınmasının önüne geçen altın otu, perhiz yapanlar arasında özellikle öğün aralarında hissedilen açlığa dayanamayanların gözdesidir.

Çay veya kür olarak değerlendirilen bitkinin maske şeklinde cilde uygulanmasıyla da yağ yakması sağlanmaktadır. Öte yandan altın otunun başlı başına zayıflatıcı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten diyet uzmanları, doğru yapılan perhizlere yardımcı olmak amacıyla kullanılması gerektiğini hatırlatmaktadır.

Altın otu ıhlamur kuşburnu gibi bitkilerle karıştırılarak kullanıldığında normalden daha fazla etki gösterebilmektedir.. Kandaki hormon seviyesini dengelediği bilinen altın otu, rahatsızlıklarına çare arayanlar kadar sağlıklı beslenmesine özen gösterenler ve fit ölçülerde kalmak için çabalayanların da dostudur.

altın otu faydaları

Altın Otu Çayı Nasıl Demlenir? Neye İyi Gelir?

Altın otu en fazla çay olarak tüketilir. Altın otu çayı demleme tekniği:

  • Gün içinde her istenildiğinde kolayca hazırlanan çay için 8-10 adet altın otu çiçeği yeterli olur.
  • Saplarından ayrılan çiçekler kaynatılmış suyla dolu bir fincanın içine atılarak üzeri kapatılır.
  • Demlenmeye bırakılan çay 10 dakika sonra içime hazırdır.
  • Uzmanlar, altın otu çayını demledikten sonra lezzeti konusunda sorun yaşayanlara da bal veya limon önermektedir.

Kullanımı:

Doktor tedavilerinin yanında destek amacıyla önerilen altın otu çayını günde 2 kez kullanmak yeterli olmaktadır. Mide dostu olarak değerlendirilen altın otu, sindirim sistemi rahatsızlıklarının yanı sıra böbreklerde oluşan kum ve taşların düşürülmesi, safra kesesi ve pankreas salgılarının normalleşmesinde olumlu etki sağlar. Bitki ayrıca, romatizmal ağrıların giderilmesi, kilo kontrolü, adet düzeni, hemoroid ve varis gibi çok sayıda sağlık sorununda da faydalıdır.

altın otu ne işe yarar

Altın Otu Kürü Nasıl Yapılır, Tüketilir?

Altın otu ile hazırlanan zayıflama kürü rejim yapanlar arasında en popüler uygulamaların üst sıralarında yer alır. Altın otu faydaları İbrahim Saraçoğlu gibi ünlü diyetisyenlerin tavsiye listelerinde de bulunmaktadır. Altın otu, kuşburnu ve ıhlamur ile hazırlanarak çay şeklinde tüketilebilir.

İşte, haftada 2 kilo vermeyi mümkün kılan altın otu kürünün tarifi:

  • Altın otu kürü için öncelikle 1 litre kaynamış suya ihtiyaç vardır.
  • Yaklaşık 10 gram kuşburnu ve yine 10 gram kadar ıhlamur ile 5 gram altın otu kaynayan suya katılır.
  • Yaklaşık 4 dakika kaynatılan karışım daha sonra ocaktan alınarak demlenmeye bırakılır.

Uygulama:

Hazırlanan kür arada eşit zaman dilimi olacak şekilde günde tercihen 2 veya 3 fincan olarak tüketilir. Uzmanlara göre iki kür öğünü arasında yenen ahududu veya çilek de kürün zayıflama etkisini hızlandırır. Ancak otu kürü için dikkat edilmesi gereken önemli bir kural var:

Kür, 1 ay boyunca düzenli uygulandıktan sonra en az 1 hafta ara verilmesi gerekir. Devam etmek isteyenler bu süreden sonra kürü tekrarlayabilmektedir.

altın otu

Altın Otu Yağı Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Altın otunun ezilerek çıkarılan yağı da son derece faydalıdır. Haricen kullanılan altın otu yağı:

  • Yaraların ve darbe sonucu oluşan morlukların çabuk iyileşmesinde
  • Sivilce sorunlarında
  • Saçkıran
  • Saç kepeği
  • Selülit
  • Cilt çatlakları gibi sorunlarda kullanılmasının yanı sıra
  • Kireçlenme ve eklem ağrılarında rahatlatıcı etkiye sahiptir.
altın otu zayıflatır mı

Civanperçemi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Civanperçemi Çayı Faydaları ve Adet Söktürücü Etkisi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yağ Yakan Ödem Söktüren İçecek Tarifi

Yağ Yakan Ödem Söktüren İçecek

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Ödem Söktüren Metabolizmayı Hızlandıran Çay Tarifi

Ödem Söktüren Metabolizmayı Hızlandıran Çay

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Turp Otu (Hardal Otu) Salatası Tarifi

Turp Otu (Hardal Otu) Salatası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Şeftali Suyu (Doğal Doğal) Tarifi

Şeftali Suyu (Doğal Doğal)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ot Salata Tarifi

Ot Salata

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Sarmaşık Otu (Ege Otları) Tarifi

Sarmaşık Otu (Ege Otları)

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Altın Süt Tarifi

Altın Süt

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
İshal Çözüm Tarifi

İshal Çözüm

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri