Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Baş Ağrısına Ne İyi Gelir? Tarifi

Kronik Stres: Baş Ağrısı

Kimi yorgun görseniz, yüzünde biraz endişe biraz da stres varsa şüphesiz bu durumun sebebi baş ağrısıdır. Baş ağrısı der geçeriz her seferinde. Fakat bilmeyiz ki ihmal ettikçe, nice sıkıntılı sonuçlar doğurur. Yoğun baş ağrısı halsizlik etkisi yaptığı gibi. Halsizlik ise diğer hastalıkları çağırır. Kalabalık ortamdan en sakin ortama kadar uzanan, bizi nerede yorgun görse hemen daha da yorgun hale getiren, deyim yerindeyse başımızı kazan gibi duruma getiren baş ağrısına sebep olan faktörleri bilmek gerek.

Her zaman önce sağlık diyerek çıktığımız yollara bugün de baş ağrısı ve çarelerini ekleyelim. Belki de bilmediğimiz bir neden bizim günlerce ağrı çekmemize neden olmuştur. Haydi okudukça öğrenelim…

Enerjimizi Yok Eden Baş Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Çevresel faktörler başta olmak üzere baş ağrısına sebep olan durumlara bünyenin hassaslığını da eklemek gerekir. Gün içinde bulunduğunuz ortamlar, iletişim içinde olduğunuz insanlar, sık sık yapılan telefon görüşmeleri, yoğun iş temposu, günlük stresler ve uykusuzluk baş ağrısının temel sebepleridir. Alışkanlık haline getirdiğimiz ilaç kullanımı da bu işin acı tarafıdır haliyle. İlerleyen yaşlarda meydana gelen baş ağrısı ve tansiyon şikayetlerini de ihmal etmemek gereklidir. Şikayet durumlarında doktora danışmanızı öneririz.

Tıbbi açıdan inceleyecek olursak baş ağrısı nöroloji ile ilgilidir. Beyin damarlarının genişlemesiyle beraber bazı kimyasal maddeler açığa çıkar ve bu maddeler beyin damarlarına baskı yapar. Baskı sonucunda ise baş ağrısı dediğimiz nörolojik durum meydana gelir. Bedeni aç bıraktığınızda, alarm vermeye başlayacaktır ve size baş ağrısı olarak bu açlık cevap verecektir. Genelde diyet yapan insan başının ağrıdığını dile getirir. Bu dönemdeki açlık, eksik beslenmeden kaynaklanır. Kadınlarda dönem dönem yaşanan baş ağrısının sebebi ise adet günleri ve hormon değişimidir.

Migren Aramızda: Baş Ağrısı Türleri Nelerdir?

Biz sadece başımda bir ağrı var diyelim duralım. Fakat Uluslararası Baş Ağrısı Derneği bilimsel araştırmaları sonucunda neredeyse 14 tip baş ağrısı tespit etmiştir. Başka bir hastalıktan dolayı oluşmayan, doğrudan meydana gelen baş ağrılarını primer baş ağrısı olarak duyurmuşlardır. Bu gruba ise hepimizin dilinden düşmeyen baş ağrısı migren gerilim tipi ve küme baş ağrıları girmektedir. Sebebinin bir hastalık olduğu sekonder baş ağrıları ise daha önce yaşanan bir hastalıktan kalan ve hastalık sürecinde de kendini gösteren baş ağrısı türlerinde yer almaktadır. “Ah yine migrenim tuttu.” dediğimiz ve her şeyin sebebini migrene bağladığımız baş ağrısı türü ise iki gruba ayrılmıştır: Auralı ve aurasız migrenlerdir.

Auralı migrenler, bağ ağrısı başlamadan önce ufak ipuçları ile meydana gelir. Ya görmede bir sorunla başlar ya da konuşmada bozukluk ile kendini gösterir. Bu belirtiler sonrasında migren sıkıntısını yaşanmaya başlanır. Demek oluyor ki göz ve baş ağrısı birbirini etkileyen faktörlerdir. Eğer gün içinde baş ağrısı ve bulanık görme durumları yaşıyorsanız auralı migren size de uğramış demektir.

Bir İlaçla Geçmeyen Baş Ağrısı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kronik hale gelmeyen, nadir derecede yaşanan baş ağrısı ilaç kaynağı aslında sizin elinizdedir. Uykusuz kaldıysanız baş ağrısı yaşamanız olukça normaldir. Çok kalabalık ortamlardan kendinizi bir nebze çekerek ağrı riskinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Stres kaynaklı ağrıların çözümü ise öncelikle iç huzuru sağlamaktır.

Uzun zamandır yaşanan baş ağrılarından alternatif çarelerle kurtulamadıysanız, ciddi sebepleri olabilme ihtimaline karşılık bir doktora danışmanızda fayda var. Kullandığınız ilaçların dozu ve içeriği size baş ağrısı hastalığı yaşatabilir. Bu gibi durumda doktorunuzun tavsiyesi ile ilaç değişimi yapılır.

Kısa süreli baş ağrılarında bile tercih ettiğiniz ağrı kesiciler, günlük kullanımda sizin için tehlikeli hale gelebilir. Alışkanlık haline getirdiğiniz ağrı kesici almayı, doktor danışmanlığında gözden geçirmeniz gerekmektedir. Kimi hastalar için tavsiye edilen akupunktur ve doku masajı olumlu cevap vermektedir. İlaçlardan yılmış hastalar için de baş ağrısı bitkisel çözüm yolları en sağlıklı şifa olacaktır.

Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Baş ağrılarının oldukça masrafsız ve stressiz bir çaresi vardır. Bu ise sizin çok uzağınızda değildir: Mutluluk…

Evet mutlu olmak bütün hastalıklarla savaşacak en güçlü askerdir. Kendinizi iyi hissettiğinizde inandıktan sonra, mücadele etmeniz gereken ne varsa tüm güç elinizde olacaktır. Şimdi gelelim işin somut kısmına yani baş ağrısı geçirme yöntemlerine: Kahvaltı ile güne başlayarak ağrı riskinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Evinizde sizi mutlu edecek ve stresinizi alacak objelere yer vermelisiniz. Özellikle evinizin güneş görmesine olanak sağlamalısınız. Ağız ve diş bakımınıza özen göstermenizi öneririz. Dişlerde oluşan çürükler ve ağrılar başınızı da etkilemektedir. Böylece boğaz ve baş ağrısı birbirini etkileyeceğinden daha dikkatli olmakta fayda var.

Temiz havada yapılan yürüyüşler ise sizi daima iyi hissettirecek bir çözüm olacaktır. Yorucu bir gün geçirdiyseniz ve başınızdaki ağrıdan rahatsızsanız sıcak bir duş stresinizi alacağı gibi baş ağrınızı da yok edecektir. Unutmayın ki baş ağrısı uykusuzluk sonucunda da oluşan stresli bir durumdur. Daha iyi sabahlara uyanmak için yeterli miktarda uyumanız, sağlıklı bir adım olacaktır. Bu durumu yaşayanlar daha iyi bilir ki baş ağrısı bölgeleri sadece başta değil tüm vücudu kapsamış hale gelmiştir. Önlenmediği takdirde bütün vücudu ağrıtabilir ve sizi daha yorgun hale getirebilir.

Geçmeyen Baş Ağrısına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

  • Baş ağrısı yaşanan günlerde hepimiz bir bardak çay içip baş ağrısı nasıl geçer diye düşünürken, kendimize gelmemizi bekleriz değil mi? Çay içerken hiç karanfil atmayı denediniz mi? Çayınıza atacağınız karanfil, ağrı kesici özelliği sayesinde baş ağrınızı dindirecektir.
  • Zencefil, kas ağrılarını dindirdiği gibi iltihapları da kurutucu özelliğe sahiptir. Zencefilli bitki çayları içmeniz, baş ağrılarınızı dindirmeye yardımcı olacaktır.
  • Kekik yağı, baş ağrısı ve grip dönemlerinde tercih edilmesi gereken önemli bir şifa kaynağıdır. Sinüsleri açtığı gibi baş ağrınızı kısa sürede yok edecektir.
  • Baş ağrısı yaşandığında hemen çekmecelerde aspirin arayanlar artık çareyi kirazda bulacak. Uzmanlar, kirazın aspirinden daha etkili olduğunu vurgular. Kiraz sapı çayı ile ağrınızı dindirebilirsiniz.
  • Kahvaltılarınızda çörekotuna yer vermeniz için size bir sır verelim: Düzenli çörekotu tüketimi baş ağrılarını önler ve her derde şifa olarak karşınıza çıkar.
  • Nanenin ferahlatıcı etkisinden yapılan baş ağrısı kremi ise doğadan gelen etkili bir çözüm olabilir. Her an çantanızda imdadınıza koşacak bir kremi mutlaka siz de edinin.

Ağrı Kesici Özelliği Olan Şifalı Tarifler ile Daha İyi Günlere

Stresli günlerin ardından kalan baş ağrıları için bitkisel yöntemlerle evde neler yapabilirsiniz diye düşündük ve sizler için bu tariflerimizi seçtik. Sıcak suyun varlığı ile ağrı kesici içecekler hazırlayarak daha sağlıklı günlere tariflerdeki baş ağrısı çözümleri ile ulaşabilirsiniz.

1) Migren Ağrısını 5 Dakikada Geçiren İçecek Mucizesi

Himalaya tuzunun şifasıyla, enerji bırakmayan migren ağrılarına, evde doğal yolla son vermek için bu kısa ve etkili tarifi denemenizi öneririz. Migren Ağrısını 5 Dakikada Geçiren İçecek

Tarif: Migren Ağrısını 5 Dakikada Geçiren İçecek

2) Her Dönemde Ağrı Kesici Etkili Çay

Bütün yorgunluğunuzu alan ve her dönemde ağrılarınızı dindirecek çayı mutlaka denemelisiniz. İlaçlardan ziyade bitkisel çaylar sizi daha iyi hissettirecek. Ağrı Kesici Etkili Çay

Tarif: Ağrı Kesici Etkili Çay

3) Baş Ağrısına Bire Bir Olan Çay: Papatya Kokulu

Papatya ve anasondan ilham aldık, baş ağrılarına bitkisel çözümleri sizler için aradık. Bu çayımız ile baş ağrılarınız son bulacak. Baş Ağrısına Bire Bir Olan Çay

Tarif: Baş Ağrısına Bire Bir Olan Çay

4) Migren ve Baş Ağrısına Çörekotu Şifası

Çörek otunun eşsiz şifası bu sefer baş ağrılarınızı dindirecek nitelikte. Evinizden çörek otunu eksik etmeyin. Migren ve Baş Ağrısına Çörekotu

Tarif: Migren ve Baş Ağrısına Çörekotu

5) Migren Ağrısı Çekenler İçin Çay Tarifi

Stresli günlerde baş ağrısı için şifa arar dururuz. Oysaki şifa evimizdeymiş unuturuz. Biberiye ve papatya çayının şifası için buyurun tarifimize. Sağlıcakla kalın. Baş Ağrısı Çekenler İçin Çay

Tarif: Baş Ağrısı Çekenler İçin Çay

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Nefis Baş Başı Bulgur Pilavı Tarifi

Nefis Baş Başı Bulgur Pilavı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Baş Kavurması Tarifi

Baş Kavurması

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ispanak Başı Yemeği Tarifi

Ispanak Başı Yemeği

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Yöresel Haside Tatlısı (Ağrı) Tarifi

Yöresel Haside Tatlısı (Ağrı)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Teremyağlı Ispanak Başı Tarifi

Teremyağlı Ispanak Başı

2-4 kişilik, 40dk Hazırlık, 30dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri