Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Baş Ağrısına Ne İyi Gelir? Tarifi

Kronik Stres: Baş Ağrısı

Kimi yorgun görseniz, yüzünde biraz endişe biraz da stres varsa şüphesiz bu durumun sebebi baş ağrısıdır. Baş ağrısı der geçeriz her seferinde. Fakat bilmeyiz ki ihmal ettikçe, nice sıkıntılı sonuçlar doğurur. Yoğun baş ağrısı halsizlik etkisi yaptığı gibi. Halsizlik ise diğer hastalıkları çağırır. Kalabalık ortamdan en sakin ortama kadar uzanan, bizi nerede yorgun görse hemen daha da yorgun hale getiren, deyim yerindeyse başımızı kazan gibi duruma getiren baş ağrısına sebep olan faktörleri bilmek gerek.

Her zaman önce sağlık diyerek çıktığımız yollara bugün de baş ağrısı ve çarelerini ekleyelim. Belki de bilmediğimiz bir neden bizim günlerce ağrı çekmemize neden olmuştur. Haydi okudukça öğrenelim…

Enerjimizi Yok Eden Baş Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Çevresel faktörler başta olmak üzere baş ağrısına sebep olan durumlara bünyenin hassaslığını da eklemek gerekir. Gün içinde bulunduğunuz ortamlar, iletişim içinde olduğunuz insanlar, sık sık yapılan telefon görüşmeleri, yoğun iş temposu, günlük stresler ve uykusuzluk baş ağrısının temel sebepleridir. Alışkanlık haline getirdiğimiz ilaç kullanımı da bu işin acı tarafıdır haliyle. İlerleyen yaşlarda meydana gelen baş ağrısı ve tansiyon şikayetlerini de ihmal etmemek gereklidir. Şikayet durumlarında doktora danışmanızı öneririz.

Tıbbi açıdan inceleyecek olursak baş ağrısı nöroloji ile ilgilidir. Beyin damarlarının genişlemesiyle beraber bazı kimyasal maddeler açığa çıkar ve bu maddeler beyin damarlarına baskı yapar. Baskı sonucunda ise baş ağrısı dediğimiz nörolojik durum meydana gelir. Bedeni aç bıraktığınızda, alarm vermeye başlayacaktır ve size baş ağrısı olarak bu açlık cevap verecektir. Genelde diyet yapan insan başının ağrıdığını dile getirir. Bu dönemdeki açlık, eksik beslenmeden kaynaklanır. Kadınlarda dönem dönem yaşanan baş ağrısının sebebi ise adet günleri ve hormon değişimidir.

Migren Aramızda: Baş Ağrısı Türleri Nelerdir?

Biz sadece başımda bir ağrı var diyelim duralım. Fakat Uluslararası Baş Ağrısı Derneği bilimsel araştırmaları sonucunda neredeyse 14 tip baş ağrısı tespit etmiştir. Başka bir hastalıktan dolayı oluşmayan, doğrudan meydana gelen baş ağrılarını primer baş ağrısı olarak duyurmuşlardır. Bu gruba ise hepimizin dilinden düşmeyen baş ağrısı migren gerilim tipi ve küme baş ağrıları girmektedir. Sebebinin bir hastalık olduğu sekonder baş ağrıları ise daha önce yaşanan bir hastalıktan kalan ve hastalık sürecinde de kendini gösteren baş ağrısı türlerinde yer almaktadır. “Ah yine migrenim tuttu.” dediğimiz ve her şeyin sebebini migrene bağladığımız baş ağrısı türü ise iki gruba ayrılmıştır: Auralı ve aurasız migrenlerdir.

Auralı migrenler, bağ ağrısı başlamadan önce ufak ipuçları ile meydana gelir. Ya görmede bir sorunla başlar ya da konuşmada bozukluk ile kendini gösterir. Bu belirtiler sonrasında migren sıkıntısını yaşanmaya başlanır. Demek oluyor ki göz ve baş ağrısı birbirini etkileyen faktörlerdir. Eğer gün içinde baş ağrısı ve bulanık görme durumları yaşıyorsanız auralı migren size de uğramış demektir.

Bir İlaçla Geçmeyen Baş Ağrısı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kronik hale gelmeyen, nadir derecede yaşanan baş ağrısı ilaç kaynağı aslında sizin elinizdedir. Uykusuz kaldıysanız baş ağrısı yaşamanız olukça normaldir. Çok kalabalık ortamlardan kendinizi bir nebze çekerek ağrı riskinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Stres kaynaklı ağrıların çözümü ise öncelikle iç huzuru sağlamaktır.

Uzun zamandır yaşanan baş ağrılarından alternatif çarelerle kurtulamadıysanız, ciddi sebepleri olabilme ihtimaline karşılık bir doktora danışmanızda fayda var. Kullandığınız ilaçların dozu ve içeriği size baş ağrısı hastalığı yaşatabilir. Bu gibi durumda doktorunuzun tavsiyesi ile ilaç değişimi yapılır.

Kısa süreli baş ağrılarında bile tercih ettiğiniz ağrı kesiciler, günlük kullanımda sizin için tehlikeli hale gelebilir. Alışkanlık haline getirdiğiniz ağrı kesici almayı, doktor danışmanlığında gözden geçirmeniz gerekmektedir. Kimi hastalar için tavsiye edilen akupunktur ve doku masajı olumlu cevap vermektedir. İlaçlardan yılmış hastalar için de baş ağrısı bitkisel çözüm yolları en sağlıklı şifa olacaktır.

Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Baş ağrılarının oldukça masrafsız ve stressiz bir çaresi vardır. Bu ise sizin çok uzağınızda değildir: Mutluluk…

Evet mutlu olmak bütün hastalıklarla savaşacak en güçlü askerdir. Kendinizi iyi hissettiğinizde inandıktan sonra, mücadele etmeniz gereken ne varsa tüm güç elinizde olacaktır. Şimdi gelelim işin somut kısmına yani baş ağrısı geçirme yöntemlerine: Kahvaltı ile güne başlayarak ağrı riskinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Evinizde sizi mutlu edecek ve stresinizi alacak objelere yer vermelisiniz. Özellikle evinizin güneş görmesine olanak sağlamalısınız. Ağız ve diş bakımınıza özen göstermenizi öneririz. Dişlerde oluşan çürükler ve ağrılar başınızı da etkilemektedir. Böylece boğaz ve baş ağrısı birbirini etkileyeceğinden daha dikkatli olmakta fayda var.

Temiz havada yapılan yürüyüşler ise sizi daima iyi hissettirecek bir çözüm olacaktır. Yorucu bir gün geçirdiyseniz ve başınızdaki ağrıdan rahatsızsanız sıcak bir duş stresinizi alacağı gibi baş ağrınızı da yok edecektir. Unutmayın ki baş ağrısı uykusuzluk sonucunda da oluşan stresli bir durumdur. Daha iyi sabahlara uyanmak için yeterli miktarda uyumanız, sağlıklı bir adım olacaktır. Bu durumu yaşayanlar daha iyi bilir ki baş ağrısı bölgeleri sadece başta değil tüm vücudu kapsamış hale gelmiştir. Önlenmediği takdirde bütün vücudu ağrıtabilir ve sizi daha yorgun hale getirebilir.

Geçmeyen Baş Ağrısına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

  • Baş ağrısı yaşanan günlerde hepimiz bir bardak çay içip baş ağrısı nasıl geçer diye düşünürken, kendimize gelmemizi bekleriz değil mi? Çay içerken hiç karanfil atmayı denediniz mi? Çayınıza atacağınız karanfil, ağrı kesici özelliği sayesinde baş ağrınızı dindirecektir.
  • Zencefil, kas ağrılarını dindirdiği gibi iltihapları da kurutucu özelliğe sahiptir. Zencefilli bitki çayları içmeniz, baş ağrılarınızı dindirmeye yardımcı olacaktır.
  • Kekik yağı, baş ağrısı ve grip dönemlerinde tercih edilmesi gereken önemli bir şifa kaynağıdır. Sinüsleri açtığı gibi baş ağrınızı kısa sürede yok edecektir.
  • Baş ağrısı yaşandığında hemen çekmecelerde aspirin arayanlar artık çareyi kirazda bulacak. Uzmanlar, kirazın aspirinden daha etkili olduğunu vurgular. Kiraz sapı çayı ile ağrınızı dindirebilirsiniz.
  • Kahvaltılarınızda çörekotuna yer vermeniz için size bir sır verelim: Düzenli çörekotu tüketimi baş ağrılarını önler ve her derde şifa olarak karşınıza çıkar.
  • Nanenin ferahlatıcı etkisinden yapılan baş ağrısı kremi ise doğadan gelen etkili bir çözüm olabilir. Her an çantanızda imdadınıza koşacak bir kremi mutlaka siz de edinin.

Ağrı Kesici Özelliği Olan Şifalı Tarifler ile Daha İyi Günlere

Stresli günlerin ardından kalan baş ağrıları için bitkisel yöntemlerle evde neler yapabilirsiniz diye düşündük ve sizler için bu tariflerimizi seçtik. Sıcak suyun varlığı ile ağrı kesici içecekler hazırlayarak daha sağlıklı günlere tariflerdeki baş ağrısı çözümleri ile ulaşabilirsiniz.

1) Migren Ağrısını 5 Dakikada Geçiren İçecek Mucizesi

Himalaya tuzunun şifasıyla, enerji bırakmayan migren ağrılarına, evde doğal yolla son vermek için bu kısa ve etkili tarifi denemenizi öneririz. Migren Ağrısını 5 Dakikada Geçiren İçecek

Tarif: Migren Ağrısını 5 Dakikada Geçiren İçecek

2) Her Dönemde Ağrı Kesici Etkili Çay

Bütün yorgunluğunuzu alan ve her dönemde ağrılarınızı dindirecek çayı mutlaka denemelisiniz. İlaçlardan ziyade bitkisel çaylar sizi daha iyi hissettirecek. Ağrı Kesici Etkili Çay

Tarif: Ağrı Kesici Etkili Çay

3) Baş Ağrısına Bire Bir Olan Çay: Papatya Kokulu

Papatya ve anasondan ilham aldık, baş ağrılarına bitkisel çözümleri sizler için aradık. Bu çayımız ile baş ağrılarınız son bulacak. Baş Ağrısına Bire Bir Olan Çay

Tarif: Baş Ağrısına Bire Bir Olan Çay

4) Migren ve Baş Ağrısına Çörekotu Şifası

Çörek otunun eşsiz şifası bu sefer baş ağrılarınızı dindirecek nitelikte. Evinizden çörek otunu eksik etmeyin. Migren ve Baş Ağrısına Çörekotu

Tarif: Migren ve Baş Ağrısına Çörekotu

5) Migren Ağrısı Çekenler İçin Çay Tarifi

Stresli günlerde baş ağrısı için şifa arar dururuz. Oysaki şifa evimizdeymiş unuturuz. Biberiye ve papatya çayının şifası için buyurun tarifimize. Sağlıcakla kalın. Baş Ağrısı Çekenler İçin Çay

Tarif: Baş Ağrısı Çekenler İçin Çay

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Nefis Baş Başı Bulgur Pilavı Tarifi

Nefis Baş Başı Bulgur Pilavı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Baş Kavurması Tarifi

Baş Kavurması

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kuş Başı Kebap Tarifi

Kuş Başı Kebap

4-6 kişilik, 50dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Baş Kavurması (Videolu) Tarifi

Baş Kavurması (Videolu)

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yöresel Haside Tatlısı (Ağrı) Tarifi

Yöresel Haside Tatlısı (Ağrı)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ispanak Başı Yemeği Tarifi

Ispanak Başı Yemeği

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Aşçı Başı Çorbası Tarifi

Aşçı Başı Çorbası

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri