Çileğin Faydaları Daha Önce Duymadığınız Mucize Etkileri

Çileğin Faydaları Daha Önce Duymadığınız Mucize Etkileri Tarifi

Çilek Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Çilek, gülgillerden bir meyvedir. Şekli ve tadı dolayısıyla oldukça ilgi gören yaz mevsimidir. Pazar tezgahlarına ve market reyonlarına düştüğü zaman görenlerin iştahını epey açar. Tatlıdan reçele, suyundan cilt maskelerine kadar pek çok şekilde kullanım alanı vardır. Meyve tabaklarını süsleyen minik kırmızı enerji kaynakları sağlık için de oldukça faydalı bir meyvedir.

Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan çileğin neredeyse %85’i sudur. Bu nedenle pek çok kişi tarafından gönül rahatlığı ile tüketilmektedir. Kalori açısından da oldukça düşük olması nedeniyle diyet beslenmelerinde de önemli bir yere sahiptir.

Çilek sadece meyve olarak tüketilen bir meyve midir? Kozmetik alanında da kullanılan çileğin saça faydaları olduğunu bu yazımızla daha detaylı şekilde öğrenebilirsiniz. Birçok şikayeti ortadan kaldıran çilek faydaları nelerdir diye merak edenleri, yazımızın devamını okurken görmek istiyoruz. İşte çok merak edilen çileğin faydaları!

çilek faydaları

Çileğin Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Antioksidan meyveler arasında yerini her zaman koruyan çilek, cildinizde yer edinmiş ölü hücreleri gidermede etkilidir. Cildinizi tazeler, yeniler ve canlılık kazandırır.
  • Yorgun ve uykusuz günlerinizde göz çevresinde oluşan şişlikleri ve morlukları giderir. Böylece göz çevrenize parlaklık ve canlılık katar.
  • Çilek tüketimine önem verdiğinizde, cildinizde sivilce oluşumu ihtimali ortadan kalkacaktır. Eğer sivilceli bir cilde sahipseniz, çilek yiyerek vücudunuzu zararlı maddelerden arındırabilirsiniz. Böylece sivilceye neden olan bakteriler de ortadan kalkar.

çilek yaprağı

Çilek Yaprağı Faydaları Nelerdir?

  • Kuru ve yaş haliyle tüketilen çileğin yaprakları da sağlığınız için etkili olmaktadır.
  • Yapraklarını demlediğinizde ve demlenen suyu tükettiğinizde bağırsaklarınızın daha aktif çalışmasını sağlarsınız.
  • Bağırsakları temizler ve vücutta oluşan ödem gibi problemleri ortadan kaldırır.
  • Karaciğer ve böbreklerin daha sağlıklı çalışmasını sağlar.
  • Çilek yaprağı kalp sağlığı için de çeşitli şekilde kullanılmaktadır.
  • Çilek yaprağı ile gargara yapılırsa ağız içi bakterileri yok edilir ve ağız sağlığı korunur.
  • Bağışıklık sistemini daha güçlü hale getirir.

çilek suyu

Çilek Suyunun Faydaları Nelerdir?

  • Çilek suyu da tıpkı çilek gibi antioksidan bir sudur. Çileğin suyu ile mide hazımsızlığı giderilir.
  • Kabızlık gibi problemlerinizi çilek suyu içerek ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Karaciğer ve böbreklerde biriken zararlı maddeleri çilek suyu yok eder.
  • Düzenli olarak tüketilen çilek suyu, bedeninizdeki tüm hücrelerin yenilenmesini sağlar. Kendinizi yeniden doğmuş gibi hissetmek için çilek suyu içebilirsiniz.

çilek maskesi

Çilek Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Japon kadınlarının cilt güzellik sırrı olan çilek, sizlerin de güzellik sırrı olmak için bu yazıda yer alıyor. Çilek maskesi ile cildinize sağlayacağınız katkılar işte bu listede:

  • Güneşten ve açık havadan dolayı dolan gözeneklerinizi, çilek maskesi ile temizleyebilirsiniz.
  • Özellikle yüz bölgesinde oluşan lekeler için bir çözüm arıyorsanız, aradığınız mucize çözüm çilek maskesinde olacaktır. Çilek maskesi cilt lekelerini gidermek için sıkça tercih edilmektedir.
  • Ergenlik döneminde görülen aknelerin giderilmesi için çilek maskesi yapabilirsiniz. Çilek maskesi akneleri yok ettiği gibi akne oluşumunu da önlemektedir.
  • Güneş ışığından anında etkilenen bir yüzünüz varsa, haftada bir defa çilek maskesi yaparak cildinizi koruyabilirsiniz.

çilek çayı

Çilek Çayının Faydaları Nelerdir?

Bitki ve meyve çayı seviyorsanız, fincanınızda çilek görmek ve çilek faydası ile bir çay saati geçirmek istiyorsanız; çilek çayı ile tanışmalısınız. Çilek çayının faydaları şu şekildedir:

  • Her haliyle antioksidan etkisini gösteren çilek, çayı yapıldığında vücudunuzu yenileyecektir.
  • Sahip olduğu mineraller sayesinde, yüksek tansiyon problemlerinde tansiyon dengelemektedir.
  • Kabızlığı ve hazımsızlığı gidermektedir. Bağırsaklara olan müthiş etkisinden dolayı sindirim ve boşaltım sisteminizi desteklemektedir.
  • Kansızlık şikayetlerinizde demir içermesinden dolayı, kan hücrelerini yeniler. Kansızlıktan kurtulmak için çilek çayı tüketmeye özen göstermelisiniz.
  • Aç karnına çilek çayı içildiğinde, safra taşı oluşumu ihtimali ortadan kalkacaktır.
  • Mide bulantısı durumlarında çilek çayı ile midenizin asit dengesini koruyabilirsiniz.
  • Günde 1 fincan içilen çilek çayı, ağız sağlığı konusunda oldukça etkilidir. Diş ve ağızda oluşan bakterileri yok eder aynı zamanda ağızda oluşan kötü kokuyu da giderir.
  • En güzel ve özen bir süreç olan hamilelikte çileğin faydaları anne adaylarını yakından ilgilendiriyor. Özellikle çilek kurusu faydaları ile bebeğinizin anne karnındaki gelişimini destekleyebilirsiniz. Vitamin ve mineral açısından zengin olan çilek kurusu ile vücudunuzun ihtiyacı olan tüm vitaminler karşılanır.

çilek

Çilek Yağının Faydaları Nelerdir?

Çileği meyve olarak yediniz, suyunu içtiniz, yaprakları ile çay yaptınız sıra çilek yağına geldi. Hazır mısınız? İşte çilek yağının mucize faydaları:

  • Çilek yağı cildiniz için etkilidir. Cildinizin yaşlanmasını önler. Kolajen üretimini gerçekleştirir ve hücre yenileyerek daha genç, daha canlı görünmenizi sağlar.
  • Çilek yağı ile yüzünüze masaj yaptığınızda, var olan sivilceler kurur ve yok olur. Güneşe çıktığınızda cildinizde leke oluşumunu önler. Solgun yüzlere parlaklık katar.
  • El, ayak ve cilt peelinglerinde çilek yağı kullanarak cildinizin nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Çilek yağı pH dengesini koruyan bir yağdır.
  • Gözenekleri küçülterek, cildinizin mikrop almasını engeller.
çileğin faydaları

En Beğenilen Çilekli Enfes Tarifler

Çileğin faydaları sizler için bu yazıda hazırlandı. Pek çok şekilde kullanabileceğiniz çileğin faydalarını almak için mutfağa doğru geçmenin vakti geldi. Haydi kolları sıvayın ve çilek faydaları ile mis kokulu tarifler deneyin. En beğenilen çilekli tarifler sizler için burada!

1) 10 Dakikada Dondurma Tadında Çilekli Parfe Lezzeti

Misafir çok, vakit azsa yapılacak tatlı tarifiniz burada. Pratik tarifli, muhteşem lezzetli çilek kokulu parfe için malzemeleri dolaptan çıkarmanın tam zamanı. Yaz sıcaklarında içinizi ferahlatan lezzet için tarife bir tık yapmanız yeterli olacak:) Çilekli Parfe

Tarif: Çilekli Parfe

2) Sütlü Tatlı Tutkunlarına: Çilekli Prenses Tacı

Sütlü tatlıdan vazgeçmem, çilekleri kimseye yar etmem diyorsanız çok sevilecek bir lezzetle karşınızdayız. Kolayca yapabileceğiniz bu lezzeti görenler ve tadını alanlar çok beğenecek. Tam ölçülü çilekli prenses tacı denemek isterseniz tarifimiz burada. Çilekli Prenses Tacı

Tarif: Çilekli Prenses Tacı

3) Tadımlık Sevenlere: Çilekli Mini Cheesecake

Porsiyonlarına dikkat eden biriyseniz bu tarifimizi çok seveceksiniz. Cheesecake lezzetini bu tarif ile deneyenler çok sevdiler. Yaz rüyası çileği sevdiklerinize kahve yanında ikram etmek için tarifimizi defterinize ekleyebilirsiniz. Çilekli Mini Cheesecake

Tarif: Çilekli Mini Cheesecake

4) Akşama Kutlama Varsa: Çilekli Pamuk Pasta

El emeğiniz göz nurunuz bir pasta ile sevdiklerinizin damaklarını lezzetlendirmek istemez misiniz? Nefis bir pasta ile hem özel günlerinizi hem de çay saatlerinizi unutulmaz yapabilirsiniz. Tam ölçülü, pratik tarifli çilekli pamuk pasta için sizleri şöyle alalım. Çilekli Pamuk Pasta

Tarif: Çilekli Pamuk Pasta

5) Çayınıza Eşlik Edecek Pratik Nefis Çilekli Rulo Pasta

Çilekler alınmış ve tatlı hazırlıkları yapılıyorsa, sizlere kekte farklı bir boyut açan rulo pasta tarifi önereceğiz. Bu tarifimizde buram buram çileğin mis kokusunu alacaksınız. Yaz demek çilek demek, çilek demek enfes tatlılar! Afiyetle. Çilekli Rulo Pasta

Tarif: Çilekli Rulo Pasta

6) Denemeyen Kalmasın: Çilekli Rulo Şerit Pasta

10.000’den fazla deftere eklenen bu leziz çilekli tarifi duyduk ki hala denemeyen varmış. Herkes denesin ve çileğin rulo pastadaki haline hayran kalsın diye tarifimiz yeniden sizlerle. Afiyetle. Çilekli Rulo Şerit Pasta

Tarif: Çilekli Rulo Şerit Pasta

7) Çilek ve Hindistan Cevizinin Nefis Buluşması: Çilekli Cocostar Pasta

Bir tatlıyı tatlı yapan tüm unsurlar bu tarifte. İrmik sevenleri, Hindistan cevizi aşıklarını, çilek sevdalılarını bir araya getiren çilekli cocostar pasta yine yaz mevsiminin gözdesi olacak. Denemek isterseniz tarifimizi defterinize kaydedip ulaşabilirsiniz. Çilekli Cocostar Pasta

Tarif: Çilekli Cocostar Pasta

8) Tadına Doyulmayan Çilekli Limonata

Yaz sıcaklarında ne yer ne içeriz diyenleri duyduk ve içinizi ferahlatan bir lezzet sırrını vermeye geldik. Sıcak günlerde antioksidan özelliği ile sizleri iyi hissettirecek çilekli limonata, denendikten sonra her bardağı süsleyecek! Bu yazın favorisi burada, denemelisiniz. Çilekli Limonata

Tarif: Çilekli Limonata

Çilek ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Çilek Kalori ve Besin Değeri, Maskesi, Diyeti yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri