Fethiye’de Ne Yenir? Tatil Cennetinde 10 Süper Mekan – Gezilecek Yerler

Fethiye’de Ne Yenir? Tatil Cennetinde 10 Süper Mekan – Gezilecek Yerler Tarifi

Her Köşesinde Ayrı Keyif!

Fethiye Gezi & Yemek Rehberi

Son zamanlarda tatil planları yapıyorsanız, çok doğru bir sayfaya göz atmaktasınız. Yıllık izinleri planlamadan, hangi şehre gideceğinizi netleştirmeden önce şimdi sizlere önereceğimiz tatil başkenti ile tanışın. Denizi ve güneşlenmeyi seviyorsanız, bir de doğal güzelliklere hayranlığınız varsa bu yazımızı okuduktan sonra sıradaki tatil merkeziniz Fethiye olabilir.

Fethiye’de nerelere gidilir? Fethiye’de ne yenir? Fethiye’nin tatil imkanları nasıldır? gibi tüm heyecanlı sorularınızı yanıtlamaya geldik. Bavullar bir köşede kalsın önce Fethiye’yi tanıtalım!

fethiye

Ölmeden Önce Mutlaka Görmelisiniz! Fethiye

Sakinliği ile dikkat çeken şehirlerden biri olan Muğla, en çok Fethiye ilçesi ile tanınmaktadır. Fethiye hem en büyük ilçesidir hem de turizmin en canlı olduğu bir bölgedir. Yaklaşık 160.000 nüfusa sahiptir. Bu yönü ile diğer ilçelere göre daha kalabalık şekildedir. Yaz mevsimi geldiğinde ise bu nüfus daha da artar. Fethiye’den yazlık ev alanlar, tatil için gelenler ve mevsimlik işçiler bu nüfusu büyük oranda etkiler.

Fethiye’nin geçmişi Antik Yunan’a kadar uzanmaktadır. Antik Yunan döneminde bu ilçe Telmessos adı ile hatırlanırmış. Fethiye dağ yamacına yakın bir bölge olduğu için bu ilçenin kahinler şehri olduğu düşünülürmüş. Mistik durumların yaşandığı Fethiye’de, daha pek çok efsane anlatılmaktadır. Denizin maviliğinden dağların şekline kadar asırlar boyunca birçok hikaye oluşturulmuştur. Türkiye’de turkuaz denizi ile dikkat çeken Fethiye, bu denizin berraklığı ile de kendini geniş bir coğrafyada konuşturmaktadır. Yerli ve yabancı turistin tatil merkezi olma nedeni de denizin temizliği ve berraklığıdır. Fotoğraf çekmeye ilginiz varsa Fethiye’nin muazzam şehir yapısını ve doğa izlerini görmeniz tavsiye edilir.

Tatil planlarınızı bu sene için Fethiye’de gerçekleştirmeye ne dersiniz? Yanıtınız evet ise; şimdi Fethiye’yi daha yakından tanıyalım!

Fethiye’de Ne Yenir? Tadı Damağınızda Kalacak 10 Meşhur Restoran

1) Fethiye Yengeç Restoran

Fethiye’de lezzetli yemekler yiyebileceğiniz birden fazla restoran bulunuyor. Bu nedenle sizlere Fethiye’de ne yenir sorusunun yanıtını pek çok şekilde verebiliriz. Bu ilçe gelen tatilcilerin hem keyfine hem de damak zevkine hitap ediyor. Birbirinden lezzetli balık yemeklerine, günlük taze mezelerin eşlik ettiği Yengeç Restoran, güvenle tercih edebileceğiniz mekanlardan biri. Alkollü ve alkolsüz içeceklerin de mevcut olduğu Yengeç Restoran’da denize karşı doyumsuz bir yemek yiyebilirsiniz.

Adres: 2. Karagözler, Fethiye, Muğla

İletişim: 0252 612 83 83

fethiye yengeç restaurant

2) Fethiye Meyhanesi

Fethiye gezi planlarınızda tüm gün yorulduktan sonra, sazlı sözlü bir eğlenceye gitmek ister misiniz? Leziz yemeklerin hazırlandığı, en sevilen şarkıların canlı olarak yorumlandığı Fethiye Meyhanesi, sizlere unutulmaz bir gece yaşatmak için hazırlanıyor. Nostalji kokan mekanı ile sizleri çok uzaklara götürebilir. Tüm içecek türlerinin ve yemeklerin en iyi şekilde sunulduğu Fethiye Meyhanesi’ni yemek saatlerinize ayırabilirsiniz.

Adres: Foça Mahallesi 995 Sokak No: 3 Fethiye, Muğla

İletişim: 0252 613 38 38

fethiye meyhanesi

3) Efendi Restoran

Fethiye’nin çiçekli ve renkli sokaklarında bir restoran önerisiyle karşınızdayız. Efendi Restoran, nezih ve kaliteli mekanlardan biri. Akdeniz ve Ege yeşillikleri ile hazırlanan lezzetli mezeler, en sevdiğiniz ana yemeklere eşlik ediyor. Efendi Restoran’ın en beğenilen yemeklerini tatmak için Fethiye’de lezzet durağınız sizi bekliyor.

Adres: Foça Mahallesi, Yergüzler Caddesi, No: 45/A Yergüzler Caddesi, Fethiye

İletişim: 0252 613 14 30

fethiye efendi restaurant

4) Zeki Restoran

Fethiye’de karnınızı doyuracağınız bir mekan daha sizlerle. Ocakbaşı yemek kültürünü sevenlerdenseniz Zeki Restoran’ı muhakkak görmelisiniz. İsterseniz kendiniz pişirin kendiniz afiyetle yiyin. Vaktim çok az yemeğim hazır olsun derseniz de ustalar sizler için nefis lezzetler hazırlayacak. Zeki Restoran’da keyifle yenilen yemeklerden sonra közde kahve içmeyi sakın unutmayın.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Eski Meğri Sokak No: 7, Fethiye, Muğla

İletişim: 0505 929 95 35

zeki restaurant fethiye

5) Ada Restoran Şövalye Adası

Fethiye Şövalye Adası manzarası eşliğinde, gün batımında yemek yeme fikri kulağa oldukça çekici geliyor. Tatili doya doya yaşamak ve uzun uzun anlatılacak anılar biriktirmek için bir yemek vaktinizi Ada Restoran’a ayırabilirsiniz. Bu nezih mekanda kahvaltı imkanı da yer alıyor. Dilediğiniz her an gelip unutulmaz lezzetleri deneyebilirsiniz.

Adres: Şövalye Adası – Sovalye Island Çalış Şat Burnu İskelesi Fethiye, Muğla

İletişim: 0533 138 70 50

ada restaurant fethiye

6) Mavi Dalga Restoran

Turkuaz deniziyle görenleri mest eden Fethiye’de sıradaki lezzet durağınız Mavi Dalga Restoran. Balık türlerinin en taze şekilde hazırlandığı, bol vitaminli ot salataları ile masaların lezzetlendiği bu mekanı görmeden Fethiye’den gitmeyin. Mavi Dalga personelleri samimi ve içten davranışları ile sizi kendi evinizde hissettiriyor. Mezeler, balıklar, her türlü içecekler sizi bekliyor.

Adres: Babataşı Mahallesi, Fethiye, Muğla

İletişim: 0533 928 29 09

mavi dalga restaurant

7) Sezai’nin Yeri Balık Evi

Mevsim balıkları ile lezzetlenen akşam yemekleri, Sezai’nin Yeri Balık Evi’nde daha da kaliteli hale geliyor. Uygun fiyatları ile çok rahat şekilde karnınızı doyurabileceğiniz bu balık evi, sizi Fethiye tatilinizde memnun etmek için ağırlamak istiyor. Burada kalamar, karides, balık çeşitleri ve bol memnuniyet var. Fethiye’de nerede ne yenilir diyorsanız, Sezai’nin Yeri Balık Evi’nde tüm menü sizinle!

Adres: Babataşı Mahallesi Muammer Aksoy Bulvarı 811 Sokak No 6/A Fethiye, Muğla

İletişim: 0252 612 78 87

fethiye sezainin yeri

8) Hilmi Seafood Restaurant

2004 yılından günümüze kadar lezzet kalitesini korumayı sürdürmüş Hilmi Restoran’da damaklarınıza layık bir akşam yemeği geçirebilirsiniz. Fesleğenli levrek, somon, karides böreği ve daha pek çok sevilen lezzet burada toplanmış. Kalamar sevenlere, kalamar ızgarayı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Fethiye’de deniz ürünlerinin en iyi şekilde hazırlandığı restoranlardan Hilmi Restoran misafirlerini bekliyor.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi Belediye Caddesi, Balık Pazarı, Fethiye

İletişim: 0252 612 62 42

fethiye hilmi restaurant

9) Carnival Restoran

En beğenilen lezzetlerin özenle hazırlandığı, denizin huzurla buluştuğu Carnival Restoran misafirlerini nezih ve sakin mekanında bekliyor. Deniz ürünleri, steak menüler ve çeşitli salatalar ile Fethiye’de dinlenme mekanınız Carnival olabilir. Bu mekanda dilediğiniz her an en iyi şekilde karnınızı doyurabilirsiniz.

Adres: Kordon Boyu Mevkii (FKM Yanı) Fethiye, Muğla

İletişim: 0252 614 50 10

carnival restaurant fethiye

10) Cezayir Usta

Bolca deniz ürünleri ile öne çıkan Fethiye mekanları şimdi de Türk klasiği döner ile ilgi görüyor. Cezayir Usta, döneri unutulmaz bir lezzette hazırlayan mekanlardan biri. Yatık döner tekniği ile pişirilen etler, yoğurt ve salata ile lezzetlendirilmiş. Bu lezzeti denemek için Cezayir Usta’ya gitmenizi öneriyoruz.

Adres: Şehir Merkezi Balık Pazarı, Fethiye, Muğla

İletişim: 0 252 612 60 73

fethiye cezayir usta

Fethiye Gezilecek Yerler Listesi – Görmeden Dönmeyin!

Fethiye gezilecek yerler listenizde muhakkak olması gereken yerleri sizler için listeledik. Önerdiğimiz yerleri görmediyseniz, henüz Fethiye’yi gezmiş sayılmazsınız!

1) Ölüdeniz

  • Fethiye Ölüdeniz Türkiye’nin en iyi plajları arasında yer alıyor. Turkuaz rengi ile yerli ve yabancı turistlerin tatil fotoğraflarını renklendirmekte. Bu civar Antik Yunan zamanında ışık ve güneş diyarı olarak nitelendirilmiş.
  • Mavi bayraklı denize sahip olan Ölüdeniz, Ölüdeniz’e giriş yapmak için belirli bir ücret ödemeniz gereklidir.
  • Son dönemlerde 7 TL giriş ücreti alındığı bilinmektedir. Eğer arabanızla giriş yapmak istiyorsanız 25 TL gibi bir ödeme yapmanız gerekiyor.
  • Ölüdeniz’de plaja girme, piknik yapma, kahvaltı mekanlarını değerlendirme gibi imkanlar bulunuyor. Ayrıca bu bölgede Fethiye yamaç paraşütü imkanı da var. Uzmanlar ile beraber yamaç paraşütü yaparak Fethiye’nin muazzam görüntüsüne gökyüzünden şahit olabilirsiniz.

2) Saklıkent

  • Fethiye Saklıkent Fethiye tatil programınıza dahil edilecek nefis yerlerden biridir. Rivayetlere göre bundan 30 yıl öncesinde bir çoban tarafından keşfi yapılmıştır. Halk arasında yayıldıktan sonra turistlerin uğrak mekanı olmuştur.
  • 1996 yılından itibaren Saklıkent Milli Parkı olarak ziyarete açılmış ve koruma altına alınmıştır. Saklıkent’te su sporları, doğa yürüyüşü gibi sporlar dikkat çekiyor.
  • Doğal oluşumlar arasından akan serin su ile biraz ferahlamak için Saklıkent’i en kısa zamanda görmelisiniz.

3) Kelebekler Vadisi

  • Fethiye gezisinde sıradaki durağınız Fethiye Kelebekler Vadisi. Her bir köşesinde gizli cennet saklı olan ülkemizin en güzel yerlerinden biridir. Kelebekler Vadisi kamp ve doğa yaşamının rahatlıkla gerçekleştiği bölgelerdendir.
  • Endemik bitkiler, bölgeye ait onlarca kelebek türleri, tertemiz kumsal Kelebekler Vadisi’nde gelenlerin hayranlıkla şahit olduğu gezi detaylarından olmakta.
  • Fethiye plajları ve güzelliklerini en iyi şekilde görmek için Kelebekler Vadisi ziyaret edilmeli.

4) Fethiye Kabak Koyu

  • Fethiye’de Ölüdeniz’e gittikten sonra uğramanız ve görmeniz gereken bir yer de Kabak Koyu’dur. Ölüdeniz’e çok yakın olmasından dolayı uğrak bölgelerden biridir.
  • Bu alana özel teknelerle ulaşım sağlanmakta. Eğer kendi aracınızla gitmek isterseniz bir yere kadar araba ile ulaşım sağlanıyor. Daha sonra eşyalarınızı alıp birkaç kilometre yürüyerek Kabak Koyu’na ulaşabiliyorsunuz.
  • Güneş, kum, deniz, limitsiz huzur için Fethiye tatilinizin bir gününü Fethiye Kabak Koyu içinde geçirmek güzel bir plan olabilir.

5) Kayaköy

  • Fethiye Kayaköy şimdilerde sessizliği ve tenhalığı ile dikkat çekse de 1920’li yıllarda bu köyde bir hayatın var olduğu bilinir. Evler, kiliseler, duvar sınırları yaşamın izleridir.
  • Eski zamanların bir Rum köyü olan Kayaköy, Karmilassos Antik köyü içinde yer almakta. Dar ve birbirine çok yakın şekilde kurulan evler, tarihten izler taşıyor.
  • Fethiye’nin tüm dokularını daha iyi görmek ve anlamak için Kayaköy’ü ziyaret edebilirsiniz.
Kayaköy

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Çeşme’de Nerede Ne Yenir? Unutulmaz Bir Tatil İçin 7 Süper Mekan

Bozburun’da Ne Yenir? Mutlaka Gitmek İsteyeceğiniz 8 Enfes Mekan

İzmir’de Ne Yenir? İzmir Gezi, Yemek ve Mekan Rehberi – 25 Tavsiye

Ayvalık’ta Nerede Ne Yenir? Ayvalık ve Cunda’da En İyi 10 Lezzet Durağı

Assos’ta Ne Yenir? Antik Limanın En İyi 10 Mekanı – Gezilecek Yerler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Cennet Bostanı (10 Dakikada) Tarifi

Cennet Bostanı (10 Dakikada)

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Süper Kahvaltı Ya Ne Dersiniz? Tarifi

Süper Kahvaltı Ya Ne Dersiniz?

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Cennet Çorbası Tarifi

Cennet Çorbası

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Cennet Çorbası Tarifi

Cennet Çorbası

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Cennet Çorbası Tarifi

Cennet Çorbası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Cennet Çorbası Tarifi

Cennet Çorbası

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Cennet Çorbası Tarifi

Cennet Çorbası

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri