Assos’ta Ne Yenir? Antik Limanın En İyi 10 Mekanı – Gezilecek Yerler

Assos’ta Ne Yenir? Antik Limanın En İyi 10 Mekanı – Gezilecek Yerler Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi: Assos

Gezi & Yemek & Konaklama Rehberi

Assos Çanakkale Ayvacık ilçesine bağlı şirin bir sahil köyü. Daha çok Behramkale adıyla anılır. Behramkale küçük bir yerleşim yeridir ve Assos Antik Kenti’nde bulunan surların içinde yer alır. Behramkale için Assos’un kalbi denir. Assos Antik Kenti ise köyün en yüksek yerinde bulunur ve şahane bir manzaraya sahiptir. Athena Tapınağı’nın olduğu yerde nekropol, amfi tiyatro, agora gibi kalıntılar vardır ve her biri adeta yaşayan, tarihi bir hazinedir. Bu yazıda Assos Behramkale’yi birlikte keşfetmeye ne dersiniz?

assos nerededir
www.behramkaleassos.com

Assos Nerededir?

Bölgenin güneyinde küçük bir tepe üzerinde yer alan Assos Behramkale Midilli adasının da tam karşısında bulunan Edremit Körfezi’ndedir. Assos tarihçesi bölgede çıkan kalıntılardan edinilen bilgiye göre Tunç Çağı’na kadar uzanır. Antik çağdan günümüze kadar uzanan tarihi dokusuyla da oldukça etkileyici ve görülmeye değerdir. Çanakkale’ye 90 km uzaklıkta bulunan Assos her sene binlerce misafir ağırlar. Bölgenin hem kuzeyinde hem de güneyinde birçok birbirinden güzel koy bulunur.

Assos liman çevresinde bulunan eski zamanlara ait taş evler şimdi ise butik otel ve restoran olarak kullanılır. Doğasıyla, tarihiyle ve birbirinden enfes yemekleriyle egenin en özel tatil rotalarından biridir. Sit alanı olarak kabul edilmesinden dolayı yapısı hiç bozulmayan köy; geçimini zeytincilik, sebze yetiştiriciliği ve şarapçılıktan kazanır.

assos gezilecek yerler
www.kazdagitur.com

Assos’ta Ne Yenir? İşte, En Meşhur 10 Lezzet Durağı!

Sahil kasabası denilince akla gelen ilk yemek tabii ki deniz ürünleridir. Assos’da da liman bölgesinde bulunan lokantalarda eşşiz lezzete sahip deniz ürünlerini deneyebilirsiniz. Ayrıca yine Ege Bölgesi’ne has otlardan hazırlanmış mezeler ve zeytinyağlılar muhteşemdir. Kıyı bölgelerinde sıklıkla karşınıza çıkan ev yapımı mantı ve börek çeşitlerini de tadabilirsiniz. Her sahil köyünün olmazsa olmazı dondurmacılar Assos’da alışılmışın dışında meyveli seçenekleriyle sunulur.

1) Ethem ile Aslı

Assos’un en gözde deniz restoranlarından birisi Ethem ile Aslı’dır. Kurumsal hayatlarını bırakıp bu şirin köye taşınan çift, koyun ucundaki eski köy kahvesini muhteşem bir Ege lokantasına dönüştürmeyi başarmışlar. Deniz ürünleri ve mezeleriyle ünlü bu işletme, aynı zamanda vejetaryen dostu menüleriyle en sık tercih edilen mekanlardan. Gitmeden önce mutlaka arayarak rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Aksi halde yer bulmanız oldukça zor olacaktır.

Adres: Sivrice koyu No: 44, Assos

İletişim: 0532 345 67 18

ethem ile aslı assos

2) Uzun Ev Balık Restoran

Deniz ürünleri ve mezeleriyle damaklarınızda harika tatlar bırakacak bir restoran. Tüm deniz ürünlerinin keyifle yenildiği mekanda en meşhur yemeklerinden biri olan ahtapotu mutlaka denemelisiniz.

Adres: 17860 Behram Köyü/Ayvacık/Çanakkale

İletişim: 0286 721 70 07

uzun ev balık restaurant assos

3) Mavi Kapı

Ev yemekleri yapılan mekanda etlerden zeytinyağlılara, paçanga böreğinden trileçeye kadar her şeyi bulabilirsiniz. Ayrıca müthiş misafirperliği ile mekan sahibi Çolpan hanımın evine gitmiş gibi hissedebilirsiniz.

Adres: Behramkale Köyü no:71

İletişim: 0532 514 79 65

mavi kapı assos

4) Clup Beyaz

Kadırga koyu üzerinde bulunan konaklama yerlerinden birine ait olsa da dışarıdan misafir kabul edilir. Hem sahilinden faydalabileceğiniz hem de eşsiz yemeklerinden tadabileceğiniz güzel bir mekan.

Adres: Kadırga Koyu

İletişim: 0538 970 83 13

club beyaz assos

5) Meşhur Yahya Usta Assos Dondurmacısı

Adından da anlaşılacağı gibi Assos’un en meşhur dondurmacısıdır. Karadut, limon, vişne ve badem dondurmalarını yemeden dönmemelisiniz.

Adres: Kadırga Koyu

İletişim: 0532 637 45 60

yahya usta assos dondurmacısı

6) Doğa Köy Evi

Kahvaltı, mantı ya da gözleme yemek isterseniz, Doğa Köy Evi rengarenk bahçesiyle de oldukça keyifli bir tercih olacaktır.

Adres: Behram Köyü No: 152/A

İletişim: 0286 213 93 92

doğa köy evi assos

7) Assos Kale Restoran

Günlük olarak hazırlanan ızgara çeşitleri ve ev yemeklerini afiyetle yiyebilirsiniz. Ayrıca kabak çiçeği dolmasını ve dibek kahvesini mutlaka denemelisiniz.

Adres: Behramkale Köyü İç Yolu

İletişim: 0544 599 05 49

assos kale restaurant

8) Assos Köyüm Restoran

Saç kavurması ve kuzu şişi ile damağınızda unutulmaz tat bırakacak olan mekanın asma yaprağında sardalya lezzetiyle de tanışmalısınız.

Adres: No: 51 17860 Behram Köyü

İletişim: 0286 721 74 24

assos köyüm restaurant

9) Zeytinçiçeği Restoran

Mükemmel bir aile işletmesi olan mekanda hem lezzetli yemekler yiyebilir hem de plajında serinleyebilirsiniz. Zeytinçiçeğiyle servis edilen zeytinyağlı yemekler sunum bakımından da son derece özenli.

Adres: Küçükkuyu yolu üzeri, Sazlı Koyu Altı Mevkii

İletişim: 0286 764 00 06

assos zeytinçiçeği restaurant

10) İrfan’ın Yeri

Yine taze balık ürünleri tüketebileceğiniz restoran, sessiz sakin bir mekan arayanlar için ideal adrestir. Sadece karides ve kalamar yemek için bile tercih edebilirsiniz.

Adres: Kozlu Köyü/ Ayvacık

İletişim: 0286 764 00 07

iefanın yeri assos restaurant

Assos’ta Gezilecek Yerler – Yapabileceğiniz Aktiviteler

Assos’ta ilk etapta görülmesi gereken yerlerden biri olan Athena Tapınağı, Assos Liman’a 15 dakikalık Behramkale köyündedir. Muhteşem manzarasından da etkileneceğiniz tapınağa akşamüstü giderseniz, enfes bir gün batımını da yakalayabilirsiniz. Ayrıca tapınağa çıkmadan önce doğal kaya içerisine yapılmış amfi tiyatroyu da ziyaret edebilirsiniz. Behramkale köyünün o eşsiz atmosferini de dolaştıktan sonra limana inip denizin kokusunda enfes bir yemek yiyebilir, tarihi taş evlerin büyüsüne kendinizi kaptırabilirsiniz.

Burada yapabileceğiniz diğer öneriler ise şöyle sıralanabilir:

  • Tarihi mekanları gezdikten sonra plajların ve denizin keyfini sürebilir, uzun sahil yürüyüşleri yapabilirsiniz.
  • Eğer aracınızla gittiyseniz, yakın koyları keşfedebilirsiniz.
  • Kaz dağlarına giderek doğa yürüyüşüyle oksijen depolayabilirsiniz.
  • Assos kamp alanları kamp yapmayı sevenler için ideal bir tercih olabilir.
  • Her yıl mart ayında deve güreşi festivali olur. 200 devenin güreştirildiği bu festivalde renkli görüntülere tanıklık etmek isterseniz, gezinizi festival tarihlerinde ayarlayabilirsiniz.
  • Jeep safari ve bisiklet turu gibi aktiviteler eğlenceli olacaktır.
  • Civar köylere gidebilir buradan lavanta yastığı, doğal dağ kekiği gibi bölgeye özel ürünler satın alabilirsiniz.
assos gezilecek yerler

Assos Otelleri – Konaklayabileceğiniz En İyi 3 Otel

Tarihi mimarisi, doğası ve deniziyle büyüleyen Assos, otelleriyle de her bütçeye hitap eder. İster taş evlerde ister motellerde isterseniz de lüks butik otellerde gönlünüzce bir tatil yapabilirsiniz. Bu tatlı sahil kasabasının atmosferine uygun butik otellerin büyük kısmı oda kahvaltı sistemindedir. Otellerin bazıları sezonda açık iken bazıları 12 boyunca hizmet verir. Assos antik liman konaklamak için en ideal bölgelerden biridir.

1) Idasos Taş Odalar

Assos Antik Kenti yakınında bulunan 7 odalı bir butik oteldir. Sessizliğin içinde sıcak ve samimi bir otel olan Idasos Taş Odalar, hijyen ve temizlikte de oldukça iyidir. Kendinizi hem ev ortamında hem tarihi bir atmosferde hem de lüks içinde hissedeceğiniz bu otel misafirlerinden de tam puan almıştır.

idasos taş odalar

2) Ida Costa Otel

Ege mimarisinin tasarımlarından etkilenerek inşa edilmiş otelin tamamı doğal taşlardan yapılmıştır. Zeytin ağaçlarıyla çevrili olan otel, bir yanında Kaz Dağları bir yanında deniz manzarasıyla keyifli bir tatil sunar. Şimdiye kadar yaptığınız tüm tatilleri gölgede bırakacak tesis, personelinin güler yüzü ve servis kalitesiyle de adından söz ettirir.

ida costa otel

3) Calidus Otel

Kaz Dağları’nın eteğinde Ege Denizi’nin kıyısında muazzam konuma sahip olan bu otel, hizmet kalitesiyle de tatilcilerin beğenisini kazanır. 30 odası bulunan butik otel, yaklaşık 20 dönümlük arazi içerisinde yer alır. 200 metre sahil şeridi ve doğasıyla ziyaretçilerini etkileyen otel, lezzetli yemekleriyle de oldukça beğenilir. Tamamen doğal ürünlerle hazırlanan yemekleri ile misafirlerini mest eden işletme, sizi sabah benzersiz köy kahvaltısıyla karşılar. Güne kuş sesleriyle başlayacağınız işletmede bulunan antika ve anfora türü objeler sizi tarihte gezintiye çıkartır.

calidus otel assos

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Çanakkale’de Ne Yenir? En İyi 10 Mekanda Çanakkale Lezzetleri

Çeşme’de Nerede Ne Yenir? Unutulmaz Bir Tatil İçin 7 Süper Mekan

Bozburun’da Ne Yenir? Mutlaka Gitmek İsteyeceğiniz 8 Enfes Mekan

Ayvalık’ta Nerede Ne Yenir? Ayvalık ve Cunda’da En İyi 10 Lezzet Durağı

Fethiye’de Ne Yenir? Tatil Cennetinde 10 Süper Mekan – Gezilecek Yerler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yiyebileceğiniz En İyi Köfte Tarifi

Yiyebileceğiniz En İyi Köfte Tarifi

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
5 i Bir Yerde Zayıflama Çayı Tarifi

5 i Bir Yerde Zayıflama Çayı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri