Ayvalık’ta Nerede Ne Yenir? Ayvalık ve Cunda’da En İyi 10 Lezzet Durağı

Ayvalık’ta Nerede Ne Yenir? Ayvalık ve Cunda’da En İyi 10 Lezzet Durağı Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi: Ayvalık

Kuzey Ege’nin baş tacı Ayvalık, Balıkesir ilinde yer alır. Mavi bayraklı uçsuz bucaksız plajları, tarihi ayakta tutmaya çabalayan taş evleri, yeşiline doyum olmaz ormanları ve sıcakkanlı halkı ile sadece Türkiye’den değil, dünyanın her yerinden binlerce misafire ev sahipliği yapan Ayvalık, ömürde bir kere de olsa mutlaka uğranması gereken yerlerden!

Midilli Adası’nın karşı kıyısında yer alan Ayvalık, şehir merkezine yaklaşık 2 saat, İstanbul’a ise ortalama 5,5 saat uzaklıkta bulunur. Antik Çağ’daki ismi Kidonia olan Ayvalık, tarih boyunca pek çok uygarlığın yaşam merkezi ve birbirinden farklı kültürlerin doğum yeri olmuştur.

Ayvalık’ın gezmeye doyum olmayan yerlerini ve lezzetli yemeklerini yiyebileceğiniz mekanları içeriğin devamında inceleyebilirsiniz!

ayvalılk
www.hurriyet.com.tr

Ayvalık’ta Ne Yenir? İşte, En Meşhur Lezzet Durakları!

Ege ve Akdeniz mutfaklarının mükemmel uyumu ile harmanlanan Ayvalık mutfağı, yemek yemeyi seven ve farklı lezzetleri denemekten çekinmeyen misafirlerin beklentilerini fazlası ile karşılar. Kıyı kanadında yer alan bölgenin konumu nedeni ile mutfağında balık ve deniz mahsulleri ağırlıktadır.

Ayvalık’a gidip geldikten sonra sevdiklerinize önerebileceğiniz ve tadını damağınızdan uzun süre silemeyeceğiniz yemeklerin sunulduğu 10 lezzet durağını sizler için araştırdık!

1) Ayna

Ayvalık’ı gezdikten sonra yanı başındaki Cunda Adası’nın Arnavut kaldırımlı sokaklarına da göz atmak isterseniz, buraya gelmişken Ayna isimli mekana uğramayı unutmamalısınız. 2003 yılında faaliyet göstermeye başlayan mekanın menüsünde, genel olarak Akdeniz ve Girit mutfaklarına ait lezzetler bulunur. Rokalı ve karidesli makarna, asma yaprağında sardalya ve papalina gibi yemekler menüsünün en çok tercih edilen lezzetleri arasında…

Adres: Çarşı Cad. No:22 Cunda Adası, Ayvalık/Balıkesir

İletişim: 0266 327 27 25

ayna ayvalık

2) Şeytanın Kahvesi

Gezi sonrası yorgunluğunuzu atmak ve gezdiğiniz yerlerin güzelliğini dostlarınız ile konuşurken mis gibi bir koruk şerbeti içmeye ne dersiniz? Koruk şerbeti, Şeytan Kahvesi’nin özel içeceklerinden biri. Köy kahvesini andıran sıcacık bir atmosfere sahip olan bu mekanda özellikle de sıcak mevsimlerde ağaçların altında çayınızı, kahvenizi içebilir ve bir yandan da tavla oynayabilirsiniz. Eğer “kitapsız asla” diyenlerdenseniz, şanslısınız! Kahvenin kütüphanesi sizi bekler.

Adres: Zekibey, 13 Nisan Cad. No: 2, Ayvalık/Balıkesir

İletişim: 0532 481 67 37

ayvalık şeytanın kahvesi

3) Lal Girit Mutfağı

Girit mutfağına ait en lezzetli ve özel tarifleri misafirleri ile buluşturan Lal Girit Mutfağı’nın şirin bahçesinde, mekanın en ünlü yemekleri arasında yer alan kabak çiçeği dolması, yoğurt soslu kırmızı biber dolması ve Girit lokumunu tatmalısınız.

Adres: Mithat Paşa Mah. No: 20, Cunda, Ayvalık/ Balıkesir

İletişim: 0266 327 28 34

ayvalık lal girit mutfağı

4) Şimdi Rum Meyhanesi

Atatürk’ün doğduğu yılda inşa edilen ve sonrasında restore edilerek günümüze kazandıran tarihi bir binada yer alan Şimdi Rum Meyhanesi; Rum, Yahudi, Çerkez ve Ermeni mezeleri, lezzetli balık tarifleri ve sıcacık ortamı ile misafirlerini memnun eder. Eğer yolunuz bu mekana düşerse, menüde yer alan patlıcan mezesi, işkembe ezmesi, zargana, istavrit ve tekirden mutlaka sipariş etmelisiniz.

Adres: İnönü Mah. Cumhuriyet Cad. No: 78, Ayvalık/Balıkesir

İletişim: 0536 422 29 46

ayvalık şimdi rum meyhanesi

5) Cafe Caramel

Ayvalık’ta tatlı denilince akla gelen ilk yer olan Cafe Karamel, Eskiciler Sokağı’nda. Özgürlüğün rengi olan maviye eşlik eden vintage eşyalar, mekanda mükemmel bir atmosfer oluşmasını sağlamış. Damla sakızlı muhallebi, irmik tatlı ve profiterol mekanın en çok rağbet edilenlerinden… Cafe Karamel’e yaz aylarında gidiyorsanız, tatlıların yanına buz gibi limonata sipariş etmeyi de unutmayın.

Adres: Fevzipaşa – Vehbibey Mahallesi, Barbaros Cd. 9. Sk. No 18/A, 10400 Ayvalık/Balıkesir

İletişim: 0266 312 85 20

ayvalık cafe caramel

6) Deniz Kestanesi Restoran

Akşam saatlerinde gittiğinizde yemeğinize eşlik edecek canlı müzikle Ayvalık havasının enerji ve dinginlik veren kokusunu içinize çekebilirsiniz. Terasta gün batımını izleyebilir ve menünün en güzel yemeklerinden olan balık tariflerini ve deniz mahsullerini yiyebilirsiniz.

Adres: Fevzipaşa-Vehbibey Mahallesi, Eski PTT Sk. 10400 Ayvalık/Balıkesir

İletişim: 0266 312 32 62

ayvalık deniz kestanesi restoran

7) Bay Nihat Restoran

Ünü Ayvalık dışına taşan, hatta Türkiye’nin de en iyi restoranlarından biri olan Bay Nihat Restoran, yılın farklı zamanlarında pek çok ünlü ismi ağırlar. Yaklaşık 100 meze çeşidi bulunan mekanın en ünlü yemekleri arasında balık sucuğu, soslu kılıç balığı ve balık pastırması yer alır. Tarihi bir binada hizmet veren Bay Nihat Restoran’da klasik batı müziği eşliğinde hem yemeğinizin hem de Ayvalık’ın tadını çıkarabilirsiniz.

Adres: Fevzipaşa-Vehbibey Mh., Sahil Boyu Sok, 10405 Ayvalık/Balıkesir

İletişim: 0266 327 10 63

ayvalık bay nihat restoran

8) Günay Restoran

Yaklaşık 33 yıldır Cunda Adası’nda hizmet veren Günay Restoran, ot mezeleri ve çeşitli balık tarifleri ile ünlüdür. Deniz kestanesi mezesi, spesiyaller arasında yer alan mekanda zeytinyağlı yemekler ön plana çıkar. Fransızların ve İspanyolların çok sevdiği bu meze, Türkler arasında da gitgide popüler olmaya başladı!

Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Sahil Boyu Cad. Günay Motel No:4, 10405 Ayvalık/Balıkesir

İletişim: 0266 327 10 48

günay restoran ayvalık
www.cundaadaotelleri.com

9) Nesos Restoran

Midilli mutfağını mükemmel ve en orijinal hali ile sunmaya çalışan Nesos Restoran’da 40 çeşit, birbirinden leziz ot mezesi bulunur. 1990 yılından beri Cunda Adası’nda hizmet veren restoranın en iddialı yemeklerinden biri de beyaz soslu buğulama balığı. Sadece bu özel tarifin tadına bakmak için bile Nesos’u ziyaret edebilirsiniz. Girit kabaklı kalamar, folyoda kalamar, kaşarlı kalamar, kalamar ızgara, kalamar yahni, kalamar tava ve kalamar güveç gibi kalamarın ana malzeme olduğu yemekler mekanın en çok sevilenlerinden. Kısacası, kalamara ait her türlü tarif için istikamet Nesos Restoran.

Adres: Namık Kemal Mahallesi, Çarşı Cad, Sahil Yolu Çk. No:1, 10400 Ayvalık/Balıkesir

İletişim: 0532 613 83 64

ayvalık nesos restoran

10) Güler Tatlıhanesi

1946 yılından beri Ayvalık’ın vazgeçilmezlerinden olan ve sakızlı dondurmasıyla ünlenen Güler Pastanesi, hem yerli hem de yabancı misafirleri tarafından sık sık ziyaret edilir. Üzüm suyu ile tatlandırılan ve zeytinyağı ile aromalandırılan kurabiyeleri tatmadan lezzetini anlayamazsınız. Tariflerinde sıklıkla kullandığı sakızı, Midilli Adası’ndan getiren Güler Pastanesi’nin meşhur sakızlı ve kakaolu dondurmasının tadına doyum olmaz.

Adres: Fevzipaşa-vehbibey Mahallesi, Talatpaşa Cd. No:34, 10400 Ayvalık/Balıkesir

İletişim: 0266 312 15 93

ayvalık güler tatlıhanesi

Bonus: Meşhur Ayvalık Tostçular Çarşısı

Ayvalık sınırlarından tost yemeden dönmeyi aklınızdan bile geçirmeyin! Peki, doyurucu lezzeti ve bol malzemeli sunumuyla yöreye özgü bir marka haline gelmiş Ayvalık tostu Ayvalık’ta nerede yenir? Sorunuzun cevabı meşhur Ayvalık Tosçular Çarşısı’nda!

Şehrin merkezinde tost büfelerinin sıralandığı bu çarşıya daha ilk adımınızı attığınız anda büfe çalışanları hep bir ağızdan sizi karşılayacak ve kendi dükkanlarına davet edecekler, hazırlıklı olun :) Peki, en iyisi hangisi? Sıklıkla tercih edileni Avşar ve Mesut Büfe. Ancak hepsinin kullandığı malzemenin de lezzetinin de hemen hemen birbirine yakın olduğunu söyleyebiliriz, tercih sizin!

ayvalık tostçular çarşısı

Ayvalık Gezilecek Yerler Listesi – Görmeden Dönmeyin!

Yaşadığınız şehrin karmaşasından ve gürültüsünden şikayet ediyorsanız, hafta sonu kısa süreli kaçamak yapabileceğiniz Ayvalık’ı birkaç günde gezebilir, kendinizi dinleyebilir ve bol oksijeni ciğerlerinize çekerek bu bölgenin tadını çıkarabilirsiniz. Hem zihininizi ve bedeninizi dinlendireceğiniz hem de midenizi şenlendirebileceğiniz Ayvalık’ın gezilecek pek çok tarihi, doğal yeri ve ünlü restoranı bulunur.

Akdeniz ve karasal iklimin hakim olduğu Ayvalık ilçesini, yağış olmayan dönemleri göz önünde bulundurarak yılın pek çok farklı zamanında ziyaret edebilirsiniz. Şehrin en özel yerlerini dilediğiniz gibi gezebilir, acıktığınızda ise dinlenme molalarını, Ayvalık’ın meşhur yemeklerini yapan lezzet duraklarında verebilirsiniz. İşte Ayvalık’a gelen her misafirin görmesi gereken yerler listesi:

ayvalık gezilecek yerler
www.tatiluzmani.tv
  • Ayvalık Çarşısı
  • Cunda Adası
  • Şeytan Sofrası
  • Sarımsaklı Plajı
  • Badavut Sahili
  • Ortunç Koyu
  • Taksiyarhis Kilisesi (Rahmi Koç Müzesi)
  • Ayazma Kilisesi
  • Saatli Camii
  • Cennet Tepesi
  • Tarihi Rum Evleri
  • Çınarlı Camii
  • Küçükköy

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Assos’ta Ne Yenir? Antik Limanın En İyi 10 Mekanı – Gezilecek Yerler

Fethiye’de Ne Yenir? Tatil Cennetinde 10 Süper Mekan – Gezilecek Yerler

Çeşme’de Nerede Ne Yenir? Unutulmaz Bir Tatil İçin 7 Süper Mekan

İzmir’de Ne Yenir? İzmir Gezi, Yemek ve Mekan Rehberi – 25 Tavsiye

Çanakkale’de Ne Yenir? En İyi 10 Mekanda Çanakkale Lezzetleri

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ayvalık Tostu Tarifi

Ayvalık Tostu

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Ayvalık Tostu Tarifi

Ayvalık Tostu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Ayvalık Tostu Tarifi

Ayvalık Tostu

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ayvalık Tostu Tarifi

Ayvalık Tostu

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Ayvalık Tostu Tarifi

Ayvalık Tostu

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Efsane Lezzet Ayvalık Tostu Tarifi

Efsane Lezzet Ayvalık Tostu

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Ayvalık Tostu Tarifi

Ayvalık Tostu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Meşhurdur Ayvalık Tostu Tarifi

Meşhurdur Ayvalık Tostu

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Üstü Açık Ayvalık Tostu Tarifi

Üstü Açık Ayvalık Tostu

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri