İstanbul’da Taco Yiyebileceğiniz Meksika Esintili 9 Nefis Restoran

İstanbul’da Taco Yiyebileceğiniz Meksika Esintili 9 Nefis Restoran Tarifi

İstanbul’un En İyi Taco Yapan 9 Restoranı

Dünyanın en eski mutfakları arasında yer alan Meksika mutfağı mısır ve pirinç gibi tahılları sık kullanır ve yemeklerinin hemen hemen hepsinde bitkisel yağlar tercih eder. Meksika mutfağının dünyaca en çok bilinen yemeklerinden biri olan taco, bol baharatlı, acılı biberli ve farklı sosları ile ünlü olup binlerce yıllık tarihe sahiptir.

Bu ünlü mutfağın simgesi haline gelen tortilla, mısır ve buÄŸday unu karıştırılarak yapılan bir ekmek çeÅŸididir. Ä°nce, yuvarlak bir görünüme sahip olan ekmek, Türk mutfağındaki yufkayı andırır. Meksika’da her öğünde ekmek olarak yenen tortilla, aynı zamanda çeÅŸitli malzemeler ile donatılarak pizza ÅŸeklinde de tüketilir.

Pek çok farklı yöntem ile hazırlanabilecek olan taco, tortilla ekmekleri ya da hazır taco kabukları ile kolay bir şekilde yapılabilir. Genel olarak taco malzemeleri arasında kıyma, tavuk, sebze ve balık gibi çeşitli besinler kullanılır. Tortilla ekmekleri bulunmadığı durumlarda fırınlanmış yufkalar da kullanılabilir. Tortilla ekmeğinin ikiye katlanarak içerisine; yeşil biber, peynir, marul, et ve baharatların eklenmesi ile hazırlanan tacolar, isteğe göre gevrek ya da yumuşak şekilde fırınlanabilir. İç harcındaki malzemelere göre farklı isimlere sahip olan taconun orjinal lezzetine yakın bir tarif yapabilir ve sofralarınızda Meksika havası estirebilirsiniz.

Taco nedir ve taco hangi ülkenin geleneksel yemeÄŸidir diye merak ediyorsanız, sorularınızın cevaplarını içeriÄŸin devamında bulabilirsiniz. Taco Ä°stanbul denilince akla ilk gelen ve Ä°stanbul’da yavaÅŸ yavaÅŸ ünlenmeye baÅŸlayan Meksika mutfağına ait çeÅŸitli tacoları yiyebileceÄŸiniz 9 meÅŸhur mekânı içeriÄŸin devamına inceleyebilirsiniz! Haydi taco yemeye!

taco istanbul

1) Los Altos

Ä°stanbul’da Meksika mutfağı denilince şüphesiz ki akla ilk gelen adreslerden biri olan Los Altos, ÅŸehrin en fazla taco çeÅŸidine sahip mekânlarındandır. BoÄŸazın eÅŸsiz manzarası eÅŸliÄŸinde tacolarınıza en sevdiÄŸiniz sosları boca ederek keyifli bir öğün geçirebilirsiniz. Sokak lezzetlerinin en asillerinden olan taconun Los Altos’da tam tamına 8 çeÅŸidi bulunur. Deniz mahsüllü, etli, sebzeli, tavuklu ve acılı çeÅŸitleri bulunan ürünlerden; taco vegetarianos, tacos de camaron ve taco carne’yi mutlaka denemelisiniz. Taco Tuesday olarak adlandırılan ve her salı günü jazz müzik performanslarının sergilendiÄŸi etkinlikte ücretsiz bir margarita içebilir ve sınırsız taco yiyebilirsiniz. O halde bu salı en sevdiÄŸiniz arkadaşınızla Taco Tuesday demeye ne dersiniz? :)

Adres: Tomtom Mahallesi, Yeni Çarşı Caddesi, No 38, Kat 5, Beyoğlu, İstanbul

Ä°letiÅŸim: 0533 439 15 40

los altos taco

2) Beer Hall

Hot dog çeÅŸitleri ile ün salan Beer Hall, son dönemlerde damakta mükemmel bir tat bırakan tacoları ile de gönüllerde yer edinen mekânlardan… Kapıdan adım atar atmaz büyüsü altına gireceÄŸiniz mekânda sizi bir taco minibüsü karşılar. GeyÅŸa ve Frida isimli tacolar ise bu mekânın efsanelerinden! Hem geceleri hem de gündüzleri harika bir atmosfer sunan mekânda samimi ve taco sever arkadaÅŸlarınızla eÄŸlenceli sohbetler yapabilir ve Meksika mutfağına ait diÄŸer ünlü yemekler arasında yer alan enchilladas, carnitas ve quesidillas gibi lezzetleri de yiyebilirsiniz.

Adres: Vişnezade Mahallesi, Süleyman Seba Caddesi, No 46, Beşiktaş, İstanbul

Ä°letiÅŸim: 0212 219 65 30

beer hall

3) Taco Fit

Taco çeşitlerine hayran kalacağınız bu şirin ve minik mekâna en fazla 10 kişi sığabilir. Balık, et, kıyma, sebze, karides gibi malzemelerin kullanıldığı tacolarda lezzeti damaklara kazıyan sırlar arasında Meksika fasulyesi, cheddar ve domates salçası yer alır. Aldığınız ilk ısırık ile beraber kendinizi tacoların büyüsüne kaptırabilirsiniz. Farklı yiyecek seçeneklere de sahip olan mekân, Meksika mutfağının hakkını veren adreslerden.

Adres: Nispetiye Mahallesi, Nispetiye Caddesi, No 42/A, BeÅŸiktaÅŸ, Ä°stanbul

Ä°letiÅŸim: 0212 284 11 17

taco fit

4) Ranchero

ÅžiÅŸli, Suadiye ve NiÅŸantaşı’nda ÅŸubeleri bulunan Ranchero, isim olarak Meksika yerlisi anlamına gelir. Meksikalıların elinden çıkan orjinal lezzetler arasında yer alan tacos vegetariano ve taco salatayı mutlaka denemelisiniz. Ayrıca taco kabukları içinde estetik bir ÅŸekilde sunulan tacos fuertese de göz atmayı unutmamalısınız. 2005 yılından beri faaliyet gösteren Ranchero, yemeklerinin yanı sıra yaÅŸattığı kültürü ile de favori mekanlardan olmaya yolunda.

Adres: Milli Reasürans Çarşısı, Abdi İpekçi Caddesi, No 53, Şişli, İstanbul

Ä°letiÅŸim: 0212 219 85 50

ranchero taco

5) Fenix

Limon ve palmiye aÄŸaçları ile donatılan Fenix’de kabak çiçeÄŸi, levrek tempura, acılı kral yengeç ve kuzu kaburga ve dana kaburga taco çeÅŸitleri mutlaka denemeniz gerekenlerden. EÄŸer yaz aylarında Bodrum’a yolunuz düşerse Fenix’in bir ÅŸubesinin de bu ÅŸehirde olduÄŸunun müjdesini vermek isteriz.

Adres: Etiler Mahallesi, Nispetiye Caddesi, No 79, BeÅŸiktaÅŸ, Ä°stanbul

Ä°letiÅŸim: 0212 265 55 88

fenix taco

6) Taco Dünyası

2013’te açılan ve isminden de anlaşıldığı gibi taconun onlarca çeÅŸidini menüsünde bulunduran Taco Dünyası’nda crispy ve soft olmak üzere yumuÅŸak ya da kıtır tortilla ekmeÄŸinden birini seçerek içerisinde kıyma, tavuk ya da balık çeÅŸitlerinden ekletebilirsiniz. Ayrıca tacolara ek olarak masanıza tadımlık Meksika köfte ya da Aroz pilavından sipariÅŸ edebilirsiniz. Lezzetine bayılacaksınız!

Adres: Osmangazi Mh. Dedekorkut Cd. No:23 Sancaktepe, Ä°stanbul

Ä°letiÅŸim: 0216 341 47 91

taco dünyası

7) Fireroom

Ãœnlü ÅŸef Hazer Armani’nin kurucu ortağı olduÄŸu Fireroom, hem dünya hem de Türk mutfağından sunduÄŸu yemekler ile sık sık ziyaret edilir. Farklı taco çeÅŸitlerine sahip mekânda, şüphesiz ki en çok ilgiyi kokoreç ve taconun özgün birleÅŸimi olan tacoreç çekiyor. Bu orjinal lezzete bir ÅŸans vererek Meksika ve Türk mutfağının eÅŸsiz uyumunu yakından deneyimleyebilirsiniz.

Adres: Küçükbakkalköy Mahallesi, Işıklar Cd. 30/1, 34750 Ataşehir, İstanbul

Ä°letiÅŸim: 0216 575 99 69

fireroom taco

8) Dirty Hands

Kokteyl ve sokak lezzetleri ile öne çıkan Dirty Hands, son dönemlerde sunduğu üç çeşit taco seçeneği ile de beğenileri alıyor. Özellikle akşamları arkadaş buluşmalarında ya da iş çıkışlarında tercih edebileceğiniz mekanda tavuk incikli tacoyu mutlaka yemelisiniz.

Adres: Akat Mahallesi, ZeytinoÄŸlu Cad., Akatlar No:7, 34335 BeÅŸiktaÅŸ, Ä°stanbul

Ä°letiÅŸim: 0212 352 22 82

dirty hands taco

9) Kosmos

Yemeye doyamayacağınız ve her gün gelmek için can atacağınız Kosmos, çeşitli taco seçenekleri ile Meksika mutfağı beklentilerini fazlası ile karşılayan bir mekan. Restoranın wrap, hamburger ve salata çeşitleri de denemeye değer.

Adres: Yıldız Mahallesi, Beşiktaş Cd. 19/A, 34330 Beşiktaş, İstanbul

Ä°letiÅŸim: 0212 259 00 90

kosmos taco

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Ä°stanbul’da Tapas Yemek İçin GidebileceÄŸiniz En Ä°yi 5 Restoran

Ä°stanbul’da Makaron YiyebileceÄŸiniz En Lezzetli 10 Åžirin Pastane

Ä°stanbul BoÄŸaz Manzaralı AkÅŸam YemeÄŸi – Şık ve Nezih 10 Restoran

Ä°stanbul’un En Ä°yi 5 Hot Dog Mekanı – Daha Önce Yediklerinizi Unutun!

Ä°stanbul’da Serpme Kahvaltı – Müdavimi Olacağınız En Doyurucu 10 Yer

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

8. Gün İftar Menüsü

Birbirinden değişik iftar menüleri tariflerinde 8. gün! Açılışı midenizi yumuşatacak lezzet garantili kolay şehriyeli un çorbası ile yapıyoruz. İftar yemekleri için değişik tarifler arayanlara tavuklu sultan kebabı, iftarın favorisi olacak soğan mezesi ve iftar tatlısı olarak kadayıflı sütlà ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

Ä°lk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Meksika Mutfağından Taco Tarifi

Meksika Mutfağından Taco

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Taco (Geleneksel Meksika YemeÄŸi) Tarifi

Taco (Geleneksel Meksika YemeÄŸi)

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Taco İçi Kıymalı (Kolay Meksika Yemeği) Tarifi

Taco İçi Kıymalı (Kolay Meksika Yemeği)

2-4 kişilik, 40dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Taco Tarifi

Taco

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Pratik Taco Tarifi

Pratik Taco

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Mini Taco Tarifi

Mini Taco

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Mini Taco Tarifi

Mini Taco

1-2 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kıymalı Taco Tarifi

Kıymalı Taco

1-2 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Tavuklu Mini Tacolar (Yalancı Taco) Tarifi

Tavuklu Mini Tacolar (Yalancı Taco)

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en deÄŸerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. Ä°nananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiÄŸinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiÄŸinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

AÄŸda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kiÅŸiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en deÄŸerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. Ä°nananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiÄŸinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiÄŸinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

AÄŸda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kiÅŸiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen Ä°badet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: Ä°ftar Sofralarının BaÅŸ Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. Ä°ftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: Ä°ftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri