İstanbul’da Makaron Yiyebileceğiniz En Lezzetli 10 Şirin Pastane

İstanbul’da Makaron Yiyebileceğiniz En Lezzetli 10 Şirin Pastane Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi

En Leziz Makaronları Keşfettik!

Fransızların gözde tatlılarından biri olan makaron ülkemizde de sevilen lezzetler arasında yer alır. Geleneksel acıbadem kurabiyesine olan benzerliğiyle de dikkat çeken makaronun farklı renk ve aromalarla sahip birçok çeşidi var. Pastanelerin sergi reyonlarında bu rengarenk tatlıları sıklıkla görüyor olmalısınız. İçi yumuşak, dışı çıtır çıtır olan makaron, çay ve kahve ikramlarının favori tamamlayıcısı hâline gelmiş durumda. Eğer ilk kez makaron yiyeceksiniz, bu küçük kurabiyenin sahip olduğu büyük lezzete fazlasıyla şaşırabilirsiniz.

“Makaron nedir” diye soracak olursanız; öncelikle, yemesi zevkli fakat yapması oldukça zor bir tatlı çeşidi olduğunu söyleyebiliriz. Badem tozu, yumurta akı, şeker, pudra şekeri ve isteğe göre gıda renklendiricisi kullanılarak yapılır. Evde yapacaksanız, hassas mutfak terazisi gibi araçlara ihtiyacınız olacaktır zira makarona katacağınız malzemelerin gramajı oldukça önemlidir. Üstelik bu kadarla da sınırlı değil. İyi bir makaron için malzemelerin sıcaklığından, karıştırma süresine kadar her konuda özenli olmanız gerekir.

İki parça makaron ve onları birleştiren kremadan oluşan bu tatlı estetik görünümüyle de öne çıkar. Evde yapmanın zorlu yönleri ile uğraşmak istemezseniz dışarıdan satın alabilirsiniz. Bu noktada aklınıza “makaron nerede satılır” şeklinde sorular gelebilir. Makaronlar ülkemizde, pastanelerde ya da yeni nesil fırınlarda satılmaktadır. Ayrıca kafelerde de çay ve kahve çeşitlerinin yanında servis edilebilmektedir. Tatlı ustaları tarafından yapılan leziz makaronlar, ağızda uzun süre kalan aromaları ile sizi kendisine hayran bırakacaktır.

Tarif için: Makaron Yapımı ve Püf Noktaları

Tarif: Makaron Yapımı ve Püf Noktaları

İşte, İstanbul’un En İyi Makaron Yapan Pastaneleri!

Makaron kurabiyesi farklı renk ve aromalara sahip birçok çeşidi ile karşımıza çıkar. Bu renk çeşitliliği nedeniyle, makaron satan bir pastaneye girdiğinizde, masal dünyasına adım atmış gibi hissedebilirsiniz. Ağızda bıraktığı aromasıyla ve renkleriyle tatlı severlerin gözdesi olan makaronları İstanbul içinde birçok yerden satın alabilirsiniz. Ülkemizde makaron fiyatları 2019 itibarıyla, tanesi 5 TL ile 14 TL arasında kullanılan malzeme ve kaliteye göre çeşitlilik gösterir.

İstanbul’da en iyi makaron yapan pastaneleri sizler için derledik, keşfetmeye hazır mısınız?

1) Ladurée

Söylediğimiz gibi; makaron bir Fransız lezzeti. Fransızların bu işi çok iyi yaptığı da bir gerçek. Merkezi Fransa’da olan Ladurée bu alanda dünya çapında bir üne sahip. İstanbul’da da şubesi olan Ladurée bu işin en iyilerinden. Limon, vanilya, gül, fıstık, karamel ve çikolata gibi makaron çeşitleri burada siz tatlı tutkunlarını bekliyor.

Adres: İstinye Park, Kat 1, Pınar Mahallesi, İstinye Bayırı Caddesi, No 73, Sarıyer, İstanbul

İletişim: (0212) 345 68 05 – (0212) 345 68 06

ladureé

2) Fauchon

Sırada yine bir Fransız efsanesi var. Fransa’nın ünlü mekanı çeşit yemeklerinin yanı sıra makaronlarıyla da adından söz ettirir. Fransız estetiğini yansıtan şık dekoruyla dikkat çeken mekanın gurmeler için cennet gibi bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Fauchon makaronlarının yan ısıra ekler pastalarıyla da meşhur olan, tatlı konusunda oldukça iddialı bir yer.

Adres: Zorlu Center AVM, Meydan Katı, Levazım Mahallesi, Barbaros Bulvarı Kavşağı, Koru Sokak, No 2, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: (0212) 353 66 60

fauchon

3) Baylan Pastanesi

Baylan Pastanesi İstanbul’un en eski pastaneleri arasında yer alıyor. Deneyimini makaronlarına yansıtan bu nostaljik mekan, çeşit açısından da zengin. Karamel, kahve, portakal, fıstık, limon ya da vanilyalı makaronlar ile tatlı ihtiyacınızı giderebilmeniz mümkün. Bu köklü pastane ayrıca kup griye ve trüf gibi lezzetleriyle de meşhur. Çay eşliğinde yiyebileceğiniz makaronlar ile keyifli bir İstanbul günü geçirebilirsiniz.

Adres: Caferağa Mahallesi, Muvakkıthane Caddesi, No 9/A, Kadıköy, İstanbul

İletişim: (0216) 346 63 50 – (0216) 336 28 81

baylan pastanesi

4) Beyaz Fırın

Kadıköylülerin yıllardır bildiği bir yer Beyaz Fırın. Deneyimini makaron konusunda da sergileyen Beyaz Fırın’da özel tatlara sahip makaronlar bulabilirsiniz. Makaron severler için 6’lı, 10’lu, 20’li ve 42’li kutular da mevcut. Dilerseniz bu rengarenk makaronları sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz. Beyaz Fırın yöresel tatlılarımız konusunda da oldukça başarılı. Ayrıca uğramışken çilekli milföyünü de denemek isteyebilirsiniz.

Adres: Caferağa Mahallesi, Yasa Caddesi, No 23, Kadıköy, İstanbul

İletişim: (0216) 349 13 13

beyaz fırın

5) Divan Pastaneleri

Pastane denildiğinde İstanbulluların aklı ilk gelen yerlerden birisi de kuşkusuz Divan Pastaneleri’dir. Kalitesiyle öne çıkan Divan Pastaneleri makaron konusunda da beklentilerinizi karşılayacaktır. Renk renk, çeşit çeşit makaronları dilerseniz kendiniz için alabilir, dilerseniz hediye edebilirsiniz. Şık hediyelik paketleriyle öne çıkan Divan Pastaneleri, bize has tatlarla zenginleştirdiği makaronlarıyla beğeni toplar.

Adres: Cevdet Paşa Caddesi, No: 28/A Bebek, İstanbul

İletişim: (0212) 257 72 70

divan pastaneleri

6) Mrs. Cupcake

Cupcakeleriyle zaten ünlü olan bu mekan, makaron konusunda da oldukça başarılı. Karamelli, çikolatalı, mangolu, limonlu, çilekli ya da muzlu makaronları ile damaklarınıza tat katan Mrs. Cupcake aniden gelen tatlı krizlerinin vazgeçilmezi olabilir. Özel günler için ya da hediye etmek için de makaron siparişi verebilirsiniz. Buraya kadar geldiyseniz birkaç cupcake denemenizde fayda var elbette.

Adres: Kuştepe Mah. Mecidiyeköy Yolu Cad. No:12 Trump Towers AVM No:54 Şişli – İstanbul

İletişim: (0212) 212 46 11

mrs. cupcake

7) La Patisserie Lune

Makaron çeşitleriyle konuklarının damağını tatlandıran La Patisserie Lune dekoruyla da gözlere hitap ediyor. Buraya gelince makaronu Paris’teki bir pastaneden aldığınızı sanabilirsiniz. Pastanenin diğer tatlıları da oldukça iddialı. Pastalarıyla dikkat çeken La Patisserie Lune, kahvaltı seçenekleriyle de beğen kazanır. Yolunuz düştüğünde makaronların yanında çeşit çeşit çaylarını içmeyi de unutmayın.

Adres: Nişantaşı Mahallesi, Akkavak Sokak, No 14, Şişli, İstanbul

İletişim: (0212) 232 62 82

la patisserie lune

8) Pim Patisserie

Pim Patisserie, yoğun bir iş günü sonrasında kahve ve makaron molası vermek için son derece uygun bir yer. Karaköy’ün özgün havasını yaşarken makronlar ve diğer leziz tatlar arasında şehrin tadını çıkarabilirsiniz. Pim Patisserie; cheesecake, brownie, tiramisu gibi tatlarıyla da sizleri mutlu edecek. Kahvenizi yudumlarken tatlılar arasından hangisini seçeceğinize karar vermekte zorlanabilirsiniz.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak, No 18/22, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: (0212) 243 44 46 – (0212) 243 44 47

pim patisserie

9) Mendel’s Chocolatier

Çikolataları ile herkesi kendisine hayran bırakan Mendel’s makaron tatlısı ile de ustalığını kanıtlar. Üstelik, çeşit çeşit makaronun yanı sıra, çikolata ile makaronu bir araya getiren sürprizli talları da var. Çikolatalı tatlı, kekli tatlı ve taze pandispanya da gününüze lezzet katacak alternatifler arasında. Konforlu ve zarif tasarımıyla dikkat çeken mekanda dilerseniz makaronların dilerseniz çikolataların keyfini çıkarabilirsiniz.

Adres: Sinanpaşa Mahallesi, Şair Nedim Caddesi, No 18, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: (0212) 258 42 22

mendels chocolatier

10) Kireçburnu Fırını

Geçmişi 1957’ye uzanan bu köklü fırın makaron çeşitleriyle de İstanbulluların beğenisini kazanmış durumda. Börek ve poğaçaları ile ünlenen mekan, çörek ve pastalarıyla da adından söz ettiriyor. Geleneksel hamur işi ürünlerimiz konusundaki başarısı İstanbullular tarafından yıllardır bilinen Kireçburnu Fırını, tatlılarıyla da sizi kendisine hayran bırakacaktır. Çeşit çeşit makaronu, paketli olarak satın alıp Kireçburnu sahilinde yürürken keyifle tüketebilirsiniz.

Adres: Kireçburnu Mahallesi, Haydar Aliyev Caddesi, No 48, Sarıyer, İstanbul

İletişim: (0212) 262 10 59

kireçburnu fırını

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul Boğaz Manzaralı Akşam Yemeği – Şık ve Nezih 10 Restoran

İstanbul Semtleri ile Bütünleşen 12 Lezzet – Hangi Semtin Nesi Meşhur?

İstanbul’da Tapas Yemek İçin Gidebileceğiniz En İyi 5 Restoran

İstanbul’da Taco Yiyebileceğiniz Meksika Esintili 10 Nefis Restoran

İstanbul’da Serpme Kahvaltı – Müdavimi Olacağınız En Doyurucu 10 Yer

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Makaron Tarifi

Makaron

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Makaron Tarifi

Makaron

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Makaron Tarifi

Makaron

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Yiyebileceğiniz En İyi Köfte Tarifi

Yiyebileceğiniz En İyi Köfte Tarifi

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide Tarifi

Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yiyebileceğiniz En İyi Vişneli Islak Kek Tarifi

Yiyebileceğiniz En İyi Vişneli Islak Kek

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Şirin Kurabiyeler Tarifi

Şirin Kurabiyeler

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Tarifler Geri
Videolar Geri