İstanbul Serpme Kahvaltı – Müdavimi Olacağınız En Doyurucu 10 Yer

İstanbul Serpme Kahvaltı – Müdavimi Olacağınız En Doyurucu 10 Yer Tarifi

İstanbul’un En İyi 10 Serpme Kahvaltı Yeri Bayılacaksınız!

Yemek yemek başlı başınca güzel bir şey ama kahvaltı bütün öğünler arasında farklı bir yere sahip. Kahvaltıyla ilgili Cemal Süreya’nın kaleme aldığı bir şiir bile var “Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” diye.

Yoğun hayat meşgalesinden dolayı kahvaltıya yeteri kadar önem veremediğimizden; hafta sonları bu eksikliği gidermek adına güzel bir kahvaltının hayalleriyle iş günlerimizi geçiriyoruz. Fakat sebep her ne olursa olsun, kahvaltı büyük bir çoğunluğun en sevdiği öğün ve İstanbul şiir gibi bir kahvaltı yapmak için harika bir şehir. Birkaç bardak sıcak çay, lezzetli kahvaltı çeşitleri, bir de İstanbul manzarası…

İşte, İstanbul’un hepsi birbirinden bol çeşit, en iyi serpme kahvaltı mekanları!

1) Van Kahvaltı Evi – Cihangir

Serpme kahvaltı söz konusu olduğunda akla ilk gelen şeylerden biri de Van kahvaltısıdır. Örgü peynirden otlu Van peynirine, kaymağından tereyağına, pekmezinden çemenine birbirinden lezzetli kahvaltı çeşitlerini yemek için Van’a kadar gitmenize gerek yok tabii ki. Bu güzel kahvaltılıkları İstanbul’da da tadabileceğiniz kahvaltıcılar var. Van Kahvaltı Evi de bunlardan bir tanesi. İstanbul’un merkezinde, Cihangir’de bulunan bu güzel mekan, hem ulaşması kolay, hem lezzetli, hem de uygun fiyatlı.

Adres: Kılıçali Paşa Mahallesi, Defterdar Yokuşu, No: 52 Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 293 64 37

van kahvaltı evi cihangir

2) Ceviz Ağacı – Koşuyolu

Hem geniş ürün çeşitliliği sunup hem de kaliteden ödün vermeyen bir mekân bulmak kolay değildir. İşte Ceviz Ağacı tam da böyle bir yer. Bu mekanda dünya mutfağından çeşitli yemekler de bulabilirsiniz, lezzetli ve özgün tatlılar da. Kadıköy – Koşuyolu’ndaki bu geniş ve ferah mekân, ürün çeşitliliğini unutamayacağınız bir lezzet deneyimiyle sunuyor. Ceviz Ağacı’nın serpme kahvaltısı da dillere destan. Ceviz Ağacı’nın serpme kahvaltısı, çeşitli peynirler, dana ve tavuk jambon, zeytin, Nutella, bal, tereyağ, biber, salatalık, domates, kayısı, ceviz, yumurta, börek ve çay içeriyor. İnsan daha okurken acıkıyor, değil mi?

Adres: Koşuyolu Mahallesi, Muhittin Üstündağ Caddesi, No: 85 Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 339 18 26 – 0216 339 18 27

ceviz ağacı serpme kahvaltı

3) Varuna Gezgin – Şişhane

Varuna Gezgin, zengin menüsünün yanı sıra ambiyansıyla da dikkat çekiyor; çünkü burası adından da anlaşılayacağı üzere gezmeyi çok seven bir grup seyyahın mekânı. Mekânın duvarlarını ve tavanını dünyanın birçok ülkesine ait ikinci el eşyalar süslüyor. “Çok gezen mi bilir çok okuyan mı?” ikileminin doğru yanıtı nedir bilinmez ama Varuna Gezgin, dünyanın çeşitli noktalarına yapılan yolculuklar sonrası edinilen yemek, eğlence, işletme kültürlerinin Türkiye’de vücut bulmuş hali. Varuna Gezgin’deki serpme kahvaltı menüsü zengin çeşidinin yanı sıra uygun fiyatıyla da dikkat çekiyor. Varuna Gezgin’in serpme kahvaltısı hem Anadolu’dan hem de dünya mutfağından farklı lezzetler içeriyor. İstanbul – Şişhane’deki bu mekân, her bir tuğlasındaki özgünlüğün yanı sıra terasında güzel bir boğaz manzarası keyfi de sunuyor.

Adres: Şahkulu Mahallesi, Kumbaracı Yokuşu, No: 79/D Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 243 71 07

varuna gezgin serpme kahvaltı

4) Pişi Breakfast & Burger – Beşiktaş

Bu liste, Beşiktaş’taki Kahvaltıcılar Sokağı olmadan eksik kalırdı. Kahvaltıcılar Sokağı’nın öne çıkan mekânlarından olan Pişi Breakfast & Burger de uygun serpme kahvaltı fiyatları ve lezzetli kahvaltısıyla dikkat çekiyor. Hızlı ve sıcak servisine rağmen lezzetinden de ödün vermeyen bu mekân, hem çok vakit kaybetmeden doymak hem de güzel bir kahvaltı deneyimi yaşamak isteyen insanların tercihi haline geliyor.

Adres: Sinanpaşa Mahallesi, Çelebioğlu Sokak, No: 14/16-B Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 327 71 90

pişi breakfast

5) BigChefs – Tarabya

Tarabya’da denize sıfır bir yerde konumlanan BigChefs’in merkez şubesi, eşsiz deniz manzarasının yanı sıra üstün yemek lezzetiyle kendinizi ödüllendirmeniz için güzel bir seçim. BigChefs’in serpme kahvaltısı hellim peyniri, Kars eski kaşar gibi premium peynir çeşitlerinin yanı sıra sucuk, acuka, portakallı havuç reçeli, boyoz, taze portakal suyu gibi özel lezzetler de içeriyor.

Adres: Tarabya Mahallesi, Yeniköy Tarabya Caddesi, No: 80 Sarıyer, İstanbul

İletişim: 0212 262 70 70

big chefs serpme kahvaltı

6) Rumeli Kale Cafe & Restoran – Rumeli Hisarı

“Deniz kenarında kahvaltı yapayım ama çok para ödemeyeyim” diyenler için lezzetli bir mekân önerisi var listede: Rumeli Kale Cafe & Restoran… Rumeli Hisarı’na çok yakın olduğu için bu ismi alan bu mekân, kasıntı olmayan salaş mekânları sevenler için güzel bir seçenek. Peynir çeşitlerinin yanı sıra peynir salatası, bal-kaymak, acuka gibi kahvaltılıklar içeren bu mekân, kendi fırınından özel yapım ekmekler sunuyor.

Adres: Rumelihisarı Mahallesi, Yahya Kemal Caddesi, No: 10/A-B Sarıyer, İstanbul

İletişim: 0212 265 00 97

rumeli kale cafe serpme kahvaltı

7) Çeşme Bazlama Kahvaltı – Nişantaşı

Çeşme Bazlama Kahvaltı, Nişantaşı’nda yeşillikler arasında ferah bir ortam sağlayan, aynı zamanda zengin kahvaltı çeşidi ve organik ürünleriyle unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatan güzel bir mekân. 36 çeşit ev yapımı reçeli, ev yapımı mezeleri, doğal peynirleri ve daha birçok kahvaltılık ürünüyle bu mekân müşterilerine kendini özel hissettiriyor. Ama bu popüler mekânda kahvaltı yapmak için biraz sıra beklemeniz gerekebilir çünkü önünde kuyruk oluşabiliyor. Bu yüzden geç kalmamanızda fayda var. Herkesin damak tadı farklıdır, bu mekân hakkında birçok farklı insan birçok farklı yorumda bulunabilir. Ama kimse buradan söz ederken ‘Ben doymadım.’ diyemez. Çünkü Çeşme Bazlama Kahvaltı’nın sloganı şudur: Doymadan kalkmak yasak. Burada doymadan kalkamazsınız. Burada yemeğiniz bittikçe yenisi gelir.

Adres: Teşvikiye Mahallesi, Ahmet Fetgari Sokak, No: 40/A Şişli, Istanbul

İletişim: 0541 229 52 62

çeşme bazlama serpme kahvaltı

8) Muhlama Karadeniz Mutfağı – Kavacık

Karadeniz mutfağını sevenler için de bir mekân önerisi var listede. Kahvaltı ve Karadeniz deyince akla ilk gelen şey muhlamadır. İstanbul’da en iyi muhlama yapan yerlerden bir tanesi de Muhlama Karadeniz Mutfağı’dır. Zengin serpme kahvaltı çeşitleri haricinde Karadeniz mutfağına ait ana yemekler de içeren bu mekân, Kavacık’ta sunduğu yeşil bir manzara ile insanlara kendini bir anlığına Karadeniz’de hissettiriyor. Bu mekânın serpme kahvaltı menüsü, çeşitli peynirler, reçeller, zeytinler, bal-kaymak, söğüş tabağı, yeşillik tabağı, yumurta, su böreği, kaygana, turşu kavurma ve sınırsız çaydan oluşuyor.

Adres: Rüzgarlıbahçe Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No: 131 Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 425 25 22

muhlama karadeniz serpme kahvaltı

9) Emek Cafe – Yeniköy

Serpme kahvaltı İstanbul seçenekleri arasında deniz kenarı ve uygun fiyat imkanlarını bir araya getiren Emek Cafe, İstanbul’un elit ve sakin semtlerinden Yeniköy’dedir. Deniz kenarında mütevazı bir mekân olan Emek Cafe sadece kahvaltı ve aperatif yiyecek menüsüne sahip. Beyaz peynir, kaşar peyniri, zeytin, bal-kaymak, domates salatalık, çay gibi çeşitler içeren Emek Cafe serpme kahvaltısı, listenin en uygun fiyatlı mekanlarından biridir. Mis gibi deniz havası ise bedava.

Adres: Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Caddesi, No: 57 Sarıyer, İstanbul

İletişim: 0212 223 77 28

emek cafe serpme kahvaltı

10) Süt Yumurta Reçel – Kadıköy

İsmiyle bile dikkat çeken Kadıköy’ün bu şirin mekânının menüsünde yer alan isimler de orijinal. Süt Yumurta Reçel, menüsünde klasikleşen serpme kahvaltı terimini kullanmamış, Sıra Dışı Kahvaltı (Deli Doyuran) ifadesine yer vermiş. Kahvaltının içeriği ise adının hakkını verir cinsten. Bu menü, her mekânda olan sıradan kahvaltılıkların yanı sıra sosis, sucuk, salam, pastırma, girit ezmesi, muhammara gibi farklı içeriklere sahip.

Adres: Osmanağa Mahallesi, Ali Suavi Sokak, No: 30 Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 330 96 26

süt yumurta reçel serpme kahvaltı

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul Açık Büfe Kahvaltı Mekanları – Tıka Basa Doyacağınız 10 Yer

İstanbul’da Köy Kahvaltısı En İyi Nerede Yapılır? 10 Huzurlu Mekan

Polonezköy Kahvaltı Mekanları – Doğanın İçinde En İyi 5 Kahvaltı Yeri

Anadolu Kavağı Kahvaltı Mekanları – İstanbul’un Gizli Cennetini Keşfedin

Hidiv Kasrı’nda Sultanlara Layık Osmanlı Kahvaltısına Ne Dersiniz?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Doyurucu Kahvaltı Tarifi

Doyurucu Kahvaltı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Serpme Börek Tarifi

Serpme Börek

10-12 kişilik, 30dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Müdavimi Olacaksınız; Çok Lezzetli Çiğ Köfte Tarifi

Müdavimi Olacaksınız; Çok Lezzetli Çiğ Köfte

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, Pişirme yok
Doyurucu Yulaf Omlet Kahvaltı Tarifi

Doyurucu Yulaf Omlet Kahvaltı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Smothie Altarnatif Kahvaltı (Doyurucu) Tarifi

Smothie Altarnatif Kahvaltı (Doyurucu)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri