Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Tarifi

Kayısıdan Gelen Sağlık İksiri:Kayısı Çekirdeği Yağı

Besin değeri yüksek bir meyve olan kayısı; A ve C vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Gün içinde almanız gereken potasyum, magnezyum ve demir 1 adet büyük boy kayısıda bulunmaktadır. Lifli yapısından dolayı da hem sağlıklı beslenme programında hem de kilo verme sürecinde tercih edilen, sağlıklı ve faydalı bir besindir. Kayısının sağlık için pek çok faydası vardır. En çok dikkat çeken etkisi bağırsakları düzenlemesidir. Kayısının insan sağlığı için etkisi büyükken; kayısı çekirdeği yağının etkisini hiç düşündünüz mü?

Kayısı çekirdeği yağı, son yıllarda kozmetik alanında özellikle de cilt bakım ürünlerinde tercih edilen bir bitkisel yağdır. Aromaterapide de kullanılan kayısı çekirdeği yağı, günden güne adını her yerde duyurmaktadır. Kayısının kurutulmuş tohumlarından elde edilen kayısı çekirdeği yağı ne işe yarar? Kayısı çekirdeği yağının faydaları nelerdir? Kayısı çekirdeği yağının yan etkisi var mı? gibi sorularınızı şimdi bu yazıda cevaplandırıyoruz.

Kayısı çekirdeği yağından gelen mucizeye inanabilirsiniz!

kayısı çekirdeği yağı

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?

  • Kayısı çekirdeği yağı üzerine pek çok araştırma yapılmaktadır. Bu araştırmalar sonucunda kalp sağlığını koruduğu ve kalp krizi riskini en aza indirdiği ifade edilmiştir.
  • Kayısı çekirdeğinin kozmet alanında kullanılmasının en büyük etkisi; cildi temizleme özelliğine sahip olmasıdır. Cilt için canla başla çalışan kayısı çekirdeği yağı, cildi besleyerek zararlı maddelerden arındırır. Cilt için gerekli olan A ve E vitaminlerini de karşılar.
  • Ayaklarınızı soğuktan korumak ve her zaman sağlıklı kalmasını sağlamak için kayısı çekirdeği yağı tercih edebilirsiniz. Topuk, parmaklar ve ayak tabanının pürüzsüz olması için oldukça etkilidir.
  • Kayısı çekirdeği yağı cildinizde oluşan enfeksiyonları yok etmede oldukça başarılıdır. Yara ve yanıklarda da cildinizi iyileştirecek etkiye sahiptir. Ölü hücreleri yeniler ve cildinizin her zaman canlı ve taze kalmasını sağlar. Kayısı çekirdeği yağı cilde faydaları ile sizi yeniden doğmuş hissine ulaştıracaktır.
  • Saç bakımına önem verenleri de mutlu edecek özellikte olan kayısı çekirdeği yağı, saçlarınıza sihirli dokunuş yapmak için bekliyor. Kuru ve cansız saçları canlandırır. Nemini kaybetmiş saçlara doğal nem verir ve saçlarınız her an sağlıklı bir görünüme sahip olur.
  • Kayısı çekirdeği yağı sivilce yok edici özelliğe sahiptir. Bu nedenle akne ve dönem dönem cildinizi rahatsız eden sivilceler için birebirdir. Akneye neden olan cilt iltihabını temizler. Sonrasında oluşmasını önler. Tüm cilt tiplerine hitap eden bir besleyici yağdır.
  • Yüz kaslarınızı çalıştıran kayısı çekirdeği yağı ile genç görünebilirsiniz. Belirli bir yaştan sonra canlılığını yitiren cilt hücreleri sizi yaşlı gösterecektir. Kayısı çekirdeği yağı bu durumdan sizi kurtaracak ve yaşlanma belirtilerini gizleyecektir.
  • Göz altlarında oluşan morluklar ve solgunluk için kayısı çekirdeği yağı faydalı olacaktır. Düzenli kullanılan kayısı çekirdeği yağı göz altı morlukları ve göz halkalarını yok edip cildinizi yenileyecektir.
  • Hamilelik döneminde meme ucu sağlığı için kullanılabilir. Meme ucundaki çatlakları önlemek için günlük olarak sürebilirsiniz.

kayısı çekirdeği yağı ne işe yarar

Kayısı Çekirdeği Yağı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

“Kayısı çekirdeği yağı kirpik uzatır mı?” ve “Kayısı çekirdeği yağı kaş çıkarır mı?” sorunuza sizi sevindirecek bir yanıt verebiliriz. Kayısı çekirdeği yağı içinde bulunan A ve E vitaminleri sayesinde zor uzayan ve dökülen kirpikleri canlandırmaktadır. Ayrıca seyrek kaşlar için de etkili olacaktır. Kaş ve kirpikler için en doğal serum özelliğine sahip olan kayısı çekirdeği yağını bir pamuk yardımı ile gün içinde kullanabilirsiniz. Kayısı çekirdeği yağı İbrahim Saraçoğlu tarafından da incelemesi devam eden bir bitkisel yağdır.

Ayrıca kayısı çekirdeği yağı:

  • Cildin nem dengesini korur.
  • Hücre yeniler.
  • Kırışıklık önler.
  • Saçları besler.
  • Yaraları iyileştirir.
  • Kaş ve kirpik uzatır.
  • Göz altı morluğunu giderir.
  • El ve ayak sağlığını korur.

Saç maskesi hazırlarken bir iki damla kayısı çekirdeği yağı ilave edebilirsiniz. Yaraları iyileştirmek için de pamuk yardımı ile tahriş olan bölgeyi temizleyebilirsiniz. Pamuğa bir damla dökülen kayısı çekirdeği yağı ile kaşlarınızı uzatıp kirpiklerinizi güçlendirebilirsiniz.

Kayısı Çekirdeği Yağı Tüylenme Yapar Mı?

Kayısı çekirdeği yağının kıl kökleri besleme özelliği vardır. Bu özelliğinden dolayı kaş ve kirpik dökülme problemlerinde tedavi amaçlı kullanılır. Yüz bölgesinde uygulandığında anında tüylenme yapmayacaktır. Fakat fazla miktarda kullanıldığında ve sadece kayısı çekirdeği yağı uygulandığında yüzdeki tüyler beslenecektir. Bu nedenle yüz maskelerinde kayısı çekirdeği yağını biraz su ile inceltip kullanmanız tavsiye edilir.

kayısı çekirdeği yağı

Kayısı Çekirdeği Yağı Nasıl Yapılır?

Evinizde en doğalından ve herhangi bir katkı maddesi olmadan kayısı çekirdeği yapmak ister misiniz? O halde güzellik sırrınızı şu aşamaları izleyerek elde edebilirsiniz:

Malzemeler:

  • 1 litre zeytinyağı
  • 1 su bardağı kayısı çekirdeği
  • 1 su bardağı kayısı

Hazırlanışı:

  • Bir kavanozun içine saf zeytinyağını ilave edin.
  • Çekirdeği çıkarılmış kayısıları ikiye bölüp bu yağın üzerine ekleyin.
  • Daha sonra kayısı çekirdeklerini ezilmiş halde bu kavanozun içine atın.
  • Blender yardımı ile tüm karışımı iyice ezin.
  • Kavanozun ağzı sıkıca kapatılmış şekilde 15 gün boyunca, günde 1 saat güneşte kalacak şekilde beklemeye alın.
  • 15 gün geçtikten sonra yağı ince bir süzgeçten geçirin ve kullanıma hazır hale getirin.

Kayısı Çekirdeği Yağı Göz Çevresi İçin Kullanımı

Göz çevrenizde sürekli çalışan kaslar bulunmaktadır. Bu kaslar konuşurken ve mimikler esnasında kasılıp gevşer. Bu durumun sonucunda cilde bağlı olarak kırışıklık meydana gelir. Kayısı çekirdeği yağını bu kırışıklık etkisini azaltmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca göz altında hem demir eksikliğinden hem de yorgunluktan dolayı morluklar meydana gelir. Morlukları yok etmek için de çareniz kayısı çekirdeği yağı olacaktır.

Göz çevresi için kayısı çekirdeği yağı kullanmak istediğinizde, temiz bir pamuğa veya makyaj temizleme pedine 3, 4 damla dökün. Masaj yapar gibi göz çevrenizi temizleyin. Gece yatmadan önce yapacağınız bu uygulama, sizi sabah daha iyi hissettirecektir.

kayısı çekirdeği yağı sivilce

Kayısı Çekirdeği Yağı Sivilce İçin Kullanımı

Kayısı çekirdeği yağı faydaları Suna Dumankaya tarafından özellikle cilt problemleri için tavsiye edilmektedir. Sivilce ve cilt lekelerini bir an önce iyileştirmek için pek çok kişi kayısı çekirdeği yağı maskesi denemiştir. Deneyenlerin birçoğu kayısı çekirdeği yağından memnun kaldığını ve sivilcelerin yok olduğunu belirtmiştir. Sizler de sivilcelerinizi yok etmek istediğinizde, kayısı çekirdeği yağını deneyebilirsiniz.

Sivilcelere neden olan iltihapları gidermek için kayısı çekirdeği yağını pamukla yüzünüze sürün ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra yüzünüzü soğuk su ile temizleyin. Ayrıca kayısı çekirdeği ile maske yaparak da sivilcelerden kurtulabilirsiniz. Bunun için şu maskeyi deneyebilirsiniz:

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı kayısı çekirdeği yağı

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri karıştırın ve krem kıvamını elde edin. Cildinize uygulayın ve 20 dakika bekleyin. Yoğurdun antioksidan etkisi, balın cildi yenileyen etkisi ve kayısı çekirdeğinin hücre yenileyici etkisi ile sivilce ve lekelerden kurtulabilirsiniz.

kayısı çekirdeği yağı nasıl kullanılır

Kayısı Çekirdeği Yağı Zararları ve Yan Etkileri

Kayısı çekirdeği yağında “amigdalin” adı verilen bir madde vardır ve uzun süre solunum yolunda hissedildiğinde, kişi için tehlikeli olabilir. Bu nedenle kayısı çekirdeği yağı ile yapılan maskelerin çok uzun süre beklemesi tavsiye edilmez. Ayrıca hassas ciltli kişilerde yüzde tüylenme yapabilir. Ölçülü şekilde kullanıldığında herhangi bir zararı görülmemiştir.

Kayısı çekirdeği yağı fiyatları 10 TL’den başlamaktadır. Alacağınız şişenin ölçüsüne göre bu rakam 50 TL’yi de görebilir. Aktarlarda ve kozmetik dükkanlarında kayısı çekirdeği yağına ulaşabilirsiniz.

Kayısı ve Kayısı Çekirdeği Faydaları Nelerdir?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (3)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri