Keçi Sütü Faydaları: Anne Sütüne En Yakın Besin Deposu

Keçi Sütü Faydaları: Anne Sütüne En Yakın Besin Deposu Tarifi

Keçi Sütü Faydaları, Bebeklerde Kullanımı, Besin Değerleri

Anne sütüne en yakın süt olarak bilinen keçi sütü son dönemin en popüler besinleri arasında yer alıyor. Besin değerleri sayesinde organik beslenme trendine hızlıca adapte olan keçi sütünün faydaları bolca araştırılıyor ve özellikle bebek beslenmesinde aktif olarak kullanılıyor.

Siz de arkadaşlarınızdan, ailenizden, sosyal medyadan sık sık duyduğunuz keçi sütlü tarifleri denemeden, bu besini öğünlerinize eklemeden biraz daha bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız doğru adrestesiniz, öyleyse keçi sütü faydaları nelerdir birlikte bakalım.

keçi sütü faydaları

Keçi Sütü Faydaları Nelerdir?

  • Normal sütlere göre daha küçük yağ molekülleri içerdiğinden ve proteinin oluşturduğu pıhtı daha yumuşak olduğundan hazmı da kolay olan keçi sütü bebeklerin ve sindirim zorluğu çeken kişilerin beslenmesinde kolaylık sağlar.
  • Aynı şekilde kolay sindirilebilir bir besin olduğu için kabızlık gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.
  • Normal sütlere oranla daha fazla kalsiyum, magnezyum ve vitamin içeren keçi sütü boy uzatır mı sorusuna, göğsünü gere gere “Evet!” cevabını verebilir.
  • Özellikle çocuklarda sık karşılaşılan süte karşı alerjik reaksiyonlar keçi sütünde çok daha az rastlanır çünkü alerjiye sebebiyet veren beta kazein diğer sütlere oranla çok daha az bulunur.
  • Keçi sütünün cilde faydaları da yadsınamaz gerçekler arasında, eğer siz de egzama gibi cilt sorunlarından muzdaripseniz keçi sütü sizin için doğal şifa kaynaklarından biri olabilir.
  • Selenyum bakımından zengin olan keçi sütü bağışıklığınızı güçlendirir ve kanseri önleyici besinler arasındadır.
  • Varis tedavisinde destekleyici olarak kullanılan keçi sütü aynı zamanda içerdiği yağ asitleri sayesinde vücutta iltihap oluşumunu da engeller.
  • Sağlıklı dişlere sahip olmak istiyorsanız kalsiyum deposu keçi sütüne hayatınızda yer açın.
  • Saç bakımında da kullanılan keçi sütü, saçlarınızı besler ve güçlendirir.

keçi sütü faydaları ve zararları

Keçi Sütü Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Keçi sütü birçok hastalığın tedavisinde destekleyici olarak kullanılmakta ve düzenli tüketimde olumlu sonuçlar verdiği bilinmektedir. Kalsiyum bakımından oldukça zengin olan keçi sütü kemik erimesi vb. kemik hastalıklar için önleyicidir.

Astım tedavisinde dahi etkili olduğu düşünülen keçi sütü, kabızlık gibi hemen herkesin hayatında olan şikayetlerde de etkin bir besin. İçerdiği yağ asitleri ve trigliserid sayesinde cilt için de faydalı olan keçi sütü egzama gibi cilt hastalıklarının ve leke tedavisinde etkili bir besindir.

keçi sütü

Keçi Sütü Kalori ve Besin Değeri

Keçi sütü besin değeri bakımından oldukça zengindir. 100 g keçi sütünde 134 mg kalsiyum vardır, yani her gün içeceğiniz bir bardak keçi sütü ile günlük kalsiyum ihtiyacınızın %32.6’sını karşılayabilirsiniz. Vitaminler bakımından da zengin olan keçi sütü A, B6, B12, C ve D vitaminlerini içerir.

Keçi sütü kalori bakımından diğer sütlere oranla biraz daha yüksek değerlere sahip. Normal bir sütün 100 gramında 61 kalori varken, keçi sütünde bu değer 68 kaloriye ulaşıyor. 4,1 g yağ ile inek sütünü geride bırakan keçi sütü, 204 mg potasyum, 4,5 g karbonhidrat, 4,5 g şeker ve 3,6 g protein içeriyor.

keçi sütü zararları

Keçi Sütü Zararları ve Yan Etkileri

Demir, bakır, folik asit ve B12 bakımından fakir olan keçi sütü uzun süreli kullanımda kansızlığa neden olabilir. Her besinde olduğu gibi alerji riski keçi sütünde de vardır, ciltte kızarıklık ve döküntü şeklinde alerjiye neden olabilir. Yine alerji kaynaklı şişkinlik, ishal gibi şikayetlere sebebiyet verebilir.

Keçi sütü tükettikten sonra bu tarz şikayetleriniz olursa doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin, doktorunuz keçi sütüne alerjiniz olduğu yönünde teşhis koyarsa onun gözetiminde önerilerine uygun olarak beslenme şeklinizi düzenleyin.

keçi sütü fiyatı

Keçi Sütü Hangi Marketlerde Bulunur? Fiyatı Ne Kadar?

Keçi sütü besin değeri hakkında bilgilendiniz, faydaları iştahınızı kabarttı, doktorunuza danışarak tüketimi konusunda tavsiyeler de aldınız şimdi sırada bu değerli besini bulmak var.

Günden güne popülerleşen keçi sütü artık ulusal marketlerde kolaylıkla bulunabiliyor, reyona biraz daha dikkatli bakmanız yeterli. Bunun dışında organik beslenme trendinin hız kesmeden devam ettiği bugünlerde organik ürün satan çiftlikler ve e-ticaret sitelerinden de keçi sütünü temin edebilirsiniz.

Fiyatları satış noktasına ve markaya göre değişiklik gösteren keçi sütü fiyatları 2018 son çeyreğinde litre bazında 8 TL ile 13 TL arasında. Elbette normal sütlere oranla daha pahalı olan keçi sütünü tercih edip etmemek önce doktorunuzun sonra sizin kararınız.

keçi sütü

Keçi Sütü Bebeklere Nasıl Sulandırılır?

Anne sütüne en yakın süt olarak bilinen keçi sütü bebek beslenmesinde nasıl kullanılır öğrenmeden önce mutlaka bebeğinizin doktoruna danışın.

Doktorunuzdan izin aldıktan sonra besin değerleri bakımından oldukça zengin olduğundan ve bebeklerde hazımsızlığa neden olabileceğinden keçi sütünü bebeğinize 1’e 1 oranında sulandırarak verebilirsiniz. Bu süreçte bebek beslenmesinin çok yönlü olması gerektiğini aklınızda bulundurun ve aşırıya kaçmadan doktorunuzun önerdiği miktarda keçi sütünü bebeğinizin öğünlerine kontrollü bir şekilde ilave edin.

keçi sütü

Keçi Sütü ile Hazırlanan Vitamini Bol 5 Tarif

Keçi sütünü yalnızca içecek olarak değil birbirinden besleyici birçok tarife ilave ederek de kullanabilirsiniz, lezzetli yiyeceklerle bir yandan sevdiklerinizin kalbini kazanırken bir yandan da sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunabilirsiniz. Kolları sıvayın, bol vitaminli tarifler geliyor!

1) Anne Şefkatiyle Hazırlanmış Keçi Sütünden Bebek Yoğurdu

Bebeğiniz ek gıdaya başladı, onu kendi ellerinizle hazırladığınız besinlerle hem güvenli hem de sağlıklı beslemeye çalışıyorsunuz, öyleyse keçi sütü yoğurt, içiniz rahat olsun. Küçük kaplara mayalayacağınız bebek yoğurdunu, bebeğinizin öğünlerine katık ederek, sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olabilirsiniz, elbette tarifi denemeden minik mucizenizin sağlığı için doktorunuza danışmak kaydıyla! Keçi Sütünden Bebek Yoğurdu

Tarif: Keçi Sütünden Bebek Yoğurdu

2) Kahvaltının Yeni Yıldızı: Keçi Sütüne Peynir

Şüphesiz ki kahvaltının olmazsa olmazı peynirler, peki ya masadaki diğer peynirlere taş çıkaracak, ev yapımı keçi sütüne peynire ne dersiniz? Hem besleyici hem de lezzetli keçi sütünden yapılmış taze bir peynir için kolları sıvayın ve “Bu peynir harikaymış, nereden aldın hayatım?” sorusuna kendinizi hazırlayın. Keçi Sütüne Peynir

Tarif: Keçi Sütüne Peynir

3) Derin Dondurucuda Keçi Sütü Saklama

Keçi sütünü aldınız, ihtiyacınız kadarını kullandınız ama bir miktarı arttı. Bozulmadan saklamak, ihtiyaç halinde yeniden kullanmak için derin dondurucuda keçi sütü saklama önerilerine ihtiyacınız varsa sizi böyle alalım. Derin Dondurucuda Keçi Sütü Saklama

Tarif: Derin Dondurucuda Keçi Sütü Saklama

4) Tatlı Bir Mola: Keçi Sütünden Sütlaç

Bir yandan akan çikolata şelalelerini, yerken kendinizden geçtiğiniz brownieleri düşünürken güçlü kalmak zor biliyoruz ama şöyle hem besleyici hem pratik bir keçi sütünden sütlaç tarifine de şans vereceğinizi umuyoruz. Evde hazırlanan tatlılar arasında ayrı bir yere sahip olan sütlacı bu kez keçi sütüyle denemeye var mısınız? Keçi Sütünden Sütlaç

Tarif: Keçi Sütünden Sütlaç

5) Tutmayan Yoğurttan Keçi Sütü Peyniri Yapımı (+6 Ay)

Mutfakta her zaman işler yolunda gitmeyebilir, yoğurt yapmak niyetiyle aldığınız keçi sütünü mayaladınız ama tutmadıysa enseyi karartmayın ve sütünüzü ziyan etmeyen tutmayan yoğurttan keçi sütü peyniri yapımını deneyin ve elde ettiğiniz hem besleyici hem lezzetli ev yapımı keçi peynirinin keyfini çıkarın. Tutmayan Yoğurttan Keçi Sütü Peynir

Tarif: Tutmayan Yoğurttan Keçi Sütü Peynir

Keçi Sütü ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Keçi Sütü Sabunu Faydaları, Ne İşe Yarar? Evde Nasıl Yapılır?

Siz de keçi sütü ile bunlara benzer onlarca tarif deneyebilir, bebeğiniz için keçi sütü mamaları hazırlayabilirsiniz. Tüm bunları yapmadan önce hem sizin hem sevdiklerinizin sağlığı için keçi sütüne alerjiniz olup olmadığını doktorunuza danışın.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Anne Sütü Arttırıcı Tarifi

Anne Sütü Arttırıcı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Süt Böreği (Annemin )Tatlı Tarifi

Süt Böreği (Annemin )Tatlı

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Süt Kaymağı Tarifi

Süt Kaymağı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Süt Burger Tarifi

Süt Burger

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Süt Burger Tarifi

Süt Burger

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Süt Burger Tarifi

Süt Burger

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Süt Konservesi Tarifi

Süt Konservesi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Süt Burger Tarifi

Süt Burger

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Süt Burger Tarifi

Süt Burger

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri