Keçi Sütü Sabunu Faydaları, Ne İşe Yarar? Evde Nasıl Yapılır?

Keçi Sütü Sabunu Faydaları, Ne İşe Yarar? Evde Nasıl Yapılır?

Siyah Nokta ve Cilt Lekelerine Doğal Çözüm!

Keçi Sütü Sabunu

Yeni bir güne başlarken yüz yıkama, cilt bakımının en kolay halidir. Yüz temizleme ve yıkama için çeşitli kimyasal ürünler kullanıldığı gibi, doğal ve süt özlü sabunlar da tercih edilmektedir. Sabunlar, çeşitli yağlardan oluşan ve suda eriyebilen sodyum veya potasyumlu tuz kütlesidir.

2. Dünya Savaşı sonrasına kadar kazanlarda kaynatılıp soğutularak yapılan sabunlar, her geçen gün gelişen teknolojinin de etkisi ile çeşitlenmiştir. Her kokuda ve renkte; temizlik ve kozmetik reyonlarını mis gibi saran sabunlardan bu yazımızda “keçi sütü sabunu” incelendi.

Keçi sütü ile hazırlanan ve cilt bakımı için kullanılan keçi sütü sabunu, son zamanların en popüler cilt bakım ürünü olmaktadır. Dilediğiniz her anda kullanarak mucize etkilerini görebilirsiniz. Bakalım keçi sütü sabunu faydaları nelermiş?

keçi sütü sabunu faydaları

Keçi Sütü Sabunu Faydaları Nelerdir?

  • Siyah noktaları yok eder. Keçi sütü sabunu düzenli kullanımda cildinizdeki siyah noktaları temizler ve canlı bir yüze sahip olmanızı sağlar. Siyah noktanın oluşmasına neden olan bakterileri temizler. Pürüzsüz bir cilde keçi sütü sabunu ile kavuşabilirsiniz.
  • Sivilceleri temizler. Keçi sütü sabunu kullanan kişilerin kısa süre içinde cildindeki sivilce problemi ortadan kalkmıştır. Çünkü keçi sütü sabunu sivilce tedavisinde tercih edilecek en doğal yöntemlerden biridir. Cildinizi mikroplardan arındırır ve cildinizin nefes almasını sağlar. Bu sayede sivilce oluşumu önlenir.
  • Keçi sütü sabunu cilt lekeleri için mucize bir üründür. Mantar, egzama gibi problemleri ortadan kaldırmak ve cilt sağlığına kavuşmak için etkilidir. Cilt üzerinde oluşan enfeksiyonları temizler. Mikropların yayılmasını engeller ve temiz bir cilt oluşturur.
  • Keçi sütü sabunu cilde faydaları içerdiği proteinden kaynaklanır. Yüksek oranda protein ve pH içerdiği için tam bir cilt dostudur.
  • Aynı zamanda A vitamini de içerdiği için ölü derinin atılmasını ve derinin yenilenmesini sağlar.
  • En doğal ve katkısız peeling ürünü olarak tercih edilir.
  • Cildi nemlendirmesi özelliği ile kurak ve soğuk yerlerdeki insanlar için doğal bir nemlendiricidir.
  • Cildinizde bir döküntü ve kaşıntı varsa keçi sütü sabunu ile bu rahatsızlığı ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Hassas ciltler için popüler bir sabundur. Alerjiye müsait bir yapınız varsa keçi sütü sabununu korkmadan tercih edebilirsiniz.

keçi sütü sabunu ne işe yarar

Keçi Sütü Sabunu Ne İşe Yarar?

Ilık su ile köpürterek dilediğiniz her an keçi sütü sabunu etkilerini görebilirsiniz. Sabah uyanır uyanmaz cildinizi temizleyip gece uykudan önce yine temiz bir ciltle uyumak için kullanabilirsiniz. Sabunun uzun ömürlü olması için ahşap sabunluk kullanabilirsiniz.

  • Keçi sütü sabunu beyazlatır mı? : Doğal malzemeler ile yapılan keçi sütü sabunu düzenli ve sürekli kullanımda cildin rengini bir nebze olsun açacaktır. Özellikle de güneş lekelerinden kaynaklı kararmalar, keçi sütü sabunu ile giderilebilir.
  • Keçi sütü sabunu saça iyi gelir mi? : PH değeri yüksek bir sabun olduğu için, saçlara doğal bir nemlilik verir. Kuru ve yıpranmış saçların iyileşmesinde tercih edilir. Saç derisinde görülen egzama için etkilidir. Kaşıntıyı ortadan kaldırır.
  • Keçi sütü sabunu sivilceye iyi gelir mi? : Cilt hücrelerini yenileyerek sivilce oluşumunu önler. Bu nedenle keçi sütü sabunu sivilceden şikayetçi olanlar için ideal olacaktır. Düzenli olarak keçi sütü sabunu kullanımı sivilce problemini ortadan kaldırır.
  • Keçi sütü sabunu ile saç yıkanır mı? : Keçi sütü sabunu ile saç yıkanabilir. Sahip olduğu A ve E vitaminleri sayesinde saçlara nem ve hacim kazandırır. Proteinli bir sabun olduğu için saçları besler.
  • Keçi sütü sabunu cildi kurutur mu? : Keçi sütü sabunu cilde zarar verecek şekilde kuruluk yapmaz. Cilt altında oluşan iltihapları kurutur ve deriden atılmasını sağlar. Farklı cilt tipine sahip kişilerde farklı etkiler gösterebilir. Çok fazla kuruluk hissedildiğinde cildinizi doğal nemlendirici ile nemlendirebilirsiniz.

Keçi Sütü Sabunu Yan Etkileri ve Zararları

Keçi sütü sabunu zararları yalnızca süte alerjisi olan kişileri etkilemektedir. Eğer daha önce süte karşı bir alerji testi yapmadıysanız, sabunu kullanmadan önce elinizin üzerinde ufak bir bölgede sabunu denemelisiniz. 5 dakika bekledikten sonra cildinizde kaşıntı ve kızarma yoksa sabunu güvenilir şekilde kullanabilirsiniz.

keçi sütü sabunu fiyatı

Keçi Sütü Sabunu Fiyatı Ne Kadar? Nerede Satılır?

Doğal ve katkısız cilt dostu keçi sütü sabunu fiyatları 10 TL ile 25 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Kendinizi hiç yormadan internet üzerinden satış yapan firmalarla iletişime geçerek, keçi sütü sabununu kapınıza kadar getirebilirsiniz. Pek çok ünlü firmada olduğu gibi keçi sütü sabunu İbrahim Saraçoğlu ürünleri listesinde de yer alıyor.

Şöyle bir hava alayım diye evden dışarıya çıktığınızda bir aktara uğrarsanız, keçi sütü sabunu satın alabilirsiniz. Almış olduğunuz keçi sütü sabununun doğal olmasına özen göstermelisiniz. Aksi halde faydalarını göremezsiniz.

keçi sütü sabunu nasıl yapılır

Keçi Sütü Sabunu Evde Nasıl Yapılır?

Evde keçi sütü sabunu yapmayı öğrendikten sonra bir daha kimyasal ürün almayabilirsiniz. Çünkü keçi sütü sabunu harika etkilere sahip. Evinizde kendi ellerinizle keçi sütü sabunu yapmanız için bazı malzemelere ihtiyacınız olacak. Bu malzemeler listesi ise şöyledir:

  • 600 ml Hindistan cevizi yağı
  • 600 ml Zeytinyağı
  • 150 ml Pirinç külü
  • 150 ml Avokado yağı
  • 120 ml Hint yağı
  • 150 ml Shea yağı
  • 150 ml Tatlı Badem yağı
  • 550 ml Keçi sütü
  • 275 ml Lye (Kül suyu)

Malzemeleri aktardan temin ettiyseniz, doğal ürünlerle keçi sütü yapmaya şu adımları izleyerek başlayabiliriz:

  • Lye kül suyudur. Bu kül suyunun çözeltisi hazırlanmalıdır. Çözelti hazırlamadan önce keçi sütünü de bir poşet içinde dondurun.
  • Bir kap içine dondurduğunuz keçi sütünü kırarak ekleyin.
  • Belirtilen ölçüde eklemeye özen gösterin.
  • Lye maddesini keçi sütü ile beraber eritebilirsiniz.
  • Bir kabın içinde buz küpleri ve su olsun. Bu kabın üzerine denk gelecek şekilde ayrı bir kapta da malzemeleriniz olacak.
  • Şimdi yavaşça malzemeleri karıştırabilirsiniz. Buz küpleri üzerinde olan kabın içindeki malzemeleri usul usul homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
  • Püf noktası tüm malzemeleri azar azar ve sırayla eklemek olacaktır.
  • Sert kıvamlı yağları da eriterek bu kabın içine ilave edin.
  • Eriyen yağların içinde daha önce ayırdığınız lye çözeltisini de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Tüm karışan malzemelerin güzel şekilde birbiri ile birleşmesi için el blenderi kullanabilirsiniz.
  • Birkaç dakika karıştırdığınız sıvı karışımı, dilediğiniz gibi buz kalıplarına veya sabun kalıplarına dökebilirsiniz.
  • Dondurucuda veya buzdolabında 24 saat bekleterek, sıvının katı bir hal almasını sağlamalısınız.
  • Dolaptan aldığınız sabunda ilk dakikalarda amonyak kokusuna benzer bir koku olabilir. Endişe etmeyin. Bir defa kullanımdan sonra bu koku gidecek ve mis gibi bir sabun kokusu gelecektir.
  • İşte ev yapımı keçi sütü sabunu hazır! Güzel günlerde kullanın!

Keçi Sütü Faydaları: Anne Sütüne En Yakın Besin Deposu

Eşek Sütü Sabunu Faydaları ve Kullanımı, Kleopatra’nın Güzellik Sırrı!

Bıttım Sabunu Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Saç Çıkarır Mı?

Sabun Yapımı ve Sabuna Dair Her Şey

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Keçi Bacağı Tarifi

Keçi Bacağı

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Kiraz Sapı Çayı Tarifi

Kiraz Sapı Çayı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Kereviz Sapı Çorbası Tarifi

Kereviz Sapı Çorbası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Kereviz Sapı Mezesi Tarifi

Kereviz Sapı Mezesi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Karnabahar Sapı Yemeği Tarifi

Karnabahar Sapı Yemeği

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kereviz Sapı Yemeği Tarifi

Kereviz Sapı Yemeği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri