Montignac Diyeti ile Kalori Hesabı Yok Besin Ayrıştırması Var

Montignac Diyeti ile Kalori Hesabı Yok Besin Ayrıştırması Var Tarifi

Püf Noktası Besinlerin Ayrıştırılması

Montignac Yöntemi ile Zayıflama

Sağlıksız ve bilinçsiz beslenmenin yarattığı olumsuzlukların başında gelen kilo fazlalıkları pek çok kişinin sorunu olarak günümüz problemlerinden biridir. Kısa vadede çözüm arayışına giren çoğu kilo vermek isteyenlerin yaptığı gibi iki üç aylık diyet programları sonrasında yazın çabucak bir azimle verilen kilolar genellikle kışın geri alınır. Böyle bir kısır döngüyü önlemek için ise beslenme şeklinin değiştirilmesi önemlidir.

Zira pek çok araştırma ve bilimsel makale sonucunda ulaşılmış olan Montignac diyeti tam olarak hayat boyu uygulanması gereken bir beslenme modeli sunarak günümüzde doğru ve kolay bir şekilde zayıflamak isteyenlerin kullandığı yöntemlerden biri olmayı başarmış, en hızlı kilo verdiren diyetler arasındadır.

montignac diyeti listesi

Montignac Diyeti Nedir?

Fransız beslenme uzmanı Michel Montignac tarafından ortaya atılan “Montignac Diyeti” adı altında tüketilen sınıflandırılmış gıdalar ile hızla kilo verme yöntemi yaklaşık 40 yıldır kullanılır. Fazla kiloların yanlış beslenme şartlarına bağlı olarak geliştiğine inanan beslenme uzmanına göre insanların öğünlerinde kullandıkları gıdaların hangi gıdalarla birlikte alması gerektiğini öğrenmeleri ile kısa sürede zayıflamaları mümkün. Kilo verme diyetlerindeki kalori hesaplamalarına karşı olan Montignac diyetinde kişiler beslenme alışkanlıklarını değiştirip çok kolay bir şekilde kilo verebilir.

Kelime adı ile her ne kadar bir diyeti andırsa da Montignac yöntemi esas olarak besinleri ayrıştırmayı öğreterek kişiyi ne yediği konusunda bilinçlendirmeyi sağlar. Çünkü Montignac diyetinde yiyecek sınırlandırması yoktur. Karbonhidratlar, yağlar ve proteinler olarak sınıflandırılan gıdaları dengeli bir şekilde tüketerek yaşamayı öğrenmek vardır.

Pek çok araştırma sonucu elde edilen Montignac yöntemine göre besinlerin var olan fiziksel ve kimyasal nitelikleri hastalıkların ortaya çıkmasına sebep olacağı için bireylerin beslenmesine dikkat etmesi hastalık risklerini de büyük ölçüde azaltır.

montignac diyeti listesi

Montignac Diyeti Nasıl Uygulanır?

Montignac diyeti, ilk faz ve ikinci faz olmak üzere iki aşamada tamamlanır. Montignac diyeti kitabı içerisinde bulunan bilgilere göre ilk adım kişiyi motive ettikten sonra ikinci adım çok daha kolay geçeceğidir. Miktarın önemli tutulmadığı bir beslenme planı ile karşılaşan birey daha özgür hissedeceği için zayıflama kolayca gerçekleşir.

İlk Faz: Kilo Kaybı

Kişilerin olması gereken kilo oranlarına göre belirlenecek olan kilo kaybı adımına kişilerin vücuda alacağı besinleri hesaplaması ile ulaşılır. Özellikle karbonhidrat seçiminde glisemik indeksi 50 veya daha düşük olanı tüketmek bu evrede önem taşır. Glisemik indeksi düşük tutmada amaç kan şekerini dengeleyerek sürekli gelen yeme isteğini durdurmaktır.

Sadece kan şekerini bile dengede tutmak vücutta biriken fazla yağı yakmaya ve ekstra enerji için depoların kullanılmasına yol açar. Bu da kişinin vücudunda kilo kaybı işlemlerini aktivite eder. İlk fazda kişinin katıdan ziyade sıvı ile beslenmesi önerilir. Günde en az iki litreyi bulan mineral katkılı sıvı takviyelerle bir ayda belli oranda kilo kaybı oldukça sık rastlanan bir durumdur.

Sıvının yanında önemli olan şey ise kişinin kilosu ile orantılı olarak günlük diyetinde hayvansal ve bitkisel proteini eşit oranda almasıdır. Örneğin 88 kilo olan bir kişinin günlük yemeği 44 gram hayvansal 44 gram ise bitkisel proteinden oluşmalıdır.

İkinci Faz: Dengede Kalma

Özellikle kilosu fazla kişilerin dikkat etmesi gereken şey, karbonhidrat seçimidir. Obezite bağlamında glisemik indekslerin diyetlerde kullanılması gerektiğini öneren ilk kişi olan Michel Montignac’ın yöntemi, kilo kontrolü gerektiren hastalıklarda dahi olumlu sonuç verdiğinden tüm dünyada uygulanır.

Metabolizmanın dengesine önem veren yöntem, sabah ve öğlen vakitlerinde dilediğiniz kadar yemeye teşvik ederken sadece akşamları daha hafif beslenmenizi önerir. Beyaz undan ve şekerden yapılan her türlü gıdadan uzak kalmayı gerektiren Montignac diyeti ile zayıflama sonrasında dengede kalmak da çok kolay.

Kontrollü beslenmenin vücuda entegre edilmesinin ardından kendiliğinden oluşacak olan öğrenme şekline göre ikinci faz kişinin daha özgür ve rahat hissedeceği yeni bir dönemdir. Bu dönemde kişi ilk bir ayda kilo verirken öğrendiği besin tablosu sayesinde düzeni otomatik olarak kullanarak hayat boyu kendisi için en uygun şekilde yaşamayı başarır ve kilo ile gelen pek çok hastalıktan da uzak kalmış olur.

montignac diyeti örnek liste

Montignac Diyeti ile Zayıflama

Genel olarak Montignac diyeti ile kilo verenler incelendiğinde kalori alımı ve şişmanlık arasında yakın ilişki olmadığı görülür. Bu diyetin öğretilerinde yer alan en önemli kural, kişinin vücuda aldığı besini yakacak ikincil gıdayı alması gerektiğidir. Yüksek karbonhidrat tüketen bir kişinin kan seviyesinde yükselen şekeri düşürmek için salgılayacağı insülin yeterli gelmediğinde diyabet riskini etkileyeceği gibi vücutta arzulanan aşırı şeker tüketimi kilo alımı da oluşturabilir.

Glikoza bağımlı olan hücre dokuları yüksek şeker seviyelerini yine glikoz olarak kan dolaşımına yerleştirir. Bunun sonucu olarak kişinin organizması şekere bağımlı hale gelir ve bu da kiloyu tetikler. Uluslararası kullanılan Montignac diyetine göre insülin değerlerinde dalgalanmayı önlemek kilo verme konusunda hassas bir noktada olacağından sürekli alınan gıdaların da birden kesilmesini önermez.

Montignac diyeti ile zayıflama söz konusu olduğunda ise bol miktarda lif ve vitamin tüketen kişinin yeni beslenme modeli sayesinde hem yemek pişirme yöntemleri hem de gıda seçimleri önem kazanır. Haşlanan gıdaların vitaminleri suya geçeceğinden dolayı yemek sularında özellikle bu sulardan yararlanan Montignac diyeti örnek menü seçenekleri içerisinde yapılan yemeklerde yağlar da ateşe temassız biçimde kullanılır.

Özellikle alkollü ve gazlı içeceklerin hem birinci hem de ikinci fazda yasak olduğu göz önüne alınırsa doğal meyve sularının önem kazandığı görülür. Montignac diyeti kilonun kalıtımsal etkilerinin yüksek olduğuna inanırken kilo ile yaşamanın bir kalıtım olmadığını savunur.

Klasik diyet programlarına göre normal bir kişinin günlük kalori ihtiyacı 2500’dür. Fakat Montignac beslenme kalori ile gelen diyet teorilerine karşı çıkar. Çünkü vücut aldığı kaloriyi yakacak ortam bulamadığında ne kadar alırsa alsın kalanı depolar.

montignac diyeti ile zayıflama

Montignac Diyeti Listeleri

Diyette kaçamağa önem veren Montignac yöntemine göre meyve musları ve yağsız peynir çeşitleri küçük kaçamaklardan sayılır. Acıkma hisseden veya bir şeyler çiğnemek isteyen kişinin bu duygusunu meyve veya süt ürünleri ile geçiştirmesinin daha sağlıklı olduğu sonuçlarına ulaşan beslenme uzmanlarına göre, hamur işi ve sufleler de büyük kaçamak yemeklerden görülür.

Hiçbir öğünde günlük bir kaçamaktan fazlası yapılmazsa bu diyeti bozmayacağı için sorun oluşturmaz. Kaçamaklar öğün olarak kullanılacağı zaman ise mutlaka su ile tokluk yakalanmalı ve miktar abartılmamalıdır. Çünkü pek çok besini ve yiyeceği yemeyi serbest kılan Montignac diyeti listeleri sayesinde özgür hissedeceğiniz için beyin olarak kilo vermeye şartlanmış hissetmezsiniz.

Beyaz ekmek ve bütün türevlerini tek miktarda almak koşulu ile öğünlerine dahil eden Montignac diyetinde öğünler 4 saatte bir olmak üzere ve orantılı alınması yeterli görülür. Montignac diyeti örnek liste içeriğine göre bir gün şöyle geçer:

  • Sabah: Greyfurt, 2-3 karabuğday krep, (Montignac) şekersiz reçel-pekmez, yağsız süzme peynir
    Not: Sabah kahvaltılarında kafeinsiz kahve veya bitkisel şekersiz çay, yağsız süt içilebilir.
  • Öğle: Sirke ve zeytinyağlı havuç salatası, fırında kızarmış tavuk, maydanozlu mantar, elma
  • Akşam: Sebze çorbası, haşlanmış tek fileto, sirkeli enginar salatası, kayısı mus

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Balkabaklı Diyet Puding (115 Kalori) Tarifi

Balkabaklı Diyet Puding (115 Kalori)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Ne Var Ne Yoksa Çöreği Tarifi

Ne Var Ne Yoksa Çöreği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Diyet Lokumlar (1 Tanesi 30 Kalori) Tarifi

Diyet Lokumlar (1 Tanesi 30 Kalori)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Diyet Helva (Leblebi İle) Tarifi

Diyet Helva (Leblebi İle)

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Lavaş İle Patlıcanlı Beyti Tarifi

Lavaş İle Patlıcanlı Beyti

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Leziz Diyet Kurabiye (1 Adet 90 Kalori) Tarifi

Leziz Diyet Kurabiye (1 Adet 90 Kalori)

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri