Oksijenli Su Nedir? Saç Açma Dahil 9 Farklı Kullanım Alanı

Oksijenli Su Nedir? Saç Açma Dahil 9 Farklı Kullanım Alanı Tarifi

Çok Amaçlı Oksijenli Su ve Kullanımı

Kimyasal ürünler çoğu zaman insan sağlığına zararlı olduğu için tercih edilmemektedir. Kimyasal ürünler grubunda yer alan oksijenli su, bu ürünlerin oldukça uzağındadır. Pek çok kullanım alanı ile kendini sevdiren ve tercih edilen oksijenli su hakkında hazırladığımız bu yazıda, merak ettiğiniz ne varsa cevaplandıracağız. Oksijenli su ile evinizin temizliğinden cilt bakımına kadar pek çok alanda rahatlık yaşayacaksınız.

İşte, oksijenli suyun bilinmeyen kullanım alanları!

oksijenli su fiyat

Oksijenli Su Nedir?

Oksijenli su uzun yıllardır ecza dolaplarındaki yerinden ayrılmayan bir çözeltidir. İlkyardım çantalarında, acil müdahale dolaplarında mutlaka bir oksijenli su bulunmaktadır. Kimyadaki adı ile ifade edecek olursak “Hidrojen peroksit” bilinen sudan oldukça farklıdır. Kimyadaki karşılığı H202 olmaktadır. Sıradan su ile kıyaslandığında yoğunluğu daha fazladır. Suyun yoğunluğunu 1 olarak alırsak; oksijenli suyun yoğunluğu 1.465 olarak gözlemlenir.

Gözle görülebilen hafif mavi bir yapıya sahiptir. Saf olarak kullanıldığında oldukça tehlikeli hale gelebilir. Dışarıdan satın aldığınız oksijenli suların hafifletilerek satıldığını da buradan öğrenmiş olacaksınız. Oksijenli su, bulunduğu ortamdaki birçok bileşiği bozar ve başka bir bileşik haline getirir. Öylesine etkilidir ki; en küçük organizmaya bile müdahale edebilir.

Normal su ile farkını belirttiğimiz “oksijenli su içilirse ne olur?” diye düşünebilirsiniz. Aman dikkat diyerek; çok önemli bir cümleyi buraya bırakalım. Doğrudan oksijenli suyun içilmesi, ciddi boyutlarda tehlike yaratabilir. Hiçbir kontrol olmadan ve bilgi sahibi olmadan oksijenli suyu içmemelisiniz. Cilt ile doğrudan temasta bile tehlikeli olabilen oksijenli suyun içilmesi de bir o kadar tehlikelidir.

Oksijenli su zararları olmayan bir maddedir. Tek tehlikeli yönü, ısı ile temas ettiğinde yanıcı bir hal almasıdır. Bu nedenle kullanırken ısıdan uzak durulması gerekmektedir. Cilt bakım konusunda ise hassas ciltlerde tahrişe neden olabilir.

oksijenli su saç açma

Oksijenli Su Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

1) Oksijenli Su Saç Açma İşlemi

Oksijenli su mikrop öldürücü özelliği ile neredeyse her alanda kullanılmaktadır. Bu nedenle cilt bakımlarında ve genel temizlik alanında oksijenli su ile pek çok işinizi halledebilirsiniz. Kullanım alanlarını incelediğimizde ise şöyle sonuçlar elde edebiliriz:

Adını sıkça saç bakım alanında duyduğumuz oksijenli suyun etkisi bu alanda oldukça büyüktür. Oksijenli su saç açma tekniği genellikle kuaförler tarafından uygulanmaktadır. Bir ölçü saf su ile bir ölçü oksijenli suyu bir sprey kutusu içinde karıştırın ve güzelce çalkalayın. Elinizdeki ürünü saçlarınıza uygulayın. Bir süre bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. Eğer saç renginizi açmak için uyguluyorsanız; bir iki uygulama sonunda saçlarınızın yıpranmadan açıldığını görebilirsiniz.

Saçlarınızın rengini açtığı gibi oksijenli su sakal rengini de açacaktır. Az önce tavsiye ettiğimiz uygulamayı sakal için de deneyebilirsiniz.

2) Diş Bakımı

Oksijenli su diş eti ve diş rahatsızlıklarında gargara suyu olarak tercih edilmektedir. Marketlerden satın almış olduğunuz diş beyazlatma ürünlerinin içeriğinde çoğu zaman hidrojen peroksit bulunmaktadır. Dişlerinizin beyazlamasına, diş eti iltihaplarında ve diş bakımında oksijenli su size büyük destek olacaktır. Bir ölçü oksijenli su ile bir ölçü saf suyu karıştırın. Bu karışımdan her sabah düzenli olarak gargara uygulayın. Kısa zaman içinde dişlerinize parlaklık ve beyazlık geldiğini görebilirsiniz.

3) Tırnak Bakımı

Çeşitli nedenlerden dolayı tırnaklarınızda sarı renkteki lekeler görülüyorsa, ihtiyacınız olan tek şey bir miktar oksijenli su olacaktır. Oksijenli su ile tırnak bakımı yapacağınız zaman; oje siler gibi bir pamuk yardımı ile suyla karıştırdığınız oksijenli suyu kullanabilirsiniz. Veya bir bardak saf su ile bir bardak oksijenli su ile hazırladığınız karışım içinde tırnaklarınızı 5 dakika bekletebilirsiniz. Bu uygulamadan sonra tırnaklarınıza hindistan cevizi yağı veya nemlendirici sürmeniz daha sağlıklı olacaktır.

4) Sivilceler ve Cilt Bakımı

Oksijenli su sivilce şikayetlerinizi de ortadan kaldırmak için hayatınıza girecek. Sıkça görülen ve sizi rahatsız eden sivilceleri yok etmek için; öncelikle cildinizi saf su ile temizleyin. Daha sonra ıslanmış ve suyu alınmış pamuğa bir iki damla oksijenli su dökün. Bu pamuk ile cildinizi temizleyin. Oksijenli su bu uygulamada yüzünüzde oluşan mikropları kıracak ve sivilcelerinizi yok edecektir. Cildiniz çok hassas bir yapıya sahipse, bu uygulama yüzünüzde tahrişlere neden olabilir.

5) Kulak Bakımı

Oksijenli su kulak kirlerinden arınmanızı sağlar. Bir ölçü oksijenli su ile bir ölçü saf suyu karıştırın. Bu suyu kulak damlası kabına ekleyin. Kulağınıza damlatın ve daha sonra kulağınızın yönünü değiştirin. Bir kulak pamuğu yardımı ile kulağınızın içini rahatlatın. Bu uygulama ile oksijenli su; kulak içinde oluşan kirlerin açılmasını ve kulağınızın rahatlamasını sağlar.

6) İltihapları Yok Etmek İçin

Oksijenli su mikropları yok eden bir yapıya sahiptir. Vücudunuzun herhangi bir bölgesinde iltihaplanma varsa; oksijenli su ile bu iltihabı yok edebilirsiniz. Yapmanız gereken oksijenli su ile saf sudan aynı ölçüde bir karışım elde edin. Bu karışımı bir pamuk ile iltihaplanan bölgeye sürün ve o bölgeyi temizleyin. Birkaç uygulamadan sonra uygulanan bölgedeki mikropların yok olduğunu fark edeceksiniz.

7) Küflerle Mücadele

Bir ev içinde istenmeyen şeyler arasında küf de yer alır. Eğer odanızın bir bölümünde küflenme meydana geldiyse; sprey şişe içinde bir miktar oksijenli suyu karıştırın. Daha sonra bu spreyi küflü olan duvara veya zemine sıkın. Bir iki dakika bekledikten sonra bezle bölgeyi temizleyin. Küflerin yok olması için bir iki oksijenli su ile temizlik yeterli olacaktır.

8) Halı Temizliği

Oksijenli su ile temizlik bitmiyor! Halınızda oluşan lekeleri yok etmek için ideal bir çözüm öneriyoruz. Bir miktar bulaşık deterjanı ile oksijenli suyu karıştırıp halınızdaki lekeye sürün ve bezle biraz silmeyi deneyin. Temizleme işleminden sonra halınızı havlu kağıt ile kurulayın.

9) Ayak Bakımı

Oksijenli su ayaklarınızın sağlığı konusunda da sizlere yardımcı oluyor. Ayaklarda oluşan mantarlar ve yaralar için oksijenli su ile pansuman iyi gelecek bir yöntemdir. “Oksijenli su yarayı yakar mı?” diye düşündüğünüzde suyla biraz inceltmenizi önereceğiz. Doğrudan cilt ile temas halinde olması, bazı kişilerde tahrişlere neden olmaktadır. Bu nedenle ıslak bez yardımı ile gerekli müdahaleyi yapabilirsiniz.

oksijenli su

Oksijenli Su Faydaları Nelerdir?

  • Oksijenli su ev, mutfak ve banyo temizliğinde mikropları yok ederek daha hijyenik bir ortam hazırlar.
  • Ağız bakımı konusunda size yardım ederek ağız sağlığınızı korur.
  • Tırnak bakımında tercih ettiğinizde tırnaklarınızın daha temiz görünmesini sağlar.
  • Cilt problemlerinde bakım amaçlı kullandığınızda, cildinizde oluşan iltihapları ortadan kaldırır. Aynı zamanda oksijenli su cilt beyazlatma konusunda da etkili olmaktadır. Koltuk altı bölgesindeki kararmalar için tercih edilir.
  • “Oksijenli su cilt lekelerine iyi gelir mi?” sorusunu sivilceleri yok ettiğini ifade ederek cevaplayalım. Sivilcelere uygulandığında sivilceden kalan izlere kadar cildinizi temizler.
  • Beyaz çamaşırların daha berrak ve temiz olmasını istediğinizde, deterjan haznesine bir miktar oksijenli su eklediğinizde; çamaşırlarınızın daha temiz olmasını sağlar.
  • Market ve pazar ortamlarından alınan sebzeler, meyveler için oksijenli su arındırıcı etki gösterecektir. Bir iki damla oksijenli su eklenmiş saf su içinde kullanacağınız ürünleri bekletirseniz, üzerindeki ilaçlardan arınmış besinler tüketirsiniz.
  • Bakterileri yok edici özelliğini, lavabo ve tuvalet temizliğinde görebilirsiniz. Temizlik suyunuza oksijenli su ilave edip uyguladığınızda bu yerlerin daha hijyenik olduğunu fark edebilirsiniz.
  • Balık besleyenlerin sıkça şikayet ettiği konu olan akvaryumun kirlenmesi; oksijenli su ile son bulacak. Oksijenli su ile temizlenen akvaryum ve fanuslar daha temiz bir görünüm alırken daha geç kirlenecektir.

oksijenli su fiyat

Oksijenli Su Fiyat Bilgisi

Çok amaçlı oksijenli suyu almak istediğinizde en yakın eczaneye gidebilirsiniz. Eczanelerde ve bazı kozmetik dükkanlarında bulunan oksijenli su fiyat bilgisi ise; ortalama 10 TL civarındadır. Yaşadığınız civarda bulmakta zorlandıysanız, internet üzerinden satış yapan firmalar ile online alışveriş gerçekleştirebilirsiniz.

Alkalinli Su Nedir? Faydaları Nelerdir? Alakli Su Diyeti

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Saç Örgüsü Açma Tarifi

Saç Örgüsü Açma

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Konserve Nohut Pratik Kullanım Tarifi

Konserve Nohut Pratik Kullanım

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Su Böreği ( Orjinal Elde Açma ) Tarifi

Su Böreği ( Orjinal Elde Açma )

8-10 kişilik, 1 saat 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Farklı Tatlara Ne Dersiniz Yarmalı Sütlaç Tarifi

Farklı Tatlara Ne Dersiniz Yarmalı Sütlaç

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Adını Renginden Alan Zerde Tarifi

Adını Renginden Alan Zerde

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Saç Böreği Tarifi

Saç Böreği

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Saç Böreği Tarifi

Saç Böreği

4-6 kişilik, 1 saat Hazırlık, 30dk Pişirme
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri Tarifi
Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Tarifler Geri
Videolar Geri