Oksijenli Su Nedir? Saç Açma Dahil 9 Farklı Kullanım Alanı

Oksijenli Su Nedir? Saç Açma Dahil 9 Farklı Kullanım Alanı Tarifi

Çok Amaçlı Oksijenli Su ve Kullanımı

Kimyasal ürünler çoğu zaman insan sağlığına zararlı olduğu için tercih edilmemektedir. Kimyasal ürünler grubunda yer alan oksijenli su, bu ürünlerin oldukça uzağındadır. Pek çok kullanım alanı ile kendini sevdiren ve tercih edilen oksijenli su hakkında hazırladığımız bu yazıda, merak ettiğiniz ne varsa cevaplandıracağız. Oksijenli su ile evinizin temizliğinden cilt bakımına kadar pek çok alanda rahatlık yaşayacaksınız.

İşte, oksijenli suyun bilinmeyen kullanım alanları!

oksijenli su fiyat

Oksijenli Su Nedir?

Oksijenli su uzun yıllardır ecza dolaplarındaki yerinden ayrılmayan bir çözeltidir. İlkyardım çantalarında, acil müdahale dolaplarında mutlaka bir oksijenli su bulunmaktadır. Kimyadaki adı ile ifade edecek olursak “Hidrojen peroksit” bilinen sudan oldukça farklıdır. Kimyadaki karşılığı H202 olmaktadır. Sıradan su ile kıyaslandığında yoğunluğu daha fazladır. Suyun yoğunluğunu 1 olarak alırsak; oksijenli suyun yoğunluğu 1.465 olarak gözlemlenir.

Gözle görülebilen hafif mavi bir yapıya sahiptir. Saf olarak kullanıldığında oldukça tehlikeli hale gelebilir. Dışarıdan satın aldığınız oksijenli suların hafifletilerek satıldığını da buradan öğrenmiş olacaksınız. Oksijenli su, bulunduğu ortamdaki birçok bileşiği bozar ve başka bir bileşik haline getirir. Öylesine etkilidir ki; en küçük organizmaya bile müdahale edebilir.

Normal su ile farkını belirttiğimiz “oksijenli su içilirse ne olur?” diye düşünebilirsiniz. Aman dikkat diyerek; çok önemli bir cümleyi buraya bırakalım. Doğrudan oksijenli suyun içilmesi, ciddi boyutlarda tehlike yaratabilir. Hiçbir kontrol olmadan ve bilgi sahibi olmadan oksijenli suyu içmemelisiniz. Cilt ile doğrudan temasta bile tehlikeli olabilen oksijenli suyun içilmesi de bir o kadar tehlikelidir.

Oksijenli su zararları olmayan bir maddedir. Tek tehlikeli yönü, ısı ile temas ettiğinde yanıcı bir hal almasıdır. Bu nedenle kullanırken ısıdan uzak durulması gerekmektedir. Cilt bakım konusunda ise hassas ciltlerde tahrişe neden olabilir.

oksijenli su saç açma

Oksijenli Su Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

1) Oksijenli Su Saç Açma İşlemi

Oksijenli su mikrop öldürücü özelliği ile neredeyse her alanda kullanılmaktadır. Bu nedenle cilt bakımlarında ve genel temizlik alanında oksijenli su ile pek çok işinizi halledebilirsiniz. Kullanım alanlarını incelediğimizde ise şöyle sonuçlar elde edebiliriz:

Adını sıkça saç bakım alanında duyduğumuz oksijenli suyun etkisi bu alanda oldukça büyüktür. Oksijenli su saç açma tekniği genellikle kuaförler tarafından uygulanmaktadır. Bir ölçü saf su ile bir ölçü oksijenli suyu bir sprey kutusu içinde karıştırın ve güzelce çalkalayın. Elinizdeki ürünü saçlarınıza uygulayın. Bir süre bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. Eğer saç renginizi açmak için uyguluyorsanız; bir iki uygulama sonunda saçlarınızın yıpranmadan açıldığını görebilirsiniz.

Saçlarınızın rengini açtığı gibi oksijenli su sakal rengini de açacaktır. Az önce tavsiye ettiğimiz uygulamayı sakal için de deneyebilirsiniz.

2) Diş Bakımı

Oksijenli su diş eti ve diş rahatsızlıklarında gargara suyu olarak tercih edilmektedir. Marketlerden satın almış olduğunuz diş beyazlatma ürünlerinin içeriğinde çoğu zaman hidrojen peroksit bulunmaktadır. Dişlerinizin beyazlamasına, diş eti iltihaplarında ve diş bakımında oksijenli su size büyük destek olacaktır. Bir ölçü oksijenli su ile bir ölçü saf suyu karıştırın. Bu karışımdan her sabah düzenli olarak gargara uygulayın. Kısa zaman içinde dişlerinize parlaklık ve beyazlık geldiğini görebilirsiniz.

3) Tırnak Bakımı

Çeşitli nedenlerden dolayı tırnaklarınızda sarı renkteki lekeler görülüyorsa, ihtiyacınız olan tek şey bir miktar oksijenli su olacaktır. Oksijenli su ile tırnak bakımı yapacağınız zaman; oje siler gibi bir pamuk yardımı ile suyla karıştırdığınız oksijenli suyu kullanabilirsiniz. Veya bir bardak saf su ile bir bardak oksijenli su ile hazırladığınız karışım içinde tırnaklarınızı 5 dakika bekletebilirsiniz. Bu uygulamadan sonra tırnaklarınıza hindistan cevizi yağı veya nemlendirici sürmeniz daha sağlıklı olacaktır.

4) Sivilceler ve Cilt Bakımı

Oksijenli su sivilce şikayetlerinizi de ortadan kaldırmak için hayatınıza girecek. Sıkça görülen ve sizi rahatsız eden sivilceleri yok etmek için; öncelikle cildinizi saf su ile temizleyin. Daha sonra ıslanmış ve suyu alınmış pamuğa bir iki damla oksijenli su dökün. Bu pamuk ile cildinizi temizleyin. Oksijenli su bu uygulamada yüzünüzde oluşan mikropları kıracak ve sivilcelerinizi yok edecektir. Cildiniz çok hassas bir yapıya sahipse, bu uygulama yüzünüzde tahrişlere neden olabilir.

5) Kulak Bakımı

Oksijenli su kulak kirlerinden arınmanızı sağlar. Bir ölçü oksijenli su ile bir ölçü saf suyu karıştırın. Bu suyu kulak damlası kabına ekleyin. Kulağınıza damlatın ve daha sonra kulağınızın yönünü değiştirin. Bir kulak pamuğu yardımı ile kulağınızın içini rahatlatın. Bu uygulama ile oksijenli su; kulak içinde oluşan kirlerin açılmasını ve kulağınızın rahatlamasını sağlar.

6) İltihapları Yok Etmek İçin

Oksijenli su mikropları yok eden bir yapıya sahiptir. Vücudunuzun herhangi bir bölgesinde iltihaplanma varsa; oksijenli su ile bu iltihabı yok edebilirsiniz. Yapmanız gereken oksijenli su ile saf sudan aynı ölçüde bir karışım elde edin. Bu karışımı bir pamuk ile iltihaplanan bölgeye sürün ve o bölgeyi temizleyin. Birkaç uygulamadan sonra uygulanan bölgedeki mikropların yok olduğunu fark edeceksiniz.

7) Küflerle Mücadele

Bir ev içinde istenmeyen şeyler arasında küf de yer alır. Eğer odanızın bir bölümünde küflenme meydana geldiyse; sprey şişe içinde bir miktar oksijenli suyu karıştırın. Daha sonra bu spreyi küflü olan duvara veya zemine sıkın. Bir iki dakika bekledikten sonra bezle bölgeyi temizleyin. Küflerin yok olması için bir iki oksijenli su ile temizlik yeterli olacaktır.

8) Halı Temizliği

Oksijenli su ile temizlik bitmiyor! Halınızda oluşan lekeleri yok etmek için ideal bir çözüm öneriyoruz. Bir miktar bulaşık deterjanı ile oksijenli suyu karıştırıp halınızdaki lekeye sürün ve bezle biraz silmeyi deneyin. Temizleme işleminden sonra halınızı havlu kağıt ile kurulayın.

9) Ayak Bakımı

Oksijenli su ayaklarınızın sağlığı konusunda da sizlere yardımcı oluyor. Ayaklarda oluşan mantarlar ve yaralar için oksijenli su ile pansuman iyi gelecek bir yöntemdir. “Oksijenli su yarayı yakar mı?” diye düşündüğünüzde suyla biraz inceltmenizi önereceğiz. Doğrudan cilt ile temas halinde olması, bazı kişilerde tahrişlere neden olmaktadır. Bu nedenle ıslak bez yardımı ile gerekli müdahaleyi yapabilirsiniz.

oksijenli su

Oksijenli Su Faydaları Nelerdir?

  • Oksijenli su ev, mutfak ve banyo temizliğinde mikropları yok ederek daha hijyenik bir ortam hazırlar.
  • Ağız bakımı konusunda size yardım ederek ağız sağlığınızı korur.
  • Tırnak bakımında tercih ettiğinizde tırnaklarınızın daha temiz görünmesini sağlar.
  • Cilt problemlerinde bakım amaçlı kullandığınızda, cildinizde oluşan iltihapları ortadan kaldırır. Aynı zamanda oksijenli su cilt beyazlatma konusunda da etkili olmaktadır. Koltuk altı bölgesindeki kararmalar için tercih edilir.
  • “Oksijenli su cilt lekelerine iyi gelir mi?” sorusunu sivilceleri yok ettiğini ifade ederek cevaplayalım. Sivilcelere uygulandığında sivilceden kalan izlere kadar cildinizi temizler.
  • Beyaz çamaşırların daha berrak ve temiz olmasını istediğinizde, deterjan haznesine bir miktar oksijenli su eklediğinizde; çamaşırlarınızın daha temiz olmasını sağlar.
  • Market ve pazar ortamlarından alınan sebzeler, meyveler için oksijenli su arındırıcı etki gösterecektir. Bir iki damla oksijenli su eklenmiş saf su içinde kullanacağınız ürünleri bekletirseniz, üzerindeki ilaçlardan arınmış besinler tüketirsiniz.
  • Bakterileri yok edici özelliğini, lavabo ve tuvalet temizliğinde görebilirsiniz. Temizlik suyunuza oksijenli su ilave edip uyguladığınızda bu yerlerin daha hijyenik olduğunu fark edebilirsiniz.
  • Balık besleyenlerin sıkça şikayet ettiği konu olan akvaryumun kirlenmesi; oksijenli su ile son bulacak. Oksijenli su ile temizlenen akvaryum ve fanuslar daha temiz bir görünüm alırken daha geç kirlenecektir.

oksijenli su fiyat

Oksijenli Su Fiyat Bilgisi

Çok amaçlı oksijenli suyu almak istediğinizde en yakın eczaneye gidebilirsiniz. Eczanelerde ve bazı kozmetik dükkanlarında bulunan oksijenli su fiyat bilgisi ise; ortalama 10 TL civarındadır. Yaşadığınız civarda bulmakta zorlandıysanız, internet üzerinden satış yapan firmalar ile online alışveriş gerçekleştirebilirsiniz.

Alkalinli Su Nedir? Faydaları Nelerdir? Alakli Su Diyeti

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Saç Örgüsü Açma Tarifi

Saç Örgüsü Açma

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Konserve Nohut Pratik Kullanım Tarifi

Konserve Nohut Pratik Kullanım

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Adını Renginden Alan Zerde Tarifi

Adını Renginden Alan Zerde

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
El Açma Su Böreği Tarifi

El Açma Su Böreği

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Saçda Gözleme Tarifi

Saçda Gözleme

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Saç Arası Tarifi

Saç Arası

8-10 kişilik, 50dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Saç Ekmeği Tarifi

Saç Ekmeği

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Saç Böreği Tarifi

Saç Böreği

12-14 kişilik, 50dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri