Tilya Kürü Zararları ve Faydaları Nelerdir?

Tilya Kürü Zararları ve Faydaları Nelerdir? Tarifi

Tilya Kürü ile Zayıflayanlar ve Olası Yan Etkileri

Kısa sürede zayıflamak istiyor ve bunu şifalı bitkiler aracılığıyla yapmak istiyorsanız TİLYA KÜRÜ doğru bir yöntemdir. Bu yazımızda zinde bir güne başlamanız için tilya kürü hakkında bilmeniz gereken her şey ele alınmaktadır. Tilya kürü gerçekten işe yaramakta ve uzman doktorlar tarafından önerilmektedir.

Tilya kürü nedir? Nasıl yapılır? Tilya kürü faydaları nelerdir? Fiyatı nedir? Kısa sürede tilya kürünü uygulamanızı sağlayacak tüm bu sorunların cevabı özel tilya kürü araştırmamızda aktarılmaktadır.

Tilya kürünün faydaları çok geniş bir alanı kapsamaktadır ve tilya kürü ile zayıflayanlar her geçen gün daha kalabalık bir grup haline gelmektedir. Ancak tamamen doğal ve şifa aracı olan bu kürü kullanmak için bazı bilgilere sahip olmanız gerekir. Kür hakkında doğru bilgiye ulaşmanız daha hızlı ve sağlıklı zayıflamanızı sağlamaktadır.

Tilya kürü gerçekten işe yarıyor mu? Kimler bu kür ile zayıflayabilir, tilya kürü yan etkilerinelerdir? Tilya kürü nasıl hazırlanır? Merak ettiğiniz her şey aşağıdaki yazımızda madde madde anlatılmaktadır.

Tilya Kürü

Tilya Kürü Nedir?

Tilya kürü hem doğal şifa verici hem de kilo verdirme işleviyle çokça talep edilen bitkisel bir kürdür. Ana malzemesi ıhlamur çiçeğidir ve birkaç bitkinin bir arada kullanılması ile hazırlanmaktadır.

Zayıflamak için son derece doğal ve pratik bir çözüm olan tilya kürü İbrahim Saraçoğlu gibi birçok uzman doktor tarafından tavsiye edilmektedir. Tilya kürü, mide ağrısı, bulantı, gaz gibi şikayetleri de hafifletmektedir.

Tilya Kürü

Tilya kürünün içeriğinde:

  • ıhlamur,
  • kuşburnu,
  • altın otu vardır.

Bu üç faydalı bitki kaynatılır ve demlendikten sonra bir litre su ile karıştırılarak kullanılır. Çayı andıran tadı hafif ekşidir. Bu yüzden çok az şeker kullanılarak tatlandırılabilir. Sağlıklı ve tamamen doğal bitkilerden oluşan bu kürü zararlı ve kilo aldıran asitli içecekler yerine tercih etmeniz, kısa sürede kilo vermenizi ve metabolizmanızın dengeli bir seviyeye ulaşmasını sağlar.

Tilya Kürü

Tilya Kürü Yapılışı

Tilya kürü yapılışı son derece kolaydır ve tilya kürü tarifi bulabilir miyim diye endişelenmenize gerek yoktur. Çay gibi hazırlandığından ekstra tilya kürü malzemeleri gerektirmez. Tilya kürü içilerek tüketilen bir zayıflatıcıdır. Kürdeki bitkileri kızartarak ya da pişirerek kullanmanız önerilmemektedir.

Peki tilya kürü nasıl uygulanır? Uygulama için tilya kürü içindekiler ve miktarları hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Öncelikle ıhlamur, kuşburnu ve altın otu bitkileri ya da hazır yapılmış tilya kürü satın alınmalıdır. Malzemeler hazır olduktan sonra Ihlamur ve kuşburnu en az yirmi gram, altın otu ise en az on gram olacak şekilde karıştırılır. Önceden kaynatılmış yaklaşık bir litre suya hazırladığınız bu karışımı atmanız ve yaklaşık üç dakika daha karıştırarak kaynatmaya devam etmeniz gerekir. Tilya kürü suda iyice kaynadıktan ve rengini verdikten sonra demlenmeye alınır. Demlendikten sonra bir litrelik bir şişeye boşaltılarak ılınması için bir süre daha bekletilir. Buradaki önemli nokta bu bir litrelik kürü tek defada içmenin sakıncalı olmasıdır.

Eğer kürü tek seferde bitirirseniz, uykusuzluk, ishal, ciltte kızarıklık, midede yanma gibi istenmeyen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Yapmanız gereken kürü ikiye bölmek, sabah ve akşam olarak iki etapta içmektir. En az sekiz saat ara vererek kürü tüketmeniz sağlıklı kilo vermeniz açısından son derece önemlidir.

Aynı şekilde tilya kürünü su yerine çayın içine katarak da kullanabilir ve güzel bir tilya kürü çayı içebilirsiniz. Gün içinde küçük çay bardaklarında dört beş defa içilmesi de uygundur ve tilya kürü aç mı içilir diye merak edenleriniz için söyleyelim, tilya kürü aç karnına sadece kahvaltıdan önce içilir.

Tilya Kürü Ne Kadar Süre Kullanılır?

Tilya kürünün kullanımı için önerilen süreler olduğu gibi, etkileri kişiden kişiye değiştiği için olmazsa olmaz bir süre tavsiyesi yoktur. Tilya küründen en iyi şekilde faydalanmak için aile hekiminize kürden bahsedip gerekli tavsiyeleri alabilirsiniz.

Tilya kürüne karşı bir alerjiniz ve ciddi riskler taşıyan hastalıklarınızın olmaması gerekir. Çünkü bağışıklık sisteminiz sizi uyarabilir. Ancak Tilya kürü tamamen doğal bir kür olduğundan çok yüksek bir ihtimalle kullanmanızda sakınca olmayacaktır. Sadece çok fazla tilya kürü uygulayarak çok fazla kilo vereceğiniz yanılgısına kapılmamanız gerekir.

Tilya kürünün ortalama bir litre kadar tüketilmesinde sakınca yoktur. Günde ikiye bölerek bu bir litrelik kürü düzenli şekilde uygulamanız, bir ayda yaklaşık 7 kilo vermenizi sağlar. Eğer üç ay gibi uzun dönem kullanmayı tercih ederseniz, 12 veya 14 kilo verebilirsiniz. Sağlıklı bir kür yapmak için siz yine de doktorunuza başvurarak bu küre uygun olup olmadığınızı sorun.

Tilya Kürü Faydaları Nelerdir?

Tilya kürü çok sayıda faydası olan özel bir şifa kürüdür.

  • Tok hissetmenizi sağlar ve vücudunuzu gereksiz yağlardan arındırır.
  • Erkeklerin de kullanabileceği bir kürdür. Her iki cins içinde olumlu etkisi vardır.
  • Tansiyonu dengelemektedir.
  • Göbekte biriken yağları, gereksiz şişme ve sarkma yapan, çatlamaya yol açan yağları yakar.
  • Basen bölgelerindeki deforme görüntüyü kısa sürede düzeltir.
  • Vücuttaki karbonhidrat miktarını dengeleyerek daha zinde hissettirir.
  • Vücudunuzu zararlı toksinlerden arındırır ve çeşitli enfeksiyonlara karşı daha güçlü olmanızı sağlar.
  • Grip ve burun tıkanıklığını geçirir. Solunum yoluyla oluşabilecek enfeksiyonları önler.
  • Tilya küründe bulunan Ihlamur ve kuşburnu ses tellerinizi rahatlatarak ses kalitenizi arttırır.
  • Boğazda oluşan ödemleri ve yaraları geçirir.

Tilya Kürü Zararları Ve Yan Etkileri Nelerdir?

Tilya kürü zararları çok az olan, tamamen vücuda enerji veren doğal bir şifa kürüdür. Metabolizmanın dengeli bir seviyede olmasını sağlayan tilya kürü, sadece ıhlamur ve kuşburnu gibi bitkilere alerjisi olanlar ve tansiyon hastaları için önerilmez.

Aynı şekilde tilya kürü emziren anneler için de uygun değildir. Böyle hassas durumda olanların zayıflamaya çalışması, diyet yapması, alıştıkları rutini bozmaları istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Daha önce de değindiğimiz gibi tilya kürünün zararlı yönleri ile karşılaşmamak için bu kürü aşırıya kaçırmamak gerekir. Aşırı tüketimde vücutta dengesizlikler oluşur. Psikolojik şikayetler, gece uyuyamama, midede yanma ve bulantı, iyileşmeyen ishal gibi semptomlar baş gösterebilir. Bu nedenle günde maksimum bir litre kullanılmalıdır.

Sabah kahvaltıdan önce ve akşam yemekten sonra kullanılması tavsiye edilmektedir. Uyumadan önce uygulandığında da yine beklenmedik yan etkiler görülebilir. Bununla beraber ramazanda tilya kürü uygulamanın bir sakıncası yoktur.

Tilya Kürü Nerede Satılır? Fiyatı Nedir?

Tilya kürü ülkemizde çokça kullanılan bir şifa kürü olduğu için, birçok aktarda bulunmaktadır. Mahallenizdeki aktarınızdan tilya kürünüzü rahatlıkla alabilirsiniz. Bunun dışında internet alışverişi ile de tilya kürüne erişmek mümkün. İnternette tilya kürü satan online alışveriş sitelerinde istediğiniz gramda hazırlanmış bu şifa kürünü vakit kaybetmeden satın alabilirsiniz. Tilya kürünün fiyatları kullanım süresine ve gramına göre değişmektedir.

Çayda ve suda kullanılmak üzere iki çeşidi vardır.

Daha çok on günlük, otuz günlük ve doksan günlük kürler şeklindedir. Kür fiyatları on günlük için 70 TL, otuz günlük için 150 TL ve doksan günlük kür için 300 TL civarında seyretmektedir. Başlangıç için on günlük kürle başlayabilir ve devamını getirebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Kabızlık Ve Bağırsaklar İçin Kür Tarifi

Kabızlık Ve Bağırsaklar İçin Kür

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yoğurt Kürü Tarifi

Yoğurt Kürü

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Maydanoz Kürü Tarifi

Maydanoz Kürü

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Küre Böreği Tarifi

Küre Böreği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Haşlanmış Limon Kürü (Mucize Kür) Tarifi

Haşlanmış Limon Kürü (Mucize Kür)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Karnabahar Kürü Tarifi

Karnabahar Kürü

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri