Anneler Haklı: Sıkı Giyinseydik Hasta Olmazdık
Ne mevsimi vardır üşütmenin ne de kesin çaresi. Tek istediği biraz zaman ve anne tavsiyesi. Anneler haklı değil midir sizce de? Tam kapıdan çıkarken işittiğimiz fakat hep ihmal ettiğimiz bir ses hepimizi yoklamıştır: “Sıkı giyin de çık!”
Bebeklerden, yaşlılara; mideden, ciğerlere kadar üşütme riskinizin olduğu değişken havalarda, sağlığınıza bir bebek gibi dikkat etmeniz gerektiğini unutmayınız. Her işin başı sağlık diyen büyüklerin de tavsiye ve tarifleriyle sizler için üşütmeye karşı neler yapılabilir diye araştırdık.
Soğuk Havalarda Mideyi Üşütmeye Ne İyi Gelir?
- Oldukça hassas bir iç organımız olan mide, ne çok sıcağa gelir ne de fazla soğuğa. Her şeyin orta hallisi ona yetmektedir. Yeterince ısı, yeterince gıda, yeterince hareketlilik. Fazlası olduğunda hemen alarm verir: Bulantılar, sancılar, şişkinlikler… Bu gibi durumlarla karşılaştığınızda dolabınızda bulabileceğiniz nane limon ile sıcak suyu buluşturup midenizi koruyabilirsiniz.
- Yoğurt mucizelerinden de faydalanarak, içindeki iyi bakteriler sayesinde midenizdeki şişkinlikleri ve ağrıları geçirebilirsiniz. Bunun için tek ihtiyacınız olan bir kase ev yapımı yoğurt!
- Papatya çayı içtiğinizde, içerisindeki spazm yok edici maddeler sayesinde midenizde oluşan spazmları kısa bir süre içinde iyileştirebilirsiniz. Bir fincan papatya çayı ve nane yaprakları sağlığınıza iyi gelecektir.
- Antibakteriyel nitelikleri sayesinde zencefil artık her derdimize deva olmuş hale gelmiştir. Mide üşütmelerinizde ise mutlaka her evde bulunması gereken bir baharattır. Mide hastalıklarına bitkisel bir çözüm istediğinizde zencefil sizin ilk ve tek durağınız olacaktır. Faydalarını almak için de yapmanız gereken sıcak su ve zencefili bir bardakta buluşturup içine bir tatlı kaşığı bal ekleyip dinlenmektir.
- Sirke sevmeyenler bu önerimizi çok beğenmeyecek diye düşünüyor olsak da sıcak su ve bir tatlı kaşığı elma sirkesine bal ilave ettiklerinde onlar da bu karışımı çok sevecek. Elma sirkesi, zarar gören mideyi daha hızlı onarır ve mide bulantılarını dindirir.
- Tarçın kokusu aşkına bitkisel bir deva! Mide üşütmelerinizde toz tarçını sıcak suyla karıştırıp birkaç dakika dinlenmesini bekleyin. Daha sonra bal ilave edin ve midenizi rahata erdirin.
Bebeklerde Üşütmeye Ne İyi Gelir?
Bebekleriniz üşüttüğünde öncelikle yapmanız gereken şey sakin kalmak. Her ne olursa olsun doktorunuza danışmak. Doktorunuza gidene kadar da evinizde kendi imkanlarınızla birkaç tedavi yöntemi uygulayabilirsiniz.
- Eğer emzirme dönemindeyseniz, emzirmeye devam edin. Çünkü anne sütü bebeğinizi soğuk algınlığına sebep olan bakterilerle savaşır ve bebeğinizi korumaya alır. Eczaneye de danışarak tuz içeren burun damlaları ile bebeğinizin burnunu rahatlatabilirsiniz.
- Odaya nemlendirici bir alet alıp odanın sürekli nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Çünkü üşüten bebek, nefes almakta zorlanacaktır ve burnu tıkanık olacaktır. Nemlendiriciyi yataktan uzakta tutmanızı öneririz. Faydalı olmak isterken zararlı olmamak için nemlendiricinin suyunu sürekli tazelemeniz daha sağlıklı sonuçlar için iyi bir adım olacaktır.
- Bebeğinizi kalabalıktan ve hasta kişilerden bu süreçte uzak tutun. Hastalık riskinin çok olduğu toplu taşıma araçlarından da uzak kalmanızı öneririz. Kendi temizliğinize ve bebeğinizin temizliğine dikkat ettiğiniz sürece daha sağlıklı günler sizinle olacaktır. Unutmayın her şey sağlığınız için.
Solunum Başkentimiz: Ciğerleri Üşütmeye Ne İyi Gelir?
- Solunum yollarını açan iyi bir baharat olan kekik her evde vardır. Ciğerlerinizi iyi hissetmediğinizde kekik, sıcak su, bal ile bir çay hazırlayıp solunum yollarını açabilirsiniz.
- Kuru soğanı doğrarken keskin bir koku alırız öyle değil mi? İşte o koku sizin ciğerlerinize şifa olacak nitelikte. Soğan ve bal mucizesinden faydalanmak için, bir kuru soğanı ince ince doğrayın, üzerine bir yemek kaşığı bal ilave edin. Yaklaşık 6 saat sonra soğanın suyu balla karışacaktır ve öksürüklerinize şifa olacaktır. Yetişkinler sabah akşam olmak üzere 1 yemek kaşığı alabilirler. Çocuklarınız için de 1 tatlı kaşığı tavsiye edilir.
- Siyah üzüm hücre yenileyici özelliği sayesinde ciğerlerinizi kuvvetlendirir ve öksürüklerinizi dindirir. Her gün 1 avuç siyah üzüm kurusu tüketmeniz ciğer sağlığıyla beraber genel sağlığınıza iyi gelecektir.
İdrar Yollarını Üşütmeye Ne İyi Gelir?
- Kadınlar başta olmak üzere erkeklerde de görülen idrar yolu enfeksiyonunu önlemek için genel temizliğe dikkat etmek gerekmektedir. En çok ayaklardan soğuk aldığımız için ayak sağlığına dikkat etmek ve sıcak tutmak sağlığınız için iyi olacaktır.
- Kuru üzüm tüketimi sizi burada da bekliyor. Hücrelerin yenilenmesi için; kuru üzümü her gün tüketmeniz iyi gelecektir.
- Maydanoz tüketimine ağırlık verin. Maydanoz ödem atıcı olduğu gibi vücuttaki mikropları atan bir sebze olarak, bu noktada da size yardım edecektir.
- Bağırsak ve idrar yollarını temizleyen limonlu su tüketimi sizi daha iyi hissettirecektir. Bunun için; 1 litre suya yarım limon dilimlerini atın ve gün boyunca tüketin. Her gün taze şekilde içmenizi tavsiye ediyoruz.
- Karnabaharı kaynattığınız suyu döktüğünüze pişman olabilirsiniz belki bu önerimizi okuyunca. Fakat karnabaharın suyu, idrar yolu enfeksiyonunda en hızlı kendini gösteren bitkisel bir çözümdür. İbrahim Saraçoğlu’nun da tavsiyesi olan bu kürü uygulamanız sizi daha iyi hissettirecektir.
Hassas Dönem Hamilelikte Üşütmeye Ne İyi Gelir?
Heyecanlı olduğu kadar oldukça hassas bir dönem olan gebelik döneminde, enfeksiyon riskiniz de yüksektir. Peki gebelik döneminde üşümeye ne iyi gelir ne kadar bilgiliyiz? Bu dönemde artık 2 kişilik düşündüğünüz için daha dikkatli olmanız gerekmektedir. Belki iştahınız bile olmayacaktır. Fakat aç kalmak size de iyi gelmez, bebeğinize de.
- Enfeksiyon dönemlerinde vücudun istediği sıvıyı almazsanız iyileşme süreciniz gittikçe zorlaşır. Bu sebeple anne adayları taze meyve suyu (portakal,greyfurt) ve su tüketmelidir. Sıvı gıdaların arasında tavuk suyuna çorba size ilaç gibi gelecektir.
- Boğazınızda yanma ve kaşınma durumu olduğunda ise tuzlu su ile evinizde doğal gargara yapmanızı öneririz. Bu süreçte ateşiniz değişkenlik gösterebilir. Sürekli gözlemleyerek dikkat etmeniz doğru bir adım olacaktır.
- İlaç tüketiminin sakıncalı olduğu gebelik döneminde, doğal antibiyotik olan sarımsak size şifa olacaktır. Çiğ tüketim ve yemeklerde tüketim; vücudunuzdaki mikroplarla savaşıp sizi daha iyi günlere götürecektir.
Soğuk Algınlığı Üşütmeye Ne İyi Gelir?
“Çok hastayım, üşütmeye ne iyi gelir ahmet maranki ne demiş, bana çare olun!” sesinizi duyduk ve sizin için bu yazımızı hazırladık. Hassas dönemlerinizde evde çamaşır suyu kullanmayın. Çamaşır suyu kokusu boğazı tahriş ederek, öksürüklere yol açabiliyor. Daha rahat uykular için yastığınızı daha yüksek konumda kullanmanız rahat nefes almanızı sağlayacaktır. Ne çok soğuk ne de çok sıcak gıdalar tüketmeyin. Her şeyin ortası sizin için ideal! Bu süreçte bitki çaylarınız size yol arkadaşı olsun. Ananas suyu tüketmeye özen gösterdiğiniz durumda öksürme hissiniz en aza inecektir.
Hazırladığımız üşütmeye ne iyi gelir bitkisel çözümleri nelerdir yazımız, umarız ki size ilaç gibi gelir. Evde tedavilerden sonuç almadığınız takdirde ve daha fazla geç kalmadan en kısa sürede doktorunuza danışmanızı yeniden tavsiye eder, her işin başı sağlık diyerek sağlıklı günler dileriz.
--
4.9 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.
İlk yorumu sen yaz.
Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.