İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? 14 Bitkisel Destek

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? 14 Bitkisel Destek Tarifi

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

İdrar yolu enfeksiyonu bakterilerin idrar yolundan vücuda girmesiyle meydana gelir. Kadın ve erkekleri etkileyebilen bu enfeksiyon, hastalara birkaç gün zorlu anlar yaşatabilir. İdrar yaparken yanma hissi, nadir de olsa idrarda görülen kan, bazı kişilerde mide bulantısı idrar yolu enfeksiyonunun belirtilerindendir. Eğer idrar yolu teşhisi yapıldıysa ve doktorunuz kullanmanız gereken ilaçları önerdiyse, mutlaka ilaçlarınızı düzenli şekilde kullanmalısınız. Hiçbir besin ya da gıda takviyesi ilaç yerine geçmez.

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?

  • Karnabahar Kürü
  • Soğan Suyu
  • Limon
  • Elma Sirkesi
  • Maydanoz
  • Karbonat
  • Yaban Mersini
  • Kereviz Tohumu
  • Çay Ağacı Yağı
  • Su
  • Yeşil Çay
  • Lahana Suyu
  • Kekik
  • Yoğurt
idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer

Sağlıklı bağışıklık sistemine sahip olmanız için hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir evde tedavi için neler yapılır başlıklarına değineceğiz. İlaç tedavinize ek olacak bu bilgilerle iyileşme süreciniz hızlanabilir. “İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir bitkisel çözüm bulabilir miyim?” diyenlere burada bitkisel tavsiyelerde bulunacağız.

İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen yiyecekler bakterilerin kısa sürede vücudunuzdan atılmasını sağlayacaktır. Sağlıklı ve faydalı bitkileri öğrenmek için bir an önce idrar yolları enfeksiyonuna neler iyi gelir sorunuzu yanıtlayalım. Tüm kullanımlar öncesinde doktor onayı almanız şarttır. Kendinizde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri gözlemliyorsanız önce doktor muayenesinden geçmelisiniz. Hastanede reçete edilen ilaçlarınızı düzenli olarak doktor kontrolünde uygulamalısınız.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?

Uygulamadan önce doktor onayı alınız.

1) Karnabahar Kürü

İbrahim Saraçoğlu, idrar yolu enfeksiyonu şikayetinde olan kişilere karnabahar kürünü önermektedir. Yapmanız gerekenler ise kaynattığınız karnabaharın suyunu günde 3 defa olacak şekilde tüketmek. Karnabahar vücudunuzdaki mikropların atılmasında önemli bir rol oynayacaktır.

Tarif için: Karnabahar Kürü

İlginizi çekebilir: İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Faydaları, Yapılışı

Karnabahar Kürü

2) Soğan Suyu

Soğan doğal antibiyotiklerden biridir. Soğanın hastalıklara karşı olan etkisi ise epey fazladır. Antioksidan etkili olduğu için vücuda girmeye çalışan bakterileri kovar. Bu konuda idrar yolu enfeksiyonu şikayetinde de etkili olacaktır. Soğanda bulunan sülfür, iltihapların iyileştirilmesinde yardımcıdır. Her defasında taze olarak hazırlayarak, soğan suyunun faydasını alabilirsiniz.

Tarif: Soğan Suyu Kürü

Soğan Suyu Kürü

3) Limon

Limon pek çok hastalığı vücuttan atma konusunda güçlü bir besindir. C vitamini ve antioksidan maddeleri içerdiğinden dolayı vücudu arındırır, bakterilerden temizler. Dilerseniz akşamdan hazırlayacağınız limonlu suyu, ertesi sabah içebilirsiniz. Bir bardak suyun içine limon suyu sıkarak da etkisini görebilirsiniz. Limon enfeksiyonla mücadele ederken çok etkili ve faydalı olacaktır.

İlginizi çekebilir: Limonlu Suyun Faydaları Nelerdir?

limon

4) Elma Sirkesi

Elma sirkesinde pek çok vitamin bulunmaktadır. C vitamini ile vücuttan zararlı maddeleri atar. İdrar yolu enfeksiyonunu geçirmeye yardımcı olmak için bir bardak suyun içine birkaç kaşık elma sirkesi ilave edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Elma Sirkesi İçmenin 10 Mucizevi Faydası

elma sirkesi

5) Maydanoz

Antioksidan bitkiler denildiğinde akıllara öncelikle maydanoz gelmektedir. Maydanoz öyle bir bitkidir ki vücutta oluşan mikroplarla savaşacak kadar güçlüdür. Kahvaltıda ve diğer öğünlerde bolca maydanoz tüketebilirsiniz. İsterseniz içme suyunuza birkaç dal maydanoz ekleyip suyu da içebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Maydanoz Limon Kürü Yapılışı ve Faydaları

maydanoz

6) Karbonat

Karbonat, idrardaki asit ve baz dengesini kontrol eder. 1 litre suyun içine 1 çay kaşığı karbonat ilave edin ve bir süre bekleyin. Karbonat suyun içinde çözündüğünde suyu içebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Karbonat Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

karbonat

7) Yaban Mersini

Yaban mersini, bakterilerin vücuda yayılmasını durdurabilen içeriğe sahiptir. Taze olarak tüketebileceğiniz yaban mersini, kuru haliyle de faydalı oluyor. Ayrıca yaban mersini çayı da pek çok derde şifa olacak özellikte.

İlginizi çekebilir: Yaban Mersini Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

yaban mersini

8) Kereviz Tohumu

1 tatlı kaşığı kereviz tohumunu bir bardak sıcak suda demleyip süzebilirsiniz. Kereviz tohumunda antioksidan maddeler bulunmaktadır. Bu maddeler de daha temiz ve arınmış vücuda sahip olmanızı destekler.

kereviz tohumu

9) Çay Ağacı Yağı

Antibiyotik etkili çay ağacı yağı, enfeksiyonu gidermek için tercih edilebilecek bir bitkisel yağdır. Çay ağacı yağının bir miktar ardıç yağı ile karıştırılıp mesane bölgesine uygulanabileceği düşünülüyor.

İlginizi çekebilir: Çay Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir?

çay ağacı yağı

10) Su

Bol su tüketmek her derde deva olacaktır. Ilık su tüketimi enfeksiyonun vücuttan atılmasını kolaylaştırmaktadır. Gün içinde su tüketimine önem vermenizi tavsiye ederiz. Vücut fonksiyonlarının düzenli şekilde işlemesi için gerekli olan suyu, bolca tüketebilirsiniz. İdrar yolu ve diğer enfeksiyonlar için mutlaka bol bol su içmelisiniz.

İlginizi çekebilir: Düzenli Su İçmenin Şaşırtıcı Faydaları

idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir

11) Yeşil Çay

Yeşil çay yapısında antioksidan maddeler barındıran bir bitki çayıdır. Gün içinde tüketilen 2 fincan yeşil çay, idrar yollarında oluşan iltihap ve enfeksiyonun daha kolay iyileşmesine destek olabilir.

İlginizi çekebilir: Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilmeli?

yeşil çay

12) Lahana Suyu

İdrar yollarında oluşan enfeksiyonun evde tedavisine lahana suyuyla başlayabilirsiniz. Her sabah taze şekilde hazırlayacağınız beyaz lahana suyu, idrar yollarının temizlenmesine yardım edebilir. Oluşan iltihabın sökülmesine ve şikayetlerin giderilmesine destek olur.

İlginizi çekebilir: Lahana Suyu Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Ne İşe Yarar?

lahana suyu

13) Kekik

Kekik idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi diye merak ediyorsanız bu bitkinin öncelikle idrar söktürücü olduğunu belirtelim. İdrar yolu enfeksiyonunun iyileşmesinde vücudun temizlenmesi önemlidir ve kekik bunu destekler. Kekik ayrıca idrar yolu enfeksiyonuna neden olan mikroorganizmalarla da savaşarak hem rahatsızlığı hafifletebilmekte hem de tekrar yakalanma riskini düşürebilmektedir.

İlginizi çekebilir: Kekik Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? En İyi 10 Etki!

kekik çayı

14) Yoğurt

Yoğurt idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi sorusunun cevabı evettir. Osman Müftüoğlu yoğurdun probiyotik etkisiyle bağışıklık sistemini güçlendirdiğini özellikle vurgulamaktadır. Yoğurt mantar enfeksiyonları için doğal bir destek görevi görmektedir.

İlginizi çekebilir: Yoğurdun Faydaları, Suyunun Faydaları, Yoğurt Yemenin Faydaları

yoğurt

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

En güvenilir tedavi yöntemleri için size en yakın sağlık merkezine başvurunuz; doktorunuzun önermediği ilaçları kullanmayınız.

Kum Dökmeye Ne İyi Gelir? 10 Bitkisel Çözüm

Karın Ağrısına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Anında Kesen 5 Bitki Çayı

Kasık Ağrısı Nedenleri, Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer? Evde Çözüm

İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri, Bitkisel Tedavisi, Evde Çözümler

Böbrek Taşı Belirtileri Nelerdir? Nasıl Düşer? İyi Gelen Şifalı Bitkiler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri