Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Tarifi

Dünyanın En Güçlü Antioksidanı Üzüm Çekirdeği

Dünya üzerinde yapılan kazılar, üzümlerin M.Ö. 3500 yıllarından önce var olduğunu gösterir. Verimli toprakları bulunan ülkemizde 1200 çeşit üzüm bulunurken dünya genelinde bu sayı 10.000’lere kadar ulaşır.

Mucizevi detaylar içeren üzümün meyvesi, sapı, yaprağı, üzüm çekirdeği içeriği kısacası her şeyi şifa deposu olarak insan hayatına katkı sağlar. Bu nedenle de asırlardır alternatif tıpta dahi kullanılır.

Üzüm Çekirdeği

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Dünya genelinde genelde kozmetik ürünler içerisinde kullanılan üzüm çekirdeği yağı olgunlaşmış üzümün çekirdeklerinin preslenmesi ile elde edilir. İçeriğinde bulunan faydalı vitaminleri kaybetmemesi açısından üzüm çekirdeği nasıl çıkarılır sorusunun yanıtı preslemede gizlidir. Soğuk pres yöntemi ile alınan yağ, daha sonra istenirse yemeklerin içinde kaynamaya bırakılabilir.

Üzüm çekirdeği yağını salatalarda da kullanarak vücudunuza alabilirsiniz. Günlük cilt kremi içerisine ekleyip cilde tatbik edebilir yahut daha sağlıklı saçlar için saçlarınızın durulama suyuna ekleyebilirsiniz.

Esasen üzüm çekirdeği özü olması nedeni ile az miktarda kullanılması yeterlidir. Üzüm çekirdeği yağı kullanımı kişide yenilenme etkileri yaratırken aynı zamanda ruhen rahatlatıcı ve sakinleştirici etkiler yaratır.

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Pek çok hastalığa doğrudan etki eden üzüm yağı, yıllar evvel olduğu gibi günümüzde de popüler bir tedavi malzemesidir. Genel olarak üzüm çekirdeği zayıflatır mı diye merak ediyorsanız diyet listenizde yer verilmesi gerektiğini bilmenizde fayda var.

Metabolizma hızlandırıcı etkilerinin yanı sıra vücutta bulunan ödemin de atılmasını sağladığı için zayıflama planlarında oldukça etkili sonuçlar almanızı sağlar. Tansiyonu düzenleyen üzüm çekirdeği şeker isteğini de azalttığı için tatlı yeme ihtiyacınızı giderir. Üstelik birçok derde deva olan üzüm çekirdeği yağının fiyatı da makul.

  • Bitki dünyasında bulunan pek çok yağ türüne göre oldukça hafif bir türe sahip olan üzüm çekirdeği yağı, en hafif, yağsız günlük nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.
  • Genel olarak üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları saymakla bitmez fakat, tıkanmış gözenekleri açarak, yağ dengesini düzenler. Sivilceli ciltlerde özellikle kullanılması gereken üzüm çekirdeği yağı cildin yapısını dengeler.
  • Ayrıca E vitamini ve C vitamini bakımından da zengin olan üzüm çekirdeği yağı, ciltte bulunan yara, leke ve izleri iyileştirici etkiler yaratarak cilt tonunu eşitler.
  • Sertleşmiş saçlara duştan sonra uygulanırsa yumuşatıcı etkileri olan üzüm çekirdeği yağı, gündelik kullanımda saç dökülmelerini de önleyebilir.
  • Gözaltı halkalarının belirginliğini, yorgunluk etkilerini ortadan kaldırarak yüzünüzün daha canlı görünmesini sağlar.
  • Bacaklarda bulunan varis görünümünü hafifletir.
  • Masaj uygulamalarında rahatlatıcı özellikler barındırır.
  • Tırnaklar için oldukça besleyici bir ürün olan üzüm çekirdeği yağı, tırnaklara bakım yapar, nemlendirir ve daha düzgün uzamasına yardımcı olur.
  • Güneşe çıkmadan evvel sürüldüğünde cilde daha kolay bronzluk ve nem sağlar.
  • Kekik, Sedir, Lavanta ve Biberiye yağları ile birlikte kullanıldığında saç uzatıcı etkilere sahiptir.
  • Omega 3, 6 ve 9 yağ asitlerini içerdiği için hücreleri koruyucu özellikleri vardır.
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu dirençli hale getirir.
  • Üst solunum yolu rahatsızlıklarında nefes almayı kolaylaştırıcı etkiler taşır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendiren üzüm çekirdeği yağı hastalıklara karşı vücudu daha dirençli hale getirir.

Üzüm Çekirdeği Faydaları Nelerdir?

  • Bakteri, virüs gibi gözle görünmeyen hastalık yapıcılara karşı korur, iltihaplanmaları önler veya iyileştirir.
  • Diyabet hastalarında ve kolesterolü olan hastalarda tedavi edici etkilere sahiptir.
  • Kan basıncını kontrol halinde tutar, kan damarlarını rahatlatır.
  • Vücutta oluşan ödemi azaltıcı bağlantılar bulundurur.
  • Hızlı ve etkili bir şekilde cilde etkisi olan üzüm çekirdeği yaşlanmayı geciktirir.
  • Cildin bağ dokusu koşulları iyileşir.
  • Vücutta var olan yara izlerini geçirir.
  • Antibakteriyel özellikler taşıdığı için ev temizliğinde de ideal doğal ürün olarak kullanılabilir.
  • Zayıflamaya destek olur.
  • Üzüm çekirdeği suyu hamileliğin ilk döneminde oluşan mide bulantılarının giderilmesinde etkilidir.
  • Üzüm çekirdeği çayı ile diyet yaparsanız daha kolay zayıflayabilirsiniz.

Üzüm Çekirdeği Tozu Faydaları Nelerdir?

Hazır gıdalardan doğal yaşamın gizemli meyve ve sebzelerine yönelen yeni yaşam düzeninde üzümün de değeri büyüktür. Üzüm çekirdeğinin öğütülmesi sonucu elde edilen üzüm çekirdeği tozu faydaları da en az üzümün kendisi kadar güçlüdür.

Damar hastalıklarını tedavi edilmesinde özellikle etkili olan toz yoğurtla karıştırılarak veya çaylara karıştırılarak tüketilebilir. Dünyanın en güçlü antioksidan özelliklerini taşıyan üzüm çekirdeği antioksidan özellikleri ile iyileşme sürecinde kullanılabilir.

Üzüm çekirdeği tüketilmesini kolaylaştırmak amacı ile toz halinin işlenerek gıda ürünlerine katılması yiyeceklere artı besin değeri kazandırabiliyor. Kolay bir kullanım avantajı sunan öğütülmüş üzüm çekirdeği faydaları açısından alımın kolay olmasını sağlar.

Kimi zaman şampuanların içerisinde malzeme olarak kullanılıp yapılan üzüm çekirdeği şampuanı saçların canlanmasını ve parlamasına katkı sağlayarak saç derisini kepekten arındırır. Kimi zaman katkı malzemeleri ile hazırlanan unlara konan öğütülmüş üzüm çekirdeği unu ekmek veya pasta olarak da tüketebilirsiniz.

Üzüm Çekirdeği Zararları Nelerdir?

Bitkisel doğal bir ürün olan üzüm çekirdeğinin diğer meyveler gibi kişiye zararları yoktur. Ancak vücudun ihtiyaç duyduğu miktarın üzerine çıkılması durumunda elbette üzüm çekirdeği tüketiminin de yan etkileri olabilmesi muhtemeldir.

Bu nedenle hastalığınız için düzenli olarak ilaç misali kullanıyor iseniz doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin. Özellikle piyasada bulunan üzüm çekirdeği hapı kişinin ihtiyaçları varsa tüketilmesi daha sağlıklı bulunur.

15 günden fazla kullanılan üzüm çekirdeği kürü mide asitlerini de arttırabileceği için mide rahatsızlığı olan kişilerce dikkatli kullanılması önerilir.

Üzüm Çekirdeği

Üzüm Çekirdeği Maskesi Nasıl Uygulanır? Ne İşe Yarar?

Ev ortamında kolay bir şekilde hazırlanabilecek olan üzüm çekirdeği maskesi sayesinde kısa sürede yenilenmiş bir cilde sahip olabilirsiniz. Cildi sıkılaştırıcı etkileri ile yaşlanma belirtilerini ortadan kaldıran, parlaklık ve canlılık kazandıran üzüm çekirdeğinin cilde faydaları düzenli olarak uygulanan maske yardımı ile görülebilir.

Örneğin, üzüm çekirdeği ekstresi ve aynı miktarda kiviyi ezip yoğurt ile maske haline getirebilirsiniz. Temiz cilde uyguladıktan sonra 20 dakika beklemeniz gerekir. Bu maske sayesinde cildinizin nem düzeni yerine gelecek ve cilt lekelerinden kurtulacaksınız. Üzüm çekirdeği ile herhangi bir hastalığa veya cilt lekesine iyi gelmesi için iki hafta boyunca kullanmalısınız.

Üzüm çekirdeğini normal yüz kremine karıştırarak da üzüm çekirdeği kremi elde ederek yüzünüze fayda sağlayabilirsiniz. Hatta eğer evde sabun yapmayı biliyorsanız kendinize yapacağınız üzüm çekirdeği sabunu sayesinde tüm vücudu rahatlatmanız mümkün.

Üstelik üzüm çekirdeği nerede satılır diye düşünmeden aktarlardan da kolaylıkla satın alabilirsiniz. Her evde bulunması gereken üzüm çekirdeği fiyatı oldukça uygundur. Fiyatının düşük olmasına rağmen üzüm çekirdeği vitaminleri oldukça fazladır.

Üzüm Çekirdeği ile Farklı ve Pratik Tarifler

Normal şartlarda üzümlerde yemekte zorlandığımız hatta çoğumuzun yerken çıkardığı üzüm çekirdeği nasıl yenir ya da üzüm çekirdeği nasıl tüketilmeli diyorsanız üzüm çekirdeği ile hazırlanan pratik tarifler göz atabilirsiniz.

1) En Kolay Üzüm Çekirdeği Yağı ile Fesleğen Mezesi

Hem besleyici hem de vitaminli bir mezeye sofranızda yer vermek istiyorsanız üzüm çekirdeği yağı ile hazırlanan fesleğen mezesini denemelisiniz. Üzüm Çekirdeği Yağı ile Fesleğen Mezesi

Tarif: Üzüm Çekirdeği Yağı ile Fesleğen Mezesi

2) Diyet Yapanlara Tuzsuz Üzüm Çekirdekli Makarna

Özellikle diyet yapanlar için besin değeri yüksek bir makarna tarifi arıyorsanız üzüm çekirdekleri ile hazırlanan bu lezzeti beğeneceksiniz. Üzüm Çekirdekli Makarna

Tarif: Üzüm Çekirdekli Makarna

3) Çocuklara Özel Üzüm Çekirdekli Kurabiye

Okul saatlerinde çocukların çantasına koymak için veya üzüm çekirdeğinin vitaminlerinden faydalanması için yemesi kolay bir tarif arıyorsanız üzüm çekirdekli kurabiye tam size göre. Üzüm Çekirdekli Kurabiye

Tarif: Üzüm Çekirdekli Kurabiye

4) Gurmelere Özel Üzüm Çekirdekli Peynirli Makarna

Farklı lezzetleri denemeyi sevenler için üzüm çekirdekli peynirli makarna ile unutulmaz bir makarna tadı yakalayabilirsiniz. Üzüm Çekirdekli Peynirli Makarna

Tarif: Üzüm Çekirdekli Peynirli Makarna

5) Üzüm Çekirdekli Soslu Makarna ile Zayıflayın

Zayıflatıcı etkileri bilinen üzüm çekirdeği eklenmiş makarna sayesinde hem doyacak hem de yediklerinizi kolayca yakacaksınız. Üzüm Çekirdekli Soslu Makarna

Tarif: Üzüm Çekirdekli Soslu Makarna

Üzüm Faydaları Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri