Yağ Yakan Yiyecekler Listesi, En Etkili 12 Besin

Yağ Yakan Yiyecekler Listesi, En Etkili 12 Besin Tarifi

Bu Yiyecekler Yağlarınızı Yok Edip Kilo Verdiriyor!

En güzel planlarınızı birkaç kilo fazlanız var diye ertelemeyin. Kilolarınız sizi rahatsız ediyor diye de aman ha bedeninize küsmeyin. Her insan güzel ve özeldir. Fakat kilo vermenizdeki amaç estetikten önce sağlık olmalıdır. Sağlık sorunlarının önüne geçmek ve daha rahat nefes almak için; size ağırlık hissi veren kilolara bu yazımız ile elveda diyeceksiniz.

Kilo vermeniz için öncelikle vücudunuzda oluşan ödemleri atmanız gereklidir. Ödemler atıldıktan sonra metabolizmanız harekete geçecek ve yağ yakımınız başlayacaktır. Yağ yakıldıktan bir süre sonra vücudunuz bu güzel duruma alışacak ve istediğiniz kiloya ulaşacaksınız. Tek yapmanız gereken şimdi sizlere sunacağımız listede yer alan vücuttaki yağ yakan yiyecekler ile beslenmek! Biraz dikkat ettikten ve sabrettikten sonra en hızlı yağ yakan yiyecekler etkisini gösterecektir.

Yağ Yakan Yiyecekler Listesi

1) Diyetlerin Gözdesi: Yeşil Çay

Vücudunuzda yağların depolanmasına engel olmak için hemen bir fincan yeşil çay hazırlayın! Çünkü yeşil çay içeriğinde bulunan maddelerin sayesinde yağlarla mücadele ediyor. Kilo kontrolü sağlamak, yağ yakmak ve ödem atmak istediğinizde yeşil çay sizin kurtarıcınız olabilir. Diyet günlerinde gün içinde 2 bardak yeşil çay ile forma kalabilirsiniz. Bir fincan yeşil çay sadece 2 kalori!

yeşil çay

2) İster Çubuk İster Toz: Tarçın

Tarçın metabolizmanızı hızlandıran yiyecekler arasında yerini alıyor. Tatlılara veya meyvelere eklendiğinde kan şekerini düzenleyerek, vücudunuzda yağ oluşumunu önlüyor. Son zamanlarda popüler olan detoks içeceklerinin de vazgeçilmez ürünü. Açlık hissinizi kontrol altına alan tarçın gece yağ yakan yiyecekler arasında da oldukça dikkat çekmekte. Üstelik 1 gram toz tarçın 3 kalori içeriyor.

tarçın

3) Her Öğünde Mutlaka Yoğurt

Süt ve süt ürünleri protein kaynaklarındandır. Gün içinde ihtiyacınız olan proteini bu ürünlerden alabilirsiniz. Aynı zamanda metabolizmanızı da hızlandıran süt ürünlerinin arasında dikkatler en çok yoğurt üzerinde. Ara öğünlerinizde meyveli ve tarçınlı yoğurt tükettiğinizde vücudunuzdaki yağlar tahmin edemediğiniz kadar yakılabilir. Orta boy yağsız yoğurt 119 kaloriye sahip.

yoğurt

4) Kahvaltı Onsuz Olmaz: Yumurta

Her sabah bir adet haşlanmış yumurta ile kahvaltı yaptığınızda, metabolizmanızı canlandırıp güne başlamış olursunuz. Güçlü protein ve yağ yakıcı bir besin olması yönüyle sporcuların da yüzünü güldüren bir yiyecek. Kas gücünüzü kaybetmeden kilo vermek istediğinizde spordan sonra yağ yakan yiyecekler arasında yer alan yumurta aklınıza gelebilir. 1 adet haşlanmış yumurta yediğinizde sadece 77 kalori alırsınız.

yumurta

5) Rengiyle Gözleri Şenlendiren: Greyfurt

Greyfurt metabolizmanızın dostu. Mevsiminde yenilen taze greyfurtlar ile istenmeyen kilolar kolayca verilebilir. Yağ yakıcı özelliği ile meyve saatlerini süsleyen greyfurt, aynı zamanda muhteşem bir lif kaynağı. Böylece tokluk hissinizi sağlayarak sağlıklı şekilde yağ yakabilirsiniz. Yarım greyfurt yediğinizde 75 kalori karşılanmış olacak.

greyfurt

6) Kahvesiz Olmaz Diyenlere: Kahve

Evet, kahve de yağ yakan yiyecekler arasında kendini göstermekte. Spor öncesi içilen bir fincan şekersiz Türk kahvesi sizin daha çok ter atmanıza ve yağ yakmanıza yardımcı oluyor. Gün içinde içilen şekersiz ve kremasız kahveler de durgun olan metabolizmanızı canlandırmakta. Şekersiz içilen bir fincan Türk kahvesi sadece 1 kalori!

türk kahvesi

7) Kırmızı, Yeşil veya Sarı Elma

Elma içinde bulundurduğu pektin maddesinden yardım alarak, sizi uzun süre tok tutabilir. Yağları yakmaya yardım ederken aynı zamanda cildinize de canlılık kazandırır. Kahvaltıda veya ara öğünde tercih ederek diyet sürecinizde elmadan destek alabilirsiniz. Yağlarınızı elma ile yakıp kendinizi daha iyi hissedin!

elma

8) Kereviz Yağ Yakmaya Geliyor

Kerevizi isterseniz yemek içinde kullanın, isterseniz ev yapımı yoğurt ile salatasını tüketin. Her şekilde vücudunuzdaki yağlarla savaşmak için etkili olacaktır. Düzenli olarak kereviz tüketimi sonucunda verilen kiloların yağdan gittiğini fark edebilirsiniz. Yağ yakmak için kerevizi sağlıklı besinler listenizden eksik etmeyin. Ayrıca 100 gramlık kerevizde sadece 42 kalori bulunmakta.

kereviz

9) Zencefil ve Sarımsak Mucizesi

Yağ yakan besinler Ender Saraç önerileri ile zencefil ve sarımsaklı kürde buluşuyor. Zencefili bir bardak suda 7 dakika kaynatın ve ocağın altını kapatın. Bir tane sarımsağı suyun içine atın. Sıcağı geçen bu suya bir iki damla limon damlatın ve gün içinde için. Bu kür oldukça etkili bir yağ yakıcı içecektir.

zencefil

10) Siyah Mercimek

Yağ yakan yiyecekler Gürkan Kubilay listesinde kara mercimek yer alıyor. Kara mercimeğin metabolizmayı hızlandırdığı ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği için birçok danışanına tavsiye ettiği bir besindir.

siyah mercimek

11) Zeytinyağı

Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda yağ yakan yiyecekler Canan Karatay tarafından bilimsel verilerle incelenmektedir. Araştırmalarından elde ettiği bilgilere göre zeytinyağı ile beslenen kişilerin kilo probleminin olmadığını belirtir. Kahvaltıdan başlayarak akşam yemeğine kadar her öğünde zeytinyağına yer verilmesini ifade eder. Yağ yakımını sağlıklı şekilde gerçekleştirmek için tercihiniz: Zeytinyağı!

zeytinyağı

12) Maydanoz ile Yağlara Elveda

Yağ yakan yiyecekler Saraçoğlu imzası ile bu başlıkta. Saraçoğlu maydanozun her öğünde tüketilmesinden yana. Antioksidan özelliğe sahip sebzeler arasında sıkça tercih edilen maydanozu limonla beraber yediğinizde adeta yağ yakma ilacı! Kilo vermek isteyenler için her zaman ve her öğünde maydanoz iyi bir fikir olacak.

maydanoz

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yağ Yakan İçecek Tarifi

Yağ Yakan İçecek

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yağ Yakan Yoğurt Tarifi

Yağ Yakan Yoğurt

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Yağ Yakan Detoxumuz Tarifi

Yağ Yakan Detoxumuz

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Yağ Yakan Karışım Tarifi

Yağ Yakan Karışım

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Yağ Yakan Lahana Çorbası Tarifi

Yağ Yakan Lahana Çorbası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yağ Yakan Pancar Kanepe Tarifi

Yağ Yakan Pancar Kanepe

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yağ Yakan Ödem Söktüren İçecek Tarifi

Yağ Yakan Ödem Söktüren İçecek

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Yağ Yakan Çorba Yada Yemek Tarifi

Yağ Yakan Çorba Yada Yemek

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri