Airfryer Pişirme Kağıdı: Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Airfryer Pişirme Kağıdı: Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar? Tarifi

Airfryerda Pişirme Kağıdı Kullanım İpuçları

Airfryer, son yıllarda mutfakta yardımcı popüler küçük ev aletleri arasına eklendi. Yeni nesil sıcak hava fritözü airfryer sayesinde, kısa sürede ve çok daha az yağ kullanarak kızartma ve fırın yemekleri hazırlamak mümkün. Minimal ve işlevsel bir fritöz olan airfryer kullanan birçok kişi cihazın temizliğini korumak adına fırın kabı ya da pişirme kağıdı tercih ediyor. Ancak bu durum airfryer pişirme kağıdı kullanımı hakkında bazı soru işaretleri doğuruyor.

Kızartma, sebze, et, köfte, börek, pizza, kurabiye, kek ve daha fazlasını kolayca pişirebileceğiniz airfryer modellerinde, pişirme kağıdı kullanmadan önce hatırlamanız gereken bilgileri Nefis Yemek Tarifleri farkıyla, bu içeriğimizde inceledik! Aklınıza takılan soruların yanıtlarına ilerleyen alt başlıklarımızdan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Tarif için: Airfryer Somon Tarifi

Airfryerda Pişirme Kağıdı Kullanılır mı?

Piyasada yer alan birçok airfryer modelinde, pişirme türüne özel tencere ve kızartma tepsisi yer almaktadır. Ancak bazı durumlarda, örneğin; kek, omlet, hamur işi gibi akabilecek veya yapışabilecek ürünler için kullanıcılar pişirme kağıdı kullanmayı tercih edebilir.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta airfryer pişirme teknolojisidir. Pişirme sırasında, airfryer tasarımına göre alttan ve üstten sıcak hava akışı sağlanır. Şayet, pişirme kağıdı yerleştirip kullanmaya başlarsanız bu durum, hava akışını engelleyeceğinden tariflerinizden verimli ve lezzetli sonuçlar alamayabilirsiniz. Pişirme kağıdının kullanıldığı bazı durumlarda ürünlerin alt bölümü yeterince kızarmayabilir.

Elbette hızlı gelişen çözüm dünyasında pişirme kağıdı üreticileri, airfryer modellerinde rahatça kullanabileceğiniz pişirme kağıdı modellerini piyasaya sunmuştur. Delikli ve dolayısıyla hava akışını engellemeyen pişirme kağıtları airfryer ile kullanıma uygundur.

Peki, Airfryer Pişirme Kağıdı Nasıl Kullanılır?

Airfryer pişirme kağıdını kullanırken tek yapmanız gereken kağıdı hazneye düzgünce yerleştirip üzerine pişirmek istediğiniz ürünleri eklemek, işte bu kadar kolay!

Tarif için: Airfryer Sebzeli Somon (Videolu)

Airfryer Sebzeli Somon (Videolu)

Airfryer Pişirme Kağıdı Ne İşe Yarar?

Yemek hazırlıklarında yeni nesil pişirme teknolojisi airfryer ile çok daha hızlı sonuçlar alabilirsiniz. Bu yardımcı mutfak aleti sayesinde kızartma, et, sebze gibi yemekleri hazırlayabilirsiniz. Ankastre fırınlara özel üretilen tepsiler veya fırın kapları ile kek, hamur, et, sebze gibi ürünler pişirmek risk faktörü değildi; ancak airfryer yeni bir cihaz kültürü olduğundan kullanıcılar airfryer ile pişirme kağıdı kullanımı hakkında bazı soru işaretlerine sahip.

Piyasada pek çok marka airfryer ile uyumlu delikli, deliksiz, kare ya da oval tabak pişirme kağıtları üretiyor. Peki, airfryer pişirme kağıdı ne işe yarar?

  • Pizza, börek, poğaça, kurabiye gibi hamur işlerinde hamurun airfryer tabanına yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • Kek harcı akışkandır ve airfryer pişirme ızgarasından akarak cihazın tabanına zarar verir; pişirme kağıdı ile muntazam ve güvenli şekilde kek pişirebilirsiniz.
  • Patates, tavuk, köfte, et gibi ürünleri soslayarak pişirmek istediğinizde yağ, baharat ya da salça gibi marinasyon malzemeleri pişme sırasında akabilir, cihazı kirletebilir. Bu aşamada pişirme kağıdı kullanarak daha temiz sonuçlar elde edebilirsiniz.

Tarif için: Airfryer Donut Tarifi (Videolu)

Airfryer Donut Tarifi (Videolu)

Airfryerda Pişirme Kağıdı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Pişirme kağıdı kullanarak airfryer yemekleri hazırlamak isterseniz, pişirme kağıdının hazne içinde hava akışını engellemesine izin vermemelisiniz. Bunun için, pişirme haznesinden daha küçük ebatlarda veya delikli airfryer pişirme kağıdı kullanmayı deneyebilirsiniz. Hava akışı engellendiğinde yiyeceklerin pişme süresi uzayabilir veya eşit pişmesi önlenebilir.

Piyasada yer alan airfryer pişirme kağıtlarını kullanmak için de tasarıma dikkat etmeniz gerekir. Delikli olan kağıtlardan faydalanırsanız airfryer içindeki hava akışını sağlayabilirsiniz. Bu cihaz, sıcak havayı yiyeceklerin her yüzeyine ulaştırarak pişirme sağlar. Bunun için airfryer pişirme kağıtlarının tabanı kapatmasına izin vermemelisiniz. Delikli ve hava akışını sağlayan pişirme kağıtlarını kullanarak tariflerinizi deneyebilirsiniz.

Tarif için: Airfryer Ramazan Pidesi (Videolu)

Airfryer Ramazan Pidesi (Videolu)

Airfryer Pişirme Kağıdı Nasıl Seçilir?

Yemek hazırlığında, pişirme kağıdı kullanarak airfryer tariflerini deneyecekseniz, pişirme kağıdının ölçülerine veya kare ya da oval olmak üzere şekline dikkat etmelisiniz. Pişirme kağıdı kullanmayı tercih ediyorsanız, kağıdın genişliğine dikkat ederek seçim yapmalısınız.

Üretici firmalar airfryer modellerini standart ölçülere ve XXL ölçülere göre tasarlamaktadır. Bu nedenle pişirme kağıdı alırken ortama 16-20 cm genişliğindeki kare veya oval tabak pişirme kağıdı modellerini kullanabilirsiniz.

Tarif için: AirFryer’da Selanik Gevreği (Videolu)

AirFryer’da Selanik Gevreği (Videolu)

Airfryer Pişirme Kağıdı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Airfryerda Pişirme Kağıdı Yerine Ne Kullanılır?

Pişirme kağıdı kullanımı yerine, airfryer modeline ait pişirme aparatlarını kullanmayı deneyerek tariflerinizden lezzetli sonuçlar alabilirsiniz. Airfryer pişirme aksesuar kitleri içinde: Derin kap, ızgara, 2’li ayrılmış silikon kap, silikon muffin & kek kalıbı, yayvan kap gibi farklı pişirme kapları yer alır. Bu setlerden sizde bulunan airfryer ölçüleri ile uyumlu olanı seçebilirsiniz.

Philips Airfryer XXL Pişirme Kağıdı Kaç cm?

Airfryer pişirme kağıdı kullanırken sizin cihazınızın ölçülerine uyumlu olması önemlidir. Aksi durumda dışarı taşan kağıt cihazın kapanmasını önleyebilir veya daha küçük kağıtlar pişme esnasında ürünün akıp dağılmasına neden olabilir.

Philips Airfryer XXL için 16 veya 20 cm pişirme kağıdı tercih edebilirsiniz.

Eğer airfryer için uygun bir pişirme kağıdı satın almadıysanız evdeki mevcut pişirme kağıdını cihazın ölçülerine uygun şekilde keserek kullanabilirsiniz.

Airfryer Pişirme Kağıdı Yıkanır mı?

Airfryer pişirme kağıtları, tek kullanımlıktır ve yıkanmaya uygun değildir. Bu ürünleri kullanırken ekstra yağ eklemenize gerek kalmaz. Yağlı kağıt özelliğinde olduğundan, kızartma ve et gibi yiyeceklerin sosuyla rahatça yemek hazırlayabilirsiniz. Kullandığınız kağıtları, geri dönüşüm için ayırıp kağıt atıklar için ayrılan kutulara atabilirsiniz.

Eğer silikon pişirme kapları kullanıyorsanız bu malzemeler yıkanıp yeniden kullanılmaya uygundur.

Airfryer Pişirme Kağıdı Kullanmak Avantajlı mı?

Mutfakta severek kullandığınız airfryer modelleri için pişirme kağıdı kullanmayı tercih ederseniz, avantajlarından faydalanabilirsiniz:

  • Pişirme kağıdı kullanarak yemek hazırladığınız durumlarda, airfryer daha az kirlenecektir.
  • Özellikle de balık, et, patates ve biber gibi kızartma işlemlerini yapacağınız airfryer tariflerinde tabanda yağ birikmesini önleyebilirsiniz.
  • Kahvaltılar için airfryer tariflerini deniyorsanız, pişirme kağıdı sayesinde daha pratik sunum yapabilirsiniz.
  • Baharatlı tarifleri pişirirken airfryer pişirme kağıdı kullanırsanız, baharatların cihaz tabanında birikmesini önlemiş olursunuz.

Tarif için: Airfryer Brownie Tarifi (Videolu)

Airfryer Brownie Tarifi (Videolu)

Philips Airfryer XXL & Essential Karşılaştırma

Airfryer Sağlıklı mı, Zararlı mı? Faydalı İpuçları

Airfryer Nedir? Sağlıklı Mı? Kullanımı, Temizliği

En İyi Airfryer Hangisi? Marka ve Ürün Özellikleri

Airfryer Tarifleri: Hızlı, Pratik ve Çok Hafif 44 Çeşit

Philips Airfryer XXL Kullanımı, Özellikleri, Temizliği

Airfryer Temizliği: Hazne, Sepet ve Rezistans Nasıl Temizlenir?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri