Airfryer Nedir, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Özellikleri

Airfryer Nedir, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Özellikleri Tarifi

Airfryer: Geleneksel Fırına Pratik Alternatif!

Airfryer, son zamanlarda pek çok evin mutfağında yer edinmiş durumda. Yemek hazırlamak için kısıtlı vakti olanların mutlaka temin ettiği, airfryer sıcak hava fritözü olarak bilinen bir mutfak aletidir. Küçük ev aleti olan airfryer, kısa zamanda en az yağ ile yemek pişirmeyi ve kızartmayı amaçlayan teknolojik bir ürün aynı zamanda.

Fast – food gıdalarda sürekli kullanılan yağın zararlarından korunabilmek adına, ev ortamında daha lezzetli şekilde kızartma yapmak isteyenlerin de tercihi. Üstelik airfryer modelleri, kızartma yapma işlevinin yanında kırmızı et, köfte, pizza, balık, tavuk, hindi, kek, börek, omlet, kestane, sufle gibi değişik birçok tarifi deneme imkanı sunan teknolojik cihaz olarak piyasada satışa sunulmakta.

Piyasada birçok firma, kendi tasarım çizgilerine göre airfryer modelleri sunuyor. Bu ürünler, hem öğrenci evlerinde hem de aile evlerinde mutfaktaki işi kolaylaştırıyor. Mini ve pratik kullanımlı bir fırın olarak düşünebileceğiniz sıcak hava fritözleri, neredeyse 1 yemek kaşığı yağ ile ortalama 1 kg patates kızartması hazırlama imkanını sunan pratik bir ürün.

Genellikle 3.5 litre kapasitesi olan, ızgara teli ve pişirme sepeti ile paketlerden çıkan airfryer modelleri 200 dereceye kadar kızartma, pişirme, ısıtma, meyve kurutma, sebze közleme ve kek pişirme özelliklerine sahiptir. Bir adet bütün tavuğu tek seferde pişirebilme kapasitesi olan modeller ve tatlı yapabilen modeller piyasada yerini alıyor.

Mutfak tezgahlarında çok yer kaplamayan airfryer seçenekleri, elektrikle çalışan pratik ve kullanışlı küçük ev aleti olarak sizin de evinizde yerini alabilir. Henüz temin etmediyseniz; satın almadan önce aklınızdaki soru işaretlerini gidermek için airfryer hakkında bilgileri derlediğimiz bu içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Tarif için: Çift Hazneli Airfryer’da Köfte Ekmek (Videolu)

Çift Hazneli Airfryer’da Köfte Ekmek (Videolu)

Airfryer Nedir?

Airfryer, sıcak hava teknolojisi kullanılarak tasarlanan; yiyecekleri pişirme, ısıtma ve kızartma özelliği bulunan bir çeşit fritözdür. Sıcak hava fritözü olarak da tanımlayabileceğimiz airfryer, yiyecekleri az yağ ile veya hiç yağ kullanmadan daha sağlıklı pişirebilme seçeneği sunar.

Konveksiyonlu bir çeşit fırın olan airfryer, sıcak havayı yüksek hızda dolaştıran bir fana sahiptir. Bu fan, yiyecekler üzerinde çıtır ve gevrek bir doku oluşturur. Yiyecekleri dışarıdan içeriye doğru pişirir. Özel tasarlanmış fan ile birlikte yağ kullanmadan veya çok az yağ ile yiyecek pişirebilir; kızartabilir. Ayrıca kek, börek, sufle, pizza vs. pişirebilir hatta meyve kurutabilir. Tezgah üzerinde konumlanabilecek şekilde dizayn edilmiştir. Herhangi bir tesisat ya da kurulum gerektirmez.

Tarif için: Airfryer’da Yaz Salatası (Videolu)

Airfryer’da Yaz Salatası (Videolu)

Airfryer Nasıl Kullanılır?

Airfryer Cihazını ve Yiyecekleri Hazırlayın

  • Airfryeri düz, kuru, ısıya dayanıklı bir yüzeye yerleştirin.
  • Paketlenmiş yiyecekleri paketinden çıkarın, büyük sebze, meyve veya etleri parçalara ayırın.
  • Pişirme sepetini çıkartarak yiyecekleri sepetin içine yerleştirin. Sepeti aşırı doldurmamaya özen gösterin; yiyecekler arasında boşluk bırakmak, hava dolaşımını ve pişirme kalitesini artırır.
  • Cihazın fişini prize takın ve cihazı açın.

Yiyeceğe Uygun Pişirme Ayarı Seçin ve Pişirin

  • Yiyecekleri sepete yerleştirdikten sonra, sepeti airfryera geri yerleştirin.
  • Airfryer, dijital veya analog kontrol paneline sahiptir. Genellikle pişirme sıcaklığı 80-200°C arasında değişir.
  • Pişirme süresi ve sıcaklığını manuel olarak ayarlayabilir veya pişirmek istediğiniz yiyeceğe uygun (et, balık, donmuş ürün, hamur işi, sebze vs.) pişirme kategorisini seçin. Kategoriyi seçtiğinizde cihaz otomatik ısı ve süre ayarı yapacaktır.
  • Yiyeceklerin pişme süresince sepeti ara sıra çalkalamak veya yiyecekleri çevirmek, eşit pişirme sağlar.

Yemeği Servis Edin

  • Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, sepeti dikkatlice çıkarın.
  • Sepet sıcak olduğu için altına bir koruyucu nihale koyabilir ya da bez serebilirsiniz.
  • Yiyecekleri sepetten alarak servis yapın. Sepetin içi sıcak olacağından elinize dikkat ediniz.

İlginizi çekebilir: Airfryer Yemek Tarifleri: Videolu, En Kolay 32 Çeşit

Airfryer Kullanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Airfryer kullanımı fırın kullanımına göre oldukça basittir. Kontrol panelinde, yani ön yüzündeki tuşlu veya dokunmatik ekranında pişirme seçenekleri kategorilere göre ayrılmıştır. Sıcaklık derecesi ve pişirme süresi de bu bölümden ayarlanabilir veya cihazın otomatik pişirme talimatları uygulanabilir.

Kolay ve pratik kullanım için airfryer cihazlarının parçalarını tanımanız gerekiyor. Başlatma tuşu, haznesi, ızgara teli, sıcaklık ayarlama ve pişirme modu seçme gibi özelliklerine hakim olmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Bunun için temin edeceğiniz airfryer modelinin kullanım kitapçığına göz atabilirsiniz. Genellikle aynı özelliklere sahip olduğu için sadece birkaç tuşa dokunarak airfryeri kolayca çalıştırabilirsiniz.

Airfryer fritözü önceden ısıtmanız gerekmiyor. Hazne içine, pişirmek istediğiniz yiyecekleri yerleştirerek ve hazneyi tamamen yuvasına oturtarak uygun programı seçebilirsiniz. Et, sebze, balık, tavuk, kek ya da manuel diğer programları tercih edebilirsiniz.

Her besin için ayrı fan özelliği bulunur; pişirmek istediğiniz gıda ürününe göre airfryer otomatik bir pişirme derecesi ve süresi belirleyecektir, dilerseniz bu ayarları değiştirebilirsiniz, pişirme süresini kısaltabilir veya uzatabilir, sıcaklık derecesini yükseltebilir veya düşürebilirsiniz.

Birçok airfryer modelinde patates kızartması, kek, sebze közleme, balık pişirme, köfte programı mevcuttur. Bazı modeller ise sıcak havanın daha iyi dolaşması için pişirme arasında hazneyi çalkalamanız veya ürünleri karıştırmanız için uyarı verebilir. Bu özelliklerde cihazın pişirmesini durdurup hazneyi yerinden çıkarıp birkaç defa sallamanız gerekiyor. Ardından tekrar kaldığı yerden devam etmesi için pişirme tuşuna basabilirsiniz.

Airfryer pişirme kağıdı kullanabilmek için uygun bir cihazdır; ancak sıcak havayı fan ile dolaştırarak pişirme teknolojisi uygulayan bir cihaz olduğu için hazne içine pişirme kağıdı yerleştirirseniz sıcak hava besine doğrudan ulaşamayabilir, pişirme süresi uzayabilir. Kimi kullanıcılar cihazı temiz tutmak ve temizlik kolaylığı sağlamak adına pişirme kağıdı da tercih edebiliyor; hatta airfryer için özel pişirme kağıtları da tasarlanmış ve satışa sunulmuştur.

İlginizi çekebilir: Airfryer Pişirme Kağıdı: Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Tarif için: Airfryer Patates Kızartması (Videolu)

Airfryer Patates Kızartması (Videolu)

Airfryer Ne İşe Yarar?

İşlevselliği ile trend bir ev aleti olan airfryer, konveksiyon sistemi ile çalışan ve yemeklerin çevresinde sıcak hava dalgası oluşturan fanlı bir sisteme sahiptir. Sebze, meyve, et, balık, tavuk, hindi, hamur işi ve diğer malzemelerin çevresinde sıcak hava belirli bir süre dolaştığında haşlanma, pişme ve kızarma meydana gelir. Sıcak hava döngüsü sayesinde yiyecekler mümkün olan en az yağ ile pişme seviyesine ulaşır. Bu özelliği yiyeceklerin daha düşük kalorili olmasını sağlayabilir.

Airfryer, kapalı bir hazne içinde kontrollü pişirme sağladığı için ocağa yağ sıçraması, taşma durumu ya da başında devamlı bekleme gibi çeşitli zahmetleri ortadan kaldırır. Öte yandan pişirme süresi bittiğinde uyarı verir ve otomatik olarak kapanır. Böylece siz diğer işlerinizle meşgulken bir yandan yemeğiniz ayarladığınız ölçüde pişmeye devam eder.

Kızartma işlemi genellikle derin ve kızgın yağ içinde gerçekleşir. Ancak airfryerda bu sistem minimum yağ ile veya hiç yağ kullanmadan uygulanır. Üstelik tavadaki yağın ya da fırının bir süre ısınması için beklerken, airfryer ile yağın ya da haznenin ısınmasını beklemenize ihtiyaç yoktur; ön ısıtma gerekmez.

Cihazı çalıştırdığınız andan itibaren sıcak hava, fan sayesinde hazne içinde dolaşmaya başlar. Pişirmek istediğiniz besinler programlanan süre içinde pişer ve çevresinde çıtırlık oluşarak kızarmış görünüm kazanır. Bu cihazın çalışması için elektriğe bağlı olması gereklidir.

Pişirme dereceleri ve pişirme programları için kullanma kılavuzunu incelemenizi tavsiye ederiz; her firma veya model farklı kullanma talimatlarına tabi olabilir; ilaveten kullanım ve bu süreci kavramak oldukça pratiktir.

Tarif için: Airfryer Fırın Makarna (Videolu)

Airfryer Fırın Makarna (Videolu)

Airfryer Sağlıklı Mı?

Airfryer sağlıklı mı sorusu birçok kişinin merak ettiği konular arasında. Bu soruya diyetisyenler sık sık yanıt veriyor. Öncelikle, kızartma ve her türlü pişirme işleminde en az ölçüde yağ kullandığı için sağlıklı olduğu söylenebilecek bir ürün olarak mutfaklarda yerini alıyor. Yemeklerin yağ içeriğini azalttığı için kullanışlı ve doğru bir seçim olarak görülebilir. Yemek pişirirken potansiyel kimyasal maddelerden uzak şekilde pişirmeyi sağlar. Sadece patates kızartması için değil birçok besin grubunu daha sağlıklı yöntemlerle tüketmenize olanak sağlar. Kızartmaya göre daha düşük kalorili yiyecekler hazırlayabilirsiniz.

Öte yandan besin dengesi ve çeşitliliği sağlamak sağlıklı yaşamın temelidir. Airfryer ile her gün veya çoğu öğünde kızarmış yiyecekler tüketmek, hazır dondurulmuş gıdaları hızlıca airfryerda pişirip sık sık yemek sağlıklı bir seçim olmayabilir. Ayrıca, hızlı ve çabuk pişirmek adına gıdaları çok yüksek ısıda ve kısa sürede pişirmek besin içeriklerini negatif etkileyebilir.

Özetle, airfryer sağlıklı mı sorusu için kesin olarak sağlıklı ya da sağlıksız olduğunu belirtmeden önce kişinin kullanım şeklini ve beslenme düzenini gözlemlemek gerekecektir; çünkü bu şartlar herkes için değişkendir.

İlginizi çekebilir: Airfryer Sağlıklı mı, Zararlı mı? Faydalı İpuçları

Tarif için: Çift Hazneli Airfryer’da Somon ve Kakaolu Muffin

Airfryer Nasıl Temizlenir?

Birçok airfryer modeli, bulaşık makinesinde yıkanabilen hazneye ve tellere sahiptir. Eğer ürünün kullanım kitapçığında ürünün pişirme aparatlarını makineye atabileceğinize dair notlar yer alıyorsa temizliğini bulaşık makinesinde yapabilirsiniz. Şayet elinizde yıkamak istiyorsanız sadece bulaşık deterjanı ve yumuşak sünger kullanarak yıkayabilirsiniz. Tamamen kuruma işlemi bittiğinde yeniden yerine yerleştirebilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz.

Uzun ömürlü airfryer kullanımı için her pişirmeden sonra yıkayıp kurutmanız önerilir. Yağın uzun süre kalması, pişirme bölümlerinin kısa sürede yıpranmasına neden olabilir. Cihazın zarar görmemesi için airfryer temizliği konusunda hassas olmanız tavsiye edilmekte. Bulaşık teli, keskin malzemeler ve asitli deterjanlar kullanmaktan kaçınabilirsiniz. Fişe takıp cihazı çalıştırmadan önce tüm aparatların yeterince kuru olduğundan emin olunuz.

Detaylı bilgi için: Airfryer Temizliği: Hazne, Sepet ve Rezistans Nasıl Temizlenir?

Tarif için: Airfryer İzmir Köfte (Videolu)

Airfryer İzmir Köfte (Videolu)

Airfryer Çok Elektrik Harcar Mı?

Evine airfryer almayı düşünenler acaba airfryer çok fazla elektrik harcar mı diye merak etmekteler. Bu soruya şu açıdan yanıt verelim: Mutfağınızda yer alan büyük fırınları kullanmak için öncesinde ısıtma işlemi yaparsınız. Fırın içi ısınırken ortalama 10 dakika boyunca fırın boş çalışır. Ancak airfryer kullanımı öncesinde çalıştırma işlemi gerekmez. Bu özelliği ile elektrik tasarrufu sağlanabilir.

Piyasada satışa sunulan airfryer modelleri 1500W ya da 2500W gücüne sahip. Bu güç farkları, faturadaki harcama oranını belirleyebilir. Örnek verecek olursak tavuk etini ya da köfteyi fırında ortalama 35 dakikada pişirebilirsiniz. Ancak öncesinde fırını ısıtma süresi de olduğunu unutmayın. Bu yemekleri airfryer ile pişirmek istediğinizde ortalama 20 dakika çalışması gerekiyor. Hem yağdan hem de elektrikten tasarruf yapacağınız için airfryerin çok fazla enerji harcamadığını söyleyebiliriz.

Tarif için: Airfryer Tavuk Pirzola (Videolu)

Airfryer Tavuk Pirzola (Videolu)

Fırın ve Airfryer Arasındaki Farklar

  • Fırın aynı anda birkaç tepsi yemeği pişirebilme özelliğine sahipken airfryer tek seferde daha az ölçüde yemeği pişirebiliyor. Sadece haznesine sığabilen yemekleri uygun programda pişirebilir.
  • Fırını kullanmak için öncesinde 10 dakika kadar boş çalıştırmanız gerekir; ancak airfryer buna gerek duymaz. Besinleri hazneye koyduğunuz anda çalıştırıp pişirmeye başlar. Ön ısıtma gerekmez.
  • Fırın mutfakta özel bir yeri olan büyük boyutlu bir cihazdır. Ancak airfryer daha küçük boyutta ve portatif bir cihaz olarak mutfağınızda yerini alır. Prize takılabildiği sürece dilediğiniz yere yerleştirip kullanabilirsiniz.
  • Fırında ne piştiğini görebildiğiniz ve son durumu takip edebileceğiniz dış cam vardır; ancak airfryerde cam yoktur. Hazne içindeki yemeğin durumunu cihazı durdurup görebilirsiniz.
Özellik Airfryer Fırın
Pişirme Kapasitesi Tek seferde daha az miktarda yemek pişirebilir, hazne boyutuna bağlıdır. Aynı anda birkaç tepsi yemeği pişirebilir, daha geniş kapasite.
Ön Isıtma Süresi Ön ısıtma gerekmez, yiyecekleri koyduğunuz anda çalıştırıp pişirmeye başlar. Pişirme öncesinde 10 dakika kadar boş çalıştırmak gerekir.
Boyut ve Portatiflik Küçük ve portatif, prize takıldığı sürece dilediğiniz yerde kullanılabilir. Büyük boyutlu, mutfakta özel bir yeri olan sabit bir cihaz.
Görünürlük Hazne içindeki yemeği görmek için cihazı durdurmak gerekir. Dış camı sayesinde ne piştiğini görebilir ve son durumu takip edebilirsiniz.
Yerleştirme ve Kullanım Kolaylığı Daha az yer kaplar, kolay taşınabilir. Daha fazla yer kaplar, genellikle sabit bir yere monte edilir.
Pişirme Çeşitliliği Kızartma, pişirme, kavurma ve ızgara gibi çok yönlü pişirme seçenekleri sunar. Çok çeşitli pişirme yöntemleri sunar, fırın yemekleri, kekler, ekmekler vb.
Temizlik ve Bakım Haznesi ve sepeti kolayca çıkarılıp yıkanabilir. Fırın içi ve tepsiler daha fazla temizlik gerektirir, zor temizlenebilir.
Enerji Tüketimi Genellikle daha az enerji tüketir. Daha fazla enerji tüketir, büyük boyut ve uzun pişirme süreleri nedeniyle.
Kullanım Alanı Küçük aileler ve hızlı atıştırmalıklar için ideal. Büyük aileler ve geniş yemekler için ideal.

Tarif için: Airfryer Dereotlu Poğaça (Videolu)

Airfryer Dereotlu Poğaça (Videolu)

Airfryer ile Hangi Yemekler Pişirilir?

Cihazın modeline göre birçok yemek pişirme özelliği dikkatlerden kaçmıyor. Bazı ürünlerde 9 program varken bazılarında daha az pişirme modu bulunuyor. Yemek hazırlarken airfryer kullanmak isterseniz aklınıza gelebilecek birçok tarifi bu aletlerde deneyebilirsiniz. Airfryerde neler yapılır diyorsanız; birkaç fikir verebiliriz:

  • Öncelikle, airfryer patates kızartması için çok kullanışlı bir ürün. 1 kaşık yağ ve biraz tuz ile çıtır patatesler elde edebilirsiniz.
  • Biber, patlıcan, kabak, havuç gibi sebzeleri de tıpkı patates gibi kızartarak sağlıklı şekilde tüketebilirsiniz.
  • Yumurta haşlama özelliği olan airfryer düşük derecede ortalama 10 dakikada istediğiniz kıvamda yumurta sunabiliyor. Üstelik kabuğu çatladı stresine de girmiyorsunuz.
  • Böreklerin çıtır kıvam alması için airfryer kullanabilirsiniz. Aynı şekilde kurabiye ve poğaça da yapılıyor.
  • Kek ve cupcake programı olan airfryer modellerinde kek pişirebilirsiniz. Manuel ayarda uygun derecede yine kekleri kısa sürede pişirebilirsiniz.
  • Et, tavuk, köfte, balık ve sebze yemekleri için az ölçülü öğünlerde tercih edebilirsiniz. Özellikle de balığı sağlıklı tüketmek adına airfryerde en az yağla pişirebilirsiniz. Etlerin lokum kıvamında, tavukları yakmadan, balığı kokutmadan yemekler sunabilirsiniz.
  • Köfteleri bol yağda kızartmayı sevmeyenler airfryer kullanarak lezzetli köfte tarifi elde edebilir.
  • Kahvaltılar için omlet karışımı hazırlayıp uygun derecede omlet pişirebilirsiniz.
  • Meyve kurutma için uzun süreli modu açarak meyveleri kurutabilirsiniz. Çürümeye yakın olan meyveleri bu şekilde kurtarabilirsiniz.
  • Kış aylarında severek tüketilen kestane airfryer tarifi ile kolayca pişmekte.
  • Soğan halkası, hazır börek, dondurulmuş gıda, pizza, mangal lezzetleri için de airfryer tercih edebilirsiniz.
  • Airfryer ile sadece tuzlular ya da ana yemekler mi hazırlıyoruz? Hayır! Baklava ya da kadayıf gibi geleneksel tatlıları da airfryer ile pişirebilirsiniz.
  • Kahvaltılık ekmek, çok hafif az yağlı mücver veya çıtır çıtır börek tarifi hazırlayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Airfryer Tarifleri: Hızlı, Pratik, Çok Hafif!

Tarif için: Airfryer Pideli Köfte (Videolu)

Airfryer Pideli Köfte (Videolu)

Airfryer Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • İhtiyaç ve Bütçe: Henüz airfryer almadıysanız karşınıza çıkan modelleri arasında ihtiyacınız ve bütçeniz için en uygununu seçmelisiniz.
  • Kapasite: Hazne kapasitesine odaklanabilirsiniz. Eğer kalabalık bir ev için airfryer alacaksanız en geniş hazneli modeli alabilirsiniz.
  • Program Ayarları: Programları tek tuşla ayarlayabilen ya da her program için ayrı tuşu kullanma imkanı sunan modelleri inceleyebilirsiniz.
  • Temizlik Kolaylığı: Temizlik konusuna da dikkat çekmek gerekir. Birçok airfryer parçası makineye girme özeliğine sahip. Eğer yağlı parçaları tertemiz yıkamak istiyorsanız; mutlaka bulaşık makinesine uyumlu olan modelleri incelemeniz önerilir. Parçaları kolay çıkabilen ve silinen modeller; airfryer alışverişinizde her açıdan ilk tercihiniz olabilir.
  • Tasarım: Küçük ev aletlerinizin uyum içinde görünmesini istiyorsanız diğer ürünlere uyumlu olan rengi seçebilirsiniz.

Tarif için: Airfryer Hamsi Şiş (Videolu)

Airfryer Hamsi Şiş (Videolu)

Airfryer Kullanmak Avantajlı Mı?

Mini fırın özelliğini taşıyan airfryer çeşitli avantajları olan bir üründür:

  • Ekonomik değeri piyasa ortalamasında olan ve birçok marka tarafından üretilen airfryer kullanan kişiye zaman kazandırmakta.
  • Ayrıca, kızartma işlemini yaparken sadece 1-2 yemek kaşığına ihtiyaç duyduğu için yağ israfını ve sağlıksız pişirme yöntemlerini önlemekte.
  • Avantajlarından bir diğeri de ocağınızda aynı anda yemek yaparken kızartma, fırınlama işlemini airfryerde yapabiliyor oluşunuz.
  • Kalabalık davetlerde ocağınızda çorba, ana yemek, pilav, meze gibi yemekleri hazırlarken airfryer kullanarak isterseniz et pişirebilirsiniz.
  • Kahvaltılarda patates, biber kızartmasını airfryere bırakabilirsiniz.
  • Yumurta bile haşlama imkanınız var.

Tarif için: Airfryer 3 Kişilik Çikolatalı Sufle (Videolu)

Airfryer 3 Kişilik Çikolatalı Sufle (Videolu)

Philips Airfryer Buz Çözdürme Nasıl Yapılır?

Philips airfryer ile buz çözdürme nasıl yapılır? Buzlukta dondurduğunuz sebze, meyve, et ya da dondurulup paketlenmiş patates, köfte, pizza, börek gibi ürünler airfryer ile pişirilebilir veya sadece buzunu çözdürmek için kullanılabilir. Peki nasıl?

  • Philips airfryer pişirme ayarlarından buzlu yiyecek göstergeli seçenekten dondurulmuş yiyecekleri pişirebilirsiniz.
  • Dondurulmuş yiyecekleri pişirmek için buz çözdürmeniz gerekmiyor; buzlu yiyecek kategorisini seçtiğinizde cihaz otomatik pişirme derecesi ve süresini belirleyecektir. Dondurulmuş yiyeceklerin pişme süresi daha uzundur.
  • Eğer sadece buz çözdürecekseniz 10-15 dakikalık bir süre yeterli olacaktır. Kontrollü olmanızı tavsiye ederiz; lakin buz çözdürme süresi yiyeceğin büyüklüğüne göre değişebilir.

Tarif için: Airfryer Patates Püreli Tavuk Sote (Videolu)

Airfryer Patates Püreli Tavuk Sote (Videolu)

Airfryer Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Airfryerda Sulu Yemek Yapılır mı?

Airfryerda sulu yemek yapmak genellikle önerilmez; çünkü cihaz kızartma ve pişirme işlemleri için tasarlanmıştır. Ancak bazı modellerde sulu yemekler için özel aksesuarlar kullanılabilir.

Airfryer Alırken Neye Dikkat Edilmeli?

Airfryer alırken kapasite, pişirme fonksiyonları, temizleme kolaylığı ve enerji tüketimine dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, cihazın kullanım kılavuzunu inceleyerek ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Airfryer Gerçekten Kullanışlı mı?

Evet, airfryer oldukça kullanışlıdır; çünkü az yağ ile sağlıklı yemekler pişirmenizi sağlar ve çeşitli pişirme yöntemlerini destekler. Hızlı ve pratik bir şekilde yemek hazırlamak için idealdir.

Airfryerda Yemek Isıtılır mı?

Evet, airfryer yemekleri yeniden ısıtmak için kullanılabilir ve bu işlem yiyeceklerin çıtır dokusunu korur. Mikrodalgadan farklı olarak yiyecekleri daha eşit bir şekilde ısıtır.

Airfryerda Borcam Kullanılır mı?

Evet, airfryerda borcam kullanılabilir; fakat borcamın cihazın haznesine uygun boyutta olması gerekir. Isıya dayanıklı olduğundan borcam kapları kullanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Airfryer ile Borcam’da Pişirebileceğiniz 10 İştah Açıcı Tarif

Airfryer Mikrodalga Özelliği Var mı?

Hayır, airfryerda mikrodalga özelliği yoktur. Airfryer, yiyecekleri kızartma ve pişirme işlemleri için sıcak hava sirkülasyonu kullanarak çalışır; mikrodalga ise elektromanyetik dalgalar kullanır.

Mikrodalga Fırın Zararlı Mıdır?

Evde Kuzine Soba Fırın Nasıl Kullanılır?

Fırın Kullanırken İşinize Yarayacak 9 Pratik Bilgi

Fırın Kullanımı: Isı, Program Ayarlama, Tepsi Konumu

Fırın Nasıl Temizlenir? Yağ ve Kirden Arındıracak 5 Kolay Yöntem

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ne Buldum Tatlısı Tarifi

Ne Buldum Tatlısı

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Akıtma (Krepte Neymiş) Tarifi

Akıtma (Krepte Neymiş)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri