Alanya’da Ne Yenir? Çok Beğenilen 14 Restoran

Alanya’da Ne Yenir? Çok Beğenilen 14 Restoran Tarifi

Alanya: En İyi Yemek & Gezi Rehberiniz

Alanya, Akdeniz’in turizm bölgelerinden biridir ve her yıl yüzlerce kişiyi ağırlayan bir potansiyele sahiptir. Toroslar ile Akdeniz arasında dikkat çeken Alanya, Antalya’nın en hareketli ilçelerinden biridir. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Alanya gezilecek yerleri ve tadılacak yemekleri ile de kendinden sıkça söz ettirmektedir.

Alanya’ya seyahat planınız varsa ve bir rota oluşturmak istiyorsanız; bu satırlardaki rehber bilgiler ile Alanya geziniz oldukça tatmin edici olabilir. Alanya’nın yemeklerini tatmaya, güzelliklerini görmeye hazır mısınız?

Alanya’da nerede yemek yenir sorusunun en lezzetli yanıtları şimdi bu sayfada sizlerle. Alanya’yı karış karış gezmek ve meşhur tatları denemek için yazımızı sonuna kadar okumalısınız!

alanya'da ne yenir

Alanya’da Ne Yenir? Gidebileceğiniz En İyi 14 Restoran

1) Celil’in Yeri

Alanya yemek mekanı arayanları hiç vakit kaybetmeden Celil’in Yeri’ne yönlendirmek istiyoruz. Çünkü buradaki lezzetli yemekler, midenizi şenlendirecek türden. Organik köy tavuğunun lezzetlendiği bir durak olan Celil’in yeri size nefis bir sofra sunacak. Alkollü ve alkolsüz içeceklerin bulunduğu, köy tavuğunun özel bir tarifle hazırlandığı Celil’in Yeri’ne gelip doyurucu bir gün yaşayabilirsiniz.

Adres: Bektaş Mahallesi No: 75, Alanya, Antalya

İletişim: 0532 273 40 60

celilin yeri

2) Esma Abla Ev Yemekleri

Yöresel Alanya ev yemekleri Esma Abla’da yenir. Alanya’nın asırlardır pişirilen Gülüklü çorbası, öküz helvası, sütlü kabak tatlısı ve ötesi için durağınız Esma Abla Ev Yemekleri olmalı. Ekonomik rakamlarla anne eli değmiş lezzetleri tatmak isteyenler, Alanya’da bu mekanda buluşuyor. Bahçe ve iç mekanda, lezzetli sofralarda buluşmak sizin de hakkınız. Esma Abla sizi de bekliyor!

Adres: Saray, Galatasaray Caddesi, Uysal Apartmanı 56/A, Alanya, Antalya

İletişim: 0242 519 08 40

esma abla ev yemekleri

3) Konaktepe Restoran Kahvaltı Evi

Alanya kahvaltı keyfini yaşatan Konaktepe Kahvaltı Evi, sizlere en lezzetli kahvaltı anını yaşatacak bir mekan. Alanya manzarası karşısında, tertemiz havayı soluyarak nefis bir kahvaltıyla buluşmak isteyenlerin sık sık ziyaret ettiği Konaktepe Kahvaltı Evi, serpme kahvaltısıyla beğenileri üzerine topluyor. Ferahlatan havasıyla, sıcak ve soğuk kahvaltılık ürünleriyle unutulmaz bir gün yaşamak için mutlaka uğrayın!

Adres: Kestel, Yaylalı Köyü, Alanya, Antalya

İletişim: 0242 512 52 51

konaktepe kahvaltı evi

4) Löküs Balık Evi

Alanya’da balık ziyafeti yapmak isteyenler Löküs Balık Evi’nde buluşacak. Kumsal üzerinde hazırlanan masalarda balığın tadını doya doya alabilirsiniz. Mekan ve mezelerle misafirlerden tam not alacak Löküs Balık Evi, balığa doymak isteyenleri bekliyor. Taze mezelerin, sıcak balıkla buluşmasına denizin kıyısında Löküs Balık Evi’nde şahit olabilirsiniz!

Adres: Dinek Mahallesi Emirgan Caddesi No: 3 (MUZ Otel Yanı) Alanya, Antalya

İletişim: 0242 511 22 42

löküs balık evi

5) Şebithane Saklıbahçe

Alanya’nın tarihi dokusunu hissederek güne güzel bir gözleme ile başlamak ister misiniz? Sıcacık, ev yapımı gözleme ile içilen çayın verdiği tadı uzun süre unutamayacaksınız. Sade ve doyurucu kahvaltı sevenlerin, acıktığı anda hızlı servis arayanların uğrak noktası olan Şebithane Saklıbahçe, Alanya’nın doyumsuz manzarasını sunan yerlerden biri olarak sizleri bekliyor.

Adres: Tophane Mahallesi, Tersane Sokak No: 7 Kızılkule Yanı, Alanya, Antalya

şebithane saklıbahçe

6) Pişi Dünyası

Alanya’nın pofuduk pofuduk pişi yapan lezzetli bir mekanı var. Pişi dünyası onlarca pişi türünü sıcacık sunan ve lezzetine doyum olmayan pişiler hazırlayan bir durak. Pişi sevenlerin sık sık uğradığı Pişi Dünyası, uygun rakamlarla servis ettiği pişileri sizin de tatmanızı istiyor. Alanya’da acıktığınız anda doya doya pişi yemek için Pişi Dünyası’na uğramalısınız!

Adres: Oba, Oba mahallesi Hacıkadiroğlu Caddesi, Eroğlu Apartmanı NO: 40/A-B, Alanya, Antalya

İletişim: 0538 048 58 58

pişi dünyası
Kaynak: www.facebook.com

7) Cilvarda Restoran

Eğlenceli akşamların, lezzetli yemeklerin tam tadını almak isteyenler Cilvarda Restoran’da buluşuyor. Alkollü ve alkolsüz içeceklerle donatılan masanıza, taze sıcak ve soğuk mezeler geldiğinde görsel şölen oluşacak. Kendinize armağan etmek istediğiniz bir gün olduğunda Cilvarda Restoran’ı seçerseniz burada geçirdiğiniz anı unutamayacaksınız. Şefin tavsiyesi kalamar dolmasını denemeden de dönmeyin!

Adres: Kızlar Pınarı Mahallesi Çağrıcı Sokak Demet Apartmanı No: 6 Alanya, Antalya

İletişim: 0532 392 84 44

cilvarda restaurant

8) Evreka Cafe

Alanya’da bulunduğunuz anlarda kısa bir tatlı molası vermek isterseniz Evreka Cafe tercihiniz olabilir. Birbirinden tatlı pasta çeşitleri, çay ve kahvenize eşlik ederken size düşen bu tadı doya doya yaşamak. Çay keyiflerinde buluşmak adına nezih bir mekan arıyorsanız Evreka Cafe sizler için en güzel masayı ayıracak. Samimi işletmeciler, ferah mekan ve seçkin menüler ile Evreka Cafe’ye davetlisiniz!

Adres: Kadirpaşa Mahallesi Gül Sokak No: 5/A Alanya, Antalya

İletişim: 0507 453 07 01

evreka cafe

9) Della Via Cafe

Gerçek kahve lezzetini ve damak çatlatan pastaların tadını almak için Della Via Cafe’nin kapısını aralamalısınız. Sakin ve ferah mekanında kendinizi ödüllendirmek isterseniz, Della Via Cafe’ye uğramalısınız. Özellikle de kruvasan ve passifloralı cheesecake konusunda iddialı olan Della Via, sizleri bu özel tatları tatmanız için davet ediyor.

Adres: Atatürk Caddesi 1100 Sokak Balta 2 İş Hanı 8/A Alanya, Antalya

İletişim: 0532 251 73 47

della via cafe

10) Çinal Lokantası

Esnaf lokantasında mideleri şenlendirmek için Alanya’da Çinal Lokantası’nı denemelisiniz. Özellikle de bakla piyazının çok lezzetli olduğunu ve daha önce denemediyseniz muhakkak denemenizi öneriyoruz. Uzun yıllardır Alanya’da lezzetli tatları sunan Çinal Lokantası, ev yemekleri ve geleneksel tatlılar konusunda başarılı sonuçlar vermektedir. Tüm yemeklere ulaşmak için Çinal Lokantası’na davetlisiniz!

Adres: Atatürk Caddesi Ortaklar İşhanı Güvenir Otel Karşısı Şekerhane Mahallesi Merkez, Alanya

İletişim: 0242 513 22 91

çinal lokantası

11) Arap Mehmet Restoran

Acıktığınız anda sıcacık iç ısıtan çorba içmek isterseniz, Alanya’da Arap Mehmet Restoran’da olabilirsiniz. Arap Mehmet Restoran, günlük taze ve sıcacık çorbaların adresi. Şifa niyetine içtiğiniz kelle paça, mercimek, ezogelin ve diğer çorba türleri size enerji verecek türden. Çok uygun rakamlarla doyurucu bir öğün geçirmek için Arap Mehmet Restoran’da buluşmanızı öneriyoruz. Buradaki lezzetler, size ilaç gibi gelecek!

Adres: Büyük Hasbahçe Caddesi, Emin Paşa Sokak, Alanya, Antalya

İletişim: 0242 512 05 26

arap mehmet restaurant

12) Güven Lokantası

Alanya’da nerede lezzetli yemekler yenir sorusunun kaliteli cevaplarından bir tanesi de Güven Lokantası’dır. Ev yemeklerinin iştah açan halleri sizler için burada hazırlanıyor. Et suyuyla hazırlanan pilavlar, tam kıvamında kuru fasulye ve nohutlar, zeytinyağlı yemekler damak zevkinize göre sunuluyor. Ekonomik rakamlarla, lezzetli sofralarda buluşmak isteyenler Alanya’da Güven Lokantasını tercih edebilir!

Adres: Çarşı Mahallesi İskele Caddesi No: 80 Alanya, Antalya

İletişim: 0242 513 66 64

güven lokantası

13) Kaleiçi Meyhanesi

Alanya manzarası karşısında, unutulmaz bir gün yaşamak ister misiniz? Eğlenceli ve ziyafetli bir akşam planlayanlar Kaleiçi Meyhanesi’ne uğramalı. Lezzetli mezeler, şifalı Akdeniz otlarından hazırlanan salatalar ve mevsim balıkları Kaleiçi Meyhanesi’nde özenle sunulmakta. Her türlü içeceğin yer aldığı bu mekanda, damaklarınız şenlenirken ruhunuz da huzura doyabilir. Manzara ve yemekler için denemeye değer!

Adres: Çarşı Mahallesi İskele Caddesi No: 80 Alanya, Antalya

İletişim: 0242 513 66 64

kaleiçi meyhanesi

14) Meraklı İnegöl Köftecisi

Alanya’da köfte ve piyaz ikilisi çok meşhurdur. Bu meşhur lezzetler de Meraklı İnegöl Köftecisi’nde tadılır. Yumuşacık köfteleri lokma lokma yemek için Alanya’daki lezzet durağınız Meraklı İnegöl Köftecisi olabilir. Eğer siz de uygun rakamlarla doyurucu bir köfte menüsü yemek isterseniz; hiç düşünmeden Meraklı İnegöl Köftecisi’ne uğrayabilirsiniz.

Adres: Çarşı, İskele Caddesi, Alanya, Antalya

İletişim: 0242 511 90 08

meraklı inegöl köftecisi

Yöresel Alanya Yemekleri – Nesi Meşhur?

Akdeniz’in faydalı ve lezzetli otları, şifalı sebzeleri Alanya’nın yöresel yemeklerini meydana getiriyor. Şimdi Alanya’nın hangi yemekleri meşhur onları inceleyelim. Alanya’ya yolunuz düştüğünde bu lezzetleri tatmayı sakın unutmayın!

  • Akdarı Çorbası
  • Döğme Aşı
  • Şepit
  • Laba
  • İlibada Sarması
  • Göleviz
  • Taze Bakla Yemeği
  • Ülübü Yemeği
  • Öksüz Helvası
  • Turunç Reçeli
  • Çiğirdik
  • Kırtakı

Tarif için: Gülüklü Çorba

Tarif: Gülüklü Çorba

Alanya Gezilecek Yerler Listesi – Aktivite Tavsiyeleri

Tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl binlerce turisti ağırlayan Alanya’da görmeniz gereken birçok gezi noktası var. Alanya’ya gittiğinizde güzel hatıralar yaşayacağınız adresleri sizlere hatırlatalım:

  • Kızılkule
  • Alanya Kalesi
  • Kleopatra Plakı
  • Alanya Müzesi
  • Dim Çayı
  • Dim Mağarası
  • Alara Han
  • Syedra Antik Kenti
  • Alanya Teleferik

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Manavgat’ta Ne Yenir? En İyi 12 Restoran

Salda Gölü’nde Nerede Ne Yenir? En İyi Tavsiyeler

Kalkan’da Nerede Ne Yenir? En İyi 7 Enfes Mekan

Kaş’ta Nerede Ne Yenir? En Meşhur 10 Lezzet Durağı – Gezilecek Yerler

Fethiye’de Ne Yenir? Tatil Cennetinde 10 Süper Mekan – Gezilecek Yerler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Alanya Bohçası Tarifi

Alanya Bohçası

6-8 kişilik, 40dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Restoran Ayarında Kalamar Tarifi

Restoran Ayarında Kalamar

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
14 Şubat Pastası Tarifi

14 Şubat Pastası

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Çok Beğenilen Trileçem Tarifi

Çok Beğenilen Trileçem

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
Kuşbaşılı Kaşarlı Restoran Pidelerim Tarifi

Kuşbaşılı Kaşarlı Restoran Pidelerim

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri