D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi

D3 Vitamini (Kolekalsiferol)

D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli işlevi yerine getiren önemli bir vitamin türüdür. İnsan vücudu, güneş ışığına (UVB radyasyonu) maruz kaldığında D vitamini sentezleyebilir; yağda çözünen bir vitamindir. Bu içeriğimizde insan sağlığı için en önemli vitaminler grubu arasında yer alan D3 (kolekalsiferol) ve D2 (ergokalsiferol) vitamininden D3 vitamini üzerinde duracağız.

İnsanların günlük vitamin ihtiyacı rutininde D3 vitaminini karşılaması, daha sağlıklı bir yaşam için önemlidir. Çünkü D3 vitamini, vücudun sağlıklı olmasına, kas ve sinir sisteminin sorunsuz çalışmasına yardımcı olan bir vitamindir.

Bu vitaminin eksikliği kadın, erkek ve çocuklarda çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Kas ve iskelet sistemi için mühim olan D3 vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Bu içeriğimizde D3 vitamini üzerine yapılan araştırmaları ve sağlık üzerindeki etkilerini derinlemesine inceleyeceğiz. Keyifli okumalar dileriz…

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

d3 vitamini nedir

D3 Vitamini Nedir?

D3 vitamini, diğer adı kolekalsiferol insan sağlığı için bir hormon olarak da görev yapmaktadır. İnsan vücudunda, güneş ışığıyla etkileşime girer ve epidermisin alt katmanlarından sentezlenir. D3 vitamini, yapı bakımından yağda çözünebilen bir vitamindir ve karaciğerde depolanma özelliğine sahiptir.

İnsan vücudundaki D3 vitamini üretimi, derideki bir bileşik olan 7-dehidrokolesterolün güneş ışığına maruz kaldığında, kimyasal reaksiyonla D3 vitamini haline dönüşmesiyle gerçekleşmektedir. D3 vitamininin üretimi ise, ultraviyole B (UVB) ışınlarının varlığına bağlı olarak başlar. Üretimi için büyük oranda güneş ışığı gereklidir.

D3 vitamini, her yaş için ve herkes için önemli bir vitamindir. Sinir sistemi, kas fonksiyonları ve genel sağlık için hayatın her döneminde önem taşır. Görev ve yapı bakımından D2 vitamini ile benzer özellikler taşısa da iki vitamini birbirinden ayıran bazı önemli kriterler de vardır. Örneğin, D2 formuna sahip vitamin bitki ve mantarlarda yer alırken D3 vitamini daha çok hayvansal kaynaklardan alınabilir.

d3 vitamini ne işe yarar

D3 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?

D3 vitamini, besinlerden de alınabilen bir vitamindir. Bu nedenle sağlıklı beslenme sayesinde D3 vitamini ihtiyacı karşılanabilir. D3 vitaminini içeren besinler listesinden birkaç önemli örnek verelim.

  • Ton Balığı
  • Somon
  • Sardalya
  • Uskumru
  • Alabalık
  • Sığır Karaciğeri
  • Süt
  • Kefir
  • Yoğurt
  • Peynir
  • Tereyağı
  • Yumurta Sarısı
  • Yenilebilir Mantarlar

Günlük D3 vitamini ihtiyacının ne kadarını karşıladığını hesaplamak için, D3 vitamini Günlük Referans Alımı (DRI) önerilerine bakmak gerekmektedir. Yetişkinler için genellikle günlük D3 vitamini DRI önerisi 600-800 IU (Ulusal Sağlık Enstitüleri, NIH) olarak belirlenmiştir.

Gıda D3 Vitamini Miktarı (IU/100g) Günlük D3 Vitamini İhtiyacının Yüzdesi
Ton Balığı 220 %27.5 – %36.7
Somon 570 %71.3 – %95.0
Sardalya 550 %68.8 – %91.7
Uskumru 345 %43.1 – %57.5
Alabalık 760 %95.0 – %126.7
Sığır Karaciğeri 49 %6.1 – %8.2
Süt 2.8 (ortak taze süt) %0.4 – %0.5
Kefir 0.38 (ortak) %0.05 – %0.06
Yoğurt 0.38 (yoğurt, tam yağlı, 10% DRI*) %0.05 – %0.06
Peynir 0.5-1.3 (farklı türlerine göre değişir) %0.06 – %0.16 – %0.21 – %0.54
Tereyağı 56 (tuzsuz) %7.0 – %9.3
Yumurta Sarısı 134 (ortalama) %16.8 – %22.3
Yenilebilir Mantarlar 0.1-0.2 (güneş ışığına maruz kalarak sentezlenir) %0.013 – %0.025

*DRI: Günlük Referans Alımı

Bu hesaplama, bir porsiyonun 100 gram olduğu varsayımına dayanmaktadır ve bireysel ihtiyaçlar değişebilir. Beslenme alışkanlıklarınızı ve porsiyon büyüklüklerini göz önünde bulundurarak günlük D3 vitamini alımınızı optimize edebilirsiniz.

Yağlı Balıklar (Ton Balığı, Somon, Sardalya, Uskumru, Alabalık)

Somon, sardalya, uskumru gibi yağlı balık çeşitleri, D3 vitamini açısından zengin besinlerdir. Özellikle de somon, 100 gramında günlük D3 vitamini ihtiyacının büyük bir kısmını içermektedir. Mevsiminde, sağlıklı yöntemle pişirilmiş ve taze somon tüketerek D3 vitaminini besinlerden alabilirsiniz.

Karaciğer (Sığır Karaciğeri)

Taze, temiz ve güvenilir noktalardan temin edilen sığır karaciğeri, D3 vitamini içeriği açısından zengin bir hayvansal kaynaktır. Ancak karaciğerin yüksek A vitamini içeriği unutulmamalıdır. Karaciğerin sürekli ve aşırı tüketilmesi, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceğinden öğünlerde dengeli şekilde tercih edilmelidir. Böylece dengeli tabaklarla karaciğerden D3 vitamini karşılanabilir.

Süt ve Süt Ürünleri (Süt, Kefir, Yoğurt, Peynir, Tereyağı)

Günlük beslenmede yer alması önerilen süt, yoğurt, peynir, kefir gibi süt ürünleri, D3 vitamini açısından zengindir. Porsiyon kontrolünü sağladığınız öğünlerde D3 vitaminini taze peynir ve süt ürünlerinden alabilirsiniz.

Yumurta Sarısı (Gezen Tavuk)

Yumurtanın sarısı, D3 vitamini içeren besinler arasındadır. Doğal ve organik yumurtalar, insanlara besleyici bir besin olarak sunulabilir. Böylece D3 vitamini doğal yolla besinlerden alınabilir. Kahvaltıda tüketilen haşlanmış yumurta ile günlük D3 vitamini ihtiyacının önemli bir kısmı, sağlıklı şekilde karşılanabilir.

Yenilebilir Mantarlar

Güneş ışığını yeterince alan temiz ve taze mantarlar, yapısında D3 vitamini üretebilirler. Özellikle de taze toplanan ve açık havada güneşte kurutulmuş mantarlar, D3 vitamini açısından zengin besin olabilir. Ayrıca, pek çok mantar türü D2 vitamini üretmektedir. Buna ek olarak kültür mantarı olarak bilinen şapkalı mantar gibi bazı mantar türleri, D3 vitamini üreten besinlerden biridir.

D3 Vitamini Faydaları: Ne İşe Yarar?

  • Kemikleri güçlendirir; kemik hasarlarını onarır.
  • Beyin gelişimini destekler.
  • Kas ve eklem ağrılarını hafifletir.
  • Kan basıncını dengeler ve damar sertliğini azaltır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kemikleri Güçlendirir; Kemik Hasarlarını Onarır

D3 vitamini, kalsiyum ve fosfor gibi minerallerin emilimini ve kullanımını düzenlemeye yardım eden bir vitamindir. Bu özelliği sayesinde, kemiklerin güçlenmesini kolaylaştırır. D3 vitamini, kalsiyumun bağırsaktan emilimini artırır ve kemiklerin güçlü olmasına yardımcı olur. D3 vitaminini yeterli düzeyde, düzenli şekilde alan kişilerin kas ve kemik sağlığı korunur. Böylece kemik hastalıklarını önleyebilir.

D3 Vitamini ile Kemik Gelişimi Arasındaki İlişkiyi İnceleyen Bazı Bilimsel Çalışmalar

“Vitamin D and Bone Health: A Systematic Review of Randomized Controlled Trials” – Bu sistemik derleme, D3 vitamini takviyesinin kemik sağlığı üzerindeki etkilerini araştırdı ve D3 vitamini takviyesinin kemik mineral yoğunluğunu artırabileceğini ve kırık riskini azaltabileceğini öne sürdü.

“Effect of Vitamin D Supplementation on Fracture Incidence: A Systematic Review and Meta-analysis” – Bu meta-analiz, D3 vitamini takviyesinin kırık insidansı üzerindeki etkilerini inceledi. D3 vitamini takviyesinin kırık riskini azaltabileceğini buldu.

“The Role of Vitamin D in Skeletal and Muscle Function: Does Low Vitamin D Have a Role in Osteoporosis?” – Bu çalışma, D3 vitamini eksikliğinin kemik sağlığı üzerindeki etkilerini inceledi. D3 vitamini eksikliğinin osteoporoz riskini artırabileceğini ve kemik mineral yoğunluğunu azaltabileceğini öne sürdü.

“Vitamin D Deficiency in Children and Its Management: Review of Current Knowledge and Recommendations” – Bu derleme, çocuklarda D3 vitamini eksikliğinin kemik gelişimi üzerindeki etkilerini inceledi. D3 vitamini eksikliğinin çocuklarda raşitizm gibi kemik gelişim bozukluklarına yol açabileceğini öne sürdü.

Beyin Gelişimini Destekler

Sağlıklı bir sinir sistemi için, D3 vitamini yeterli düzeyde karşılanmalıdır. D3 vitamini, sinir hücrelerinin işlevini desteklemeye yardım eder. Bununla beraber, beyin sağlığının korunmasını da kolaylaştırır.

D3 Vitamini ile Beyin Gelişimi Arasındaki İlişkiyi İnceleyen Bazı Bilimsel Çalışmalar

“Vitamin D and Brain Development” – Bu çalışma, D3 vitamini eksikliğinin beyin gelişimi üzerindeki etkilerini araştırdı. D3 vitamini eksikliğinin nörolojik gelişimde gecikmelere ve bilişsel fonksiyonlarda bozulmalara neden olabileceğini öne sürdü.

“Maternal Vitamin D Deficiency Alters Brain Development in the Offspring” – Bu hayvan çalışması, anne D3 vitamini eksikliğinin yavruların beyin gelişimini nasıl etkilediğini inceledi. D3 vitamini eksikliğinin beyin yapıları ve işlevlerinde değişikliklere neden olabileceğini buldu.

“Vitamin D Deficiency During Pregnancy and the Risk of Neurodevelopmental Disorders in Offspring: A Systematic Review and Meta-analysis” – Bu sistemik derleme ve meta-analiz, gebelikte D3 vitamini eksikliğinin yavru beyin gelişimi üzerindeki etkilerini inceledi. D3 vitamini eksikliğinin nörolojik gelişimde bozukluklara ve nöropsikiyatrik hastalıklara yol açabileceğini öne sürdü.

Kas ve Eklem Ağrılarını Hafifletir

D3 vitamini, kas sağlığı ve işlevi için önemli bir D grubu vitaminidir. Kas gücünü ve performansını artırma konusunda yardımcıdır. Özellikle de sporcuların ve gençlerin büyüme döneminde, D3 vitamini bakımından zengin besinler tüketmesi önemlidir.

D3 Vitamini ile Kas ve Eklem Ağrıları Arasındaki İlişkiyi Araştıran Bazı Bilimsel Çalışmalar

“The Association Between Serum Vitamin D Level and Lower Extremity Muscle Strength and Knee Osteoarthritis Severity” – Bu çalışma, serum D3 vitamini seviyeleri ile alt ekstremite kas kuvveti ve diz osteoartriti şiddeti arasındaki ilişkiyi inceledi. D3 vitamini düşük olan bireylerde kas zayıflığı ve diz osteoartriti şiddetinin arttığını gösterdi.

“Vitamin D and Muscle Function” – Bu derleme, D3 vitamini seviyelerinin kas fonksiyonları üzerindeki etkilerini inceledi. D3 vitamini eksikliğinin kas zayıflığı ve kas ağrıları ile ilişkili olabileceğini öne sürdü.

“Vitamin D Status and Muscle Function in Post-Menarchal Adolescent Girls” – Bu çalışma, ergen kızlarda D3 vitamini seviyeleri ile kas fonksiyonları arasındaki ilişkiyi araştırdı. D3 vitamini eksikliğinin kas gücünde azalmaya ve kas ağrılarına neden olabileceğini buldu.

Kan Basıncını Dengeler ve  Damar Sertliğini Azaltır

Kan basıncını dengelemeye yardım eden vitaminlerden biri de D3 vitaminidir. Damar sağlığını iyileştirebilir ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir özelliklere sahiptir. Düzenli şekilde D3 vitamini alındığında, kan basıncı dengelenir ve kan hastalıkları önlenebilir.

Kardiyovasküler Sağlık Üzerine Çalışmalar

“Vitamin D and Cardiovascular Disease: A Systematic Review and Meta-analysis of Prospective Studies” – Bu çalışma, D3 vitamini alımının kardiyovasküler hastalık riski üzerindeki etkilerini inceledi ve D3 vitamini takviyesinin kardiyovasküler sağlık üzerinde olumlu etkilere sahip olabileceğini öne sürdü.

“The Association Between Vitamin D Deficiency and Cardiovascular Disease: A Systematic Review and Meta-analysis of Observational Studies” – Bu meta-analiz, D3 vitamini eksikliğinin kardiyovasküler hastalık riski ile ilişkili olabileceğini buldu.

Bağışıklık Sistemini Destekler

D3 vitamini, İmmün hücreler üzerinde etkili bir vitamindir. Bu özelliğine bağlı olarak bağışıklık sisteminde etkili olduğu söylenebilir. Özellikle de hastalık döneminde, enfeksiyonlarla savaşmada önemli bir görevi vardır. D3 vitaminini yaşa uygun şekilde almak, bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Kişilerin daha mutlu ve sağlıklı yaşama sahip olmasını kolaylaştırır.

Bağışıklık Sistemi Üzerine Çalışmalar

“Vitamin D and the Immune System: Role in Protection Against Bacterial Infection” – Bu çalışma, D3 vitamini alımının bağışıklık sistemi fonksiyonları üzerindeki etkilerini inceledi ve D3 vitamini takviyesinin bakteriyel enfeksiyonlara karşı koruyucu olabileceğini öne sürdü.

“Vitamin D and Respiratory Tract Infections: A Systematic Review and Meta-analysis of Randomized Controlled Trials” – Bu meta-analiz, D3 vitamini takviyesinin solunum yolu enfeksiyonları riskini azaltabileceğini buldu.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

d3 vitamini nelerde var

D3 Vitamini Eksikliği Belirtileri

Günlük beslenme rutininde D3 vitamini açısından zengin besinler tüketilmediğinde, bir süre sonra vücutta D3 vitamini eksikliği hissedilebilir. Bu vitamin eksikliği, kendini bazı önemli işaretlerle belli eder. D3 vitamini eksikliğini anlamak için listedeki belirtileri inceleyebilirsiniz.

  • Uzun süren sırt, kalça ve bacaklarda ağrı ve hassasiyet D3 vitamini eksikliğinin en önemli işaretidir.
  • D3 vitamini eksikliği yaşayan kişilerde, genel olarak enerji düşüklüğü, yorgunluk ve halsizlik hissi dikkat çeker.
  • Sıkça enfeksiyonlara yakalanma, grip veya soğuk algınlığı gibi hastalık süreçlerinden geçme gibi durumlar, D3 vitamini eksikliğini hatırlatır.
  • Ruh ve beyin sağlığı için önemli olan D3 vitamini, eksikliği söz konusu olduğunda kişilerin depresif ve gergin olmasına neden olabilir.
  • D3 vitamini eksikliği, geç iyileşen cilt sorunları ve yaralar ile anlaşılabilir.
  • D3 vitamininin eksikliği ve düşüklüğü, kişilerde kemikleri zayıflatabilir ve osteoporoz riskini yükseltebilir.

D3 Vitamini Eksikliğinde Ne Yapılmalıdır?

  • D3 vitamini eksikliği belirtilerini kendinizde hissediyorsanız, en kısa sürede bir hekime danışarak sağlık durumuna uygun bir yol çizmelisiniz.
  • D3 vitamini eksikliğini doğrulamak için kan testleri yapılır ve kan sonuçlarına göre size uygun tedavi başlatılır.
  • Doktorunuza danışarak D3 vitamini eksikliğini düzeltmek ve D3 vitamini seviyelerini normale getirmek için takviye alabilirsiniz.
  • Yaşınıza ve yaşadığınız bölgeye uygun şekilde güneşlenme tedavisi başlatılabilir.
  • Doktorunuzun önerdiği şekilde, D3 vitamini açısından zengin besinleri öğünlerinize ekleyerek besin yardımıyla vitamin eksikliğini iyileştirebilirsiniz.
d3 vitamini ne işe yarar

Günlük D3 Vitamini İhtiyacı Nedir?

Sağlıklı bir bedene sahip olmak ve hastalıklardan uzak yaşam sürmek için, gün içinde vitaminleri belirli oranda almanız gerekir. D3 vitaminini gün içinde güneş yardımıyla ve besinler aracılığıyla alabilirsiniz. Yaşınıza ve sağlık durumunuza göre, günlük D3 vitamini ihtiyacı değişebilir.

  • 0-1 Yaş: 400 IU (10 mcg)
  • 1-18 Yaş: 600 IU (15 mcg)
  • 19-70 Yaş: 600 IU (15 mcg)
  • 70 Yaş ve Üzeri: 800 IU (20 mcg)
  • Gebelik ve Emzirme Dönemi: 600 IU (15 mcg)
d3 vitamini faydaları

D Vitamini Eksikliği Nelere Yol Açar?

C Vitamininin Cilt İçin 10 Önemli Faydası

K2 Vitamini Nelerde Var? 15 Sağlıklı Besin

D Vitamini Nelerde Var? En İyi 7 Doğal Besin

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Tarifler Geri
Videolar Geri