Ankara’da Kebap Nerede Yenir? En İyi 15 Mekan

Ankara’da Kebap Nerede Yenir? En İyi 15 Mekan Tarifi

Ankara’da Kebabın Adresi 15 Meşhur Mekan

Başkent Ankara, kebap sevenleri mutlu edecek birçok mekana sahip. Her semtinde iştah açan mekanlarıyla dikkat çeken Ankara, farklı yemek kültürlerine de hitap ediyor. Türk mutfağının çeşitli yemeklerini sunan restoranlar ve yeni lezzetleri tanıtan mekanlar, midesine önem verenleri bir hayli heyecanlandırıyor. Lezzet duraklarından sizler için bu kez Ankara kebapçıları seçildi.

Kebap masasında bol meze sevenler, Ankara kebapçı tavsiye mekan arayanlar, kebabın acılısı makbuldür diyenler bu sayfada buluşacak. Urfa, Adana kebaplar Ankara kebap mekanları mutfaklarında lezzetlenecek. Özel ve güzel akşamlarınızda buluşabileceğiniz konforlu kebap mekanlarını sizler için araştırdık. Ankara’nın en çok tercih edilen kebap salonlarını bu sayfaya ekledik. Ankara’da olduğunuzda kebap yemek isterseniz bu listedeki önerilerimize güvenebilirsiniz.

Ankara kebap nerede yenir diyenler artık bu soru üzerine fazla yoğunlaşmıyor. Çünkü bu sayfa sayesinde güvenle gidebiliyor. Bakalım, Ankara’nın meşhur lezzetli kebap durakları nelermiş?

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Ankara’da Kebap Yemeye Gidebileceğiniz En İyi 15 Restoran

1) Düveroğlu

Düveroğlu 1963 yılından beri aynı kalitede ve samimiyette hizmet veren kebap restoranlarından biridir. Sadece kebap değil lahmacun ve döner seçenekleriyle de mideleri lezzetlendirir. Yemek sonrasında sipariş edeceğiniz özel baklavayla öğününüz taçlandırıp kendinize nefis bir gün yaşatabilirsiniz!

Adres: Gençlik Caddesi No: 28/B Gençlik Caddesi Anıttepe, Ankara

İletişim: 0312 229 79 38

düveroğlu ankara

2) Kebap 49

Tunalı Hilmi’nin sevilen mekanlarından olan Kebap 49, kebap ve lahmacunun leziz adreslerinden biri. Makul fiyatlarla masanızı donatmak ve özel lezzetleri tatmak isterseniz, Tunalı Hilmi’ye geldiğinizde Kebap 49’un kapısını aralayabilirsiniz. Yumuşacık etlerin ziyafete dönüştüğüne siz de şahit olmalısınız!

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi, Bülten Sokak No: 5 Kavaklıdere Bestekar Sokak Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 467 49 49

kebap 49 ankara

3) Müslüm Kebap

Ankara’da kebap konusunda iddialı menüleri olan Müslüm Kebap, Ankara’nın en iyi 10 kebapçısı arasında yer alıyor. Urfa, Adana, haşhaş kebap türleriyle mideleri şenlendiren yedikçe yediren özel tatlara sahip. Siparişinizden önce gelen ikram mezeler ve sıcacık kebaplar, size unutulmaz bir öğün yaşatacak!

Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi 1436 Sokak No: 3/A Çukurambar, Ankara

İletişim: 0312 311 43 44

müslüm kebap ankara

4) Hacı Arif Bey Restoran

Akşam yemeklerinde ya da öğle tatili molasında güzel bir ziyafet çekmek için; Hacı Arif Bey Restoran’a gidebilirsiniz. Her çeşit kebabın özenle hazırlandığı bu restoranda, mezeler de atmosfer de sizden tam not alacak. Çocuklar için güvenli oyun alanı, misafirler için konforlu masalar Hacı Arif Bey Restoran’da dizayn edilmiş. Kebap lezzetine ulaşmak için uğramalısınız!

Adres: Barbaros Mahallesi Güniz Sokak No: 48 Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 467 57 67

hacı arif bey kebap ankara

5) Cennetkuşu Kebap

Ankara’da işlerinizi bitirdikten sonra kendinize güzel bir yemek ısmarlamak isterseniz; Cennetkuşu Kebap’ı tercih edebilirsiniz. Buradaki Adana ve Urfa kebap çeşitleri gelenlerin beğenisini topluyor. Hızlı servis ve sıcak tabaklar görmek isteyenler, Ankara’da Cennetkuşu Kebap’ta toplanıyor!

Adres: Sarnıç Park Avm. No: 18 Prof. Ahmet Taner Kışlalı Caddesi, Ankara

İletişim: 0312 284 04 88

cennetkuşu kebap ankara

6) Kukla Kebap

Ankara Kukla Kebap tam da adına yakışır bir mekan. Zaman zaman kukla gösterileri yapan bu adreste yemek yerken ruhunuz da sanata doyacak. Lezzetli kebaplar, iştah açan iskenderler, yumuşacık pide ve ötesi Ankara’da Kukla Kebap’ta hazırlanıyor. Doyumsuz lezzet için Kukla Kebap’a şans vermelisiniz!

Adres: Dr. Sadik Ahmet Caddesi No: 21/A Balgat, Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 285 30 30

kukla kebap ankara

7) Günaydın Kebap

Çankaya’nın en iyi 5 kebapçısı listesine adını yazdıran Günaydın Kebap, seçkin menüsüyle kendinden söz ettiriyor. Kebap, humus, katmer ve tüm lezzetler Günaydın Kebap mutfağında özenle pişiriliyor. Çıkarken memnun ayrılacağınız Günaydın Kebap, Ankara’da lezzet noktanız olarak hatırlanacak! Fıstıklı kebabı muhakkak denemelisiniz!

Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi Attar Sokak No: 6 Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 466 76 66

günaydın kebap ankara

8) Bayram Usta Kebap

Ete doymak, leziz bir kebap yemek, meze ve salatalarda masanızı renklendirmek istiyorsanız; Ankara’da Bayram Usta Kebap’a uğramalısınız. Bayram Usta Kebap’a gelenler yemek sonrasında çay keyfi yaparken meşhur irmik helvasını da tatmadan gidemiyor. Keyifli buluşmalarınıza lezzet ve memnuniyet eklemek isterseniz buluşma adresiniz artık belli!

Adres: Kızılırmak Mahallesi 1450. Sokak Ankara Ticaret Merkezi No: 1/A Çukurambar (Çukurambar Şubesi) Ankara

İletişim: 0312 285 21 23

bayram usta kebap ankara

9) Çeşmi Kebap Ocakbaşı

Eti alkolle tüketmeyi sevenlerin buluştuğu bir lezzet noktası olan Çeşmi Kebap Ocakbaşı, leziz mezelerin de kaliteli adreslerinden biri. Kebap, köfte, pirzola ve tüm et yemekleri burada masanıza konuk olacak. Ümitköy’e yakınsanız yahut buralardan geçiyorsanız yemek molasını Çeşmi Kebap Ocakbaşı’nda verebilirsiniz!

Adres: Mutlukent Mahallesi, 1961. Cadde No: 9 Ümitköy, Ankara

İletişim: 0312 235 93 93

çeşmi kebap ocakbaşı ankara

10) Masabaşı Kebapçısı

Kızılay’da tam 12 farklı kebap seçeneğini sunan leziz bir adres var: Masabaşı Kebapçısı sizlere nefis kebaplar sunacak bir mekan. Yoğurtlu kebap, patlıcan kebabı, yöresel kebaplar ve daha fazlası Masabaşı Kebapçısı’nda yer alıyor. Doya doya kebap yemek isteyenler güvenle Masabaşı Kebapçısı’nı tercih edebilirler! Çaylar ise şirketten!

Adres: Mithatpaşa Caddesi No: 62/A-C Kızılay, Ankara

İletişim: 0312 417 07 80

masabaşı kebapçısı ankara

11) Çukurağa Sofrası

Çukurağa Sofrası, meşhur menekşe kebabıyla ilgi gören yerlerden biri. Bu kebabın tarifi yok, lezzeti çok! Salata ve mezelerde donatılan sofranıza, leziz kebap ve etler geldiğinde hayat kısa bir anlığına duracak ve kendinizi kebabın lezzetine bırakacaksınız. Etsiz olmaz diyenler, Çukurağa Sofrası’nda buluşacak! İrmik helvası ise günün tatlı sürprizi!

Adres: Bosna Hersek Caddesi No: 22/C Emek Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 223 09 63

çukurağa sofrası ankara

12) Meşhur Özçelik Aspava

Ankara’nın pek çok semtinde bulunan Aspava, lezzette tavan yapmış yemeklere sahip. Her damak zevkine hitap eden menüsünden en çok ilgi gören yemek nefis kebaplar! Dürüm kebap, yoğurtlu kebap, lezzetli meze ikramları ve dondurmalı irmik helvası bu mekanın favori tatları! Acıktığınız anda Meşhur Özçelik Aspava’ya uğramalısınız!

Adres: Barbaros Mahallesi Esat Caddesi No: 110/C Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 437 80 88

meşhur özçelik aspava

13) Hayrağ’ın Yeri

Beyti kebap ve Adana kebap en özel haliyle Hayrağ’ın Yeri’nde hazırlanıyor. Günlük çiğ köfteler, acılı ezmeler kebap ve et yemeklerinizi lezzetlendirmek için bu mekanda sizi bekliyor. Tadını doya doya alacağınız nefis menüler ve kebap çeşitleri Ankara’da Hayrağ’ın Yeri’nde sofranızda! Herkes beğendi, şimdi sıra sizde!

Adres: Bayındır Sokak, No: 9/B Kızılay, Ankara

İletişim: 0312 432 08 28

hayrağ'ın yeri kebap ankara

14) Hatay Sofrası Hattena

Hatay mutfağının özel ve güzel lezzetlerini Ankara’da hazırlayan Hatay sofrası Hattena, kaz başı ve zırh kebabını merak edenleri bekliyor. Hatay’dan yayılan kebap lezzetini Ankara’nın tam merkezinde almak için bu mekanı tercih edebilirsiniz. Kebaplara eşlik eden zahter salatasının tadını çok beğenecek ve buradan memnun ayrılacaksınız!

Adres: 1. Cadde No: 41/A Balgat, Ankara

İletişim: 0312 220 20 43

hatay sofrası hattena

15) Adana Sofrası

Kebap denildiğinde akıllara gelen ilk şehirlerden biri de Adana oluyor. Adana’nın meşhur lezzetlerinden biri olan kebap, artık Ankara’da da leziz şekilde sunuluyor. Adana Sofrası, Adana’ya gidemeyenler için açılan nefis bir kebap durağı. İçli köfte, gavurdağı salatası ve acılı ezmelerle donatılan masanızda bolca afiyet olacak! Denemeyi sakın unutmayın!

Adres: Yıldızevler, 714. Sokak No: 6, Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 442 29 00

adana sofrası ankara

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Tamamı ev yapımı, şık sunumlu Kebap Tarifleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Ankara Ocakbaşı Mekanları En İyi 15 Restoran

Ankara’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Lezzet Durağı

Ankara’nın Tıka Basa Doyuran 10 Hamburgercisi

Ankara’da Hakiki Döner Yiyebileceğiniz 12 Meşhur Restoran

Aspava Nerede Yenir? Ankara’nın İkramı En Bol 7 Kral Aspava Şubesi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ankara Tava'nın En Lezzetli Hali Tarifi

Ankara Tava'nın En Lezzetli Hali

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ankara Tavası Tarifi

Ankara Tavası

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri