Ankara’da Ne Yenir? En Meşhur 11 Lezzet Durağı

Ankara’da Ne Yenir? En Meşhur 11 Lezzet Durağı Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi: Ankara

Ankara, eski çağ efsanelerine göre Frig Kralı Midas tarafından kurulmuş asil bir kent. Frigler ile başlayarak Roma İmparatorluğu, Türk Beylikleri ve Türkiye Cumhuriyetine değin farklı kültürler için başkent olmuş Ankyra, Gordion, Engürü, Angora ve güncel ismiyle Ankara adeta başkent olmak için doğmuş bir şehir.

Anıtkabır, Ankara Kalesi, Hamamönü, 1. TBMM Kurtuluş Savaşı Müzesi, 2. TBMM Cumhuriyet Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Kocatepe Camisi, Seğmenler Parkı, Rahmi Koç Müzesi, Tunalı Hilmi, 7. Cadde, Kuğulu Park, Gençlik Parkı Ankara’da gezip görmek isteyebileceğiniz çeşitli mekanlar arasında yer alıyor. Şimdilerde her yanı ‘Avm kültürü’ sarmış olsa da tarihi çok eskilere dayanan stratejik bir şehir olarak Ankara’da aslında ziyaret etmeden dönülmemesi gereken pek çok yer var.

Kültür ve seyahat dışında önemli bir konu: Ankara’da ne yenir? Ankara mutfağına özgü geleneksel lezzetlerden bahsedelim biraz. Simide Ankara’da simit denir! Meşhur Ankara simidini, Beypazarı kurusunu, AOÇ özel üretim Ankara balını, koyun etinden lokum gibi Ankara tavasını, yaprak döneri yemeden Ankara’dan dönmeyin.

Peki, Ankara’da nerede ne yenir? Ankara mutfağının lezzetlerini doyasıya yaşamak ve yerinde yemek isteyenlere özel Ankara’da yemek yenilebilecek en meşhur mekanları sizler için derledik!

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Ankara’da Ne Yenir?

1) Bayram Usta Yaprak Kebap

30 yıllık aşçılık deneyimiyle gerçek barbekü lezzeti Bayram Usta Yaprak Kebap’ta sizleri bekliyor. Canınız yaprak kebap istediğinde yöresel müzikler eşliğinde otantik bir atmosferde yemek yemek enfes fikir. Kuzu kaski, yaprak kebap, çöp şiş ciğer, yaprak tava, Adana ve patlıcan kebabı imza lezzetler arasında.

Adres: Çukurambar, Kızılırmak Mahallesi, 1450. Sk. 1/A, 06530 Çankaya/Ankara

İletişim: 0312 284 46 44

bayram usta yaprak kebap
Kaynak: yaprakkebap.com

2) Meşhur Özçelik Aspava

Cömert ikramları, çok çeşitli kebap, döner ve dürümleri, hizmet kalitesi ve lezzetle buluşunca Ankaralılar için vazgeçilmezler arasına girmiş restoran zincirinin esas halkası. 27 yıldır bu sektörde hizmet veren Özçelik Aspava, yaprak döner için en doğru adreslerden biri. Ankara’nın pek çok semtinde farklı Aspava restoranları bulunsa da aralarında hiç şüphesiz en tecrübelisi. Aspava, ne bir usta ne de bir kurucu adı işte Aspava’nın açılımı: Allah Sağlık Para Afiyet Versin Amin.

Adres: Küçükesat Mahallesi Esat Caddesi No: 110/C Çankaya, Ankara

İletişim: 0 312 436 91 39

meşhur özçelik aspava

3) Meşhur Tavacı Recep Usta

Ankara tavası denilince akla gelen ilk yerlerden Meşhur Tavacı Recep Usta. “Farklı bir tat, güzel bir yemek, iyi bir hizmet sunmuşsam dünyanın en mutlu insanı benim.” der Recep Usta. Bu anlayışla hazırlanan yemeklerin lezzetsiz olma imkanı var mıdır? İyi dekore edilmiş nezih bir mekanda lezzetli bir yemek deneyimi yaşamak istiyorsanız macera aramanıza gerek yok :)

Adres: Dikmen Vadisi Hoşdere Girişi 5. Kapı Çankaya, Ankara

İletişim: 0 312 442 29 45

meşhur tavacı recep usta

4) Atatürk Orman Çiftliği Kokoreççileri

Temiz ve lezzetli bir kokoreç yemek istiyorsanız eğer Ankara’da kokoreç için en uygun adres Atatürk Orman Çiftliği. Kokoreç yemek için gittiğinizde sayısız küçük dükkanın, kokoreçleri hazırlarken doğrama tahtalarını adeta bir enstrüman gibi kullandıklarına şahit olacaksınız. Bıçak tıkırtıları, köze damlayan yağların cızırtıları ve enfes baharat kokuları eşliğinde bir deneyime hazır olun. Burada kokoreç yemediyseniz henüz en lezzetlisini yememişsiniz demektir. Hepsinin lezzeti hemen hemen aynı olduğu için belirli bir mekan ismi vermiyoruz, tercih sizin.

Adres: Atatürk Orman Çiftliği

kokoreç

5) Mersinli Ciğerci Apo

Ankara’da ciğer ve şiş çeşitleri için gidebileceğiniz en lezzetli adres Mersinli Ciğerci Apo. Delikanlı Angaralıların uğrak noktası Ciğerci Apo’da dilediğiniz her çeşit şiş mevcut. Ciğer müdavimleri ve müşterileri ilgi ve alakadan hep memnun ayrılıyor, üstelik hizmet de çok hızlı. Yoğunluğa rağmen hizmet kalitesini ve et lezzetini koruyarak devam ettiren bir işletme olarak Ankaralıların beğenisini kazanmış, denemeye değer.

Adres: Balgat Mahallesi Ziyabey Caddesi No: 38 A-B Çankaya, Ankara

İletişim: 0 312 284 14 43

mersinli ciğerci apo

6) Düveroğlu

48 yıl önce küçük bir bir işletme olan Düveroğlu bugün oldukça geniş bir kitleye sahip aile işletmesi. Gaziantep’e özgü yöresel tatları Ankaralılara en lezzetli yoldan sunan Düveroğlu, kurulduğu günden bugüne kaliteli hizmeti uygun fiyatlara sunuyor. En sık tercih edilen yemeği ise hakiki Antep lahmacunu. Ankara’da lahmacun yemek için mekan arıyorsanız rotanız belli.

Adres: Maltepe Mahallesi Gençlik Caddesi No:28 Çankaya, Ankara

İletişim: 0 312 229 79 38

düveroğlu

7) Hacı Arif Bey

Ankaralılar için klasikleşmiş bir diğer mekan ise Hacı Arif Bey. Meşhur Güniz sokakta yer alan işin ehli bu işletme, kebap yemek isteyen ziyaretçiler için çok lezzetli seçenekler sunuyor. Yılların tecrübesi ve kaliteli hizmet anlayışıyla tercih edebileceğiniz yerlerden biri. Hacı Arif Bey’de en çok sipariş edilen yemekler Ali Nazik Kaburga, Saray Spesyal ve çiğ köfte. Özel günlerde rezervasyon yaptırdığınızda adınız susamla pideye yazılıyor :)

Adres: Barbaros Mahallesi Güniz Sokak No: 48 Çankaya, Ankara

İletişim: 0 312 467 57 67

hacı arif bey

8) Boğaziçi Lokantası

Ankara’nın sembol lokansı Boğaziçi, 57 yıldır hizmet veren yarım asırlık bir mekan. Kurulduğu günden bugüne değişmeyen lezzeti ve hizmet anlayışı ile Türk ve Osmanlı mutfağına ait yemekler sunuyor. 3 kuşaktır müşterilerini ağırlayan Boğaziçi Lokantası menüsü, envaiçeşit sulu yemekle karşılıyor sizleri. En çok tercih edilenleri ise Ankara tava ve kuzu kapama.

Adres: Denizciler Caddesi No: 1/A Ulus, Ankara

İletişim: 0 312 311 88 32

boğaziçi lokantası

9) Çankaya Lokantası

Ankara’nın meşhur yaprak dönerini yemeden dönmeyi içiniz elvermiyorsa bakın en doğru adres neresi? Çankaya Lokantası, döner yemek için sıra bekleyebileceğiniz küçük ve samimi bir esnaf lokantası. Yağlı Ankara döneri sonrası enfes bir şekerpare yiyerek bu lezzeti taçlandırabileceğiniz Çankaya Lokantası’na gün içinde erken saatlerde gitmeniz öneriliyor, yoksa yer bulamazsınız :)

Adres: Hoşdere Caddesi No: 228 Çankaya, Ankara

İletişim: 0 312 438 24 96

çankaya lokantası

10) Baklavacı Hacıbaba

Ankara’da tatlı yiyebileceğiniz en köklü adreslerden biri Baklavacı Hacıbaba. 1949 yılından beri baklava sektöründe tecrübe kazanmış Hacıbaba baklavaları Ankaralılar için vazgeçilmez klasiklerden biri. Artık restoran hizmeti de veriyor. Hacıbaba’ya gelenlerin en çok tercih ettiği tatlı ise kaymaklı baklava.

Adres: Mevlana Bulvarı No: 176 Balgat, Ankara

İletişim: 0312 284 06 06

baklavacı hacıbaba

11) Urfalı Hoca’nın Yeri

Ankara’da künefe yemek isterseniz. Ankaralılar için uğrak noktası Urfalı Hoca gelir hemen akıllara. Esasında kebapçı olan bu mekan, yalnızca künefesi için bile pek çok müşteriyi ağırlıyor. Lezzeti geniş bir kitleye hitap eden bu künefe, Ankara’dan dönmeden yemek isteyebileceğiniz lezzeti bol ayrıntılar arasında.

Adres: Aşağı Eğlence Mahallesi Giresun Caddesi No: 30/A Keçiören, Ankara

İletişim: 0 312 352 54 06

urfa'lı hocanın yeri

Sıralama gelişigüzel verilmiştir, değer teşkil etmez.

Ankara İftar Mekanları Oruç Açabileceğiniz 10 Farklı Lezzet Durağı

Ankara Kahvaltı Mekanları, En Doyurucu 10 Leziz Adres

Hamamönü Gezilecek Yerler, En Bilinen 10 Meşhur Mekan

Ankara Kitap Kafe Tavsiyeleri, En İyi 10 Entelektüel Mekan

Aspava Keşfindeyiz! Ankara’nın İkramı En Bol 7 Kral Aspava Şubesi

Ankara Piknik Alanları – Aileye Uygun Doğayla İç İçe 10 Temiz Yer

Ankara’da Gezilecek Yerler – Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Lezzet Durağı Kurabiye Tarifi

Lezzet Durağı Kurabiye

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Ankara Tava'nın En Lezzetli Hali Tarifi

Ankara Tava'nın En Lezzetli Hali

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Tarifler Geri
Videolar Geri