Anneler Gününde Annenize Alabileceğiniz 20 Mutfak Ürünü

Anneler Gününde Annenize Alabileceğiniz 20 Mutfak Ürünü Tarifi

Anneler Günü İçin En İyi Mutfak Ürünleri

Anneler Günü yaklaşırken, evlere heyecanlı ve telaşlı bir hava hakim olur. Anneler için yapılacak en özel kutlamalar bazen bir sevgi ve teşekkür cümlesinde gizlidir. Bu özel günü simgeleştirmek isteyenler ise, annesine hediye alarak bir hatıra bırakmak ister. Anneler Günü için hediye arayışında olan ve beğendiği hediyeler arasında kararsız kalanlar, bu sayfada işini kolaylaştıracak yardımcı bilgilere ulaşabilir.

Anneler Günü İçin En İyi Mutfak Hediyeleri

  • Türk Kahvesi Fincan Seti
  • Tencere Takımı
  • Kahve Makinesi
  • Mutfak Robotu
  • Fritöz
  • Mikrodalga Fırın
  • Su Isıtıcı
  • Kesme Tahtası
  • Mutfak Şefi Mikser
  • Blender Seti
  • Ekmek Kızartma Makinesi
  • Tost Cihazı
  • Mutfak Tartısı
  • Tepsi
  • Pizza Makinesi
  • Düdüklü Tencere
  • Kek Kalıbı
  • Çaydanlık
  • Bıçak Seti
  • Yemek Takımı
anneler günü hediyeleri

Ülkemizde ve dünya ülkelerinde heyecanla kutlanan Anneler Günü, bu sene ülkemiz için biraz buruk geçecek. Çünkü 6 Şubat Pazarcık depremi nedeniyle birçok kişi annesinin vefat haberini aldı. Birçok ev annesiz kaldı, hayatta kalan annelerin ise hayalleri yarım kaldı.

Ülkemizde bu acıyı yaşayan tüm annelerin Anneler Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Açılan yaraları beraber sarmak, annelerin yüzünü biraz olsun güldürmek ve onların değerli olduğunu bir kez daha göstermek için, bu sene onları düşünerek ufak bir hediye almanızı tavsiye ediyoruz.

Anneler Günü için mutfak ürünü almak isteyenler, annelerin işine en çok fayda sağlayacak ürünleri, bu listede bir arada görecek. Mutfak ürünlerinin işlevi sayesinde, annelerin evdeki yükü biraz olsun hafifleyebilir. Onlara destek olmak adına, bu listede adı geçen mutfak ürünlerinden seçim yaparak Anneler Günü hediyesini güzel sözlerle ve bolca sevgiyle sunabilirsiniz.

İşte, Anneler Günü için annenize hediye edebileceğiniz kullanışlı ve popüler 20 mutfak ürünü!

anneler günü hediyeleri

1) Türk Kahvesi Fincan Seti

Anneler Günü’nde Türk kahvesi fincan seti almak harika bir fikir olabilir! Türk kahvesi fincanları, Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğu için birçok anneyi mutlu edecektir. Özellikle kahve seven anneler için özenle seçilmiş bir hediye olabilir. Annenizin zevkine uygun bir seçim yapmayı unutmayın.

türk kahvesi fincanı

2) Tencere Takımı

Göz alıcı bir tasarıma sahip olan tencere takımları, mutfağın şık bir dekoratif unsuru olarak annenizi her defasında mutlu edecektir. Annenizin en çok kullandığı modellere benzer olan tencere takımlarını seçerek ona yemek yapma konusunda yardım edebilirsiniz. Çelik ve granit modeller, annelerin favori mutfak eşyaları arasında.

tencere takımı

3) Kahve Makinesi

Anneye kahve makinesi alırken, onun hangi kahve çeşitlerini sevdiğine ve hangi sıklıkta kahve içtiğine dikkat etmeniz gerekir. Bazı kahve makineleri yardımıyla sadece filtre kahve yapılabilirken, bazıları espresso veya cappuccino gibi farklı kahve çeşitlerini yapabilir. Ayrıca, bazı kahve makineleri tek seferde sadece bir fincan yaparken, bazıları birden fazla fincan yapma özelliğine sahiptir. Annenizin kahve alışkanlığına göre seçim yapabilirsiniz.

4) Mutfak Robotu

Doğrama, kesme, rendeleme ve karıştırma gibi işler için ayrılan zamanı en aza indirmek için annelere mutfak robotu alınabilir. Eğer anneniz küçük bir mutfakta yaşıyorsa, küçük boyutlu bir mutfak robotu ona ve mutfağa daha uygun olabilir. Ayrıca, mutfak robotunun kapasitesi de annenizin ihtiyacına hitap etmelidir. Seçimlerinizi araştırarak yapabilirsiniz.

mutfak robotu

5) Airfryer / Fritöz

Günümüzde birçok evde bulunan airfryer, fritöz, bu Anneler Günü’nde annelerin de yardımcısı olacak. Tezgahta az yer kaplayan, kullanımı kolay olan fritözleri anneniz için seçebilirsiniz. Kızartma ve közleme gibi işlemler için anneniz bu hediye sayesinde daha az yorulacak. Mutfaktaki diğer eşyalara uyum sağlayan bir fritöz seçerek onu daha da mutlu edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: En İyi Airfryer Hangisi? Marka ve Ürün Özellikleri

airfryer

6) Mikrodalga Fırın

Mikrodalga fırınlar, hızlı ve pratik bir şekilde yiyecekleri ısıtmak veya pişirmek için kullanılan bir mutfak ürünüdür. Bu ürün sayesinde buz çözme ve yemek ısıtma işleri, annenizi artık hiç yormayacak. Minimal bir model seçerek her zaman annenizin işine yarayacak bir hediye sunabilirsiniz.

mikrodalga

7) Su Isıtıcı

Sıcak su kaynatırken dakikalarca ocak başında bekleyen annelerin imdadına su ısıtıcı koşuyor. Bu mutfak eşyası sayesinde, yemek yaparken ve diğer işler için sıcak su saniyeler içinde hazır olacak. Kullanımı kolay ve kapasitesi yeterli olan kaliteli bir su ısıtıcısı alarak Anneler Günü’nde annenize hediye edebilirsiniz.

kettle

8) Kesme Tahtası

Anneniz için kesme tahtası seçerken, malzeme ve boyutuna dikkat etmeniz önemli olacaktır. Ahşap kesme tahtaları, dayanıklı ve uzun ömürlü bir hediye olabilir. Bu hediyeleri isme özel yaptırabilirsiniz. Ayrıca, plastik kesme tahtaları da kolay temizlenirler ve renkli tasarımları ile dekoratif bir öğe olarak da kullanılabilirler ancak sağlıklı malzemelerden üretilen modelleri tercih etmelisiniz. Kesme tahtasının boyutu da annenizin ihtiyacına göre seçilmelidir.

kesme tahtası

9) Mutfak Şefi Mikser

Son zamanlarda, birçok evde mutfak şefi mikser bulunuyor. Bu ürünler sayesinde kek yapmak, hamur mayalamak, malzeme karıştırmak çok kolaylaşıyor. Mutfakta zaman geçirmeyi seven anneler için zaman kaybetmeden tercih edilecek bir ürün olarak, listemizde mutfak şefi de yerini alıyor.

mixer

10) Blender Seti

Annenizin ne tür yiyecekleri hazırlamayı sevdiğini ve blender setinin ne amaçla kullanılacağını netleştirdikten sonra bütçenize uygun bir blender seti alabilirsiniz. Bu özel ve kullanışlı Anneler Günü hediyeniz sayesinde, anneniz birçok yemeği ve tarifi dakikalar içinde hazırlayabilir. Blender seti ile yemek ve içecek hazırlamak mümkün olduğu için annelerin severek kullanacağı bir ürün olacaktır.

blender set

11) Ekmek Kızartma Makinesi

Anneler Günü armağanı seçerken ekmek kızartma makinesi modellerini inceleyebilirsiniz. Bu aşamada kapasite, malzeme ve özellikleri gibi faktörlere dikkat etmeniz önerilir. Kapasite, kaç dilim ekmeği aynı anda kızartabileceğinizi belirlemektedir. Malzeme olarak metal gövdeli bir ekmek kızartma makinesi, uzun ömürlü ve dayanıklı bir hediye olacaktır.

ekmek kızartma makinesi

12) Tost Cihazı

Anneleri sevindirmek için tost makinesi alırken, tost makinesinin boyutunu ve şeklini dikkate almalısınız. Genellikle 2 ya da 4 dilim tost yapabilen modeller mevcuttur. Ayrıca, kare, dikdörtgen veya yuvarlak gibi farklı şekillerde de tost yapabilen modeller de dikkat çeker. Diğer küçük ev aletlerinin rengine uyum sağlayan modelleri tercih ederek mutfakta ahenk oluşturabilirsiniz.

tost makinesi

13) Mutfak Tartısı

Tarif deneme aşamasında hassas bir anneye sahipseniz, onun için alınacak en özel hediyelerden biridir mutfak tartısı. Un, şeker, yağ, krema kaç gram olacak diye hesap yapmaktan onu kurtarmak için dijital göstergeli mutfak terazilerini seçebilirsiniz.

mutfak terazisi

14) Tepsi

Anneler gününde anneye alınacak hediyelerden bir diğeri de tepsidir. Zevkine hitap eden çelik ya da bambu tepsilere bakabilirsiniz. Bu hediyelere annenizin adını da yazdırıp özel bir hediye halinde sunabilirsiniz. Çay ve kahve sunumlarında kullanarak kendini iyi hissetmesine yardım edebilirsiniz.

mutfak tepsisi

15) Pizza Makinesi

Mutfakta zaman geçirmeyi seven annelere pizza makinesi alınabilir. Pizza makinesinin özelliklerine dikkat ederek anneniz için en uygun modeli alabilirsiniz. Bazı pizza makineleri, sadece pizza yapmak için tasarlanmışken, bazıları ekmeği, keki, böreği pişirmek için de kullanılabilir. Çok amaçlı ürünler, annenizi daha da mutlu edecektir. Ayrıca, bazı pizza makineleri farklı ısı ayarlarına sahiptir, bu nedenle farklı tarifler için kullanılabilirler.

pizza

16) Düdüklü Tencere

Yemeklerin pişirme süresini azaltmak, bakliyatların daha iyi haşlanmasını kolaylaştırmak adına annenize bu Anneler Günü için düdüklü tencere alabilirsiniz. Seçim yaparken, güvenli modelleri ve kullanımı kolay olan seçenekleri incelemelisiniz. Son çıkan düdüklü tencere modellerinde birkaç tuş sayesinde besine göre pişirme mümkün oluyor. Anneler için en iyisini ve en pratik olanını tercih edebilirsiniz.

düdüklü tencere

17) Kek Kalıbı

Çay saatlerini kekle lezzetlendiren anneler için, malzemesi kaliteli ve görünümü şık bir kek kalıbı alabilirsiniz. Bu hediye sayesinde, annenizle beraber yapacağınız çay keyiflerinde lezzetli kekleri tadabilirsiniz. Hem ekonomik hem de uzun ömürlü bir hediye fikri olacağı için anneler bu hediyeye çok sevinecek.

kek kalıbı

18) Çaydanlık

Anneler Günü’nde annelere çaydanlık hediye etmek, onlara güzel bir sıcak içecek hazırlama deneyimi sunmanızı sağlayabilir. Annenizin evinde kaç kişi olduğunu ve genellikle kaç kişiye çay hazırladığını düşünerek, kapasiteye ve model karar vermenizi öneriyoruz. Cam, porselen, seramik ve paslanmaz çelik gibi farklı malzemelerde çaydanlık modelleri mevcut olduğu için annenizin en sevdiği tarza sahip olan modeli tercih edebilirsiniz.

çaydanlık

19) Bıçak Seti

Mutfakta hazırlık yaparken eskiyen bıçaklardan şikayetçi olan anneler için, bıçak seti hediyeleri gündeme geliyor. Kalitesine, setin içindeki bıçak modellerine, görünümüne ve keskinliğine önem vererek anneniz için en iyi mutfak hediyesini seçebilirsiniz. Tezgahta şık görünen setlere odaklanabilirsiniz.

bıçak seti

20) Yemek Takımı

Anneler Günü’nde yemek takımı hediye etmek, annenizin sofralarını güzelleştirmesi için harika bir fikir olacaktır ve onu çok mutlu edecektir. Annenizin tarzına ve dekorasyonuna uygun bir yemek takımı seçerek uzun ömürlü hediye sunabilirsiniz. Beğendiği model ve renkteki yemek takımını önümüzdeki Anneler Günü için takdim ederek mutfaktaki eksiği tamamlayabilirsiniz.

yemek takımı

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Waffle (Anne Mutfağında) Tarifi

Waffle (Anne Mutfağında)

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Vanilyalı Kurabiye (Anneler Gününe Özel) Tarifi

Vanilyalı Kurabiye (Anneler Gününe Özel)

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Anneler Gününe Özel Kalpli Reçelli Kurabiye Tarifi

Anneler Gününe Özel Kalpli Reçelli Kurabiye

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Anne Keki (4 Gün Tazeliğini Koruyor) Tarifi

Anne Keki (4 Gün Tazeliğini Koruyor)

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Anne Poğaçası Tarifi

Anne Poğaçası

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Anne Burger Tarifi

Anne Burger

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri