Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim?

Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı bir telaş sarar. Hatta bu telaş öylesine yayılır ki birden fazla kişi aynı amaç için bir araya gelir. Anneler günü gelmeden Anneler Günü hediyeleri önerileri kulaktan kulağa yayılır. Anneleri sevindiren günlerden en özeli ve en güzeli olarak bilinen Anneler Günü için dileyenler sembolik olarak bir hediye alır.

Anneler Günü Hediye Fikirleri

  • Aile Tablosu
  • Tüm Çocukların Yer Aldığı Tablo
  • Bakımı Kolay Salon Bitkisi
  • Çikolata & Şeker Kutusu
  • Resimli Fincan
  • Akvaryum Balığı
  • Muhabbet Kuşu
  • İsimli Kesme Tahtası
  • Eşofman Takımı
  • Ayakkabı
  • Şans Bambusu
  • Kokulu Mum Seti
  • Kahve Fincan Seti
  • Resimli Pasta
  • Kitap Seti
  • Eşarp, Şal
  • El Yapımı Hediye
anneler günü hediyeleri

Anneler günü hediyesi ucuz ya da çok pahalı olabilir. Bu tamamen hediye alacak kişinin tercihine bağlıdır. Ancak şu unutulmamalıdır: Anneler için seçilen en nadide hediyeler, etiketi ne olursa olsun kalpten ve en içten verilir. Bu nedenle annelerin gönlünü hoş tutan, belki de onun uzun süredir almak isteyip de bir türlü alamadığı hediyeyi bu anneler gününde siz hediye edebilirsiniz. Ne dersiniz?

Pek çok kişi evde gizli gizli anneler günü hediyesi yapımı ile uğraşırken; birçok kişi de anneler günü hediyesi ne alınabilir diye düşünmektedir. Tüm bu sorulara yanıt bulacağınız çok özel bir yazı hazırladık sizler için. Hazır veya el yapımı anneler günü hediyesi için fikir almak istediğinizde; sizlere bu yazımız ışık tutabilir.

Zamanınız çok azsa; yazımızı okuduktan sonra harika hediyeler için karar verebilirsiniz. Her zevke uygun anneler günü hediyeleri fikirleri listesinde neler yok ki? Anneler günü hediyeleri kendin yap konseptleri, en anlamlı çiçekler bu satırlarda!

Anneler Gününe Özel En İyi Hediye Önerileri

1) Aile Tablosu

Anneler gününün simgesi olan birlik ve beraberlik, alacağınız hediyeye yansıyabilir. Bunun için annenize özel olarak yaptıracağınız bir tablo hediye edebilirsiniz.

En yakın dijital baskı merkezine gidip en sevdiğiniz aile fotoğrafınızı, tablo olarak bastırabilirsiniz. Annenizin en sevdiği köşesinde bu özel hediyeniz yerini alınca yüzündeki mutluluk hepinizi mutlu edecek!

aile tablosu

2) Tüm Çocukların Fotoğrafının Yer Aldığı Tablo

Çok kalabalık bir aile iseniz ve her biriniz iş telaşından ötürü annenizden ayrı yaşıyorsanız; kardeşlerin bir arada olduğu özel bir fotoğraf size hediye konusunda yardım edecek. Annenizin her gördüğünde mutlu olacağı kardeşlik tablosunu, çok ufak bir maliyetle dijital ortamda bastırabilirsiniz.

Şayet baskı için imkanınız yoksa evde bulunan fotoğrafları, düz bir fon kağıdı üzerine yapıştırıp zevkinize göre dizayn edebilirsiniz. Bu konuda kuru yapraklar ve yapıştırıcı size destek olabilir. En güzel anneler günü hediyesi nedir diye düşünüyorsanız bir anneyi mutlu aile tablosundan daha çok sevindirecek bir şey olmayacağını söyleyebiliriz.

anneler günü hediyesi

3) Bakımı Kolay Salon Bitkisi

Anneler Gününde alınacak hediyeler arasında bitkiler neredeyse her annenin hoşuna gidecek seçenekler arasındadır diyebiliriz. Evde bitki yetiştirmeyi seven bir anneniz varsa; salon bitkilerinden alıp anneler günü hediyesi için annenize sunabilirsiniz. Difenbahya, monstera, areka palmiyesi ya da yuka gibi bakımı zahmetsiz bitkileri seçebilirsiniz.

Şık bir saksıya kurdele bağladıktan sonra üzerindeki sevgi dolu not kağıdını da yaprakların arasına iliştirin ve annenize o güzel günde hediye edin.

salon bitkileri

4) Çikolata & Şeker Kutusu

Çay ve kahve molasında annenizin damağı şenlensin istiyorsanız; annenizin en sevdiği çikolata ve şekerleri marketten temin edip özel bir kutuya ekleyebilirsiniz. Hazırlayacağınız bu özel kutunun içinde sizin de fotoğrafınız ve sevgi dolu notlarınız olabilir. Duygusal olan annenizi biraz daha duygulandırmak ve bugünü özel kılmak için deneyebilirsiniz.

anneler günü çikolata

5) Resimli Fincan

Çay ve kahve içmeyi seven bir anneniz varsa, onun için alacağınız özel hediyelerden biri de resim baskılı fincanlar olacaktır. İsterseniz bu hediyeleri hazırlayan firmalarla iletişime geçip özel kupalara resim bastırabilirsiniz. Eğer annenizin çok sevdiği ve vazgeçemediği bir fincan varsa en güzel fotoğrafınızı bu fincana bastırabilirsiniz.

fincan

6) Akvaryum Balığı

Anneler günü hediyelerine biraz farklılık getirmek ister misiniz? Annenizin evdeki arkadaşlarına bir yenisi daha eklenebilir. Akvaryumda yaşayan balıklardan alıp gerekli malzemeleri de hediye paketine ekleyip annenize şaşırtıcı ve sevimli bir hediye sunabilirsiniz. Akvaryum balığını anneler gününde hediye ederseniz o günün en özel ve farklı hediyesini siz almış olabilirsiniz.

akvaryum balık

7) Muhabbet Kuşu

Evde tek yaşayan annelerin yol arkadaşı olabilecek muhabbet kuşları, anneler gününde hediye olarak seçebileceğiniz hediyelerden biridir. Muhabbet kuşlarının bakımı kolay olduğu için annenizin yaşam enerjisini ikiye katlayabilir. Ev içinde sesiyle neşe veren muhabbet kuşlarını, yemi ve kafesiyle beraber anneniz için temin edebilirsiniz.

muhabbet kuşu

8) İsimli Kesme Tahtası

Annenizi şaşırtacak, ilginç anneler günü hediyeleri arasında isimli kesme tahtası sayılabilir. Kişiye özel olarak hazırlanan ürünlere eklenen kesme tahtası, mutfakta çok zaman geçiren anneler için oldukça özel bir hediye olacak.

Kaliteli ve şık bir doğrama tahtasının üzerinde annenizin adı yer aldığında, kendini ünlü şefler kadar mutfağa motive edebilir. Anneler günü için farklı hediye arayanlar, internette hazırlanan isme özel doğrama tahtalarını annesi için tercih edebilir.

kesme tahtası

9) Eşofman Takımı

Şık ve rahat giyinen anneler için olmazsa olmaz giyim ürünlerinden biri de eşofman takımıdır. Annenizin zevkine göre rengini seçeceğiniz eşofman takımı sayesinde, günün her anında onun rahat olmasına yardım edebilirsiniz. Hemen hemen her markanın eşofman takımı grubu satıştadır. Detaylı inceleme sonunda annenize en çok yakışan takımı alabilirsiniz.

eşofman

10) Ayakkabı

Annelerin ihtiyaç duyduğu eşyalardan biri de ayakkabı olmaktadır. Anneler gününde onun için hem kullanışlı hem de uzun ömürlü bir hediye arıyorsanız ayakkabı alabilirsiniz. Annelerin ayak sağlığını koruyan, ortopedik sistemli, şık ve rahat ayakkabılar sayesinde bu günü simgeleştirebilirsiniz. Ayakkabıyı annenize hediye etmeden önce şık ve daha sonra da kullanabileceği özel kutuya koyabilirsiniz.

ayakkabı

11) Şans Bambusu

Anneler günü hediye fikirleri neler olabilir diyenler için doğayı eve taşıyan bir öneri de şans bambusu! Sadece cam vazo ve suyla yetişen bambuları, anneler gününde annenize hediye olarak alabilirsiniz. Ekonomik ve anlamlı bir hediye arıyorum diyorsanız; hemen hemen her markette satılan bambulardan alabilirsiniz. Vazo ve bambuyu çok ekonomik şekilde alarak annenize hediye edebilirsiniz.

bambu

12) Kokulu Mum Seti

Ev dekorunda önemli bir yere sahip olan kokulu mumlar, anneler gününde annenizi sevindirecek detaylardan biri oluyor. Lavanta, vanilya, kakao, ardıç ve turunç gibi hoş kokularla hazırlanan mumları bugüne özel olarak alabilirsiniz. Aldığınız kokulu mumları, şık paketleme yaptıktan sonra anneler günü için annenize takdim edebilirsiniz.

mum

13) Kahve Fincan Seti

Anneler için hediye ararken birlikte kahve eşliğinde yapılan uzun sohbetlere eşlik edecek bir seçeneğe ne dersiniz? Kimine göre çok klasik bir hediye olarak bilinen kahve fincanı setleri, aslında annenizle beraber 40 yıl hatrına içeceğiniz kahvelerin birer yardımcısı olacak. Annenizin zevkine uygun şekilde tasarlanan kahve fincanlarını alabilirsiniz. Bu fincanları annenize hediye ettikten sonra keyif kahvesini yapmak da size kalıyor. Bol köpüklü kahveler için iyi bir hediye olacak!

kahve fincanı

14) Resimli Pasta

Anneler gününde herhangi bir hediye almak istemiyorum; fakat evde kutlamak istiyorum diyenler için resimli pastayı önereceğiz. Bu günün hem leziz hem de tatlı bir hediyesi olan resimli pasta, ailenizde çok sevilecek. Anneye doğum günü hediyesi fikirleri arasında da olan resimli pasta ile tatlı yiyip tatlı konuşabilirsiniz.

Tarif için: Hindistan Cevizli Yaş Pasta Tarifi (Videolu)

15) Kitap Seti

Kitap kurdu anneleri de unutmadık. Anneler gününe ait bir hediye almak için evde bulunmayan kitap setini düşünebilirsiniz. Hediye almadan önce annenize laf arasında hangi kitapları okumak istediğini sorabilirsiniz. Böylece hediye seçiminiz oldukça kolay olacak. Alacağınız kitapların sayfalarına notlar düşerek annenizin kitap okuduğu anlara sevgiyle dokunabilirsiniz.

kitap

16) Eşarp Şal

Özellikle tesettürlü anneye hediye fikirleri düşünüyorsanız eşarp ya da şal alabilirsiniz. Hem eşarp hem fular olarak kullanılabilen aksesuarlar her annenin seveceği ve pratik kullanabileceği eşyalardır. Renk seçiminde annenizin sevdiği renklere odaklanabilir, göz ve ten rengiyle uyumlu seçeneklere odaklanabilirsiniz.

eşarp

17) El Yapımı Hediye

Annenize hediyenizi kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz. Annenize sevginizi anlattığınız mini not kağıtlarını bir kavanoza koyun ve sevgi dolu kavanoz hediyenizle annenizi sevindirin!

Anneler Günü hediyesi el yapımı seçenekler arasında atkı, bere hatta sabırlıysanız bir diz battaniyesi örmek de sayılabilir. Özellikle diz battaniyesi yaşlı annelere ne hediye alınır diye düşünenler için çok değerli bir hediye olabilir.
Anneler için hediye yapımı konusunda farklı bir fikir de evin her yerinde kullanılabilecek olan hasır sepet örmek olabilir. Derli toplu olmayı seven bir anneniz varsa özellikle bu hediyeyi severek kullanacağına eminiz.

örgü battaniye

Anneler Günü Hediyesi Olarak Ne Alabilirim? Anneler En Çok Hangi Hediyeyi Sever?

Anneler elbette en çok evlatlarının onları düşündüğünü ve sevdiğini gösteren hediyeleri sever. Annenizin kişiliğine göre sevebileceği hediye türü de değişecektir ama aile fotoğrafları ve el yapımı hediyeler annelerin ortak olarak çok sevdiği seçenekler arasında sayılabilir.

Hediyelik Eşya Ne Olabilir?

Anneniz için hediyelik eşya bakıyorsanız onun en çok hoşlandığı aktivitelere odaklanarak daha kolay bir seçim yapabilirsiniz. Örneğin yürümeyi seviyorsa yürüyüş ayakkabısı, mutfakta olmayı seviyorsa akıllı bir mini mutfak aleti, gezmeyi seviyorsa tatil bileti hediye edebilirsiniz.

Anneler Günü İçin Ne Yapılabilir?

Mükemmel bir anne günü planı yapmak istiyorsanız sabahtan akşama kadar annenizle birlikte olacağınız şekilde dolu dolu bir plan yapabilirsiniz. Güzel bir kahvaltıyla güne başlayabilir, annenize ev işlerinde yardım ettikten sonra birlikte sinemaya ya da masaja gidebilir, akşam yemeğini dışarıda yiyerek günü taçlandırabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Anneler Gününde Annenize Alabileceğiniz 20 Mutfak Ürünü

anneler günü hediyeleri

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün?

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Anneler Günü Poğaçası Tarifi

Anneler Günü Poğaçası

6-8 kişilik, 25dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Anneler Günü Pastası Tarifi

Anneler Günü Pastası

10-12 kişilik, 1 saat Hazırlık, Pişirme yok
Anneler Günü Pastası Tarifi

Anneler Günü Pastası

6-8 kişilik, 40dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Anneler Günü Pastası Tarifi

Anneler Günü Pastası

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Anneler Günü Pastası Tarifi

Anneler Günü Pastası

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Anneler Günü Pastası Tarifi

Anneler Günü Pastası

4-6 kişilik, 35dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Anneler Günü Keki Tarifi

Anneler Günü Keki

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Anneler Günü Pastası Tarifi

Anneler Günü Pastası

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri