Arı Sütünün Faydaları: Takviye Edici 7 Özelliği

Arı Sütünün Faydaları: Takviye Edici 7 Özelliği Tarifi

Arı Sütü: Kraliyet Jölesi, Besleyici Takviye!

Dünyanın dengesini koruyan ve bu sistemde payı büyük olan arılar, insanlar ve doğa için durmadan çalışıyor. Vızır vızır çalışan arılar, bal ve polenden sonra şimdi de arı sütü ile gündemde. Arının da sütü olur mu diyenler için bu besini detaylı şekilde araştırdık ve arı sütünü sizlere tanıtmak istedik.

Arı Sütünün Faydaları

  • Kısırlığa İyi Gelebilir
  • Bağışıklığı Güçlendirir
  • Kolesterolü Dengeler
  • Kan Basıncını Düzenler
  • Vücuda Enerji Verir
  • Kanser Riskini Azaltır
  • Cilt Hücrelerini Yeniler
arı sütü faydaları

Arıların emeği olan arı sütünü daha iyi tanımak ve arı sütünden faydalanmak için bu satırlarmız size sağlık rehberi olacak. Sokağa çıktığınızda gördüğünüz her bir çiçek arı sütünün bir ham maddesi olmaktadır. Doğayı koruma konusunda daha hassas olmamız, hepimizin geleceği açısından önem arz eder. Bu döngü içinde arı sütü faydaları nelerdir, nasıl kullanılır hep beraber inceleyelim.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

arı sütü

Arı Sütü Nedir?

Arı sütü, işçi arılar tarafından meydana getirilen ve sadece kraliçe arının tükettiği bir sıvı besindir. Kremsi bir dokuya ve beyaz bir renge sahip olan arı sütü, kraliçe arının daha uzun ömür sürmesi ve arıları yönetmesi için üretilir.

Kraliçe arının sağlıklı olması, onun çevresinde bulunan arıların da sağlığını etkiler. Bu nedenle işçi arılar arı sütünü kraliçe arı için üretmektedir. Keskin bir kokuya sahip olan arı sütünün tadı da bal gibi tatlı değildir.

Bir miktar ekşi tat veren arı sütü, besin değeri yüksek olması yönüyle insanlar tarafından da tüketilmektedir. Çin tıbbında yeri oldukça mühim olan arı sütü, birçok hastalığı iyileştirdiğine inanıldığı için sıkça tüketilmektedir ve Çin’de arı sütünün üretimi sağlanmaktadır.

Kraliyet jölesi (royal jelly) adıyla da anılan arı sütü, polen ile aynı zannedilen; fakat tamamen ayrı olan bir besindir. İçi arılar yaşlanan ve ömrü azalan kraliçe arının yerine yeni bir arı yetiştirmek istediğinde arı sütünü üretir ve seçilen larvalara bu sıvıyı verir.

Arı sütü ne işe yarar sorunuzun yanıtını tek başlıkta açıklamak yeterli olmaz. Tepeden tırnağa yenilik kazandıran arı sütü, size ilaç gibi gelecektir. Kanser tedavisi çalışmalarında birçok hastalığın bitkisel tedavilerinde adı geçen arı sütünün faydaları nelerdir öğrenmek için; bir sonraki başlığımıza geçebilirsiniz.

Arı Sütünün Faydaları: Takviye Edici 7 Özelliği

1) Kısırlığa İyi Gelebilir

Arı sütünde bulunan proteinler kadın ve erkeklerin üreme sağlığını güçlendiren etkiye sahiptir. Kısırlığa iyi geldiği bilinmektedir. Yapılan araştırmalarda arı sütü tüketen bireylerin, doğurganlık oranı daha yüksektir. Erkek sperm kalitesini güçlendiren arı sütü, kadınların hamile kalma ihtimalini de yükseltmektedir.

hormon sağlığı

2) Bağışıklığı Güçlendirir

A, B, C, D, E ve K vitaminlerini içeren arı sütü bağışıklık sisteminin güçlü kalmasını destekler. Mevsim geçişlerinden anında etkilenen bir bünyesi olanlar, arı sütü tüketerek hastalıklardan uzak kalabilir. Güçlü bağışıklık sistemi ile vücut fonksiyonlarının sağlıklı çalışması sağlanır.

Arı sütünün çocuğa faydaları da vardır. En sağlıklı kullanım için doktorunuza danışmanızı öneririz. Çünkü arı ürünleri 1 yaşın altındaki çocuklara tavsiye edilmez. Davranışların ve bedenin sağlıklı gelişmesi için arı sütü, çocuk beslenmesine eklenebilir.

grip

3) Kolesterolü Dengeler

Kolesterol değeri yüksek çıkan kişilerin arı sütü ile beslenmesi, bu değeri sağlıklı rakamlara indirecektir. Yüksek kolesterol kalp hastalıklarına davet çıkaracağı için arı sütü ile daha uzun ve sağlıklı bir ömür yaşayabilirsiniz. Öncesinde doktor onayı almak lazımdır.

kolesterol

4) Kan Basıncını Düzenler

Kan basıncını düzenleyen arı sütü buna bağlı yaşanan hastalıklara iyi gelebilir. Arı sütü faydaları İbrahim Saraçoğlu gündemine de gelen mucize besinlerden biri olmuştur.

kan hücresi

5) Vücuda Enerji Verir

İnsanların üretemediği amino asitleri içeren arı sütü, kişilerin ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşılar. Arı sütü dinamik olmak ve daha dinç yaşamak için tercih edilebilir.

Nasıl ki bal vücut direncini yükselterek kişilere enerji veriyorsa; arı sütü de baldan daha kuvvetli etkilere sahiptir. Metabolizmanın aktif olmasını sağlayan arı sütü, yorgunluğunuza ve üzerinizdeki kırıklığa iyi gelebilir.

enerji

6) Kanser Riskini Azaltır

Arı sütünün yapısında bulunan antioksidan maddeler, serbest radikalleri vücudunuzdan uzak tutacak gücü içerir. Serbest radikaller ile savaşan arı sütü birçok kanser türüne karşı önlem olabilir. Bisfenol A’yı yok etmesi ile dikkatleri üzerine toplayan arı sütü, özellikle de meme kanserinin bitkisel tedavisi için iyi bir tercih olabilir.

kanser

7) Cilt Hücrelerini Yeniler

Zengin vitamin ve mineral değerine sahip arı sütü, cildi koruyan bir sıvı olmaktadır. Birçok kozmetik ürününde kullanılan arı sütü cildin daha parlak ve temiz görünmesini sağlar. Cildi toksinlerden arındıran bir besin istediğinizde listenizde arı arı sütü de yerini alacaktır.

cilt bakımı

Arı Sütü Bal Polen Karışımı Neye İyi Gelir?

Kuvvet macunu olarak tanıtılan arı sütü – bal – polen karışımı en tatlı ve doğal enerji kaynağınız olacak. Bu karışımın sizde oluşturacağı etkiler ise listemizde!

  • Enerji yeniler.
  • Astım ve bronşit hastalığının etkisini hafifletir.
  • Kuru öksürükleri giderir.
  • Vücut direncini yükseltir.
  • İltihapları temizler.

Kullanım öncesi doktor onayı alınız.

arı sütü

Arı Sütü Nasıl Tüketilir?

Çocuklarda arı sütü kullanımı kesinlikle doktor onayı ile olmalıdır. 1 yaşın altındaki bebeklere arı sütünün verilmesi tehlikelidir.

  • Arı sütü günlük 1 gram olacak şekilde tüketilmelidir.
  • Dileyenler bal ile karıştırıp arı sütünün faydalarını alabilir.
  • Gün içinde içeceğiniz sütün ya da içme suyunun içine eklenebilir.
  • Yoğurt üzerine de çok az eklenerek arı sütünü tüketebilirsiniz.
  • Ayrıca arı sütü kapsülleri de piyasada yer almaktadır. Bu kapsülleri doktora danışarak kullanmanız daha sağlıklı olur.

Kullanım öncesi doktor onayı alınız.

arı sütü

Arı Sütü Fiyatları, Nerede Bulunur?

İşçi arıların ellerinden çıkan arı sütü, piyasada tüketim için yerini almıştır. Arı sütünü satın alırken organik olmasına özen göstermelisiniz. Aktar ve organik ürünler dükkanlarından temin edeceğiniz arı sütü küçük şişeler halinde satılmaktadır.

arı sütü

Arı Sütü Zararları ve Yan Etkileri

  • Eğer kronik bir kalp hastalığınız varsa arı sütünü, doktorunuza danışıp kullanmalısınız.
  • Gün içinde aşırı tüketimde alerjik reaksiyon gösterebilir.
  • Günlük arı sütü dozu aşıldığında zehirleme riski de unutulmamalıdır.
  • Arı sütünü satın aldığınız yerin güvenilir olması gerekir. Çok ucuz rakamlarda alınan arı sütünün doğal olduğu tartışmaya açık bir konudur.
  • 1 yaşından küçük çocuklara arı sütü verilmemelidir.
  • Çocukların felç olma ihtimali vardır. Bal ya da arı sütü gibi besinler 1 yaşından sonra doktor onayı ile verilmelidir.
arı sütü faydaları

Arı Sütünün Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

Arı sütü sıcakta bozulabilen bir yapıya sahiptir. Bozuk arı sütünü tüketen kişilerin de zehirlenme ihtimali vardır. -20 derecede saklanması önerilen arı sütü, eğer aşırı sıcağa maruz kalırsa yapısını bozar ve tüm besin değerini kaybeder.

Sütün renginde koyulaşma ve yoğurt kıvamı hissediliyorsa; arı sütünün bozulduğuna karar verebilirsiniz. Bozulan arı sütünün kesinlikle atılması gerekir.

Arı Sütünün Yapısında Neler Var?

Besin değeri bakımından zengin içeriklere sahip olan arı sütü, sağlıklı yaşam için ihtiyacınız olan birçok maddeyi barındırmakta. Arı sütünün içinde neler var dediğinizde protein ve vitamin açısından dolgun olduğunu ifade edebiliriz.

Neredeyse üçte ikisi sudan oluşan arı sütünde, doğal şeker vardır. Ayrıca aminoasitler ve vitaminler bakımından da güçlüdür. Vitamin türlerinden biotin, tiamin, niasin, riboflavin, piridoksin, inositol, folik asit ve pantotenik asit içermekte. Dünyanın en değerli bileşenlerine sahip olan nadide besinlerden biridir arı sütü.

Arı Sütünün Arılar İçin Önemi Nedir?

Arıların yaşamı için önemli görev üstlenir. Arı kovanına katılan yeni yavru arılar yaşamın ilk 3-4 gününde arı sütü ile beslenir. Ardından hızla büyürler ve koloni için çalışırlar. Bu süt aynı zamanda, kraliçe arının da beslenmesinde kullanılır. Arı sütü ile beslenen kraliçe arı, işçi arılara göre daha güçlü olmak zorundadır. Bunun için faydalı bileşenlere sahip olan arı sütü ile beslenmesine devam eder.

arı sütü

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Propolis Nasıl Kullanılır?

Arı Ekmeği (Perga) Doğal Bağışıklık Güçlendirici

Propolis Faydaları: Mideye, Saça ve Kansere Faydaları

Polen Nedir? Mucizevi Faydaları Bakın Nelere İyi Geliyor!

Arı Poleni Nasıl Kullanılır? Mutlaka Denemek İsteyeceğiniz 6 Tavsiye

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bebeklere Ara Öğün +7ay Tarifi

Bebeklere Ara Öğün +7ay

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Bebeklere Ara Öğün +7ay Tarifi

Bebeklere Ara Öğün +7ay

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Şok Edici Lezzet: Muz Kızartması (videolu) Tarifi

Şok Edici Lezzet: Muz Kızartması (videolu)

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Süt Kaymağı Tarifi

Süt Kaymağı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Süt Konservesi Tarifi

Süt Konservesi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Sütten Ekşimik Tarifi

Sütten Ekşimik

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Süt Kesiği Tarifi

Süt Kesiği

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri