Suyu Neden Oturarak İçmeliyiz?
Gün içinde sürekli koşuşturma içinde olduğunuzdan ve enerji harcadığınızdan, sıvı kaybınız da oldukça yüksek olur. Bu sıvı kaybını da su ve soğuk içecekler ile telafi etmeye çalışırsınız. Susuz kaldığınız anlarda ve iş güç arasında, içeceğiniz bir bardak su bile size verilmiş en kutsal nimet gibi değerli olacaktır.
Uzmanlar, su tüketiminin önemini her zaman dile getirmektedir. Su içen bir bünye ile su içmeyen bünye arasında dağlar kadar fark olacaktır. Su içenler hücrelerini yenilerken, su içmeyi ihmal edenler ise ölü hücrelerle günlerine devam edeceklerdir. Suyun cilt sağlığına, dolaşım ve sindirim sistemine, zihin gelişimine olan faydaları saymakla bitmez. İnsanı ayakta tutan ve enerji veren en sağlıklı içecek her zaman su olmuştur. Su, kilo vermek isteyenlerin elinden düşürmediği en sağlıklı sıvıdır. Metabolizma dostu suyun önemi her zaman hatırlanmalıdır.
Konu su içmekten ve faydalarından açıldıysa, hemen hemen herkesin yaşadığı bir durumdan bahsedelim. Kalabalık ortamlarda ayakta su içen birini gören büyükler hemen uyarma ihtiyacı hissederler “Aman çocuğum ayakta su içme.” diye. Bu durumun sebebini hiç düşündünüz mü? Sıradan bir su sadece. Birkaç saniye içinde mideye giden bu su, ayakta içildiği durumda ne gibi zararları vardır diye düşündürür herkesi.
Ayakta su içmek ile oturarak su içmek arasında ince çizgiler vardır. Bu ince çizgiler de sağlığınız için dikkat edilmesi gereken durumlardır. En iyisi bu duruma hem bilimsel hem de manevi yönden bir mercek tutalım. “Ayakta su içmenin zararları nelerdir” 3 başlık ile ifade edelim.

Ayakta Su İçmenin Zararları Nelerdir?
1) Mide ve Bağırsak Hastalıklarına Yakalanma Riski Artar
İnsanların mideleri duruş şekillerine göre farklılık göstermektedir. Otururken ve ayakta iken mideniz aynı pozisyonda olmayacaktır. Ayakta duran insanların sıvı tüketiminde, içilen sıvı doğrudan onikiparmak bağırsağına ulaşır. Bu sebeple içilen suyun içindeki mineraller, vücuda karışmadan su sindirilmiş olur. Bu durumda suyun sağlık için önemini kaybettirir. Sadece su içmek için içmiş olursunuz.
Ayakta su içmenin zararlarını hadisler de vurgulamaktadır. Sadece günümüzde tehlike arz etmemiştir ayakta su içmek. Peygamberler döneminde de bu konunun insan sağlığı için ne derece tehlike oluşturduğu, hadisler aracılığı ile bilinmektedir.

2) Mikropların Vücuttan Atılımı Engellenir
Doğrudan onikiparmak bağırsağına ulaşan su, midede birikmez. Faydalarını saymakla bitiremediğimiz suyun vücuda hiçbir etkisi olmaz. Midede su olmayacağı için vücuttan mikroplar atılamaz. Bu durum da sizi gelecekteki hastalıklara hazırlar. Ayakta su içmenin zararları kısaca ifade edecek olursak, vücut direncinizi zayıflatır ve sizi mikroplarla tanıştırır.

3) Bağışıklık Sistemi Zayıflar
Eğer ayakta su içersiniz midenizin ihtiyaç duyduğu su faydasız kalacaktır. Böylece susuz kalan mide bu alışkanlıktan sonra çeşitli rahatsızlıklara ortam hazırlayacaktır. Oturarak içilen suyun vücuda olan etkisi sayesinde, vücut direnciniz artacak daha sağlıklı olacaksınız. Suyun hayatınız için taşıdığı önemi bir kere daha fark edebilirsiniz.
Uzmanlar herhangi bir yerde acele içilen suyun, vücuda hiçbir faydası olmadığını ifade ederler. İmkan varsa bir yere oturup dik pozisyonda su içilmesini vurgularlar. Bu şekilde midede bir süre kalan su, vücutta gerekli işlevleri yerine getirecek ve metabolizmayı çalıştıracaktır. Mide asitleri çalışarak mikropları yok edecektir.

--
4.9 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.