Babalar Günü Etkinlikleri: Aktivite ve Eğlence Önerileri

Babalar Günü Etkinlikleri: Aktivite ve Eğlence Önerileri Tarifi

Babalar Gününde Ne Yapılır? En İyi Aktivite Fikirleri

Babalar Günü her yıl haziran ayının 3. pazar günü kutlanan evrensel ve özel bir gündür. Bu yıl içinde, Babalar Günü 18 Haziran 2023 Pazar günü kutlanacaktır. Peki, babalar günü gibi anlamlı bir günde hangi aktiviteleri yapabilirsiniz? Sizler için listeledik:

  • Balığa Çıkın
  • Doğa Yürüyüşü Yapın
  • Workshopa Katılın
  • Ailece Piknik Yapın
  • Bisiklet Sürün
  • Sinemaya Gidin
  • Tiyatroya Gidin
  • Müze Gezin
  • Günün Maçına Eşlik Edin
  • Karaoke Partisine Katılın
  • Geceden Kamp Yapın
  • Çiçeklere Bakım Yapın
  • Birlikte Akşam Yemeği Hazırlayın
  • Tekne Turuna Çıkın

İlginizi çekebilir: Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

babalar gününde ne yapılır

Babalar Günü’nün kökenleri, 20. yüzyılın başlarına kadar uzanır ve ilk olarak ABD’de kutlanmaya başlandığı bilinir. Önemi, ülkelere göre değişkenlik gösterse de dünya genelinde babalara olan sevgi ve saygının sınırı değişmez.

Pek çok evde heyecanla ve neşeyle kutlanan Babalar Günü, anne ve çocukları heyecanlandırır. Çünkü Babalar Günü için ne yapsak diyenlerin henüz programı belli değildir. Bu tatlı telaşa son vermek ve ailelerin o güne özel kutlama ya da program yapmasına yardım etmek için Babalar Günü’ne özel aktivite önerilerimizle karşınızdayız. Bu güzel ve özel günü keyifle geçirmek, sonrasında ise neşeyle hatırlamak için önerilerimizden ilham alarak günün planını yapabilirsiniz.

Babalar Gününde Ne Yapılır? En İyi 14 Aktivite

1) Balığa Çıkın

Çok yoğun çalışan babaları, Babalar Günü’nde evde yakalamışken hemen bir program yapabilirsiniz. Bu programınızı en yakın göl ya da deniz kıyısı için balık tutma odaklı yapabilirsiniz. Oltalar ve biraz yiyecek çantası hazırsa, ailece balık tutma keyfini çıkarmak için yola çıkabilirsiniz. Biraz temiz hava, doğa ile yakın temasta olmak hepinize çok iyi gelecek!

balığa çıkmak

2) Doğa Yürüyüşü Yapın

Pazar günü, Babalar Günü için farklı programlarınız varsa güne spor yaparak başlayabilirsiniz. Babanıza eşlik ederek doğa yürüyüşü aktivitesini tamamlayabilirsiniz. Böylece hem temiz alma hem de birlikte zaman geçirme şansını yakalamış olursunuz.

doğa yürüyüşü

3) Workshopa Katılın

Babalar Günü için yaşadığınız şehirdeki workshop noktalarını araştırarak ilgi alanınıza göre bir atölyeye katılım gerçekleştirebilirsiniz. Resim yapma, pastacılık, makarna atölyesi ya da el sanatları gibi çeşitli zevklere hitap eden workshop seçenekleri sayesinde, Babalar Günü’nde unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

workshop

4) Ailece Piknik Yapın

Uzun süredir piknik yapmayı düşünüyorsanız ve hala bu planı gerçekleştiremediyseniz, Babalar Günü’nde babanızı hiçbir yere göndermeyin ve hemen piknik çantasını hazırlayın. Çay, kahve, mangal, kahvaltı gibi dilediğiniz şekilde piknik çantası malzemelerini hazırladıktan sonra babanızın sizi götüreceği konuma doğru yola çıkın. Hava da güzelse, bu günün özel pikniğini gün sonuna kadar devam ettirmeyi deneyin.

İlginizi çekebilir: Piknikte Ne Yenir? Mangalın Yanında En İyi Gidecek 10 Fikir

piknik

5) Bisiklet Sürün

Spor yapmayı seven bir babaya sahipseniz, bisikletleri depodan çıkarın ya da kiralama yerlerden kiralayın. Çünkü Babalar Günü eğlencelerine saatlerce bisiklet sürme deneyimini ekleyebilirsiniz. Sağlıklı ve keyifli bir etkinlik yapmak istediğinizde, ailece bisiklet sürmeyi deneyebilirsiniz. Özellikle de doğa ve sahil şeridi imkanı olanlar, bu özel günün tadını doya doya çıkarmalı!

bisiklet sürmek

6) Sinemaya Gidin

Son günlerde babanızla beraber keyifli bir gün geçirmeyi düşünüyorsanız, Babalar Günü herkes için iyi bir fırsat. Vizyona yeni girmiş olan ve babanızın beğenisine hitap eden bir film için bilet alın ve babanızı sinema önüne davet edin. Biraz içecek ve atıştırmalıkla filmin tadını her bakımdan alabilirsiniz. Hem dinleneceğiniz hem de keyif alacağınız bir Babalar Günü aktivitesi olacak!

sinemaya gitmek

7) Tiyatroya Gidin

Babalar Günü’nde ne yapılır diyen çocuklar ve eşler için sanatsal tadı olan bir önerimiz olacak. Çevrenizde tiyatro salonu varsa, Babalar Günü için düzenlenen sahneleri araştırıp biletleri temin edebilirsiniz. Babaların eğleneceği, size eşlik edeceği bu aktivite sayesinde unutulmaz bir pazar günü geçebilir. Tiyatro sonunda ise kahve ya da yemek programı için rotayı en beğendiğiniz mekana çevirebilirsiniz.

tiyatro

8) Müze Gezin

Sanata, tarihe ve yeni bilgilere öğrenmeye açık babalar için Babalar Günü aktivitesi ne olabilir diye düşündük, sonunda müze gezmenin harika bir fikir olacağına karar verdik. Eğer siz de müze gezmeyi, yeni yerler görmeyi ve bilgiler edinmeyi seviyorsanız babanızı bu Babalar Günü için müzeye götürebilirsiniz. Denizcilik müzesi ya da tarihi müzeler babaların zevkine hitap edecek türden seçim olabilir!

müze gezmek

9) Günün Maçına Eşlik Edin

Babaların severek takip ettiği maçları, bu defa Babalar Günü’nde tam da yerinde izleme fikrine ne dersiniz? Ailece ya da çocuklarla beraber maça giderek eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. Futbol, basketbol ya da tenis maçı gibi babanızın ilgi alanına göre bir seçim yaparak maç heyecanını yerinde, sahada hissedebilirsiniz. Bunun için biletleri erkenden temin etmeniz önerilir.

futbol maçı

10) Karaoke Partisine Katılın

Babalar Günü’nde bolca güleceğiniz, en sevdiğiniz şarkıları birlikte söyleyeceğiniz bir aktiviteye hazır mısınız? Babanızla beraber karaoke salonuna gidip ufak bir parti verebilirsiniz. Sevilen şarkıların melodisi fonda çalarken, sesinizle bu şarkılara eşlik ederek unutulmaz bir Babalar Günü hediyesi verebilirsiniz. Bu aktivite sayesinde ailece çok mutlu olacağınız bir gün sizi bekliyor olacak!

karaoke

11) Geceden Kamp Yapın

Babalar Günü yaklaşıyorken bu özel günde ne yapılır diyenler için kamp fikrini önerelim. Güvenli ve rahat bir alanda kamp yaparak babanızla daha çok zaman geçirmek mümkün olabilir. Bu heyecanlı gün pazar gününe denk geldiği için, cumartesi akşamından kamp hazırlıklarına başlayabilirsiniz. Gerekli araştırmayı ve hazırlığı önceden yaparak Babalar Günü’nü keyifle geçirebilirsiniz.

kamp

12) Çiçeklere Bakım Yapın

Balkonda kendi butik bahçeniz ya da evinize ait bir bahçe varsa Babalar Günü’nde çay ve kahve eşliğinde bahçe düzenlemesi yapabilirsiniz. Bu aktivite babaların severek eşlik edeceği türden. Çünkü birçok baba, kendini doğada ve bahçede daha mutlu hissediyor. Çiçeklerin budanması, saksı değişimi, yeni fidelerin ekilmesi gibi işleri birlikte yaparak özel güne ufak dokunuşlar yapabilirsiniz. Dinlenme molalarında ailece sohbet ederek günü değerlendirebilirsiniz.

çiçek bakımı

13) Birlikte Akşam Yemeği Hazırlayın

Birçok baba, mutfağa girdiğinde tadına doyum olmayan yemekler hazırlayacak kadar yeteneklidir. Babalar Günü’nde evde zaman geçirmek isteyenler babasıyla mutfağa girip akşam yemeği için özenli bir hazırlık yapabilir. Çorbasından tatlısına kadar doyurucu bir Babalar Günü yemeği hazırlamak için babanıza yardım etmeniz ve yemek tariflerinden yardım almanız önerilir. Birlikte yapacağınız her yemeğin bu özel günde daha da lezzetli olduğunu görebilirsiniz.

yemek yapmak

14) Tekne Turuna Çıkın

Babanız daha önce hiç tekne turuna katılmamış olabilir. Babalar Günü’nü fırsat bilip ona bu güzel günde özel bir hediye verebilirsiniz. Birlikte tekne turuna eşlik edip denizin eşsiz manzarasını seyredebilirsiniz. Hayat telaşından epeydir vapur ve tekne turuna katılamayan babalar için de keyifli bir aktivite olabilir. Deniz havası, denizin maviliği ve şehirden biraz uzakta olmak babanızın kendisini daha iyi hissetmesine yardım edecektir.

tekne turu

Babalar Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2023

Babalar Günü Sözleri: Kısa, Duygusal, Resimli

Babalar Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Babalar Günü Şiirleri: Kısa, Resimli, Duygusal Şiirler

Babalar Günü Hediyeleri: Özel El Yapımı Hediye Fikirleri

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Babalar Günü Pastası Tarifi

Babalar Günü Pastası

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Babalar Günü Böreği Tarifi

Babalar Günü Böreği

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Babalar Günü Kek Pasta Tarifi

Babalar Günü Kek Pasta

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Babalar Günü Pastası Tarifi

Babalar Günü Pastası Tarifi

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, Pişirme yok
Babalar Günü Pastası Tarifi

Babalar Günü Pastası Tarifi

8-10 kişilik, 25dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ev Yapımı Babalar Günü Pastası Tarifi

Ev Yapımı Babalar Günü Pastası

6-8 kişilik, 35dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Kar Çiçeği Babalar Günü Pastası Tarifi

Kar Çiçeği Babalar Günü Pastası

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Pratik Pamuk Babalar Günü Pastası Tarifi

Pratik Pamuk Babalar Günü Pastası

2-4 kişilik, 25dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri