Balgam Söktürücü Bitkisel Öneriler

Balgam Söktürücü Bitkisel Öneriler Tarifi

Balgam Söktürücü Pratik Bilgiler

Balgam genellikle soğuk algınlığına ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarına eşlik eder. Ciddi bir sağlık sorunu olmamakla birlikte eğer zamanla tedavi edilmezse, bronş tüplerini tıkayabilir ve tahriş edebilir. Bu da üst solunum yolu enfeksiyonuna neden olabilir. Bu durumlarda balgam söktürücü ilaçlar almanıza gerek yok. Tamamen doğal yollara başvurarak bu hastalığı önleyebilirsiniz.

Balgam genellikle boğaz temizleme, sürekli öksürük, burun akıntısı, zor nefes alma, güçsüz hissetme ve bazı durumlarda ateş gibi sürekli bir ihtiyaç ile kendini belli eder. Göğüs ve boğazda toplanıp sıkışma eğilimi gösterir ve genellikle öksürme yoluyla dışarı atılır. Balgam, enfeksiyona karşı üretilen bakteri veya virüs içerir. Yaygın soğuk algınlığı, grip ve bronşit gibi enfeksiyonlara ek olarak, astım ve saman nezlesi, zarar görmüş ses telleri ve aşırı sigara kullanımı gibi tahriş edici maddelere karşı alerjik bir reaksiyon oluşturabilir.

Özellikle gebelikte balgam söktürücü tedaviler için bu doğal yöntemlere başvurulması daha faydalı olacaktır. Balgam söktürücü sebze ve meyveler, balgam söktürücü yöntemler, balgam söktürücü hap, balgam söktürücü pastil ve balgam söktürücü ilaçlar zararlı mı gibi merak ettiğiniz pek çok soruyu yazımızda bulabilirsiniz.

Sigara içiyorsanız bu dönemde bırakmanızı tavsiye ederiz çünkü sigara içmek boğazınızı tahriş edeceği için solunum yollarınızı kötü yönde etkiler ve daha fazla tıkanıklık oluşmasına sebebiyet verir.

Zerdeçal, aşırı mukus üretimine neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan kuvvetli antiseptik özelliklere sahiptir. Bağışıklığı artırmaya da yarayan zerdeçalı, bir bardak sıcak süte bir çay kaşığı kadar ekleyin. Sabahları ve yatmadan önce için. Gargara yapmak için ise bir bardak sıcak suya bir çorba kaşığı zerdeçal ve bir tutam tuz ekleyin. Günde birkaç kez gargara yapmak için kullanın.

Kafanızı yüksekte tutacak bir yastıkla uyumanız da balgam söktürücü pratik bilgiler arasında bulunuyor. Bu şekilde burun tıkanıklığınızı giderebilir, öksürüğünüzü azaltabilirsiniz.

Balgam Söktürücü Bitkiler

Doğal yöntemler yerine kolay yoldan balgam söktürücü hap ya da ilaçlar ile tedavi olmak istiyorsunuz ama aklınızda bir soru var: Balgam söktürücü ilaçlar zararlı mı?

Tüm kimyasalların belli başlı zararları bulunuyor, ama balgam özelindeki ilaçlar içeriğindeki asetilsistein bulundurur ve bu maddenin balgam sökmek için yararlı olduğuna dair yeterli bulguya rastlanılmamıştır. Gıdalarımızda doğal yoldan bulunan pek çok antioksidan ve iyileştirici madde bulunurken vücudumuza kimyasal sokmaktan kaçınmak gerekir.

Balgam söktürücü şifalı bitkiler arasında bulunanlardan biri de nanedir. Mentol içerdiğinden hastalığın tedavisine ve solunum yollarının açılmasına yardımcı olduğu bilinen sakinleştirici bir bitkidir. Balgam söktürücü bitkiler arasında öne çıkan nane üzerine yapılan araştırmalar sonucunda, mentolün burun mukozasındaki iltihaplanmayı etkili bir şekilde azaltmaya yardımcı olduğu ve üst solunum yolundaki enfeksiyonlara karşı koruma sağladığı belirlenmiştir.

Araştırmalar ayrıca nane yağının bronşiyal düz kasların rahatlamasına yardımcı olabileceği ve akciğerlerin havalandırılmasını arttıracağı sonucuna varmıştır.

Bir diğer balgam söktürücü bitki olan okaliptus, Avustralya’nın en yaygın yetiştirilen ağaçlarından biri haline gelen, hiç yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Okaliptus, öksürük pastilleri ve diğer öksürük ilaçlarında yaygın olarak bulunur. İçeriğinde bulunan cineol, vücutta mukus azaltılmasına yardımcı olur.

Balgam Söktürücü Yöntemler Nelerdir?

Balgam söktürücü evde uygulanabilecek birkaç yöntem ile tedavi olmanız mümkün. Balgamla baş etmek son derece sinir bozucu olabilir ve görünüşte bitmeyen bir mücadele verdiğinizi düşünebilirsiniz. Ancak, etkili ve doğal ev ilaçlarının, hızlı ve yan etkilere neden olmadan işe yaradığını göreceksiniz.

Balgamdan kurtulma yöntemlerinin başında buhar tedavisi gelir ve bu en basit yöntemlerden biridir. Burun kanallarına buhar teneffüs etmek balgamın sıvı halde tutulmasına yardımcı olur, bu nedenle sisteminizden atılması daha kolaydır. Her gün iki kez buhar banyosu yapmak için duşunuzun sıcaklığını ayarlayın ve mukusun dağılmasına yardımcı olmak için kapalı banyoda 10 dakika kadar bekleyin. Ilık su vücudunuzdaki nemi alacağından bedeninizin nemli olduğundan emin olmanız gerekir.

Alternatif olarak, sıcak kaynar suyu büyük bir kaba dökün ve başınızın üstünü bir havlu ile örtün. Yüzünüze sert bir sıcak vuracak ama yaklaşık 5 veya 10 dakika kadar buharı teneffüs etmeniz gerekir. Bu basit yöntemi günde birkaç kez kullanabilirsiniz.

Balgam söktürücü doğal yollar arasında sıcak tuzlu suyla gargara yapmak da bulunuyor. Tahriş olup yıpranmış boğazınızı yatıştırmak için sıcak su, enfeksiyona sebebiyet veren bakteri ve mikropları yok etmek için ise tuz kullanılır, bu yöntemle balgam üretimi azalır. Bu yöntemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Balgam söktürücü besinler ile de bu derdinizden kurtulmanız mümkün.

Balgam Söktürücü Yiyecekler Nelerdir?

Limon, mukus ve balgamın gevşetilmesi için mükemmel bir bileşen. Artı, limonun antibakteriyel özelliği ve yüksek C vitamini içermesi, vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırır. Bir çay kaşığı limon suyu ve bir çorba kaşığı sıcak suya, iki çay kaşığı limon suyu ekleyin. Bu balgam söktürücü karışım ile balgam üretimini azaltmak için günde en az üç kez içmeniz gerekir.

Bir başka basit seçenek, bir dilim limonu kesip üzerine tuz ve biber serpip limon dilimini emmektir. Bu yöntem de balgamın boğazdan çıkarılmasına yardımcı olur. Bunu günde iki veya üç kez yapabilirsiniz.

soğan

Balgam söktürücü gıdalar arasında soğan da bulunuyor. Boğazınızı rahatlatmaya ve balgamdan kurtulmanıza yardımcı olacak mükemmel antibiyotik ve balgam söktürücü özelliklere sahip olan soğan, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve iyileşme sürecini hızlandırmaya da yardımcı olur. Küçük bir soğanı yıkayın ve ince ince doğrayın. İki yemek kaşığı şekerle soğanı karıştırın ve yarım saat boyunca kenarda bekletin. Karışım sıvı bir hal alacaktır. Bu sıvıyı bir çorba kaşığı her iki ila üç saatte bir için. Bir- iki gün boyunca buzdolabında saklanabilir.

havuç

Havucun balgamda ve diğer benzer koşullarda tedavide çok etkili olduğu tespit edilmiştir. Havuç, bağışıklık sistemini güçlendiren ve çeşitli enfeksiyonlara karşı direnç geliştiren güçlü bir antioksidan olup, C vitamini için mükemmel bir kaynaktır. Artı, havuç birçok besin ve öksürük belirtilerinin yanı sıra balgam azaltmaya yardımcı vitaminler ile doludur. Havucun suyunu sıkarak içmeniz, sizi büyük ölçüde rahatlatacaktır. Birkaç çay kaşığı bal ve su ekleyerek hazırlayacağınız karışımı gün boyunca içebilirsiniz. Balgam söktürücü doğal yiyecekler arasında bulunan soğan ve havucu çiğ olarak ya da yemeklerinizin içine katarak yediğinizde de son derece etkili olacaktır.

Siyah Turp ve Bal

Siyah turp pek çok faydasının yanı sıra balgam söktürücü özelliği ile de sıkça kullanılır. Balgam söktürücü siyah turp için bir siyah turpun içini oyun ve bir miktar bal koyun, turbu bir bardağın içine oturtup sabaha kadar bekletin. Uyandığınızda turbun içine koyduğunuz balın bardağa aktığını görebilirsiniz, aç karnına yiyebilirsiniz.

İbrahim Saraçoğlu’nun balgam söktürücü keçiboynuzu kürü de faydalı olacaktır. 4-5 adet keçiboynuzunu küçük parçalara bölüp kaynar suyun içine atın ve birkaç dakika kaynatın. Soğuduktan sonra her sabah ve akşam yemeğinden sonra 1 çay bardağı içebilirsiniz.

kırmızı biber

Kırmızı biber de burun tıkanıklığında ve boğazda oluşan balgamda yardımcı olur. Biberin sıcak ve uyarıcı aroması, göğsünüzdeki ağrıların azalmasına yardımcı olur ve tahriş olmuş boğazı yatıştırır. Bir çay kaşığı kırmızı biber ve rendelenmiş taze zencefil, birer çorba kaşığı bal ve elma sirkesi ve iki çorba kaşığı suyu karıştırın. Bu balgam söktürücü kür sayesinde balgam üretiminiz azalacak. Bu karışımı günde iki veya üç kez içebilirsiniz. Ayrıca yemekleri pişirirken biber eklemeyi unutmayın.

bal

Bal, rahatsız edici bir boğazın yatıştırılması ve balgamın ortadan kaldırılması için mükemmel bir ilaç haline getiren antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ayrıca, bağışıklık sisteminin enfeksiyonlarla daha çabuk mücadele etmesine yardımcı olan antiseptik özellikleri vardır. Bir çorba kaşığı bala bir parça karabiber ekleyin. Biber, mukoza zarlarını yatıştırırken biber gazı enfeksiyonunu tedavi etmeye yardımcı olur. Bu karışımı günde iki kez bir hafta süreyle tüketin. Bir bardak ılık suya bir çorba kaşığı bal ilave edin. Bunu günde birkaç kez için. Balın tıbbi özelliklerinden faydalanacaksınız ve su mukusun ince olmasına yardımcı olacaktır.

limon

Balgam Söktürücü İçecekler Nelerdir?

Balgamdan kurtulmak için zencefilli ilaçlar da faydalı olacaktır. Zencefil, antiviral ve antibakteriyel özellikleri sayesinde boğaz tıkanıklığınızı açar ve rahatça nefes almanızı sağlar. Bir fincan taze zencefil dilimlerini bir fincan kaynar suya ekleyin. Birkaç dakika karıştırın ve sonra iki tatlı kaşığı bal ekleyin. Bu balgam söktürücü karışım ile boğazlarınızın rahatladığını hissedeceksiniz. Zencefil çayını günde birkaç kez içebilirsiniz. Alternatif olarak, çiğ zencefil dilimlerini günde birkaç kez çiğnemek ve yemeklerinize zencefil eklemek de oldukça iyi bir yöntem.

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası

Bir diğer faydalı yöntem ise sıcak tavuk çorbasıdır. Solunum yollarının nemlendirilmesine ve balgamın kıvamını inceltmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca boğazı yatıştırır ve rahatlamaya neden olur. Günde en az iki veya üç kez tavuk çorbası içerek boğazınızı rahatlatabilirsiniz. İçerisine zencefil ve sarımsak eklerseniz hem lezzetini artırırsınız hem de daha etkili bir çözüm yöntemi geliştirmiş olursunuz.

Balgam söktürücü şeyler gördüğünüz gibi oldukça fazla. Dilediğinizi denemeye başlayarak tedavi sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Balgam söktürücü doğal yöntemler için aşağıda bulabileceğiniz birbirinden faydalı çay tariflerini deneyebilirsiniz. Dilerseniz balgam söktürücü İbrahim Saraçoğlu yöntemlerine, Feridun Kunak kürlerine veya balgam söktürücü Ahmet Maranki önerilerine de ulaşabilirsiniz.

Balgam Söktürücü Şifalı Çay Tarifleri

1) Bu Çay Tam Size Göre: Balgam Söktürücü Kuru Öksürük Çayı

Limon ve elma her derde deva. Balgam söktürücü çaylar içerek boğazınızı biraz olsun rahatlatmak isterseniz bu çay tam size göre! Balgam Söktürücü Kuru Öksürük Çayı

Tarif: Balgam Söktürücü Kuru Öksürük Çayı

2) Tedavi Sürecinizi Hızlandıran Doğal İlaç: Doğal Balgam Söktürücü İlaç

Hastalık sürecinizi hemen atlamak istiyorsunuz ama kimyasallara da başvurmak istemiyorsunuz. Balgam söktürücü bitkisel ürünler ile hazırlayacağınız bu ilaç hem doğal hem de çok etkili bu ilaç sayesinde tedavinizi hızlandırabilirsiniz. Doğal Balgam Söktürücü İlaç

Tarif: Doğal Balgam Söktürücü İlaç

3) “Benim İlacım Çay!” Diyenlere: Balgam Söktürücü Çay

Ballı ılık su bile boğazı yatıştırıp dindirmekte işe yararken bu çayın mucizesi inkar edilemez! Siz de deneyin, boğazınızı dinlendirmeye yardımcı olun. Balgam Söktürücü Çay

Tarif: Balgam Söktürücü Çay

4) Bir Taşla İki Kuş: Balgam Söktürücü Öksürük Çayı

Bitmek bilmeyen bir öksürük ve balgam akıntısından şikayetçiyseniz, balgam söktürücü bitkisel yöntemlerle hazırlanan bu çay sayesinde biraz da olsa rahatlayacağınıza eminiz. Balgam Söktürücü Öksürük Çayı

Tarif: Balgam Söktürücü Öksürük Çayı

5) Çaydan Gelen Sağlık: Balgam Söktürücü Bitki Çayı

Doğal yöntemlerden vazgeçmeyenler için çok özel bir tarifimiz var! Balgam söktürücü çaylar arasında en etkili olanlardan biri için hemen tarifi hazırlamaya başlayın. Balgam Söktürücü Bitki Çayı

Tarif: Balgam Söktürücü Bitki Çayı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Balgam Söktürücü (+6 Ay) Tarifi

Balgam Söktürücü (+6 Ay)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Öksürük Kesici Balgam Söktürücü Tarifi

Öksürük Kesici Balgam Söktürücü

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Ödem Söktürücü Tarifi

Ödem Söktürücü

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Öksürük Kesici Balgam Sökücü Tarifi

Öksürük Kesici Balgam Sökücü

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Bitkisel Şurup Tarifi

Bitkisel Şurup

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri